Samsung Galaxy S25, S25+, S25 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod bobino2022 7. 2. 2025 09:41

Takže časom ak sa kráti životnosť baterie sa aj rýchlejšie vybije ak ju nabiješ rychlonabíjačkou....
bobino2022
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hurec 7. 2. 2025 09:51

Tak fyziku neočůrá nikdo. Používej si co chceš. Kapacita baterie padá každým cyklem nabití a je jedno, jak ji nabiješ.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Eaazy 7. 2. 2025 09:52

hurec píše:V dnešní době říkat 45W rychlé nabíjení, je dost troufalé. U 120W bych to ještě pochopil. Jenže baterií vadí nejvíc teplota, která se v dnešní době hlídá čipem a poté se snižuje výkon nabíječky. Také proto někteří výrobci používají Si/C baterii.

Ono by bylo docela vhodné, aby výrobci udávali čas nabití (30%, 50%, 100%) při onom použití dané maximální podporované nabíječky. Wattáž, nebo označení "rychlé" nabíjení, "superrychlé" nabíjení, apod., je dnes už naprostý přežitek. Zvláště ve stavu, kdy se každý výrobce k tomu staví úplně jinak a Samsung prostě cílí zhruba na čas plného nabití mezi 60-70 minutami (proto 4000mAh má 25W, ale 5000mAh už potřebuje 45W) a takto celý nabíjecí proces všude optimalizuje.
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 7. 2. 2025 10:08

Možná mi uniká pointa, ale to je tu opravdu taková potřeba někoho po rychlém nabíjení a ten rozdíl v nabíječkách a hlavně čase nabíjení tak rozdílný, že to něco ovlivní? Před časem jsem sledoval pár testů různých značek telefonů a nabíječek a časově mezi nima byl minimální rozdíl. Pochopil bych tu potřebu, kdyby se jednalo třeba o rozdíl 50min vs 30min, ale byla to řádově pár minutek.
renek1
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod jjm64883 7. 2. 2025 10:34

Takže hlášení z 25 hodin života s S25/512:
- placení je vážně pomr*dané, napoprvé to proběhne je s otevřenou peněženkou, z HomeScreen to na terminálu napíše přiložte kartu znovu až pak se to rozběhne
-rozmr*daná hlavní obrazovka vynuceným přechodem na 4×6 mřížku napravena pomocí aplikace Home Up (Díky Ver. za odkaz)
- v Gemini se mi konečně podařilo rozchodit příkazy pro vytáčení čísla, napsání zprávy a zadání navigačního cíle pouhým hlasem. Tedy jsme v bodě, co uměl Android v roce 2014! Ale abych z toho neměl moc velkou radost, samozřejmě to nefunguje tam, kde je toho nejvíce třeba - v Android Auto. Tam je natwrdo zadrátovaný Asistent.
jjm64883
Junior

Odeslat příspěvekod lC 7. 2. 2025 10:53

jjm64883 píše:Takže hlášení z 25 hodin života s S25/512:
- placení je vážně pomr*dané, napoprvé to proběhne je s otevřenou peněženkou, z HomeScreen to na terminálu napíše přiložte kartu znovu až pak se to rozběhne
-rozmr*daná hlavní obrazovka vynuceným přechodem na 4×6 mřížku napravena pomocí aplikace Home Up (Díky Ver. za odkaz)
- v Gemini se mi konečně podařilo rozchodit příkazy pro vytáčení čísla, napsání zprávy a zadání navigačního cíle pouhým hlasem. Tedy jsme v bodě, co uměl Android v roce 2014! Ale abych z toho neměl moc velkou radost, samozřejmě to nefunguje tam, kde je toho nejvíce třeba - v Android Auto. Tam je natwrdo zadrátovaný Asistent.

Nápodobně mě štve to android auto, tu by to chtělo větší pokrok.
Jinak oproti S23 bojuji s vybledlými barvami :(
lC
Junior

Odeslat příspěvekod Maxpayne2019 7. 2. 2025 10:54

Bože chvilu vydrzte kym vydavaju aktualizácie na aplikacie pripadne Samsung novy firmware, kazdy rok ta ista pesnicka sa dookola opakuje. Ked Vam to tak vadi nekupujte si fon z prvej vlny. Treba byt len trpezlivy.
Maxpayne2019
Junior

Odeslat příspěvekod miromen4 7. 2. 2025 11:06

Rychlonabijeni je evidentně dost individualni zaležitost a taky je fakt, že vybrat tu spravnou nabiječku pro rychlonabijeni neni uplně easy ukol. Včera jsem zkoušel 67W nabiječku od Xiaomi/Poco s S 23U a neaktivovalo se ani super rychle nabijeni 2.0 ani super rychle nabijeni bez 2.0. Zkoušeno s několika kably.
Jinak rychlonabijeni využivam velmi zřidka a plně mi dostačuje v nouzy nabiti za cca těch 60 min a to když se bavime z nuly což nikdy nedělam, povětšinou davam foun na nabiječku kolem 20%. Když si vezmu, že před lety se menši baterky nabily po cca 2h tak to vykraceni je pro mě naprosto v pohodě.
Jedine čeho jsem si všim, že po nabiti founu rychlonabijenim se rychleji vybijel než po standadnim nabiti. Možna nahoda možna tam nějaky vliv je, ale podrobněji jsem to nezjišťoval z duvodu teměř nepotřebnosti.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod Andorit 7. 2. 2025 11:09

jjm64883 : prosím Tě, jak se rozcházejí v Gemini možnosti, aby vytáčela čísla, otevřela mapy, atd.? Děkuji
Andorit
Junior

Odeslat příspěvekod jjm64883 7. 2. 2025 11:19

Gemini > Nastavení > Gemini na obrazovce uzamčení > Aplikace na volání a odesílání zpráv > Komunikace > Povolit Telefon, Zprávy a Mapy (jsou tam i tipy, jak vyslovit frázi, protože to není tak inteligentní, aby to brlo všechno. Kupříkladu u hovorů se musí říct "zavolat" ne "volat").
jjm64883
Junior

Odeslat příspěvekod Andorit 7. 2. 2025 11:32

Skvělé a děkuji..
Andorit
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 7. 2. 2025 11:36

renek1 píše:Možná mi uniká pointa, ale to je tu opravdu taková potřeba někoho po rychlém nabíjení a ten rozdíl v nabíječkách a hlavně čase nabíjení tak rozdílný, že to něco ovlivní? Před časem jsem sledoval pár testů různých značek telefonů a nabíječek a časově mezi nima byl minimální rozdíl. Pochopil bych tu potřebu, kdyby se jednalo třeba o rozdíl 50min vs 30min, ale byla to řádově pár minutek.

Evidentně nevíš která bije. Jsou telefony, co se nabíjí za 20-25 minut.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod voughne 7. 2. 2025 11:43

Nie tak davno taky Apple daval 5W nabijacku s ktorou sa nabijal iPhone 11 cele 4h, takze v tomto ponimani uz 50-60 min je vskutku rychlonabijanie :)
Ja som vytiahol 7.5W nabijacku a Ultru nabijam 4h a 20 minut, otazne je, ci je lepsie pre bateriu nabijat hodinu a odpojit, alebo nechat v noci dalsie 4h na nabijacke?
voughne
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 7. 2. 2025 12:01

standavfr píše:
renek1 píše:Možná mi uniká pointa, ale to je tu opravdu taková potřeba někoho po rychlém nabíjení a ten rozdíl v nabíječkách a hlavně čase nabíjení tak rozdílný, že to něco ovlivní? Před časem jsem sledoval pár testů různých značek telefonů a nabíječek a časově mezi nima byl minimální rozdíl. Pochopil bych tu potřebu, kdyby se jednalo třeba o rozdíl 50min vs 30min, ale byla to řádově pár minutek.

Evidentně nevíš která bije. Jsou telefony, co se nabíjí za 20-25 minut.

Právě proto se ptám ale jde mi primárně o to že jsme v tématu o Samsungu a tak se neptám na ostatní telefony ale ptám se na nabíjení právě u Samsungu
renek1
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod standavfr 7. 2. 2025 12:16

Sledoval jsi testy různých značek telefonů tak jsem ti odpověděl.
standavfr
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka