Samsung Galaxy S25, S25+, S25 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod peta809 16. 2. 2025 22:01

No, musím říct, že Samsung velmi, opravdu výrazně pokročil v oblasti přenosu dat, aplikací a nastavení ze starého telefonu do nového. Jsem překvapen, že velká část aplikací se přenesla včetně dat a nastavení a to i těch aplikací, které nepocházející od Samsungu nebo Google. Opravdu velké překvapení. Tleskám. Taktéž musím pochválit i velkou část bank (mám jich osm :D), kdy přenos účtu mobile bankingu z appky do appky probíhal taktéž velmi snadno. Například pomocí QR kódů. Myslím, že jsme na dobré cestě k tomu, kdy to bude vše ještě automatizovanější, či celkově jinak jednodušší a rychlejší. Takže ano, chválím jak Samsung, tak i banky, kam se během pár let v oblasti zjednodušení přechodu ze starého telefonu na nový posunuly. Tleskám.
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod Jirkash 16. 2. 2025 23:27

U Pixelu bezna vec, takze za to muze vicemene OS jako takovy, nikoliv Samsung. Kolega menil Huawei za Motorolu a tez prenos uplne vseho do podrobna na jednicku.
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB Obsidian, Android 15, Spigen Thin Fit
Linn Nexus, Monitor Audio, Yamaha, Sony, Onkyo, Teac, Dual, JVC, Akai.
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 16. 2. 2025 23:51

peta809 píše:No, musím říct, že Samsung velmi, opravdu výrazně pokročil v oblasti přenosu dat, aplikací a nastavení ze starého telefonu do nového. Jsem překvapen, že velká část aplikací se přenesla včetně dat a nastavení a to i těch aplikací, které nepocházející od Samsungu nebo Google. Opravdu velké překvapení. Tleskám. Taktéž musím pochválit i velkou část bank (mám jich osm :D), kdy přenos účtu mobile bankingu z appky do appky probíhal taktéž velmi snadno. Například pomocí QR kódů. Myslím, že jsme na dobré cestě k tomu, kdy to bude vše ještě automatizovanější, či celkově jinak jednodušší a rychlejší. Takže ano, chválím jak Samsung, tak i banky, kam se během pár let v oblasti zjednodušení přechodu ze starého telefonu na nový posunuly. Tleskám.

No to je už trošku starší záležitost. Jelikož telefony měním několikrát do roka (minimálně 2x), tak jsem už od dob S23U neměl výraznější problémy. Dokonce ani minulý rok při přechodu z Fold6 na malou S23 nebyl žádný problém. Samsung dokonce umí přenést/upravit rutiny, pokud je nelze použít.

Jediné, co dodnes Samsung neumí, je přenesení nastavení Galerie - řazení, zobrazení složek, apod.
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 17. 2. 2025 05:17

Psal jsem to, protože můj předchozí přechod z S20 FE na S23 Ultra nebyl právě tak ani zdaleka hladký, jako nyní z S23 Ultra na S25 Ultra.
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod tondaskater 17. 2. 2025 05:49

Taky musím říct, že naposledy jsem přecházel na S23U z S21U, ale z S23U na S25U mě potěšili hlavně ty banky a podobné "nejsložitější hrůzy".
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/512GB Titanium Whitesilver
Samsung Galaxy Watch Ultra LTE Titan White
Samsung Galaxy Buds Pro
tondaskater
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 17. 2. 2025 05:55

Jo banky už to dělají jednoduše na přechod. Jinak přenos veškerého obsahu je tak nějak asi furt stejně v pohodě. Mám aplikace které si mohou vytvořit vlastní zálohu a pak nastavení do původního není vůbec problém.
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 17. 2. 2025 11:38

Musím pochválit i státní aplikace, tam také nebyl problémem s přenosem klíče a přihlášení do jednotlivých aplikací. Takže, také palec hore.
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod Deawon 17. 2. 2025 13:13

No já přecházel teď z A52s na S24U a raději jsem stavěl na zelené louce. Sice většinu ručně, ale alespoň mám jistotu, že jsem nepřetahoval balast navíc.

Na druhou stranu mě mrzí, že jsem už mobil nedostal s A15 a budu si muset mobil vyladit a za pár týdnů mě to doladění čeká znovu.

Jinak méně zdatné uživatele u kterých to chci odbít rychle použiji Smart Switch a zafunguje to většinou dobře. Tedy pokud ten starý mobil není opravdu nějaká stará šlupka.
Motorola T180 Talkabout(jo, kde jsou ty časy), Alcatel 302, Alcatel 535, SE W810i, HTC Touch Pro, Nokia N86 8MP, Samsung Galaxy S2, Samsung Galaxy S4 LTE-A (I9506), LG G4, LG G7 Platinum, Samsung A52s 5G, Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB černý titan
Deawon
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 17. 2. 2025 14:00

Rovněž mám rád stavění na zelené louce. I tak je to pro mě práce na max 4 hodiny i když mám stabilně asi stovku aplikací, ale hlavně mám jistotu, že vše se přeneslo, jak potřebuju, funguje a nečeká mě žádné překvapení, že se někde něco tak úplně nepřeneslo, když to budu nejméně potřebovat.

Zároveň je to dobré prvotní seznámení s telefonem, protože si člověk projde i různá nastavení, volby a seznámí se s novinkami a změnami.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 17. 2. 2025 14:09

Na čisto jsem snad přecházel u posledního Galaxy Note a od té doby každý rok pouze smart switch.
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod King dave 17. 2. 2025 18:34

Dnes mi konečně po nějaké době napsala Mobil pohotovost,že kryt React na S25 je připraven k vyzvednutí na prodejně. Nějak ale přemýšlím,zdá ho vzít. Už jsem z toho vystřízlivěl a kryt koupil jiný. Má někdo tento kryt? Je příjemný do ruky, neklouže, nežloutne časem? Je za poloviční cenu z akce,ale i tak váhám.
https://www.mp.cz/ochranny-kryt-react-s ... 5-p-269370
King dave
Junior

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 17. 2. 2025 19:04

peta809 píše:No, musím říct, že Samsung velmi, opravdu výrazně pokročil v oblasti přenosu dat, aplikací a nastavení ze starého telefonu do nového.

Jo, většina aplikací, kromě těch, co jsou vázány na HW ID telefonu (banky) funguje včetně dat a přihlášení, je to super. Buď se přenese vše, anebo stačí login přes Google účet a hotovo.

Já třeba už snad 5 generací přecházím z telefonu na telefon přes SmartSwitch, nikdy čistá instalace a funguje vše perfektně.

A ten přenos dat je generaci od generace lepší, vlastně na tom asi už není moc co optimalizovat.

I banky se poučily, kdysi to chtělo jít do webového bankovnictví, dnes se klíče přenáší z mobilu na mobil úplně v pohodě.
Radek.Hulan
Junior

Odeslat příspěvekod Eddward 17. 2. 2025 19:14

Prenos je lepsi, ale aj tak si clovek musi prejst kazdu appku, skotrolovat ci vsetko funguje.
Ja som v priebehu par dni zistil, ze musim zresetovat nejake appky do vychodzich nastaveni, pretoze aj ked boli napriklad notifikacie povolene a vsetko nastavene, tak notifikacie nechodili. Resetom sa to opravilo. To iste sa tyka aj widgetov - odoberanie, a opätovne vkladanie na plochu nepomahalo, widget sa vobec neuaktualizoval, len kompletne zresetovanie appky opravilo problem.
PC: Core i7 8700K@4.8Ghz, 16GB DDR4 Corsair, MSI Z370 GAMING PRO CARBON, MSI RTX 2080 GAMING X TRIO, Win 11
Laptop: Core i5 1240P@4.4Ghz, 16GB DDR4, 500GB NVMe, Win 11
Phone: SG S25 Ultra 512GB Black w/ Buds Pro, Android 15
Eddward
Junior

Odeslat příspěvekod _baudis_ 17. 2. 2025 21:15

Já u nového telefonu provádím vždy čistou instalaci. Nic nepřenáším do nového telefonu. Je to sice několik hodin pohodového nastavování, ale mám klid, že nepřetáhnu nějaký bordel a spousta aplikací stejně potřebuje zkontrolovat, jestli přenosem proběhlo všechno nastavení. Určitě bych měl jednodušší přenést zálohované data a ušetřit mnoho času, když je to i mezi Samsung telefony, ale kdo si hraje nezlobí. :-)) Není to žádná poznámka proti přenosu dat s telefonu do telefonu, jen jsem popsal svůj proces, který mi vyhovuje. Jde pouze o čas a ten si najdu. :-)) Přenosu zdar a rychlosti zvlášť. :-))
NB: Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black
Telefon: Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - SPIGEN / Watch: Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod pavlis42 17. 2. 2025 21:53

King dave píše:Dnes mi konečně po nějaké době napsala Mobil pohotovost,že kryt React na S25 je připraven k vyzvednutí na prodejně. Nějak ale přemýšlím,zdá ho vzít. Už jsem z toho vystřízlivěl a kryt koupil jiný. Má někdo tento kryt? Je příjemný do ruky, neklouže, nežloutne časem? Je za poloviční cenu z akce,ale i tak váhám.
https://www.mp.cz/ochranny-kryt-react-s ... 5-p-269370

ja ho mam a pouzivam, boky jsou pogumovane a diky tomu to moc neklouze, zada trosku jo ale da se. za me docela fajn kryt. Oproti tomu originalu s poutkem. z S24 rady jsem ho mel rad na cesty a dovolene ale tady to domr... ma to hladke, pruhledne a umele boky no fuj teda :pozor
pavlis42
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka