Tondaa píše:Eaazy píše:To mně chcete urazit? Nebo se o to alespoň pokusit? Zklamu vás a na vaši úroveň se nesnížím - jak s oblibou často říkám: "chytrý člověk napadne špatný názor, hloupý jeho autora". Bohužel...
Ne, nechci nikoho urážet a ani se o to pokoušet. Prostě mi ten příspěvek přišel jako pěknej úlet. Pokud to bylo pochopeno jako urážka, tak to se upřímně omlouvám

V tom případě se dá reagovat i jinak než peorativy typu blábol a psychiatrie...
-- 28. 1. 2025 21:24 --xzeit píše:Zajímavé diskuze tady, musím se taky trochu podělit. Mám už dva roky skvěle fungující S23U.
1. SW podpora u Samsungu asi nemá mezi Androidy konkurenci. Vlakové modely mají 7 let a obecně jejich SW je plný užitečných funkcí. Za celou dobu jsem prakticky neměl žádný problém, vše funguje krásně, hladce a plynule. Možnosti nastavení jsou skvělé, každý výrobce má nějaké ty svoje featurky. Někdy by se něco od jiných hodilo, to platí samozřejmě ale taky naopak. Po špatné zkušenosti s S7, kdy po cca roce a půl začala dělat psí kusy (možná nějaká HW závada, nevím) Samsungu tleskám. Po této stránce nemám moc co vytknout.
2. HW. Samozřejmě nejnovější SoC super. Trochu zabolí, že Samsung nedá u svého vlajkového modelu 16GB RAM na všech trzích. Konstrukčně je na tom S25 Ultra určitě skvěle. Konečně vychytaná ergonomie, rovné sklo a zaoblené rohy i displej jsou pro tento typ přístroje vhodnější. Nepochopím ten fail zakulacených hran, jak měla naposledy S23ULTRA, ale dobře, už na to přišli. Zkoušel jsem stylus v Alze na S25ULTRA a je to o řád lepší. Bez debat. Odolnější sklo s eliminací odlesků skvělé. Čínská konkurence nabízí zvýšenou odolnost IP69. Proč tímto nedisponuje nová Ultra? Tady mi chybí inovace. 5000 mAh aku...stačí to má jeden perný pracovní den? Stačí...ale...vyšší kapacita aku se prostě hodí. 6000mAh a nový typ aku by přišel vhod, už jenom s ohledem snižování kapacity v průběhu let. Za dva, tři roky může být těch 1000mAh navíc k dobru...kdy s novým telefonem končím opravdu pracovní den bez omezování třeba na 20%, za ty dva tři roky už to platit nemusí. Tady bych čekal po těch několika po sobě jdoucích generací nějaký posun. Kde je?
Absence BT u S-penu... jednoznačně mínus, bez kterého se dá asi přežít, ale je to downgrade. Mikrofony - další segment, kde bych čekal po těch letech nějaké WOW, zvlášť, když má tento telefon nejlepší foťáky mezi Samsungy a tady se dostáváme právě k těm foťákům. Ultra ma nejlepší sestavu 4 samostatných fotomodulů. Ale roky po sobě velmi malé změny, až teď konečně ultrawide. Konečně lepší světelnost a vyšší rozlišení čipu. Hlavní fotoaparát a jeho rozlišení super, už by to ale chtělo nový lepší čip, možná někam posunout i optiku. 3x teleobjektiv stagnace. Na trhu jsou lepší Číňané, kteří umí zrovna tento fotomodul lépe - tady to chce zase nový čip s vyšším rozlišením, minimálně 50MPx a chtělo by to lepší optiku s lepší světelností. No a konečně druhý teleobjektiv. Rozumím, menší optické přiblížení a lepší světelnost. Proč ale třeba Apple umí udělat stejné optické přiblížení, ale s lepší světelností? Tady bych si představoval další upgrade a to jednak v optickém přiblížení, mylsim, že takových 7 až 8 by bylo vhodnějších a ať na to dají pořádný 200MPx čip. 50 MPx měla mít už S23ULTRA. Celkově jsou foťáky určitě dobré, patří rozhodně mezi špičku....ale Galaxy S řady Ultra prostě špička je a v tomto segmentu by měla být absolutně na vrcholu a to se všemi fotomoduly, které tento Samsung má. Ne všechno zvládne AI a SW. Bez inovace HW to prostě jen tak nepůjde. Komplexně je ten telefon to nejlepší, co lze koupit. Kdybych neřešil stylus, asi se podívám zase i nějakam jinam. Ale žádný takový prostě není a v téhle univerzálnosti nemá Samsung konkurenci....ale.... trošičku se mi zdá, že lehce zaspali. Snad nám Samsung vytře s příchodem nové řady Ultra, nebo jak se bude jmenovat, zrak.
1) Souhlas. SW si mně Samsung drží, bohužel. Plus bych doplnil ještě ekosystém, který je ze všech androidích výrobců dotažen asi nejvíce - telefon, hodinky, prsten, sluchátka, notebook, tablet, domácí spotřebiče.
2) Baterka by byla super, o tom žádná - jen zopakuji svoji obavu, kdy s větší baterkou přichází lenost v podobě neoptimalizace. S menší baterkou se musím víc snažit. Zvýšená odolnost taky, ale v případě krytí zárukou - bez toho je to zbytečný výdaj navíc, když vytopení nevyreklamuji. Konstrukčně je S25U zvláštní - je užší, tenčí, ale oproti S24U celkově bytelnější - ale v ruce výrazně lehčí, alespoň pocitově. BT u SPenu měl Samsung daleko lépe vysvětlovat - proč je pryč, na základě čeho, jaké jsou alternativy, apod. U foťáků mně osobně chybí dvě věci - 3x tele také letos mělo projít změnou, to bez debat. Sekundovat mu klidně mohl delší zoom, třeba 6x-8x. Ale u hlavního snímače by měla být povinná proměnná clona - pokud to šlo kdysi u mini senzorů, tak velký 200mpx senzor by si to zasloužil daleko více.
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro