Samsung Galaxy S25, S25+, S25 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Eaazy 24. 2. 2025 11:03

Dzejn Dočk píše:
Shorty193 píše:S nižšou váhou máš pravdu.. som skôr myslel menšiu veľkosť... ale keď odpovedáš na 4 stranky diskusie tak sa to občas stane že sa vyjadrím nepresne...

a len tak pre srandu Xiaomi aj Vivo majú rýchle nabíjanie už kus dlhšie ako posledný rok... keď tak je tam nárast pre zlepšenie parametrov fotomodulov..

posledný krát ti napíšem ako aj pre náhodných čitateľov... globálne Samsung nemá problém s výdržou na jedno nabitie ani rýchlosťou nabíjania aj keď sa isto nájdu jedinci ktorí považujú aktuálny stav za nedostačujúci...

je to asi ako kúpiť si autobus na dochádzanie do práce sam... ano... občas môžem zviesť 45 kolegov... ale to si viem objadnat aj 10 taxíkov keď je to nutné...

Oba obecně rostou. Celkově Čína. Dělat závěry, že to je kvůli foto mi přijde odvážné. Prostě to nevíme. Můžeme se max. Domnívat ale nemá to výpovědní hodnotu.

1. Nikdy jsem nepsal, že má Samsungu problém s výdrží
2. Jen říkám, že Samsung kór ULTRA by měl mít rychlejší nabíjení. Můj názor. Jestli s tím má někdo problém či nemá, to nehodnotím. To co píšeš je jen tvůj osobní názor který není podložený fakty. Máš je? Dodej je.

Příklad s autobusem je totální nesmysl.
Autobus je větší než auto, má větší spotřebu, nemůže do podzemek, nezaparkujes ho u bytu atd.

Mobil s rychlým i s pomalým nabíjením je v principu stejný.

Vhodné přirovnáním jé výkon motoru. Samsung, Apple což Pixel máj prostě 80kw, ultra třeba 100kW. Jistě, žít se s tím dá. Do města stačí, na dovolenku dojedeš. Lepší je mít 200kw. Do města ti stačí, na dovolenou máš rezervu a můžeš předjet kdy potřebuješ. Je to prostě lepší

Pokud nemám problém s výdrží, nedostanu se do situace, kdy bych opravdu rychlé nabíjení potřeboval. A jelikož jej nevyužiju, nemám s ním zkušenosti, tak jej nepotřebuju. To neznamená, že to tam nemá/nemusí být. Ale pak je otázka, jestli již současné hodnoty, nejsou dostatečné - za 15min. cca 40-45%, resp. za 30min. 70-75%. Zřejmě pro spoustu lidí ano. P9P XL je na tom podobně, akorát hodně zpomaluje v závěru. Apple je tragédie.

Pokud ale mám priority jinde, tak se i mohu poohlédnout jinde.
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 24. 2. 2025 11:37

hurec píše:SW neopraví to, co neumí a kde pokulhává HW.

Už jen postprocessing fotografií dokládá, že tohle tvrzení není pravdivé. Nebo lépe řečeno, ne každý výrobce dokáže ze svého HW dostat maximum, a tak se běžně stává že telefon se slabším HW podává lepší výkony, než telefon s lepším HW.

-- 24. 2. 2025 09:40 --

rajs píše:No já měl Xiaomi se 120w Honor 80w,ted Ultru vůbec mi to nabíjení nějak neschází tak nevím co tady řešíte jsem spokojenej jediné co mě vadí je dost slabej foták snad to vyladí.

Je třeba si taky uvědomit, že čas nabíjení není na nabíjecích Wattech lineárně závislý, takže ono se třeba 45 W může zdát oproti 100 W zoufale málo, ale v praxi ten rozdíl není tak výrazný. I třeba kvůli tomu, že onen max nabíjecí výkon je maximální a neznamená to, že si jej telefon po celou dobu nabíjení udrží.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod dejvy 24. 2. 2025 11:46

Aktualizace na S25U konečně dorazila!
Přílohy
1000014753.jpg
dejvy
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 24. 2. 2025 11:52

Pokud nemám problém s výdrží, nedostanu se do situace, kdy bych opravdu rychlé nabíjení potřeboval. A jelikož jej nevyužiju, nemám s ním zkušenosti, tak jej nepotřebuju. To neznamená, že to tam nemá/nemusí být. Ale pak je otázka, jestli již současné hodnoty, nejsou dostatečné - za 15min. cca 40-45%, resp. za 30min. 70-75%. Zřejmě pro spoustu lidí ano. P9P XL je na tom podobně, akorát hodně zpomaluje v závěru. Apple je tragédie.

Pokud ale mám priority jinde, tak se i mohu poohlédnout jinde.

Samozřejmě, že i když s výdrží nemáš problém, můžeš se dostat do situace kdy se rychlé bude hodit.

Hodně záleží jak člověk mobil používá ale pak jsou situace které nečekáš.

Jednu jsem popsal, která se mi stala nedávno cestou do Tater. Pak třeba může vypadnout jistič, obecný výpadek proudu, porucha nabíječka. Kočka ti shodí tel z podložky nebo prostě zapomenete dát nabít aj. Hromada dalších existuje.

Jestli to aktuálně stačí či ne je čistě individuální. Sám mám pomalé, rychlé jsem měl a chybí mi. Jiným nemusí.

Jen říkám, že osobně bych to od ULTRY očekával.

V tomhle se řídím: radši mít a nepoužít než potřebovat a nemít.
Dzejn Dočk
Poslední varování

Odeslat příspěvekod zodac32 24. 2. 2025 11:54

na S25 ted taky dorazila aktualizace 658MB, zabezpeceni 1.2.25
zodac32
Junior

Odeslat příspěvekod jjm64883 24. 2. 2025 11:56

Už to sosám ,jsem zvědavý, co zase roz******.
jjm64883
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 24. 2. 2025 12:01

Porovnání nabíjení třeba zde:

https://www.phonearena.com/news/Phones- ... n_id125026

Z toho mi vychází, že takový sweet spot je kolem 70W. Vyšší nabíjecí výkony již negenerují zas tak podstatnou úsporu v čase nabíjení. Tedy Samsung by měl ještě trochu přidat a čajna si holt jede víc ten marketing, než reálný a praktický přínos.
Naposledy upravil aikoN dne 24. 2. 2025 12:01, celkově upraveno 1
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 24. 2. 2025 12:01

aikoN píše:
hurec píše:SW neopraví to, co neumí a kde pokulhává HW.

Už jen postprocessing fotografií dokládá, že tohle tvrzení není pravdivé. Nebo lépe řečeno, ne každý výrobce dokáže ze svého HW dostat maximum, a tak se běžně stává že telefon se slabším HW podává lepší výkony, než telefon s lepším HW.

-- 24. 2. 2025 09:40 --

rajs píše:No já měl Xiaomi se 120w Honor 80w,ted Ultru vůbec mi to nabíjení nějak neschází tak nevím co tady řešíte jsem spokojenej jediné co mě vadí je dost slabej foták snad to vyladí.

Je třeba si taky uvědomit, že čas nabíjení není na nabíjecích Wattech lineárně závislý, takže ono se třeba 45 W může zdát oproti 100 W zoufale málo, ale v praxi ten rozdíl není tak výrazný. I třeba kvůli tomu, že onen max nabíjecí výkon je maximální a neznamená to, že si jej telefon po celou dobu nabíjení udrží.

Samsung je dle mého kombinace. Některé čipy naprosto Ok, jiné jsou HW slabé. Bohužel má pořád slabší SW a postprocessing a nevyužívá na max své možnosti. A třeba 10Mpx čip je iritující:D

2. Je to tak. A když čína hrdě píše 120w ale reálně je tento výkon pár sekund, pak klesne třeba na půlku, pak je 120w k **** :D a je to jen honění čísel. Průběh je velmi důležitý. Jestli se mi nabije 90% za 20 minut a zbytek za dalších 30 nebo 50% 20 a dalších 50% za 30 je rozdíl..
Dzejn Dočk
Poslední varování

Odeslat příspěvekod aikoN 24. 2. 2025 12:08

jjm64883 píše:Už to sosám ,jsem zvědavý, co zase roz******.

Už mám nainstalováno. Dobrá věc, ten seamless update.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod dejvy 24. 2. 2025 12:18

aikoN píše:Porovnání nabíjení třeba zde:

Z toho mi vychází, že takový sweet spot je kolem 70W. Vyšší nabíjecí výkony již negenerují zas tak podstatnou úsporu v čase nabíjení. Tedy Samsung by měl ještě trochu přidat a čajna si holt jede víc ten marketing, než reálný a praktický přínos.

Hodnoty v tom porovnání ale u S25U nesedí. Nabíjim přes 45W za 30 min. na 75% a 100% za 51 min. 5A kabel k tomu není nutný, stačí standard 3A, když S25U umí krom 10V/4,5A nabíjet i přes profil 15V/3A.
dejvy
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 24. 2. 2025 12:22

A 9V/5A podporuje?
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod HUN73R 24. 2. 2025 12:41

dejvy píše:
aikoN píše:Porovnání nabíjení třeba zde:

Hodnoty v tom porovnání ale u S25U nesedí. Nabíjim přes 45W za 30 min. na 75% a 100% za 51 min. 5A kabel k tomu není nutný, stačí standard 3A, když S25U umí krom 10V/4,5A nabíjet i přes profil 15V/3A.

Když už jsi u těch kabelů, zapomněl jsem zde hodit srovnání 3A a 5A. Asi tady dostanu bídu za další zbytečnou tabulku ale třeba se bude někomu hodit. 5A Samsung kabel jsem zatím nezkoušel, ale hodnoty budou asi podobný.
Jinak ten test asi sedí, protože hádám že použili origo charger a kabel, tam je to pomalejší. Když jsem zkoušel Samsung trio nabíječku tak ten čas zhruba odpovídá. Jinak nabíječka kterou jsem zkoušel já v tabulce je 67w Toocki gan charger na tři zařízení z ali, kdy byla v akci za nějaký dvě kila což byla super koupě. Dneska už stojí 400-500. Používám vedle toho i to 65w trio od Samsungu ale tuhle mám raději.
Přílohy
Screenshot_20250224_112830_Sheets.jpg
HUN73R
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dejvy 24. 2. 2025 12:54

aikoN píše:A 9V/5A podporuje?

Mrkni do Nastavení -> O telefonu -> Stavové informace. Dole jsou podporující nabíjecí profily.
1000014756.jpg

Tady maximální nameřené hodoty při 10V a 15V nabíjení.
1000014198.jpg

7fe09f9e-dfb0-47c2-b7af-592bd22e8999-1_all_5888.jpg
dejvy
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 24. 2. 2025 12:55

Ok, díky.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod rajs 24. 2. 2025 13:27

Stahujte aktualizace je tady ....
rajs
Junior