Samsung Galaxy S25, S25+, S25 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Eaazy 28. 1. 2025 20:48

renek1 píše:
Eaazy píše:.......................................
Ale argument, že S23U/S24U jsou kvalitativně stejné jako S22U, nevezmu od nikoho - použitý SD, UFS4.0, LPDDR5X byly ohromným vylepšením. Objektivně (nikoliv subjektivně) jsou S23U/S24U dál.

S22U, S23U a S24U byly každý ve své době kvalitní, ale pochopitelně nemohly být srovnatelné, protože každý nový model přinesl vylepšení. Já s nimi neměl žádný problém a ani jsem neměl chuť přecházet k jiné značce. Dokonce všechny tyto zmiňované modely mám ve svém okolí u lidí, kterým jsem je prodal. Fungují nadále bez problémů a jejich majitelé jsou spokojení.

Nicméně to je můj názor a zkušenost, se kterými se nemusí každý ztotožnit. Já si za svým postojem a názorem stojím, a Samsung této řady s označením S25 Ultra si zase koupím. A nepotřebuji to nijak obhajovat. Jak rád píšu – na otázku: „Potřebuji ho?“ odpovím: „NE, ale CHCI HO!“

Naprostý souhlas.

Byť osobně se trošku děsím velikosti, jelikož jsem po několika letech Ultra/Fold zkusil malou S23 a jsem neskutečně spokojený po všech stránkách. A když vezmu od manželky do ruky S24U, je to jak vražedná zbraň.

Ale jak říkáte, S25U zkusit chci, tak proč ne - podle toho jak mi sedne, půjde do šuplíku buď S25U, nebo S23.
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 28. 1. 2025 20:49

Shorty: Myslel jsem to spíše v tom kontextu, že do vláken příslušných telefonů nikdo takto nechodí a neustále ty nedostatky nekonstruktivním způsobem nevytahuje.

-- 28. 1. 2025 19:54 --

Eaazy píše:Samozřejmě, že to šetření je. Ale pokud někde udělám kompromisy, musím si vnitřně obhájit ústupky jinde. A zrovna foťáky jsou skvělým argumentem, protože přece každý dělá denně desítky, či stovky fotek, prohlíží si je v 1000% zvětšení na 4K monitoru, apod. A ti, co to nedělají, jsou nenároční uživatelé, kteří neumí ocenit to "správné". Ale to samozřejmě neberu jako obhajobu Samsungu, nebo kohokoliv jiného. My jsme výrobcům ukradení, ti chtějí jen naše peníze, bez výjimky. Mně osobně už jsou proti srsti i videorecenze, kde se 80% času řeší foťáky - tohle jde úplně mimo mně, mám jiné priority a z takové recenze si nevezmu skoro nic...

Dobře to vystihl třeba Hudec v recenzi Viva X200 Pro, kde zmínil, že focením stráví tak 5% času, kdy ten telefon používá, a tak je z obecného hlediska trochu málo, stavět své zařízení v podstatě jen na skvělých fotkách.

Jo, to přílišné zaměření na focení mě na recenzích taky štve. Ne, že by mě to nezajímalo vůbec, ale trpí tím ostatní sekce, které jsou odbyté.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod dejvy 28. 1. 2025 20:56

standavfr píše:
dejvy píše:
standavfr píše:Tak jsem teď zkoušel dvě nabíječky, obě mají při 9V 3A, při 15V má jedná 3A, druhá jen 2,33A. Při zapojení silnější je doba 48 min, při zapojení slabší 58 min., kabel jsem použil stejný. Z toho si dovolím soudit, že kdyby telefon nabíjel 9V tak je čas stejný. No a není.

Jedou na 9V. Jedna z nich může reálně dávat vyšší proud, než má v parametrech. Moje 45W nabíječka má papírově jen 3A, ale měřák mi ukazuje při 9V až 4,8 A.

-- 27. 1. 2025 22:14 --

standavfr píše:A to je to, co celou dobu tvrdím, že protokol 15V 3A není nic nového jak tvrdí dejvy.

Jsem vážně zvědav, co co naměříš s měřákem

Poněkud logičtější mi připadá moje vysvětlení, ale nechám se překvapit. Těch 4,8A byla spíš nějaká špička.

Špička to nebyla. Znovu jsem teď vyzkoušel a takto mi při 9V nabíjela 45W nabíječka Samsung EP-TA845, která má v parametrech 3A max. Pořád tvrdím, že dle dostupných informací má S25+ a S25U nový profil nabíjení 15V. Jinak se dosud nabíjelo při 9V.
Přílohy
1000017045.jpg
1000017049.jpg
S24U
dejvy
Junior

Odeslat příspěvekod Tondaa 28. 1. 2025 20:57

..
Naposledy upravil Tondaa dne 29. 1. 2025 08:35, celkově upraveno 4
Tondaa
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod xzeit 28. 1. 2025 21:07

Zajímavé diskuze tady, musím se taky trochu podělit. Mám už dva roky skvěle fungující S23U.

1. SW podpora u Samsungu asi nemá mezi Androidy konkurenci. Vlakové modely mají 7 let a obecně jejich SW je plný užitečných funkcí. Za celou dobu jsem prakticky neměl žádný problém, vše funguje krásně, hladce a plynule. Možnosti nastavení jsou skvělé, každý výrobce má nějaké ty svoje featurky. Někdy by se něco od jiných hodilo, to platí samozřejmě ale taky naopak. Po špatné zkušenosti s S7, kdy po cca roce a půl začala dělat psí kusy (možná nějaká HW závada, nevím) Samsungu tleskám. Po této stránce nemám moc co vytknout.

2. HW. Samozřejmě nejnovější SoC super. Trochu zabolí, že Samsung nedá u svého vlajkového modelu 16GB RAM na všech trzích. Konstrukčně je na tom S25 Ultra určitě skvěle. Konečně vychytaná ergonomie, rovné sklo a zaoblené rohy i displej jsou pro tento typ přístroje vhodnější. Nepochopím ten fail zakulacených hran, jak měla naposledy S23ULTRA, ale dobře, už na to přišli. Zkoušel jsem stylus v Alze na S25ULTRA a je to o řád lepší. Bez debat. Odolnější sklo s eliminací odlesků skvělé. Čínská konkurence nabízí zvýšenou odolnost IP69. Proč tímto nedisponuje nová Ultra? Tady mi chybí inovace. 5000 mAh aku...stačí to má jeden perný pracovní den? Stačí...ale...vyšší kapacita aku se prostě hodí. 6000mAh a nový typ aku by přišel vhod, už jenom s ohledem snižování kapacity v průběhu let. Za dva, tři roky může být těch 1000mAh navíc k dobru...kdy s novým telefonem končím opravdu pracovní den bez omezování třeba na 20%, za ty dva tři roky už to platit nemusí. Tady bych čekal po těch několika po sobě jdoucích generací nějaký posun. Kde je?
Absence BT u S-penu... jednoznačně mínus, bez kterého se dá asi přežít, ale je to downgrade. Mikrofony - další segment, kde bych čekal po těch letech nějaké WOW, zvlášť, když má tento telefon nejlepší foťáky mezi Samsungy a tady se dostáváme právě k těm foťákům. Ultra ma nejlepší sestavu 4 samostatných fotomodulů. Ale roky po sobě velmi malé změny, až teď konečně ultrawide. Konečně lepší světelnost a vyšší rozlišení čipu. Hlavní fotoaparát a jeho rozlišení super, už by to ale chtělo nový lepší čip, možná někam posunout i optiku. 3x teleobjektiv stagnace. Na trhu jsou lepší Číňané, kteří umí zrovna tento fotomodul lépe - tady to chce zase nový čip s vyšším rozlišením, minimálně 50MPx a chtělo by to lepší optiku s lepší světelností. No a konečně druhý teleobjektiv. Rozumím, menší optické přiblížení a lepší světelnost. Proč ale třeba Apple umí udělat stejné optické přiblížení, ale s lepší světelností? Tady bych si představoval další upgrade a to jednak v optickém přiblížení, mylsim, že takových 7 až 8 by bylo vhodnějších a ať na to dají pořádný 200MPx čip. 50 MPx měla mít už S23ULTRA. Celkově jsou foťáky určitě dobré, patří rozhodně mezi špičku....ale Galaxy S řady Ultra prostě špička je a v tomto segmentu by měla být absolutně na vrcholu a to se všemi fotomoduly, které tento Samsung má. Ne všechno zvládne AI a SW. Bez inovace HW to prostě jen tak nepůjde. Komplexně je ten telefon to nejlepší, co lze koupit. Kdybych neřešil stylus, asi se podívám zase i nějakam jinam. Ale žádný takový prostě není a v téhle univerzálnosti nemá Samsung konkurenci....ale.... trošičku se mi zdá, že lehce zaspali. Snad nám Samsung vytře s příchodem nové řady Ultra, nebo jak se bude jmenovat, zrak.
xzeit
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 28. 1. 2025 21:15

Tondaa píše:
Eaazy píše:To mně chcete urazit? Nebo se o to alespoň pokusit? Zklamu vás a na vaši úroveň se nesnížím - jak s oblibou často říkám: "chytrý člověk napadne špatný názor, hloupý jeho autora". Bohužel...

Ne, nechci nikoho urážet a ani se o to pokoušet. Prostě mi ten příspěvek přišel jako pěknej úlet. Pokud to bylo pochopeno jako urážka, tak to se upřímně omlouvám :-[

V tom případě se dá reagovat i jinak než peorativy typu blábol a psychiatrie...

-- 28. 1. 2025 21:24 --

xzeit píše:Zajímavé diskuze tady, musím se taky trochu podělit. Mám už dva roky skvěle fungující S23U.

1. SW podpora u Samsungu asi nemá mezi Androidy konkurenci. Vlakové modely mají 7 let a obecně jejich SW je plný užitečných funkcí. Za celou dobu jsem prakticky neměl žádný problém, vše funguje krásně, hladce a plynule. Možnosti nastavení jsou skvělé, každý výrobce má nějaké ty svoje featurky. Někdy by se něco od jiných hodilo, to platí samozřejmě ale taky naopak. Po špatné zkušenosti s S7, kdy po cca roce a půl začala dělat psí kusy (možná nějaká HW závada, nevím) Samsungu tleskám. Po této stránce nemám moc co vytknout.

2. HW. Samozřejmě nejnovější SoC super. Trochu zabolí, že Samsung nedá u svého vlajkového modelu 16GB RAM na všech trzích. Konstrukčně je na tom S25 Ultra určitě skvěle. Konečně vychytaná ergonomie, rovné sklo a zaoblené rohy i displej jsou pro tento typ přístroje vhodnější. Nepochopím ten fail zakulacených hran, jak měla naposledy S23ULTRA, ale dobře, už na to přišli. Zkoušel jsem stylus v Alze na S25ULTRA a je to o řád lepší. Bez debat. Odolnější sklo s eliminací odlesků skvělé. Čínská konkurence nabízí zvýšenou odolnost IP69. Proč tímto nedisponuje nová Ultra? Tady mi chybí inovace. 5000 mAh aku...stačí to má jeden perný pracovní den? Stačí...ale...vyšší kapacita aku se prostě hodí. 6000mAh a nový typ aku by přišel vhod, už jenom s ohledem snižování kapacity v průběhu let. Za dva, tři roky může být těch 1000mAh navíc k dobru...kdy s novým telefonem končím opravdu pracovní den bez omezování třeba na 20%, za ty dva tři roky už to platit nemusí. Tady bych čekal po těch několika po sobě jdoucích generací nějaký posun. Kde je?
Absence BT u S-penu... jednoznačně mínus, bez kterého se dá asi přežít, ale je to downgrade. Mikrofony - další segment, kde bych čekal po těch letech nějaké WOW, zvlášť, když má tento telefon nejlepší foťáky mezi Samsungy a tady se dostáváme právě k těm foťákům. Ultra ma nejlepší sestavu 4 samostatných fotomodulů. Ale roky po sobě velmi malé změny, až teď konečně ultrawide. Konečně lepší světelnost a vyšší rozlišení čipu. Hlavní fotoaparát a jeho rozlišení super, už by to ale chtělo nový lepší čip, možná někam posunout i optiku. 3x teleobjektiv stagnace. Na trhu jsou lepší Číňané, kteří umí zrovna tento fotomodul lépe - tady to chce zase nový čip s vyšším rozlišením, minimálně 50MPx a chtělo by to lepší optiku s lepší světelností. No a konečně druhý teleobjektiv. Rozumím, menší optické přiblížení a lepší světelnost. Proč ale třeba Apple umí udělat stejné optické přiblížení, ale s lepší světelností? Tady bych si představoval další upgrade a to jednak v optickém přiblížení, mylsim, že takových 7 až 8 by bylo vhodnějších a ať na to dají pořádný 200MPx čip. 50 MPx měla mít už S23ULTRA. Celkově jsou foťáky určitě dobré, patří rozhodně mezi špičku....ale Galaxy S řady Ultra prostě špička je a v tomto segmentu by měla být absolutně na vrcholu a to se všemi fotomoduly, které tento Samsung má. Ne všechno zvládne AI a SW. Bez inovace HW to prostě jen tak nepůjde. Komplexně je ten telefon to nejlepší, co lze koupit. Kdybych neřešil stylus, asi se podívám zase i nějakam jinam. Ale žádný takový prostě není a v téhle univerzálnosti nemá Samsung konkurenci....ale.... trošičku se mi zdá, že lehce zaspali. Snad nám Samsung vytře s příchodem nové řady Ultra, nebo jak se bude jmenovat, zrak.

1) Souhlas. SW si mně Samsung drží, bohužel. Plus bych doplnil ještě ekosystém, který je ze všech androidích výrobců dotažen asi nejvíce - telefon, hodinky, prsten, sluchátka, notebook, tablet, domácí spotřebiče.

2) Baterka by byla super, o tom žádná - jen zopakuji svoji obavu, kdy s větší baterkou přichází lenost v podobě neoptimalizace. S menší baterkou se musím víc snažit. Zvýšená odolnost taky, ale v případě krytí zárukou - bez toho je to zbytečný výdaj navíc, když vytopení nevyreklamuji. Konstrukčně je S25U zvláštní - je užší, tenčí, ale oproti S24U celkově bytelnější - ale v ruce výrazně lehčí, alespoň pocitově. BT u SPenu měl Samsung daleko lépe vysvětlovat - proč je pryč, na základě čeho, jaké jsou alternativy, apod. U foťáků mně osobně chybí dvě věci - 3x tele také letos mělo projít změnou, to bez debat. Sekundovat mu klidně mohl delší zoom, třeba 6x-8x. Ale u hlavního snímače by měla být povinná proměnná clona - pokud to šlo kdysi u mini senzorů, tak velký 200mpx senzor by si to zasloužil daleko více.
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod Tondaa 28. 1. 2025 21:27

..
Naposledy upravil Tondaa dne 29. 1. 2025 08:35, celkově upraveno 1
Tondaa
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod veptus 28. 1. 2025 22:04

ULTRA beru jako komplexní telefon.
Ty foťáky jim, ale oproti některé konkurenci začínají ujíždět.
A doufám, že u S24U doladí ještě vyvážení barev.
Jak na tom je S25U zítra vyzkouším.

dejvy píše:Špička to nebyla. Znovu jsem teď vyzkoušel a takto mi při 9V nabíjela 45W nabíječka Samsung EP-TA845, která má v parametrech 3A max. Pořád tvrdím, že dle dostupných informací má S25+ a S25U nový profil nabíjení 15V. Jinak se dosud nabíjelo při 9V.

Ve výsledku to jedno, když rozdíl dobití na 100% S24U vs S25U je 10 %.
S25U při 22,5 st.: 57 minut a 30 vteřin.
>>> video na YouTube <<<

andrejo777 píše:9. minuta... nemusite fotit ani v interieri
https://youtu.be/KXGCqxe75Yc?si=D1QUm_q5z675NB_7

Hustý.

Eaazy píše:*** Konstrukčně je S25U zvláštní - je užší, tenčí***

To jo, ale ta hrana a i síla opticky :roll:
Tak přesně vypadá iPhone.
veptus
Junior

Odeslat příspěvekod xzeit 28. 1. 2025 23:41

Velmi dobré srovnání fotoaparátů
https://youtu.be/sIX7RghZQmI?si=gZOZdlFHEalkBMxr
xzeit
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 29. 1. 2025 07:07

U toho nabíjení je v tom případě paradox, že Samsung inzeruje 45W nabíjení a v případě, že umí jen 9V, tak k tomu nedodává adekvátní nabíječku. Všechny jejich nabíječky umí pouze 3A a k telefonu je 3A kabel. Bavím se o tom, co je na štítku.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jan.machalik 29. 1. 2025 09:01

Nechci plasit, ale v USA uz rozesilaji S25U s dorucenim 30.1. , treba to tak bude i u nas ?:)

https://www.reddit.com/r/samsung/commen ... ?rdt=63539
Galaxy Spica>Xperia X1>HTC Touch HD>Galaxy Ace>Galaxy S Advance>Galaxy S2>Galaxy S4>LG G3>LG G4>Honor 8>Huawei P10>P20>P20 Pro>P30 Pro>Galaxy S10+>S20+>Mi10T Pro>S21U>S22U>S23U>S24U->S25U
jan.machalik
Junior

Odeslat příspěvekod SSakul 29. 1. 2025 11:41

Test malého S25 vs Pixel8 ohledně teplot a spotřeby

https://youtu.be/jjHpr9tNvc8?si=hajBp5lmg3HpOaXR

Test probíhal na 5G a navzdory o 14% menší baterii S25 úplně rozdrtila Pixel 8.
SSakul
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 29. 1. 2025 12:00

Myslím si že letošní malá S 25 bude bestsellerem
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod SSakul 29. 1. 2025 12:08

https://youtu.be/UfAfsNwu_5M?si=tS1QHl7SjOLLsKpM

Tady je porovnání S24 vs S25 ohledně foťáků
SSakul
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 29. 1. 2025 12:46

SSakul píše:Test malého S25 vs Pixel8 ...

S25 bude určitě dobrá, protože prostě snapdragon, ale je trapný srovnávat s Pixelem 8, když aktuální je devítka.
vormen
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka