Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz
Eaazy píše:orgáč píše:standavfr píše:Chlapec testman si zapomněl přečíst místní odborníky. Mě ta neoptimalizovaná čína s 6000 baterkou momentálně ukazuje 6,5 hodiny displeje a baterka 53%. Tak asi někde soudruzi udělali chybu. Co chceš rozpočítávat? Tady hošani tvrdí, že ultra s 5000 baterkou má stejnou výdrž jako čína s 6000. No evidentně nemá.
Na GSM aréně máš nový test Oppo skládačky N5. Má 5600mAh baterku, Fold6 pouze 4400mAh a výdrž je skoro stejná
Tady bych to trošku poupravil:
- Z Fold6: SD8gen3, 4400mAH, výdrž 691m
- Find N5: SD8elite (+8%), 5600mAH (+27%), výdrž 796m (+15%)
Takže něco málo udělá novější čipset (+8%), hodně toho udělá baterie (+27%). Víceméně by při stejné optimalizaci mělo být Oppo někde na úrovni +30 až 35% ve výdrži oproti Foldu6. Reálně je však pouze +15%.
Osobně toto vnímám jako velký problém, co se posunu a konkurence týče - co donutí staré herky typu Samsung, Apple, Google, k nasazení modernějších vysokokapacitních baterií? Konkurence. Resp. obrovské navýšení výdrže u konkurence. Jenže k tomu prostě nedochází a nic tedy ty staré konzervy nenutí k upgradu - což je strašně špatně.
dejvy píše:Zkoušel jste někdo nastavit základní ochranu baterie (nabije do 100%, vypne se, spustí znovu až od 95%)? Mně to u S25U nefunguje a po nabití mi to drží pořád na 100%.
standavfr píše:Pro mě je směrodatné co mám v ruce, 13R má v mém způsobu použití o 20% lepší výdrž než 23U a 24plus. Nemusí se vám to líbit, můžete s tím nesouhlasit,ale to je tak všechno co s tím můžete dělat. Hezký den.
standavfr píše:Pro mě je směrodatné co mám v ruce, 13R má v mém způsobu použití o 20% lepší výdrž než 23U a 24plus. Nemusí se vám to líbit, můžete s tím nesouhlasit,ale to je tak všechno co s tím můžete dělat. Hezký den.
Shorty193 píše:Eaazy:
z matematickeho hladiska by si si praveze pohorsil...
20% pre O+13 je 1.2x vydrz 23U
ale 10% a 10% je matematicky 1.1x1.1x vydrz S23U = 1.21x vydrz S23U
ale to som uz puntickar...
a napriklad za mna tema bateria je uplne nezmyselna... dovolim si tvrdit ze 99,9% uzivatelov s prehladom da jeden den a za noc si telefon nabije... a nepotrebuje ani rychlejsie nabijanie a ani vyssiu kapacitu a tym padom sa drzi cena nizsie...
vo vynimocnej situacii najpomalsia mala s25 za 15 minut nabije telefon o 25percent co uz musi stacit... ako pokrok je fajn.. ale keby si mam vybrat medzi
1. Telefon s 4000mAh baterkou a 25W nabijanim za 800e kde vydrz je 6+hodin SOT
2. Telefon s 4500mAh baterkou a 66W nabijanim za 1000e kde vydrz je o kusok viac ako 6+ hodin SOT
tak si vyberiem model 1 pretoze use case kde potrebujem viac ako 6 hodin SOT nastane raz za rok a na to mam powerbanku ktoru tak ci tak pouzivam aj na ine veci...
renek1 píše:To už je spíš pošahanost, řešit tady tyhle rádoby matematické výpočty. Vážně tohle někdo řeší a někoho to zajímá?
hurec píše:Twl hustý ty výpočty tady. Jak v ústavu MatFyz, kde mají čísla jako své náboženství....
I kdyby foun nevydržel den, jde vše řešit powerbankou. Já třeba když v létě jsem na poznávacích akcích. Tak baterka founu letí dolů jak ventilátor u klimatizace. Prostě jasno, slunce, gps, foťák udělá hodně. Ale pak si zajdu na oběd a za půl hodinky se cosik nabije a je to. Zda mám sot 6 hodin nebo 8 hodin. To je pak jedno.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků