Samsung Galaxy S25, S25+, S25 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod peta809 6. 3. 2025 23:01

Také používám Samsung Kalendář k plné spokojenosti.

-- 6. 3. 2025 22:03 --

yetti.1 píše:Nikdy jsem to dodatečně nezaostřoval, nebylo to potřeba. Teď jsem zkusil vyfotit pár stránek z knihy, první fotka je klasicky na automat, druhá na automat se zapnutým vylepšeným zaostřením. A je to tedy diametrální rozdíl. Jediný, co mi z toho vychází je to, že na S23U jsem to musel mít trvale zapnuté a už jsem to ani nevnímal a proto mně šokovala ta fotka na S25U bez zapnutého vylepšeného zaostření.

To vylepšené ostření se zapíná kde?

-- 6. 3. 2025 22:05 --

Jakou volbu máte nastavenou v tomto podmenu fotografování? A proč?

Obrázek
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod yetti.1 6. 3. 2025 23:32

Vylepšené zaostření je při focení z bližší vzdálenosti signalizováno kytičkou v dolní části obrazovky, naskakuje tam automaticky, žlutá zapnuto, bílá vypnuto a je to docela solidní rozdíl v kvalitě jak vidno viz. výše moje fotky. Při focení zblízka strany textu či mřížky textového editoru se snaží zaostřit celou stránku, jinak je zaostřený střed a okolo máznuto.
Optimalizaci mám taky na max, teoreticky by to mělo vylepšovat fotky, samozřejmě nejvíc reálné budou na min. Je to poznat, když vyfotím více fotek a otevřu galerii, tak je vidět, jak to pracuje a naskočí upravené fotky.
yetti.1
Junior

Odeslat příspěvekod bastien 6. 3. 2025 23:43

Ta kytička bude asi jen u ultry, co? Já to tam nemám.
bastien
Junior

Odeslat příspěvekod yetti.1 7. 3. 2025 00:16

To ti nepovím, objevuje se pod číslama zoomu.
yetti.1
Junior

Odeslat příspěvekod Šichor 7. 3. 2025 06:51

Jestli to nebude pro makro fotografování. Jinak řečeno focení zblízka.
Šichor
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 7. 3. 2025 08:14

Zkouším na S25 a kytička není, asi je to jen u Ultry.
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod HUN73R 7. 3. 2025 09:04

Ano kytička je makro a myslím že je skutečně jen u ultry a žádný jiný Samsung telefon to ani nemá, protože dostala nový 50mpx snímač a ten se na to nejspíše používá. Kdyžtak to zde někdo vyvraťte, ale tuším jsem to někde četl. Občas to použiji, ale už byly i situace kdy jsme to raději nechal vypnuté. Každopádně teď to zkouším a vidím, že to nabízí zapnout i u videa, pokud se k něčemu přiblížím.
HUN73R
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rajs 7. 3. 2025 09:53

Máš pravdu je to na focení makra a má to jen ultra.
rajs
Junior

Odeslat příspěvekod yetti.1 7. 3. 2025 10:51

Já mám dojem, že už mi vyskakovala i u S23U.
yetti.1
Junior

Odeslat příspěvekod mudrcx 7. 3. 2025 10:53

To vylepšené ostření, tj ta makro kytička, opravdu pak přepne na focení utraširokoúhlým objektivem. Asi na ten výše ukázaný text se to hodí, ale jinak to nezapínám. Naopak jsem přes Good Lock a jeho Camera Assistant vypnul automatické přepínání na utraširokoúhlý objektiv při makru. Někdy to je asi vhodné, ale většinou to udělá dost nehezký výřez a kvalita je otřesná.
mudrcx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod andrejo777 7. 3. 2025 23:25

Suhlas. To som kritizoval uz S21U. Som si sluboval, ze prave toto sa zlepsi nakolko je novy 50mpx snimac, ale ziadne drama sa nekona. Nechapem.
andrejo777
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 8. 3. 2025 01:25

Samsung začíná testovat One UI 8 založené na Androidu 16

Na firmware serverech Samsungu bylo dnes spatřeno:
PRVNÍ interní testovací sestavení One UI 8 pro řadu Galaxy S25
Verze sestavení: S938BXXU1BYC1/S938BOXM1BYC1/S938BXXU1BYC1
Samsung zahájil vývoj One UI 8 (Android 16) o dva měsíce dříve než obvykle.
Google si klade za cíl vydat Android 16 v červnu.

https://x.com/tarunvats33/status/1897973087674478795
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod Eddward 8. 3. 2025 02:14

One UI 8 bude velmi pravdepodobne len mensi update oproti 7. Nieco ako verzia 7.1 co sa tyka novych funkcii. Neskromne si tipnem ze finalna verzia sa moze na S25 seriu distribuovat este v Septembri.
PC: Core i7 8700K@4.8Ghz, 16GB DDR4 Corsair, MSI Z370 GAMING PRO CARBON, MSI RTX 2080 GAMING X TRIO, Win 11
Laptop: Core i5 1240P@4.4Ghz, 16GB DDR4, 500GB NVMe, Win 11
Phone: SG S25 Ultra 512GB Black w/ Buds Pro, Android 15
Eddward
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 8. 3. 2025 09:06

Optimisto...
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod renek1 8. 3. 2025 09:24

Jen zamyšlení – co takové novější prostředí nebo Android komu přináší, že po něm lidé stále lační? Já, i přesto že patřím k té části uživatelů, které mobilní technologie zajímají, si telefon nastavím k obrazu svému a tím končím. Vlastně se v tom už nijak dál nehrabu a jen telefon používám se vším, co poskytuje a co potřebuji. Pak přijde po roce nový model, jednoduše přenesu veškerá nastavení, doupravím drobnosti a jedu dál.

Kdybych se o technologie nezajímal, možná bych ani nepostřehl, že se přechodem na nový Android nebo One UI něco změnilo. Pokud se podívám do svého okolí nebo při rozhovoru s jinými lidmi, na otázku, jaký mají systém, verzi nebo prostředí, mi takřka nejsou schopni odpovědět. Prakticky je to nezajímá – spíš mluví o tom, jak jsou celkově (ne)spokojeni. Prostě telefonují, chatují, fotí, brouzdají po internetu nebo dělají vše, co jim telefon umožňuje, a absolutně je jim jedno, jakou verzi systému mají nebo jestli jim už přišla nějaká poslední aktualizace.

Takže můj názor je, že to zajímá jen hrstku lidí zabývajících se technologiemi, novináře kvůli čtenosti, YouTubery kvůli sledovanosti a nás tady na fóru, aby bylo o čem psát a občas se i pohádat. :mrgreen:
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka