Samsung Galaxy S25, S25+, S25 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod aikoN 26. 1. 2025 10:56

A v čem je výhoda flipového pouzdra? Párkrát jsem měl v ruce telefon s takovým pouzdrem a neskutečně mě rozčilovalo, jak mi neustále překáželo v používání telefonu. Asi jde o zvyk, ale v ten moment bych to nejradši hodil do kopřiv :D
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod Eddward 26. 1. 2025 12:37

Ja by som potreboval kryt aby bol co najtensi, lacny a bocne hrany nemal vyvysene, kvoli gestam z boku. Poznate nieco z S24 Ultry co vyhovuje tym poziadavkam ?
PC: Core i7 8700K@4.8Ghz, 16GB DDR4 Corsair, MSI Z370 GAMING PRO CARBON, MSI RTX 2080 GAMING X TRIO, Win 11
Laptop: Core i5 1240P@4.4Ghz, 16GB DDR4, 500GB NVMe, Win 11
Phone: SG S25 Ultra 512GB Black w/ Buds Pro, Android 15
Eddward
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 26. 1. 2025 12:59

Na S23U jsem používal aramidový Tactical, v akci za asi 600.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SmartDavid 26. 1. 2025 13:39

aikoN píše:A v čem je výhoda flipového pouzdra? Párkrát jsem měl v ruce telefon s takovým pouzdrem a neskutečně mě rozčilovalo, jak mi neustále překáželo v používání telefonu. Asi jde o zvyk, ale v ten moment bych to nejradši hodil do kopřiv :D

1/ nemusím lepit na displej pitomou folii ani sklo, ten flip skvěle chrání.
2/ s lepším flipem se telefonuje v zavřeném stavu. A pokud telefonuji dlouho v kuse (zejména v horkých letních dnech) a mám telefon tedy dlouho u tváře, tak pot z tváře mi nejde přímo na displej a ušní maz do repráčku, protože v kontaktu s tváří i uchem je to pouzdro a ne přímo displej telefonu. A já nemám rád zapatlané displeje. A i bez folie a skla můj telefon vypadá jako nový, když ho pak v rodině posílám dál.
SmartDavid
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 26. 1. 2025 13:54

A jo tak, já jsem myslel, že zároveň dáváš i sklo/folii. Tak to je pak výhoda.

Na to telefonování mám "chvat", kdy telefon rukou obepnu tak, že konce prstů leží na okrajích displeje a vystupují nad něj. Pak se tvář dotýká jen těch prstů a je tam mezera. Telefon se tedy neupatlá.
Naposledy upravil aikoN dne 26. 1. 2025 13:57, celkově upraveno 1
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod Eddward 26. 1. 2025 13:55

No nic, ja asi pridam do objednavky zakladny Alza kryt, kym bude väcsi vyber na sklade. Je to pevny kryt, co mi extra nevyhovuje, na druhej strane pisu ze ma iba 1mm, tak mozno sa mi zapaci. Minimalne ako docasne riesenie postaci.
PC: Core i7 8700K@4.8Ghz, 16GB DDR4 Corsair, MSI Z370 GAMING PRO CARBON, MSI RTX 2080 GAMING X TRIO, Win 11
Eddward
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 26. 1. 2025 14:01

Dočasně asi ok, ale jinak mám s Alza kryty takové zkušenosti, že úplně přesně nesedí. Třeba ještě na A53 nebyly díry pro foťáky zcela vystředěné.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod Eddward 26. 1. 2025 14:36

mozno nejaka chyba pre dany typ telefonu, alebo kusu... uvidime, velke ocakavania nemam, primarny ucel je ochrana pred *****... tym sklam neverim hociako tuhe mozu byt, v kapse sa vzdy najde nieco co poskrabe viac ci menej displej alebo cele telo
Eddward
Junior

Odeslat příspěvekod rajs 26. 1. 2025 14:36

Tak jsem si dnes vyzkoušel S25 Ultru a jsem nadšenej po 7letech návrat k samsunguuž jsem předobjednal nechápu vaše brblání zde,lítá jak hodinky a krásně se drží ještě bych vyhodil ten
spen a byl by to užasnej foun,fotografování beru jako bonus,pokud chci fotit pořádně mám zrcadlovku,takže za mne pecka už se na něj těším pouzdro mám a folie je nutnost nechám si ji nalepit.
rajs
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 26. 1. 2025 15:07

Mně fólie nebo sklo naopak přijde jako věc hodně na zvážení, vzhledem k tomu, že vyruší efekt antireflexní vrstvy.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 26. 1. 2025 15:12

Origo fólie jsou také proti odleskům.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aikoN 26. 1. 2025 15:14

To jo, ale ve srovnání s tou antireflexní vrstvou fungují hůře. Kromě toho Armor2 by měl být podstatně odolnější, než jiná skla, tak by mohl běžné použití ustát bez škrábanců. Už první generace na S24U se u Jerryho začala škrábat až o level výše, v porovnání s ostatními skly.

aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod veptus 26. 1. 2025 15:23

Tak jsem dnes vyzkoušel S25 Ultra.

Prvně k One UI 7
To se na první pohled povedlo.
Je přehledné a působí jemněji. Grafika ikon je jiná a působí více jako 3D
Obsahuje dva nové přepínače rychlého nastavení: Blízká zařízení a Režimy.
Na zamykací obrazovce je panel Nyní a zaměřuje se na aktuální aplikace a události.
Super je i baterie, kde jsou všechny údaje o počtu cyklů nabití baterie, data výroby či data prvního použití.
A také maximum nabíjení (ochrana baterie) se dá nastavovat po krocích 5% od 80%

Titanium Silver Blue vypadá pěkně, ale stejně jako konzerva upřednostňuji Titanium Black.

Rámečky zase o něco tenčí, ale to jsem se musel opravdu hodně soustředit.
Tělo telefonu jsem zklamán.
To zakulacení rohů se mně nelíbí.
A hlavně. Strany telefonu jsou rovné, takže to působí tlustě.
Ze strany jako iPhone 16 Pro Max či OnePlus 13
A navíc v této barvě ty chrom boky působily lacině.
Ano je to designový trend, ale S23U i S24U jsou mírně zkosené a vypadá to prostě líp.
Takže do S25U nejdu.

Vše výše je můj osobní názor a neslouží zde k vyvolání války :D

A ještě z news:

Nový 50MP ultraširokoúhlý zvuk zní na papíře dobře, ale první vzorky nejsou přesvědčivé
To však v našich prvních ukázkách nevidíme.
Máme dvě srovnání fotoaparátů mezi Galaxy S24 Ultra a S25 Ultra a nemůžeme snadno říci, že nový fotoaparát je lepší.
Zdá se, že starší S24 Ultra vytváří ostřejší fotografie s více detaily.

Galaxy S25 Ultra je nejhorší Ultra na světě ve fotografii
Porovnejte Samsung Ultra s Xiaomi 14 Ultra, vivo X100 Ultra, Huawei Pura 70 Ultra nebo Oppo Find X7 Ultra a vyjde vám na posledním místě v celkovém obrazovém výkonu. Pro společnost, která tento segment vynalezla, to není dobrý pohled.

S Pen downgrade, opravdu ?
Je zarážející, že Samsung odebral Bluetooth konektivitu z pera S Pen v Galaxy S25 Ultra. Není zde ani akcelerometr, což znamená žádné Air Actions. Pero S Pen bývalo nejlepší dálkovou závěrkou na světě a nyní je to jen stylus. Velmi zvláštní.

Řada Samsung Galaxy S25 má podporu spící satelitní komunikace
Jak se ukázalo, tři řady S25 jsou prvními telefony, které oficiálně podporují Snapdragon Satellite, který by uživatelům umožnil odesílat a přijímat zprávy přes satelit přes úzkopásmové (NB) do nepozemních sítí (NTN). Qualcomm tuto funkci potvrdil v tiskové zprávě po uvedení řady S25.

A ještě k pobavení... a S25
Důležité je vědět, jak formulovat své příkazy.
Když jsem například požádal agenta umělé inteligence, aby vytvořil seznam skladeb Spotify pro výlety a poslal ho mé ženě, odpověděl, že to není možné.
Když jsem ho místo toho požádal, aby našel písničky, které by se hodily na výlety, sestavil seznam a navrhl upravitelnou textovou zprávu.
Dámy a pánové, AI.
veptus
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 26. 1. 2025 15:41

Trochu OT, omlouvám se. Ten překlad těch pěti bodů je hodně tragický. Proboha jaký překladač jsi na to použil?! Horší překlad jsem hodně dlouho neviděl.
peta809
Moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka