Samsung Galaxy S25, S25+, S25 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod dejvy 21. 2. 2025 10:14

Zkoušel jste někdo nastavit základní ochranu baterie (nabije do 100%, vypne se, spustí znovu až od 95%)? Mně to u S25U nefunguje a po nabití mi to drží pořád na 100%.
dejvy
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 21. 2. 2025 10:22

Eaazy píše:
orgáč píše:
standavfr píše:Chlapec testman si zapomněl přečíst místní odborníky. Mě ta neoptimalizovaná čína s 6000 baterkou momentálně ukazuje 6,5 hodiny displeje a baterka 53%. Tak asi někde soudruzi udělali chybu. Co chceš rozpočítávat? Tady hošani tvrdí, že ultra s 5000 baterkou má stejnou výdrž jako čína s 6000. No evidentně nemá.

Na GSM aréně máš nový test Oppo skládačky N5. Má 5600mAh baterku, Fold6 pouze 4400mAh a výdrž je skoro stejná :D

Tady bych to trošku poupravil:
- Z Fold6: SD8gen3, 4400mAH, výdrž 691m
- Find N5: SD8elite (+8%), 5600mAH (+27%), výdrž 796m (+15%)

Takže něco málo udělá novější čipset (+8%), hodně toho udělá baterie (+27%). Víceméně by při stejné optimalizaci mělo být Oppo někde na úrovni +30 až 35% ve výdrži oproti Foldu6. Reálně je však pouze +15%.

Osobně toto vnímám jako velký problém, co se posunu a konkurence týče - co donutí staré herky typu Samsung, Apple, Google, k nasazení modernějších vysokokapacitních baterií? Konkurence. Resp. obrovské navýšení výdrže u konkurence. Jenže k tomu prostě nedochází a nic tedy ty staré konzervy nenutí k upgradu - což je strašně špatně.

"Tady bych to trošku poupravil:
- Z Fold6: SD8gen3, 4400mAH, výdrž 691m
- Find N5: SD8elite (+8%), 5600mAH (+27%), výdrž 796m (+15%)

Takže něco málo udělá novější čipset (+8%), hodně toho udělá baterie (+27%). Víceméně by při stejné optimalizaci mělo být Oppo někde na úrovni +30 až 35% ve výdrži oproti Foldu6. Reálně je však pouze +15%."

Telefony neznám a jestli mají podobný displej, pak OK. Jinak je třeba vzít do úvahy: velikost displeje, rozlišení, JAS, obnovovací frekvenci..dělá strašně moc... Pokud jsou podobné, pak jako velmi hrubé srovnání OK.

"Osobně toto vnímám jako velký problém, co se posunu a konkurence týče - co donutí staré herky typu Samsung, Apple, Google, k nasazení modernějších vysokokapacitních baterií? Konkurence. Resp. obrovské navýšení výdrže u konkurence. Jenže k tomu prostě nedochází a nic tedy ty staré konzervy nenutí k upgradu - což je strašně špatně.[/quote]"

Google přešel alespoň na kvalitnější baterie, malý progres ale 100% souhlas. Jsou to ostudy a to včetně rychlosti nabíjení, tam jsou 100 let za opicemi.
Dzejn Dočk
Poslední varování

Odeslat příspěvekod standavfr 21. 2. 2025 10:44

Píšu snad o skládačkách? Je tohle vlákno o skládačkách? Píšu o tom co mám doma a sám si můžu oveřit. Samozřejmě, že Samsung s jeho prodejema nic k inovacím nenutí, k těm ho donutí jen jeho zákazníci.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 21. 2. 2025 11:20

dejvy píše:Zkoušel jste někdo nastavit základní ochranu baterie (nabije do 100%, vypne se, spustí znovu až od 95%)? Mně to u S25U nefunguje a po nabití mi to drží pořád na 100%.

Tady je podobné téma u S24 a jednomu to funguje a druhému ne:
https://eu.community.samsung.com/t5/galaxy-s24-series/ochrana-baterie/td-p/10041491
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod dejvy 21. 2. 2025 11:26

U S24U mi to fungovalo, u S25U ne. Asi nějakej bug. Už by konečně mohla přijít aktualizace...
dejvy
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 21. 2. 2025 12:31

standavfr píše:Pro mě je směrodatné co mám v ruce, 13R má v mém způsobu použití o 20% lepší výdrž než 23U a 24plus. Nemusí se vám to líbit, můžete s tím nesouhlasit,ale to je tak všechno co s tím můžete dělat. Hezký den.

Jistě, o 20% lepší - čirou náhodou stejné číslo, jako je rozdíl v kapacitě baterií. To ani trochu nepřipomíná konfirmační zkreslení :-)
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 21. 2. 2025 13:38

standavfr píše:Pro mě je směrodatné co mám v ruce, 13R má v mém způsobu použití o 20% lepší výdrž než 23U a 24plus. Nemusí se vám to líbit, můžete s tím nesouhlasit,ale to je tak všechno co s tím můžete dělat. Hezký den.

Takže to mám chápat tak, že když mi S24U oproti S23U vydržela o cca 10% déle a nyní mi S25U oproti S24U vydrží také o cca 10% déle, tak bych si vlastně s OnePlus13R nepolepšil?
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod Shorty193 21. 2. 2025 15:46

Eaazy:

z matematickeho hladiska by si si praveze pohorsil...

20% pre O+13 je 1.2x vydrz 23U
ale 10% a 10% je matematicky 1.1x1.1x vydrz S23U = 1.21x vydrz S23U

ale to som uz puntickar... :D

a napriklad za mna tema bateria je uplne nezmyselna... dovolim si tvrdit ze 99,9% uzivatelov s prehladom da jeden den a za noc si telefon nabije... a nepotrebuje ani rychlejsie nabijanie a ani vyssiu kapacitu a tym padom sa drzi cena nizsie...

vo vynimocnej situacii najpomalsia mala s25 za 15 minut nabije telefon o 25percent co uz musi stacit... ako pokrok je fajn.. ale keby si mam vybrat medzi
1. Telefon s 4000mAh baterkou a 25W nabijanim za 800e kde vydrz je 6+hodin SOT
2. Telefon s 4500mAh baterkou a 66W nabijanim za 1000e kde vydrz je o kusok viac ako 6+ hodin SOT

tak si vyberiem model 1 pretoze use case kde potrebujem viac ako 6 hodin SOT nastane raz za rok a na to mam powerbanku ktoru tak ci tak pouzivam aj na ine veci...
Shorty193
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 21. 2. 2025 16:29

To už je spíš pošahanost, řešit tady tyhle rádoby matematické výpočty. Vážně tohle někdo řeší a někoho to zajímá? Každý, kdo má do zadku díru, si na tom chce přihřát polívku a podle mě ze sebe dělá jen hlupáka. Tohle se snad neřešilo ani minulý roky.
Vážně jsem jediný, komu stačí, že ten telefon funguje, jak má, včetně dostačující výdrže baterie? Netvrdím, že by výdrž nemohla být větší – to by uvítal každý –, ale tohle poměřování pinďourů tady na fóru a vlastně i na YouTube je opravdu směšné. Je vidět, jak se jako lidé nudíme, a tak debatujeme o každé kravině a jsme ochotní se tu kvůli tomu i dohadovat.
Na druhou stranu to tu alespoň ožívá a jeden se vážně nenudí.

Jinak někdo tu nabízel kryt Pitaka PIN Button Case Black/Grey Plain Samsung Galaxy S25 Ultra , což je celkem zajímavá varianta pro někoho, kdy by rád přidal další tři tlačítka.
https://www.youtube.com/watch?v=XfZWWEu45Rk
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 21. 2. 2025 16:33

Samozřejmě, máte pravdu. Proto jsem použil "cca".

Pro mě je baterka taky vcelku mimo - když vidím pokrok, který se pouze novým čipem a optimalizací postupně od S22U, až po dnešní S25U, dostavil. Ale osobně jsem si hodně přál, aby do toho čínští šlápli a donutili svoji konkurenci k tomu, aby taky mákla. Ale oni místo toho zvýšenou kapacitu používají pro sanaci (neo)ptimalizace. Což je samo osobě v pořádku, ať si to dělají, jak chtějí - ale pak se dostáváme do stavu, kdy si v Samsungu řeknou: "proč bychom tam rvali 6000mAh, když máme stejnou výdrž s 5000mAh" ?

Ale takový je prostě přístup čínských výrobců proto, protože na to čínští zákazníci slyší:
- náš displej má 5000nitů! A je čitelný lépe, než antireflex s nižším jasem u Samsungu? Ne.
- naše baterie má 6000mAh! A vydrží telefon o 20% déle, než Samsung s 5000mAh? Ne.
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 21. 2. 2025 16:40

Twl hustý ty výpočty tady. Jak v ústavu MatFyz, kde mají čísla jako své náboženství....
I kdyby foun nevydržel den, jde vše řešit powerbankou. Já třeba když v létě jsem na poznávacích akcích. Tak baterka founu letí dolů jak ventilátor u klimatizace. Prostě jasno, slunce, gps, foťák udělá hodně. Ale pak si zajdu na oběd a za půl hodinky se cosik nabije a je to. Zda mám sot 6 hodin nebo 8 hodin. To je pak jedno.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 21. 2. 2025 16:47

Shorty193 píše:Eaazy:

z matematickeho hladiska by si si praveze pohorsil...

20% pre O+13 je 1.2x vydrz 23U
ale 10% a 10% je matematicky 1.1x1.1x vydrz S23U = 1.21x vydrz S23U

ale to som uz puntickar... :D

a napriklad za mna tema bateria je uplne nezmyselna... dovolim si tvrdit ze 99,9% uzivatelov s prehladom da jeden den a za noc si telefon nabije... a nepotrebuje ani rychlejsie nabijanie a ani vyssiu kapacitu a tym padom sa drzi cena nizsie...

vo vynimocnej situacii najpomalsia mala s25 za 15 minut nabije telefon o 25percent co uz musi stacit... ako pokrok je fajn.. ale keby si mam vybrat medzi
2. Telefon s 4500mAh baterkou a 66W nabijanim za 1000e kde vydrz je o kusok viac ako 6+ hodin SOT

tak si vyberiem model 1 pretoze use case kde potrebujem viac ako 6 hodin SOT nastane raz za rok a na to mam powerbanku ktoru tak ci tak pouzivam aj na ine veci...

a kdyby si měl na výběr:

2. Telefon s 4500mAh baterkou a 66W nabijanim za 810e kde vydrz je o kusok viac ako 6+ hodin SOT

vezmeš co? :-D A jak si přišel na ty ceny? :-D
Dzejn Dočk
Poslední varování

Odeslat příspěvekod aikoN 21. 2. 2025 17:04

renek1 píše:To už je spíš pošahanost, řešit tady tyhle rádoby matematické výpočty. Vážně tohle někdo řeší a někoho to zajímá?

Ano, mě to třeba zajímá. Ale musím uznat, že třeba tvé diskuze o krytech jsou na úplně jiné intelektuální výši a zajímají úplně každého.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod SmartDavid 21. 2. 2025 17:09

hurec píše:Twl hustý ty výpočty tady. Jak v ústavu MatFyz, kde mají čísla jako své náboženství....
I kdyby foun nevydržel den, jde vše řešit powerbankou. Já třeba když v létě jsem na poznávacích akcích. Tak baterka founu letí dolů jak ventilátor u klimatizace. Prostě jasno, slunce, gps, foťák udělá hodně. Ale pak si zajdu na oběd a za půl hodinky se cosik nabije a je to. Zda mám sot 6 hodin nebo 8 hodin. To je pak jedno.

A mně by právě udělalo radost, kdybych na celodenním letním výletu tu powerbanku nemusel vůbec použít. Takže za mě. Přidat klidně u Ultry nějaký ten milimetr v pase, použít křemík a narvat tam klidně 7000 mAH a samozřejmě v optimalizaci nepolevit. Teleobjektivem z Viva bych taky nepohrdnul. Pak to bude teprve Ultra s velkým "U" :)
SmartDavid
Junior

Odeslat příspěvekod HUN73R 21. 2. 2025 17:19

Já jsem s vydrží zatím celkem v pohodě. Když není brutálně vyhulenej jas, člověk celej den nefotí / netočí a nejede na 5G, tak to drží pěkně. Řekl bych tak o 15% lepší výdrž než S24 Ultra, kterou jsem rok používal stejně jak aktuální novou ultru...

https://quickshare.samsungcloud.com/zSdDrggufRn5
HUN73R
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka