Samsung Galaxy S25, S25+, S25 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Eaazy 28. 1. 2025 17:14

Plusko taky nemá v nabídce co dělat - za tu cenu je to úlet, když malou S25 mají za 22k v 256GB...
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod picinno 28. 1. 2025 17:16

Přecházím z A52s na S25U. Marketing se chvástá super ochranou jak titanového rámu, tak i skla. Obvykle na mobilech kryt a folii nepoužívám. V této cenovce by to asi chtělo. Jakou přesně dáváte fólii? Pokud dáváte. Je tu někdo, kdo tam fólii nedá? Co ta antireflexní vrstva s fólií? Mám objednaný kryt pro sichr, ale váhám s tou fólií. Na alze mají 3, nevím kterou.
picinno
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Eaazy 28. 1. 2025 17:20

picinno píše:Přecházím z A52s na S25U. Marketing se chvástá super ochranou jak titanového rámu, tak i skla. Obvykle na mobilech kryt a folii nepoužívám. V této cenovce by to asi chtělo. Jakou přesně dáváte fólii? Pokud dáváte. Je tu někdo, kdo tam fólii nedá? Co ta antireflexní vrstva s fólií? Mám objednaný kryt pro sichr, ale váhám s tou fólií. Na alze mají 3, nevím kterou.

Pokud fólii, tak jedině originál - neztratíte tak moc z antireflexu.

Pouzdro je ošemetné - titan je super, ale rád se "leští" - nejsou to škrábance, ale takové mapy. Takže pouzdro sem tam sundat a vyčistit - mezi rám a pouzdro se rád dostavá drobný prach...
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 28. 1. 2025 17:31

picinno píše:Přecházím z A52s na S25U. Marketing se chvástá super ochranou jak titanového rámu, tak i skla. Obvykle na mobilech kryt a folii nepoužívám. V této cenovce by to asi chtělo. Jakou přesně dáváte fólii? Pokud dáváte. Je tu někdo, kdo tam fólii nedá? Co ta antireflexní vrstva s fólií? Mám objednaný kryt pro sichr, ale váhám s tou fólií. Na alze mají 3, nevím kterou.

Já hodlám S25U používat bez skla nebo fólie (i bez krytu). Právě kvůli té antireflexní vrstvě, která je v případě použití skla nebo fólie neúčinná (i antireflexní fólie se chová hůře, než ta antireflexní vrstva na S25U).
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod miromen4 28. 1. 2025 17:31

Hardy. píše:Ono ale na foťáky samotné koukat nemůžeš. Vem si třeba Pixel. Foto super, ale CPU je na úrovni střední třídy, a to se bavíme o telefonu za 25k.

Já si kupuju Samsung hlavně proto, že umí tak nějak všechno, a ještě k tomu má fajn ekosystém.

Obrovska vyhoda Samsungu je jednoznačně nadstavba a bezkonkurenčni scrolling o kterem jsou vlastně zminky i u zde uvedenych videi z YT a to i vuči jablkum. A diky tomu je použivani mnohem rychlejši a přijemnějši ve smyslu, že mě u Samsungu po chvili neboli palec tak jako prakticky u jakehokoliv jineho vyrobce. Snad OnePlus founy nemam vyzkoušeny o kterych se tvrdi, že maji velice povedene nadstavby. Protože scrolling neni o vykonu ani displejich, ale pravě o SW.
K Samsungu dokažu byt dost přisny, ale tohle jsou vlastnosti, ktere jsou velkym plusem při každodennim použivani.
Naposledy upravil miromen4 dne 28. 1. 2025 17:38, celkově upraveno 1
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 28. 1. 2025 17:33

kultus píše:................Pro mne je zase hloupost dat 28K za S25+, tohle fakt nejsou argumenty hodne dalsi diskuze.

Pro mě je hloupost dát 150 Kč za krabičku cigaret. Tyhle argumenty a pohledy na věc jsou děsivé. Prostě, kdo chce, ten si koupí, a vyhovuje mu Samsung s jeho klady i zápory. Není to o tom, že by byl každý uživatel Samsungu ovce, která potřebuje Samsung za každou cenu a slepě ho velebí. Argumenty potřebují ti, kdo si chtějí svou koupi vnitřně obhájit. Když jim z toho (většinou kvůli ceně) vyjde, že je lepší nekoupit, často se o tom dokola snaží přesvědčit i své okolí.

Každopádně pokud folii, tak originál od samsungu a nebo sklo od Whitestone a krytů je na trhu spousta od velice elegantních až po super odolné, ale to už je na vkusu každého.
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod miromen4 28. 1. 2025 17:37

Pamatuji jak jsem pořidil S7 EDGE s tim, že žadne pouzdro nebudu použivat, protože je jednoduše nemusim. No to mi vydrželo jen do doby než mi telefon po cca 1 tydnu vlastněni vyletěl a spadl na kovovou hranu při manipulaci v obchdě. Polilo mě teplo s tim, že je po něm, protože vyška z ktere spadl a i doprovodny zvuk byly dosti nepřijemne. Naštěsti foun přežil a měl jen jeden či dva menši zaseky v ramu. No hned šel foun do pouzdra a od te doby bez pouzra ani ranu. A to šlo o telefon s vahou snad 150g takže něco těžšiho by tak dobře dopadnout nemuselo. Takova Ultra bez pouzdra...
Naposledy upravil miromen4 dne 28. 1. 2025 17:41, celkově upraveno 1
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod guiz 28. 1. 2025 17:40

Fólie používám jedině originál už x let. Origo fólie na S25U je antireflexní a myslím že je mají pořád na eshopu Samsung za 50% ceny s kódem ACC50 v rámci předprodeje, už ji mám doma. :-))
Přílohy
Screenshot_20250128_173608_Gallery.jpg
Moderátor fóra MobilMania.cz
Samsung Galaxy S25 Ultra 512GB, Samsung Galaxy watch 7 LTE
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Eaazy 28. 1. 2025 17:47

renek1 píše:Pro mě je hloupost dát 150 Kč za krabičku cigaret. Tyhle argumenty a pohledy na věc jsou děsivé. Prostě, kdo chce, ten si koupí, a vyhovuje mu Samsung s jeho klady i zápory. Není to o tom, že by byl každý uživatel Samsungu ovce, která potřebuje Samsung za každou cenu a slepě ho velebí. Argumenty potřebují ti, kdo si chtějí svou koupi vnitřně obhájit. Když jim z toho (většinou kvůli ceně) vyjde, že je lepší nekoupit, často se o tom dokola snaží přesvědčit i své okolí.

Stejně to ale funguje i opačně, kdy špatnou koupi a kompromisy bude člověk obhajovat jen proto, že třeba nemá finance na novější model.

Takto jsem byl dlouze poučován, že S23U a S24U jsou "špatné" a že oproti S22U nepřináší nic nového - S22U byl šrot, Ex2200 a modem v něm hrůza. Proč si to nepřiznat...
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod miromen4 28. 1. 2025 17:51

Naprosty souhlas.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod Míra-S21U 28. 1. 2025 18:01

Jsem šel kolem Datartu a vyzkoušel jak je to s tím SPenem, zdali do Ultry vejde, jak zde bylo zmíněno. Výsledek je že je dlouhý, sice vejde do otvoru ale už někde zaaretovat - zacvaknout. Takže asi tak SPen, těžko bude fungovat, to jsem neměl čas vyzkoušet, se to zde dříve zmiňovalo že by i mohlo...
Míra-S21U
Junior

Odeslat příspěvekod picinno 28. 1. 2025 18:02

objednal jsem k org. krytu i org. folii, díky všem
picinno
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod myscho123 28. 1. 2025 18:09

Ja riešim že S24Ultra stojí cca rovnako ako S25+ ktorý je rozmerovo a tvarovo "normálnejší" ale Ultra je zas Ultra. Jediný postatný rozdiel vidím v SPene, ktorý som mal naposledy v Note tablete a tam som ho párkrát použil, ale asi by som prežil keby tam nebol. Ďalší rozdiel budú asi foťáky, ale na druhú stranu aj hmotnosť.
N3510i > N6021 > SEK750i + HPM82> HP ipaQ 614c > NEXUS S > Sencor P5500 > Samsung Galaxy NOTE 10,1 + Honor 8 > Huawei P30pro
Nikon D5000 > FujiFilm X100F
myscho123
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 28. 1. 2025 18:15

Míra-S21U píše:Jsem šel kolem Datartu a vyzkoušel jak je to s tím SPenem, zdali do Ultry vejde, jak zde bylo zmíněno. Výsledek je že je dlouhý, sice vejde do otvoru ale už někde zaaretovat - zacvaknout. Takže asi tak SPen, těžko bude fungovat, to jsem neměl čas vyzkoušet, se to zde dříve zmiňovalo že by i mohlo...

Především v S25U není nabíjecí cívka, takže i kdyby se tam vešel, nevyřeším tím vůbec nic...
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod jossec 28. 1. 2025 18:17

Michalisko66 píše:Nemáte někdo detail ke kamerám S23 vs S24 vs S25 - Parametrově jsou stejné, ale jsou to opravdu úplně ty stejné kamery a nebo mají "jenom" stejné parametry?

Při Galaxy Unpacked na mobilenet měli člověka ze samsungu a ten říkal že i u malých S25 jsou oproti S24 hardwarově kamery vyměněné i když se parametrově zdají stejné, prý je vyměněn snímač i optika, ale zdali je to fakt?
jossec
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka