Samsung Galaxy S25, S25+, S25 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod yetti.1 5. 3. 2025 15:20

Nikdy jsem to dodatečně nezaostřoval, nebylo to potřeba. Teď jsem zkusil vyfotit pár stránek z knihy, první fotka je klasicky na automat, druhá na automat se zapnutým vylepšeným zaostřením. A je to tedy diametrální rozdíl. Jediný, co mi z toho vychází je to, že na S23U jsem to musel mít trvale zapnuté a už jsem to ani nevnímal a proto mně šokovala ta fotka na S25U bez zapnutého vylepšeného zaostření.

20250305_135945.jpg
20250305_135951.jpg
20250305_140118.jpg
20250305_140123.jpg
yetti.1
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 5. 3. 2025 17:56

Chci se zeptat, jestli někdo používáte jiný kalendář než ten co v telefonu je, případně jaký a v čem je lepší?
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 5. 3. 2025 20:45

Já používám kalendář od Googlu kvůli synchronizaci a přístupnosti mezi zařízeními, aplikacemi a uživateli. Podobně jako Google Keep místo poznámek od Samsungu apod.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod bastien 5. 3. 2025 20:56

Roky používám acalendar+ je to placená verze.
bastien
Junior

Odeslat příspěvekod tondaskater 6. 3. 2025 07:29

Já používám kalendář od Samsungu, se synchronizací a přístupností mezi zařízeními asi nemám problém, vše funguje, alespoň mně to tak připadá a nic nepostrádám. Na PC jdu přes Google a v telefonu tudíž používám do Samsung kalendáře synchronizované všechny Google kalendáře, Outlook a podobně.

Pro poznámky mám Google Keep místo poznámek od Samsungu apod. protože Keep mám v hodinkách třeba na nákupy.
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/512GB Titanium Whitesilver
Samsung Galaxy Watch Ultra LTE Titan White
Samsung Galaxy Buds Pro
tondaskater
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 6. 3. 2025 07:45

Taky používám Samsung kalendař, který je synchronizovaný se všemi co mám včetně googlu kalendáře, na všech dalších zařízeních mi pak propojení funguje na 100%.

Pokud zrovna nemám Samsung telefon, používám Business kalendář, s kterým jsem taky max spokojený, je v něm spousta nastavení a přizpůsobení přímo na míru ;-)

https://www.appgenix-software.com/#feat-2
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tondaskater 6. 3. 2025 10:05

Jen pro informaci:
Nevím co se mně dnes stalo, včera jsem aktualizoval cca 20 aplikací "standardní aktualizace z obchodu play". Telefon běžel i po aktualizaci aplikací normálně, ráno také.
Nyní se mně samovolně restartoval "ale ne standardní restart" jen nějaký extra divný "rychlý restart" (jako by spíš probliknulo One UI, objevil se "Android", odpojili se SIM a chtělo to kód pro odemknutí).
A zjistil jsem, že stačí zmačknout tlačítko "vypnout obrazovku" a telefon se takto "restartuje" zase.
Zkusil jsem 4x, potom jsem telefon restartoval standardním způsobem a zatím se to znovu nestalo.

Nevím co to mohlo být, nikdy jsem nezažil.
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/512GB Titanium Whitesilver
Samsung Galaxy Watch Ultra LTE Titan White
Samsung Galaxy Buds Pro
tondaskater
Junior

Odeslat příspěvekod Marecek65 6. 3. 2025 10:39

renek1 píše:Chci se zeptat, jestli někdo používáte jiný kalendář než ten co v telefonu je, případně jaký a v čem je lepší?

Ja pouzivam roky Business kalendar 2, dodporucujem vyskusat. Tiez je to platena apka
Marecek65
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod renek1 6. 3. 2025 11:06

Já právě používám Business Calendar 2 a tak nějak mě zajímá jaký se používá v komunitě a co to přináší.
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod rajs 6. 3. 2025 11:13

Já používám samsung a funguje perfektně
rajs
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 6. 3. 2025 12:11

Nevím zda se zde už dořešilo, ale jak se tu někdo ptal jak posílat pouze SMS a MMS, tak když jsem v chatu kde píši SMS, tak stačí nahoře kliknout na číslo nebo jméno a zapnou posuvník na "posílat jen zprávy SMS a MMS".
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mudrcx 6. 3. 2025 17:37

renek1 píše:Já právě používám Business Calendar 2 a tak nějak mě zajímá jaký se používá v komunitě a co to přináší.

Také mám Business kalendar 2 a kromě chybějící podpory CalDAV a WebDAV jsem plně spokojený. Pro napojení na CalDAV jsem si musel pořídit DAVx5, který přidá kalendáře do systému a Business kalendar 2 ho vidí.
mudrcx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod renek1 6. 3. 2025 18:28

mudrcx píše:Také mám Business kalendar 2 a kromě chybějící podpory CalDAV a WebDAV jsem plně spokojený. Pro napojení na CalDAV jsem si musel pořídit DAVx5, který přidá kalendáře do systému a Business kalendar 2 ho vidí.

To neznám (CalDAV a WebDAV), co to je a k čemu konkrétně to slouží?
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod Snapsik 6. 3. 2025 20:28

Rád bych se zeptal na hodiny na AOD obrazovce. Na S22 Ultra hodiny viditelně měnily místo, tady se mi zdá, že jsou stále na stejném místě. Nebude problém s vypálením displeje? Nebo se hodiny nepostřehnutelně pohybují?
Snapsik
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 6. 3. 2025 22:43

AoD se pohybuje. Vypálení nehrozí...
Galaxy S25 Ultra 1TB, Galaxy S25 512GB, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition 256GB, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka