Jen zamyšlení – co takové novější prostředí nebo Android komu přináší, že po něm lidé stále lační? Já, i přesto že patřím k té části uživatelů, které mobilní technologie zajímají, si telefon nastavím k obrazu svému a tím končím. Vlastně se v tom už nijak dál nehrabu a jen telefon používám se vším, co poskytuje a co potřebuji. Pak přijde po roce nový model, jednoduše přenesu veškerá nastavení, doupravím drobnosti a jedu dál.
Kdybych se o technologie nezajímal, možná bych ani nepostřehl, že se přechodem na nový Android nebo One UI něco změnilo. Pokud se podívám do svého okolí nebo při rozhovoru s jinými lidmi, na otázku, jaký mají systém, verzi nebo prostředí, mi takřka nejsou schopni odpovědět. Prakticky je to nezajímá – spíš mluví o tom, jak jsou celkově (ne)spokojeni. Prostě telefonují, chatují, fotí, brouzdají po internetu nebo dělají vše, co jim telefon umožňuje, a absolutně je jim jedno, jakou verzi systému mají nebo jestli jim už přišla nějaká poslední aktualizace.
Takže můj názor je, že to zajímá jen hrstku lidí zabývajících se technologiemi, novináře kvůli čtenosti, YouTubery kvůli sledovanosti a nás tady na fóru, aby bylo o čem psát a občas se i pohádat.