Tak jsem dnes vyzkoušel S25 Ultra.
Prvně k One UI 7
To se na první pohled povedlo.
Je přehledné a působí jemněji. Grafika ikon je jiná a působí více jako 3D
Obsahuje dva nové přepínače rychlého nastavení: Blízká zařízení a Režimy.
Na zamykací obrazovce je panel Nyní a zaměřuje se na aktuální aplikace a události.
Super je i baterie, kde jsou všechny údaje o počtu cyklů nabití baterie, data výroby či data prvního použití.
A také maximum nabíjení (ochrana baterie) se dá nastavovat po krocích 5% od 80%
Titanium Silver Blue vypadá pěkně, ale stejně jako konzerva upřednostňuji Titanium Black.
Rámečky zase o něco tenčí, ale to jsem se musel opravdu hodně soustředit.
Tělo telefonu jsem zklamán.
To zakulacení rohů se mně nelíbí.
A hlavně. Strany telefonu jsou rovné, takže to působí tlustě.
Ze strany jako iPhone 16 Pro Max či OnePlus 13
A navíc v této barvě ty chrom boky působily lacině.
Ano je to designový trend, ale S23U i S24U jsou mírně zkosené a vypadá to prostě líp.
Takže do S25U nejdu.
Vše výše je můj osobní názor a neslouží zde k vyvolání války

A ještě z news:
Nový 50MP ultraširokoúhlý zvuk zní na papíře dobře, ale první vzorky nejsou přesvědčivé
To však v našich prvních ukázkách nevidíme.
Máme dvě srovnání fotoaparátů mezi Galaxy S24 Ultra a S25 Ultra a nemůžeme snadno říci, že nový fotoaparát je lepší.
Zdá se, že starší S24 Ultra vytváří ostřejší fotografie s více detaily.
Galaxy S25 Ultra je nejhorší Ultra na světě ve fotografii
Porovnejte Samsung Ultra s Xiaomi 14 Ultra, vivo X100 Ultra, Huawei Pura 70 Ultra nebo Oppo Find X7 Ultra a vyjde vám na posledním místě v celkovém obrazovém výkonu. Pro společnost, která tento segment vynalezla, to není dobrý pohled.
S Pen downgrade, opravdu ?
Je zarážející, že Samsung odebral Bluetooth konektivitu z pera S Pen v Galaxy S25 Ultra. Není zde ani akcelerometr, což znamená žádné Air Actions. Pero S Pen bývalo nejlepší dálkovou závěrkou na světě a nyní je to jen stylus. Velmi zvláštní.
Řada Samsung Galaxy S25 má podporu spící satelitní komunikace
Jak se ukázalo, tři řady S25 jsou prvními telefony, které oficiálně podporují Snapdragon Satellite, který by uživatelům umožnil odesílat a přijímat zprávy přes satelit přes úzkopásmové (NB) do nepozemních sítí (NTN). Qualcomm tuto funkci potvrdil v tiskové zprávě po uvedení řady S25.A ještě k pobavení... a S25
Důležité je vědět, jak formulovat své příkazy.
Když jsem například požádal agenta umělé inteligence, aby vytvořil seznam skladeb Spotify pro výlety a poslal ho mé ženě, odpověděl, že to není možné.
Když jsem ho místo toho požádal, aby našel písničky, které by se hodily na výlety, sestavil seznam a navrhl upravitelnou textovou zprávu.
Dámy a pánové, AI.