standavfr píše:Každý to má jinak. Telefon přes noc nenabíjím a ráno ho chci nabít co nejrychleji. Když to vypadá, že do dalšího rána nevydrží, tak mu dám půl hodiny bezdrátu. Ztráty jsou prostě kolem 30% ať tomu říkáš třeba minimální. Teď už mám vyřeseno protože ta neodladěná čína dá den a půl s prstem v nose v náročném provozu co u mě telefon má a je za něco málo přes půl hodiny nabitá do plna.
Já měl takto vyřešeno od S23U - v pondělí jsem telefon vzal z nabíjecího stojánku a vrátil jej do něj až v úterý večer. Což je nějakých 36-40h provozu. Jediný rozdíl je, že s S23U to bylo tak tak, na S24U zbývalo kolem 5%, na S25U to je 10-15%. Využití a nastavení stejné, jak jsem psal pár příspěvků dozadu.
Jinak ztráty při bezdrátovém nabíjení rozhodně nejsou 30% - mohou být i v řádu jednotek % - je to dáno několika faktory, od řízení přenosu energie v telefonu, až po typ nabíječky, její chlazení, apod. Já osobně nabíjím přes noc 7,5W - kdy nedochází k zahřátí a není potřeba aktivního chlazení nabíječky (takže v noci neruší větráček).
Ps: já jsem pro, mít v telefonu možnost co nejrychlejšího nabíjení - ale standardizovaného. Co je mi u Číny platné, že umí 100W, 150W, 240W, když si bez jiné, než originální nabíječky s daným speciálním protokolem, neškrtnu. Stejně tak speciální bezdrátové stojánky, které je problém sehnat a navíc mají dnes s nabíjením čínských vlajek s masivními fotomoduly o tloušťce 5-7mm problémy...