Samsung Galaxy S25, S25+, S25 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 19. 2. 2025 21:26

Vynechal bych to množné číslo.
Nic takového (o pádu) jsem nepsal.
A sám jsi tady dával video S25U na porovnání s jinými značkami.
Tak se tedy držme raději tématu řady S25 a vynechme ty strkanice tady.
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 20. 2. 2025 00:00

EtickyKodex píše:Ale no tak pánové.
Já měl mnoho různých značek a po SW stránce jsem problém nikdy neměl.
Ta China se dere a Samsung bude muset přidat v něčem krok.
Popíši to názvy recenzí:
- OnePlus 13 je excelentně vyvážená vlajka za slušný peníz.
- S25 Ultra dobře vybroušený diamant - test krále Androidu

Ty stroje si v podstatě nemají co vyčítat.

aikoN píše:Jak je to na OnePlus, funguje jejich ekvivalent S-penu i s magsafe příslušenstvím?

No jasně paráda a je tam i Bluetooth kiš kiš :tleskani

renek1 píše:Někde se tu mluvilo o výhodě větší kapacity baterie u jiných čínských telefonů (5000 vs 6000mAh). Kde je ta výhoda, nebo mi něco uniklo? To není jediný porovnání
https://www.youtube.com/watch?v=Whlk9tlMcKc

Ano tam to China musí ještě poladit. Dohání to zatím rychlostí nabíjení (někde to je fakt o dost 100W vs 45W), zmíněnou kapacitou a teď i křemíko-uhlíkovými bateriemi.
Jsem zvědav jak se s výdrží poperou teď u Xiaomi 15 Ultra.

China nic ladit nebude - těch 6000mAh tam není proto, aby měli oproti 5000mAh vlajkám o 20% vyšší výdrž. Taková kapacita mi umožňuje "odrbat" optimalizaci SW, bez dopadu na výdrž a především to vypadá dobře v tabulkách parametrů. Číňan na parametry prostě slyší...

Xiaomi 15U nebude výjimkou - loňská 14U byla s 5000mAh naprosto tragická, ohledně výdrže. Letos dostane čínská verze 6000mAh a globální jen 5500mAh. Takže očekávám výdrž na úrovni podobně očesaného Honoru Magic6 Pro.
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 20. 2. 2025 01:01

Samsung sdílel příspěvek na blogu, který podrobně popisuje některá rozhodnutí týkající se designu Galaxy S25 Ultra a jeho změny oproti předchozím verzím vlajkové lodi.
Kromě toho zveřejnil video „Komentovaná ukázka výkonu“, ve kterém je S25 Ultra v hlavní roli.
https://news.samsung.com/global/unboxing-galaxy-s25-ultra-stunning-design-meets-powerful-ai-performance

Video - Komentovaná ukázka výkonu:
https://youtu.be/vNhg9Fp1iuU

Eaazy píše:China nic ladit nebude - těch 6000mAh tam není proto, aby měli oproti 5000mAh vlajkám o 20% vyšší výdrž. Taková kapacita mi umožňuje "odrbat" optimalizaci SW, bez dopadu na výdrž a především to vypadá dobře v tabulkách parametrů. Číňan na parametry prostě slyší...

Xiaomi 15U nebude výjimkou - loňská 14U byla s 5000mAh naprosto tragická, ohledně výdrže. Letos dostane čínská verze 6000mAh a globální jen 5500mAh. Takže očekávám výdrž na úrovni podobně očesaného Honoru Magic6 Pro.

Eaazy píše:China nic ladit nebude - těch 6000mAh tam není proto, aby měli oproti 5000mAh vlajkám o 20% vyšší výdrž. Taková kapacita mi umožňuje "odrbat" optimalizaci SW, bez dopadu na výdrž a především to vypadá dobře v tabulkách parametrů. Číňan na parametry prostě slyší...

Ano, zatím to tak je. Jsem zvědav zda / kdy začne v tomto nějaký posun.
UI už celkem poladili.
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 20. 2. 2025 08:09

Bylo by opravdu zajímavé, pokud by Samsung použil stejnou 6000mAh baterii vidět tu vydrž.
Ne u všech výrobců znamená větší kapacita delší vydrž oproti konkurenci s nižší kapacitou.
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod guiz 20. 2. 2025 09:04

Přesně tak. Máme doma Xiaomi Redmi 10 5G , má to taky 5000 baterii a výdrž je tragedie oproti S23U co jsem měl,nebo teď S25U.
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod renek1 20. 2. 2025 09:07

Tak u S26U se už spekuluje o větší kapacitě 5500mAh - 6000mAh, tak uvidíme.
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod guiz 20. 2. 2025 09:11

Jinak u S25U je ještě určitě co optimalizovat. Když srovnám výdrž S23U když byla nová a S25U , tak S23U byl ze začátku 2 denní telefon bez problémů.
S25U nedá 2 dny ani omylem, s bídou den a půl a to bych se musel ještě trochu omezovat. Takže pořád mají soudruzi co optimalizovat.
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod orgáč 20. 2. 2025 10:17

renek1 píše:Tak u S26U se už spekuluje o větší kapacitě 5500mAh - 6000mAh, tak uvidíme.

Jo tenhle fór byl fakt dobrej po ránu :D
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 20. 2. 2025 10:43

renek1 píše:Bylo by opravdu zajímavé, pokud by Samsung použil stejnou 6000mAh baterii vidět tu vydrž.
Ne u všech výrobců znamená větší kapacita delší vydrž oproti konkurenci s nižší kapacitou.

Předpokládám, že by se stalo to, co u čínských výrobců - větší baterka, menší optimalizace, stejná výdrž. Ten "polštář" v podobě 20% rezervy, k tomu prostě vybízí...
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 20. 2. 2025 12:31

Tak nemyslím si, že by to mělo nevýznamný přínos jak by se mohlo zdát, jelikož samsung v tomhle má právě výhodu, že se dlouhodobě stará o SW optimalizaci a tak je na snadě, že by se výdrž mohla zvýšit.
Někteří mají navýšení kapacity za dobrý vtip, ale možná příští řada z toho vtipu udělá skutečnost.
Mě osobně S25U vydrží o kousek víc, než předchozí S24U v době koupě.
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 20. 2. 2025 13:47

Ono by to pak ani nedávalo moc ekonomický smysl...cpát tam dražší baterku a nezapracovat na optimalizaci, aby to tedy vydrželo déle.
Podle mě to mohli nacpat do toho Edge a nechat tomu větší kapacitu.
Mě by se takový mobil líbil.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod Deawon 20. 2. 2025 14:52

O revoluci v nabíjení/baterii se mluvilo už u S25 a nakonec nic. Pravda je, že to nepůjde tímto stylem donekonečna.

Rozdíl ve výdrži S25U a S24U může být také kvůli A15 a One UI 7. Nový systém by měl být vyladěnější a zvýšit tak výkon i výdrž. Tedy pokud to soudruzi na řadu S24 neodfláknou.
Motorola T180 Talkabout(jo, kde jsou ty časy), Alcatel 302, Alcatel 535, SE W810i, HTC Touch Pro, Nokia N86 8MP, Samsung Galaxy S2, Samsung Galaxy S4 LTE-A (I9506), LG G4, LG G7 Platinum, Samsung A52s 5G, Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB černý titan
Deawon
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 20. 2. 2025 15:05

Deawon píše:Rozdíl ve výdrži S25U a S24U může být také kvůli A15 a One UI 7. Nový systém by měl být vyladěnější a zvýšit tak výkon i výdrž. Tedy pokud to soudruzi na řadu S24 neodfláknou.

Zdravím, nějaký velký rozdíl u výdrže mezi S24U a S25U nepozoruji, na obou mám A15 a One UI 7. Poslední beta na S24U jede v pohodě, takže finální verze asi nebude daleko.
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Deawon 20. 2. 2025 15:17

No právě to si myslím, že rozdíl dělá spíš verze systému.
Motorola T180 Talkabout(jo, kde jsou ty časy), Alcatel 302, Alcatel 535, SE W810i, HTC Touch Pro, Nokia N86 8MP, Samsung Galaxy S2, Samsung Galaxy S4 LTE-A (I9506), LG G4, LG G7 Platinum, Samsung A52s 5G, Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB černý titan
Deawon
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka