Samsung Galaxy S25, S25+, S25 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Eaazy 23. 2. 2025 16:07

standavfr píše:Každý to má jinak. Telefon přes noc nenabíjím a ráno ho chci nabít co nejrychleji. Když to vypadá, že do dalšího rána nevydrží, tak mu dám půl hodiny bezdrátu. Ztráty jsou prostě kolem 30% ať tomu říkáš třeba minimální. Teď už mám vyřeseno protože ta neodladěná čína dá den a půl s prstem v nose v náročném provozu co u mě telefon má a je za něco málo přes půl hodiny nabitá do plna.

Já měl takto vyřešeno od S23U - v pondělí jsem telefon vzal z nabíjecího stojánku a vrátil jej do něj až v úterý večer. Což je nějakých 36-40h provozu. Jediný rozdíl je, že s S23U to bylo tak tak, na S24U zbývalo kolem 5%, na S25U to je 10-15%. Využití a nastavení stejné, jak jsem psal pár příspěvků dozadu.

Jinak ztráty při bezdrátovém nabíjení rozhodně nejsou 30% - mohou být i v řádu jednotek % - je to dáno několika faktory, od řízení přenosu energie v telefonu, až po typ nabíječky, její chlazení, apod. Já osobně nabíjím přes noc 7,5W - kdy nedochází k zahřátí a není potřeba aktivního chlazení nabíječky (takže v noci neruší větráček).

Ps: já jsem pro, mít v telefonu možnost co nejrychlejšího nabíjení - ale standardizovaného. Co je mi u Číny platné, že umí 100W, 150W, 240W, když si bez jiné, než originální nabíječky s daným speciálním protokolem, neškrtnu. Stejně tak speciální bezdrátové stojánky, které je problém sehnat a navíc mají dnes s nabíjením čínských vlajek s masivními fotomoduly o tloušťce 5-7mm problémy...
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 23. 2. 2025 16:10

No a právě v tomhle mi přijde nejpřirozenější pro případ, že bych náhodou neměl vystačit s nabitím (což je u mě nesmysl), mít u sebe powerbanku, třeba MagSafe, která je malá a vejde se do kapsy. Jednoduše ji přicvaknu a jedu bez problému. Na trhu jich je tuna, takže nemusím nosit u sebe nabíječku s kabelem, ale jen malou powerbanku a nejsem naprosto závislý ani na elektrické zásuvce. Doma pak můžu vše v klidu dobít a to ať rychle, nebo pomalu - bezdrátově, nebo s drátem.
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 23. 2. 2025 16:11

standavfr píše:
aikoN píše:Děkuji, proč to dělat jednoduše, když to jde složitě :D

Tak jsme se zasmáli a teď vážně. Prostě a jednoduše to tak dělat nechci. Rozumíš tomu? Ty taky určitě některé věci dělat nechceš a nikdo kvůli tomu z tebe blba nedělá. Takže respektuj moje rozhodnutí a nesnaž se že mě dělat pitomce. Rozumíme si?

Rozumím tomu, že to tak dělat nechceš a zajímá mě pohled člověka, který takový postoj má, protože to třeba má nějaký racionální základ, kterého jsem si nebyl vědom. Ale tak, jestli to děláš jen tak na truc protože bagr, tak ok. Blba to z tebe nedělá, ale zároveň to nedává žádný důraz na objektivní nepostradatelnost rychlého nabíjení.
Naposledy upravil aikoN dne 23. 2. 2025 16:19, celkově upraveno 1
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod dejvy 23. 2. 2025 16:18

standavfr píše:Prostě nechci telefon nabíjet přes noc.

Taky mě zajímá, proč nechceš nabíjet přes noc. Ale zároveň respektuju, pokud to tady nechceš rozebírat...
dejvy
Junior

Odeslat příspěvekod miromen4 23. 2. 2025 16:19

aikoN píše:Bezdrát je naopak velký skok v pohodlnosti a již bych bez něj telefon nechtěl. Nějaké otravné zastrkavání kabelu má ospravedlnění jen v případě potřeby opravdu rychlého dobití.

A ja tvrdim naopak, že bezdrat je v domacich podminkach uplně k ničemu. Vyloženě neprakticka zaležitost, kdy nelze telefon při nabijeni prakticky uživat.
Takhle mam na gauči vyveden kabel a v sedě či ještě lepe ležmo nabijim a použivam. To same vyveden kabel z nočniho stolku a když je třeba tak si ležmo s onym telefonem mužu neomezeně hrat. Tam mam navic slabou nabiječku takže nabijeni je velmi pomale.
Proto jak jsem psal dřive mi bezdrat. nabiječky leži ladem v šupleti.
To same moje druha polovička...ja chci bezdrat. nabijeni. No vydržela u něj par tydnu a zjistila, že nic lepšiho než pichnuty drat do founu z gauče nebo toho nočniho stolku prostě neni.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 23. 2. 2025 16:21

Eaazy píše:Ps: já jsem pro, mít v telefonu možnost co nejrychlejšího nabíjení - ale standardizovaného. Co je mi u Číny platné, že umí 100W, 150W, 240W, když si bez jiné, než originální nabíječky s daným speciálním protokolem, neškrtnu. Stejně tak speciální bezdrátové stojánky, které je problém sehnat a navíc mají dnes s nabíjením čínských vlajek s masivními fotomoduly o tloušťce 5-7mm problémy...

Což je další věc. Třeba já často chodím jen s tím, co se mi vejde do kapes. Tahat s sebou nabíječku není nic pro mě. Na takové to běžné rychlejší nabíjení kolem 25W se můžu spolehnout s každou nabíječkou, kterou někde splaším.

-- 23. 2. 2025 14:26 --

miromen4 píše:
aikoN píše:Bezdrát je naopak velký skok v pohodlnosti a již bych bez něj telefon nechtěl. Nějaké otravné zastrkavání kabelu má ospravedlnění jen v případě potřeby opravdu rychlého dobití.

A ja tvrdim naopak, že bezdrat je v domacich podminkach uplně k ničemu. Vyloženě neprakticka zaležitost, kdy nelze telefon při nabijeni prakticky uživat.

No právě proto ji používám v době, kdy telefon nepotřebuju. Tedy ve spánku. Naopak ocením, že se nemusím potmě trefovat kabelem do konektoru. Noční nabíjení řeší 99% mých potřeb nabíjení. 2x - 3x do roka vytáhnu rychlou a během 15 minut si přisosnu. Takže na gauči jsem komplet free bez kabelu.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 23. 2. 2025 16:39

aikoN píše:Dzejn:
No, mně právě přijde takové nejpřirozenější a nejjednodušší, ho prostě položit před spaním na stojánek. Nabíjí se šetrně přes noc pomalu. Opravdu jde naprosto mimo mě, že někomu přijde lepší přes den nahánět procenta a řešit, že musí mít přístup k nabíječce.

Tak já třeba v práci píchnu na kablík, takže přístup prostě mám.
Třeba u bezdrátu se netrefíš když ve 2 ráno jen koukneš na čas, posune ho kočka atd...
Ženě jsem kupoval nedávno několik bezdrát. podložek a stojánku. Dlouho jí to nevydrželo a zase jede na kablíky. Případně kablík a PB - když vaří, tvoří přesouvá telefon jak potřebuje a sleduje u toho kdoví co :-D
Dzejn Dočk
Poslední varování

Odeslat příspěvekod miromen4 23. 2. 2025 16:41

No ja žiji v 21 stoleti a již dávno se nemusí zapalovat petrolelove lampy...takže ja mam i lampičku a to bez vypinače takže rozvitit si je naprosto banalni zaležitost. Jinak ja v noci take samozřejmě spim. Ale mam připadně a realně občasně možnost teměř neomezeně použit foun pravě diky tomu dratu s bezdratem jde o silne omezeni.
Naposledy upravil miromen4 dne 23. 2. 2025 16:42, celkově upraveno 1
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 23. 2. 2025 16:41

Eaazy píše:.
...já jsem pro, mít v telefonu možnost co nejrychlejšího nabíjení - ale standardizovaného...

Jooo tohle mě taky štve. Prostě chci ať moje 65-100W atd nabíječky s dostatečně kvalitním kabelem nabíjejí vše na max. výkon. nebaví mě řešit jestli mám správný adaptér a kabel k dané věci...
Dzejn Dočk
Poslední varování

Odeslat příspěvekod aikoN 23. 2. 2025 16:46

miromen4 píše:No ja žiji v 21 stoleti a již dávno se nemusí zapalovat petrolelove lampy...takže ja mam i lampičku a to bez vypinače takže rozvitit si je naprosto banalni zaležitost. Jinak ja v noci take samozřejmě spim. Ale mam připadně a realně občasně možnost teměř neomezeně použit foun pravě diky tomu dratu s bezdratem jde o silne omezeni.

Nerosvěcím, protože nechci budit už spící. No a bez toho telefonu to přes noc vydržím, už tak jsem přes den na něm až moc. Kdyby výjimečně bylo potřeba, tak si pro něj dojdu. To samé ten gauč. Kdyby byla nouze, tak si tam tu nabíječku taky za minutu připojím :-) jde o to, že nouze reálně nastává tak zřídka, že nemá cenu tomu podřizovat nabíjecí strategii a ochuzovat se o pohodlí v jiných směrech, kterých naopak využiji každý den.

-- 23. 2. 2025 15:07 --

Dzejn Dočk píše:
aikoN píše:Dzejn:
No, mně právě přijde takové nejpřirozenější a nejjednodušší, ho prostě položit před spaním na stojánek. Nabíjí se šetrně přes noc pomalu. Opravdu jde naprosto mimo mě, že někomu přijde lepší přes den nahánět procenta a řešit, že musí mít přístup k nabíječce.

Tak já třeba v práci píchnu na kablík, takže přístup prostě mám.
Třeba u bezdrátu se netrefíš když ve 2 ráno jen koukneš na čas, posune ho kočka atd...
Ženě jsem kupoval nedávno několik bezdrát. podložek a stojánku. Dlouho jí to nevydrželo a zase jede na kablíky. Případně kablík a PB - když vaří, tvoří přesouvá telefon jak potřebuje a sleduje u toho kdoví co :-D

No, máš. Ale je to pohodlnější? Já v práci často někam odcházím a chci si brát telefon s sebou, ne ho nabíjet a myslet na to, že bych měl nabíjet. A do toho ta ostatní místa, kde přístup k nabíječce nemáš, pokud ji nehodláš neustále nosit s sebou.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod miromen4 23. 2. 2025 17:11

No ja pravě nejsem prakticky omezen a již nemusim vymyšlet žadnou strategii, kdy zustavam u toho prvopočatku. Ta strategie se pravě vymyšlela s bezdrazem a setkala se s neuspěchem.
Jak jednoduche.
Jo a rozdil mezi položenim telefonu na podložku a strčenim usb-c obostanne koncovky do founu je naprosto nezasadni. Zvlašť kdy jde o jedno max dvě nabijeni denně ni v pruměru ani to jedno.
Naposledy upravil miromen4 dne 23. 2. 2025 17:14, celkově upraveno 1
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 23. 2. 2025 17:14

No, spočívá jen v tom nočním odložení na stejné místo. Za mě nic, co by mi rvalo žíly :D
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod miromen4 23. 2. 2025 17:18

Ale ja samo vim, že každy to ma jinak jak co do každedenni činnosti tak co do užiti samotneho telefonu.
Jen, když tohle užiti mam vypozorovano u dvou osob v domacnosti tedy mam i vice poznatku, ale budu hovořit čistě za naši domacnost s tim, že každy jsme jiny uživatel tak se u nas bezdrat jaksi neuchytil.
Naopak např bezdrat sluchatka super a přiznam se, že jsem jim moc šanci nedaval.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 23. 2. 2025 17:47

Dzejn Dočk píše:
Eaazy píše:.
...já jsem pro, mít v telefonu možnost co nejrychlejšího nabíjení - ale standardizovaného...

Jooo tohle mě taky štve. Prostě chci ať moje 65-100W atd nabíječky s dostatečně kvalitním kabelem nabíjejí vše na max. výkon. nebaví mě řešit jestli mám správný adaptér a kabel k dané věci...

V tomhle budiž k dobru přístup konzerv Apple/Samsung/Google, kteří prostě nevymýšlí vymyšlené a protokoly PDO/PPS jsou pro ně standardem.

-- 23. 2. 2025 16:50 --

miromen4 píše:No ja pravě nejsem prakticky omezen a již nemusim vymyšlet žadnou strategii, kdy zustavam u toho prvopočatku. Ta strategie se pravě vymyšlela s bezdrazem a setkala se s neuspěchem.
Jak jednoduche.
Jo a rozdil mezi položenim telefonu na podložku a strčenim usb-c obostanne koncovky do founu je naprosto nezasadni. Zvlašť kdy jde o jedno max dvě nabijeni denně ni v pruměru ani to jedno.

Pro mne to třeba zásadní rozdíl je - telefon položím na stojánek, kde se nabíjí. Potřebuji si odběhnout a vzít s sebou telefon - ze stojánku jednoduché. Vrátím se do kanclu, vrátím telefon na stojánek.

Permanentně zapojovat/vypojovat kabel je otrava a doma máme pouze jeden jediný 50W duální adaptér pro nabíjení Gaalxy Booku, případně pro rychlé doplnění šťávy do mobilu/tabletu, pokud je potřeba. Standardně odkládáme telefony (co druhý den) na nabíjecí stojánek u postele.
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod Shorty193 23. 2. 2025 18:06

Dzejn: Aby si si nehovoril, že som ti neodpísal, tak tu máš úprimnú odpoveď, aj keď je tam menší delay:

Na strane 112 môj posledný príspevok je, že chápem, čo chceš povedať...

Na strane 113 ti píšem, že pre BEŽNÉHO používateľa nie je batéria problém (ani kapacita a ani rýchlosť nabíjania).

Ty nie si bežný používateľ (aj keď situácia s horami nastane veľmi zriedka, nedávaš telefón na jedno miesto, nabíjaš len cez kábel, tvoja žena nerieši, koľko má batérie a iné). Tak isto nie si ani bežný diskutujúci (tak isto ako Renda furt len ja ja ja a ja), no nad tým sa pousmejem.

Chápem, že ty by si to využil, ale bežný (rozumej priemerný, obvyklý alebo štandardný) používateľ skôr ocení nižšiu váhu/cenu. Ja nevelebím Samsung, ale racionálne si uvedomujem, že gro používateľov nepoužíva telefón ako ty a tým pádom to výrobca nezohľadňuje.

Špeciálne napríklad ja, čo používam malý S23 hlavne kvôli veľkosti/váhe a v neposlednom rade aj kvôli cene. Aj keď asi by som si kľudne priplatil, keby sa dala dokúpiť foto výbava modelu Ultra.

Kde beriem tie dáta, že bežný používateľ nemá problém? V predajoch. Apple podporuje 20W/30W a dlhé roky nemá núdzu o predajné čísla. Detto Samsung s jeho max 45W a aj to len pri Ultre.

Za mňa čím viac pásikov, tým viac Adidas nie je riešenie pre všetko. To, že iné značky (prevažne čínske) zvyšujú práve parametre batérie a nabíjania je možno preto, že inde nevedia, čo lepšie ponúknuť... nie že by Samsung vedel... ale je to len moja domnienka... iné značky ma nezaujímajú... vieš 200mpx foťák mi je na prd, keď nevie odfotiť bez rozmazania zachytiť moju dcéru, čo tancuje od radosti.

Statické fotky už od S10 sú na veľmi výbornej úrovni, ale pohyb je pre Samsung stále problém a myslím, že vyriešenie tohto by väčšina používateľov ocenila oveľa viac ako väčšiu batériu.

@standavfr: tiež ma zaujíma, prečo nechceš nabíjať cez noc.

Nabíjanie mám rovnako ako aikoN a priznám sa, že neviem pochopiť, prečo to niekto chce robiť inak... to ale neznamená, že to nerešpektujem... len mi to nedáva význam...
Naposledy upravil Shorty193 dne 23. 2. 2025 19:28, celkově upraveno 3
Shorty193
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka