Samsung Galaxy S25, S25+, S25 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Eaazy 28. 1. 2025 15:14

Michalisko66 píše:Eaazy: díky za info, nechci tady zase rozjet nějakej hate train, ale tohle je fakt masakr mít tolik let stejné foťáky :)

Popravdě máme na výběr ze dvou možností:
- každý rok měnit senzory a znovu a znovu je ladit - což je u Samsungu tragédie
- používat starší, ale ověřené senzory, se kterým Samsung umí pracovat

Ani jedno není ideální, ale taková je bohužel situace...
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod Eddward 28. 1. 2025 15:22

tak je fakt ze kalibracia vystupu zo senzorov je hotove umenie a dnesne rozdiely v telefonoch su prevazne o tom...
na druhej strany kazda generacia ma iny SoC a tym padom aj iny ISP - Image signal processor - ista kalibracia je nevyhnutna kazdy rok aj pri rovnakom senzore
na tretej strane je otazka co ponuka trh ? Samsung nevyraba sam vsetky foto senzory, vela z nich je od Sony ako vieme - co s tym moze urobit Samsung ked Sony nic nove prevratne nevyvinulo ?
a nakoniec je tu stale aj faktor cena/vykon - ci sa pri novsom senzore, ak aj nahodou existuje, ale je mozno o xy% drahsi oplati Samsungu don investovat pri marginalnych zlepseniach hardverovych parametrov
PC: Core i7 8700K@4.8Ghz, 16GB DDR4 Corsair, MSI Z370 GAMING PRO CARBON, MSI RTX 2080 GAMING X TRIO, Win 11
Laptop: Core i5 1240P@4.4Ghz, 16GB DDR4, 500GB NVMe, Win 11
Phone: SG S25 Ultra 512GB Black w/ Buds Pro, Android 15
Eddward
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 28. 1. 2025 15:42

Mne prijde ze se vse bagatelizuje a tak nejak na oko omlouva ve prospech Samsungu. Takze zjednodusene:
Nove technologie jsou, konkurence je ma, samsung setri, fans to koupi, takze na otazku jestli se jim to vyplati, evidentne jeste ne dokud se prodava. A opravdu neni nutne menit kazdy rok staci obrok a vyladit.
Dalsi vec ladeni SW? Souhlas je to velike umeni a bud to samsung nedela nebo spis neumi, protoze i fotograficka komunita i v zahranici (mimo mobilmanii) vi, ze ten vystup dlouhodobe konkurencni neni. Kazdy ma jiny vkus, nekdo jim ten PP zere, ale kdo chce prirozene fotky a vic detailu nebo prirozenejsi kresbu jde proste jinde. Takze nechapu proc to u telefonu za 28K (napr. S25+) omlouvat?

Samsung ma srovnatelne technologie jako Sony a rekl bych dobre sensory, akorat se vracime k predeslym vyjadrenim, ze setri a proste je nepouzije. Konkurence co odebira Sony i Samsung senzory a pouziva vetsi Quadbayer senzory umi lepsi snimky, tak kde je problem? Kdo si mysli, ze je tele fotomodul v poradku a adekvatni v r.2025 ani nemusi reagovat. Resme prosim ciste fotaky a kvalitu jejich vystupu, ne univerzalnost mobilu, vykon aa dobre UI jak je tady zvykem. Aspon ze tady nekdo uzna, ze takova je BOHUZEL situace.

PS: nerekl bych, ze rozdil mezi 1/4" a 1/2" snimacem bude marginalni. A to se v telemodulech pouzivaji i vetsi napr. 50Mpx QB snimace
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Hardy. 28. 1. 2025 16:09

Ono ale na foťáky samotné koukat nemůžeš. Vem si třeba Pixel. Foto super, ale CPU je na úrovni střední třídy, a to se bavíme o telefonu za 25k.

Já si kupuju Samsung hlavně proto, že umí tak nějak všechno, a ještě k tomu má fajn ekosystém.
Hardy.
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 28. 1. 2025 16:21

Přesně!
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod Eaazy 28. 1. 2025 16:24

kultus píše:Mne prijde ze se vse bagatelizuje a tak nejak na oko omlouva ve prospech Samsungu. Takze zjednodusene:
Nove technologie jsou, konkurence je ma, samsung setri, fans to koupi, takze na otazku jestli se jim to vyplati, evidentne jeste ne dokud se prodava. A opravdu neni nutne menit kazdy rok staci obrok a vyladit.
Dalsi vec ladeni SW? Souhlas je to velike umeni a bud to samsung nedela nebo spis neumi, protoze i fotograficka komunita i v zahranici (mimo mobilmanii) vi, ze ten vystup dlouhodobe konkurencni neni. Kazdy ma jiny vkus, nekdo jim ten PP zere, ale kdo chce prirozene fotky a vic detailu nebo prirozenejsi kresbu jde proste jinde. Takze nechapu proc to u telefonu za 28K (napr. S25+) omlouvat?

Samsung ma srovnatelne technologie jako Sony a rekl bych dobre sensory, akorat se vracime k predeslym vyjadrenim, ze setri a proste je nepouzije. Konkurence co odebira Sony i Samsung senzory a pouziva vetsi Quadbayer senzory umi lepsi snimky, tak kde je problem? Kdo si mysli, ze je tele fotomodul v poradku a adekvatni v r.2025 ani nemusi reagovat. Resme prosim ciste fotaky a kvalitu jejich vystupu, ne univerzalnost mobilu, vykon aa dobre UI jak je tady zvykem. Aspon ze tady nekdo uzna, ze takova je BOHUZEL situace.

PS: nerekl bych, ze rozdil mezi 1/4" a 1/2" snimacem bude marginalni. A to se v telemodulech pouzivaji i vetsi napr. 50Mpx QB snimace

Jakákoliv výměna senzoru u Samsungu znamená minimálně půlroční ladění po začátku prodejů - oni to prostě neumí a nikdy neuměli. Změna každý rok je tedy úplně mimo, při jejich schopnostech. Co 2 roky možná, ale spíše se dostáváme k metě 3 let. Pak by se ale mělo měnit všechno - k čemuž nedojde...

Jinak souhlas, HW by měl být odpovídající roku 2025 - pak je ale otázka, kdo by si to koupil. Protože cena by byla rozhodně vyšší, jak jsem kdysi ukazoval na příkladu S20U, kam se nacpalo maximum možného a chtěli za to více, než dnes, což je naprosto šílené.

Ps: jinak Realme, aby alespoň trošku udrželo cenu, bylo schopno dát do GT7 Pro 8mpx šíro - taková je asi dnes situace na trhu, že se cenám čipů podřizuje vše ostatní. Případně půjdu opačným směrem a obětuji onen čip, viz. Pixel 9a, který dostane sice G4, ale vyrobený horší technologií a s oním zpropadeným modemem s Exynosu2200. Jen proto, aby se udržela cena...
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 28. 1. 2025 16:36

Ale umely to, tak u SGS4 ;) mozna jeste Note 20, ale pak jim ujel vlak. Staci se podivat na nektere cinany (Vivo, Honor o persekuovanem Huawei nemluve). Kdyz jsem kupoval Mate 20 Pro, ve fotkach rozdrtilo S10+ jako nic a za 60% ceny. Ten telefon jsem spokojene pouzival 3 roky a nechybel mi ani Snapdragon ani OneUI. Letos ani pristi rok to asi nebude, ale Cinan nespi aaz dospeje nadstavbou a optimalizaci, tak bude Samsung v haji jako tenkrat kdy ztratil minimalne prvenstvi, nez prisel Huawei ban. Nikoho nema smysl presvedcovat, ale pro mne osobne je stejna hloupost lpet na super vykonu, ktery ja (a vetsina lidi) nevyuzije za cenu otresnych interierovych fotek hlavne lidi v pohybu, stejne jako pro jineho mit supr fotky kdyz je dava tak akorat na instac. Ja to ale slepe obhajovat nebudu. G3 ma dost vykonu na kazdodenni praci, foceni atd. kdybych hral narocne hry Pixel si nekoupim. S modemem problem nemam a telefon po aktualizacich hreje jen minimalne, ale pro mne hrajou prim fotky a aspon trochu slusne videa. Reagoval jsem proto pouze na diskuzi k fotakum, vykon Pixelu 8 neobhajuji, je slabsi.
Naposledy upravil kultus dne 28. 1. 2025 16:45, celkově upraveno 1
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 28. 1. 2025 16:45

N20U byl pouze opravená S20U - přidáním laser AF, namísto ToF. Tam nebylo co ladit.

U číňanů posun v SW, podpoře, apod. u nás nečekám - global je pro ně malý trh, oni si hrají doma na svém písečku a to jim stačí. Jediný, kdo vyčnívá, je OnePlus ale pouze proto, že to byla značka Oppo pro globální trhy. Vivo na nás úplně kašle, Xiaomi to dávkuje úplně po troškách. OStatní nestojí za řeč. Jenže to je dáno především tamní mentalitou, kdy prodávají především specifikace...
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 28. 1. 2025 16:48

Nechci se uz poustet do OT, ale stejne se nahlizelo i na Huawei, pro mne dlouhe roky nevyspela znacka pro nenarocne...taky nejsem z tech co si koupi jen tak neco napul funkcniho. Jenomze tenkrat Samsung moc konkurence nemel, tak mozna Apple a postupne zkomirajici LG. Dneska je IMHO lepsi vyber.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 28. 1. 2025 16:50

Kdyby chtěl číňan doladit sw tak už to dávno udělal.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Eaazy 28. 1. 2025 16:53

kultus píše:Nechci se uz poustet do OT, ale stejne se nahlizelo i na Huawei, pro mne dlouhe roky nevyspela znacka pro nenarocne...taky nejsem z tech co si koupi jen tak neco napul funkcniho. Jenomze tenkrat Samsung moc konkurence nemel, tak mozna Apple a postupne zkomirajici LG. Dneska je IMHO lepsi vyber.

Já myslím, že to není OT - taková prostě situace je. Každý výrobce má své pro a proti, resp. oblasti, na které se zaměřuje. A zákazník má obrovskou možnost výběru, což je jedině dobře pro všechny.

Ve výsledku nic dokonalého neexistuje a u všech výrobců musím udělat ústupky tam, kde to mně bolí nejméně...
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod dejvy 28. 1. 2025 16:53

Vypadá to, že ani dnes se nebudou objednávky odesílat...
dejvy
Junior

Odeslat příspěvekod Šichor 28. 1. 2025 16:57

Číňan je tady v tom velice zdatný udělat ze starého founu nový a hlupák ho koupí. :D :D 8-)
Šichor
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 28. 1. 2025 17:08

Stejne tak korejec se 4 roky starymi fotaky, v cem je to jine? Pro mne je zase hloupost dat 28K za S25+, tohle fakt nejsou argumenty hodne dalsi diskuze.
kultus
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka