Samsung Galaxy S25, S25+, S25 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 18. 5. 2025 14:05

Děkuji za upozornění. Řádil šotek. Je to tak.
Už vím jak to celé vzniklo.
Prototyp Galaxy S25 FE totiž běžel na Geekbench s čipovou sadou, Exynos 2400.
A také mě zmátl ten rozhovor pro Android Authority viz výše.
Text jsem upravil.
www.SamsNews.cz

Tip dne: Pokud nevíte, jak tenký je S25 Edge, vytáhněte pero S Pen a budete to vědět.
Hláška dne: Proč ikona baterie vypadá jako pilulka a moje oznámení vypadají jako tampony ?
Motto: Každý Galaxy má svůj příběh. My ho známe...
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 19. 5. 2025 08:45

https://www.svetandroida.cz/honor-vs-samsung-galaxy-s25-edge/

Souhlasím s tím, že Honor má opravdu tento telefon pěkný a neskutečně tenký, ale tak nějak se zapomíná na to, že je to skládačka a tak má mnohem víc místa na vše co je potřebné díky větší ploše a tak i baterii mají větší. Těžko porovnávat skládačku s klasikou a ještě se smát. Jsou spíš oni k smíchu, pokud si toto neuvědomují. Pokud se budou srovnávat se skládačkou od Samsungu, pak je to v pohodě a tam mají navrch. Takže počkal bych na nový Fold7 a pak můžu porovnávat a případně se smát.
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 19. 5. 2025 09:01

Samsung zase zesměšňuje Apple tak co.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod orgáč 19. 5. 2025 09:44

Tak na tomsguide je první zkušenost s baterií u S25 Edge a tragedie, o dost horší jak obyč S25.

https://www.tomsguide.com/phones/samsun ... we-thought

Battery Size (mAh)
Battery Life (hrs:mins)

Galaxy S25 Edge 3,900 12:38
Galaxy S25 4,000 15:43

Tak mě to natěšení přešlo a nejspíš tuhle generaci vynechám.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 19. 5. 2025 09:53

Motorola měla taky menší baterku, ale 125w nabíjení a telefon byl do 20 minut nabitý. Tohle podání Samsungu je bohužel špatně.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod orgáč 19. 5. 2025 10:27

Já prostě nechápu, proč nepoužili ten nový typ baterie, úplně se to nabízelo. Mohli zachovat 5000mAh baterku.
Stejně ohledně prodejů to bude dost okrajová záležitost.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 19. 5. 2025 11:20

orgáč píše:Já prostě nechápu, proč nepoužili ten nový typ baterie, úplně se to nabízelo. Mohli zachovat 5000mAh baterku.
Stejně ohledně prodejů to bude dost okrajová záležitost.

Ono je poměrně snadné - Samsung odmítá používat SiC baterie kvůli vysoké zmetkovitosti. U S25 edge tím spíš že netuší, jak se mu v prodejích povede.

A stejně se spíše dočkáme příští rok trošku jiné technologie, tzn. SuS...
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 19. 5. 2025 11:31

renek1 píše:https://www.svetandroida.cz/honor-vs-samsung-galaxy-s25-edge/

Souhlasím s tím, že Honor má opravdu tento telefon pěkný a neskutečně tenký, ale tak nějak se zapomíná na to, že je to skládačka a tak má mnohem víc místa na vše co je potřebné díky větší ploše a tak i baterii mají větší. Těžko porovnávat skládačku s klasikou a ještě se smát. Jsou spíš oni k smíchu, pokud si toto neuvědomují. Pokud se budou srovnávat se skládačkou od Samsungu, pak je to v pohodě a tam mají navrch. Takže počkal bych na nový Fold7 a pak můžu porovnávat a případně se smát.

Přesně tak, měli by brát rozměr v zavřeném stavu, tohle je srovnávání hrušek s jablkama ... spíš si na tem dělají reklamu, i špatná reklama, v tomto případě "mimo" reklama je reklama a o to víc se pak možná šíří přesně s informací, že to je srovnání mimo...
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 19. 5. 2025 11:50

K baterii S25 Edge.
Tak on ani na to neměl Samsung čas.
Dle předběžných zpráv se dočkáme jiné technologie baterie snad s S26 Edge a tedy i s řadou S26.
Jinak mám tu připravené fakt pěkně udělané zamyšlení - "test" uživatele S25 Edge a je tam právě i k baterii.

Řada Galaxy S25 aktualizace
Na testovacím serveru bylo aktualizováno nové sestavení One UI 7
Verze sestavení: S938BXXU3AYE7 / S938BOXM3AYE7 / S938BXXU3AYE7

První vlajková loď Xiaomi je rychlejší než jakýkoli procesor Samsung Exynos
Tohle sem musím dát, protože to souvisí se Samsung.
Všimněte si poslední věty.
Xiaomi gratuluji.

Xring 01 je vysoce výkonný čip vyráběný pomocí druhé generace 3nm výrobního procesu od společnosti TSMC.
Je postaven na architektuře ARM a podle dostupných informací dosahuje výkonu srovnatelného, nebo dokonce vyššího než současný Snapdragon 8 Elite, nejrychlejší čip od Qualcommu.
To většina lidí neočekávala.
Xiaomi dokázalo to, co Samsung nedokázal.

Vývoj čipu trval čtyři roky a Xiaomi do něj investovalo přibližně 13,5 miliardy dolarů. Na projektu pracoval tým více než 2 500 inženýrů a výsledkem je čip s více než 19 miliardami tranzistorů.

Podle uniklých výsledků z benchmarku Geekbench 6 dosahuje Xring 01 skóre 3 119 bodů v testu jednoho jádra a 9 673 bodů v testu více jader.

Závěr: Xiaomi vstupuje do nejvyšší ligy výrobců čipů s ambiciózním a výkonným Xring 01.
Pokud se očekávání naplní i v reálném provozu, může to výrazně změnit rozložení sil na trhu s Android zařízeními.

x_xring.jpg
www.SamsNews.cz

Tip dne: Pokud nevíte, jak tenký je S25 Edge, vytáhněte pero S Pen a budete to vědět.
Hláška dne: Proč ikona baterie vypadá jako pilulka a moje oznámení vypadají jako tampony ?
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 19. 5. 2025 12:36

Také to bude prolezlé nějakým *****ítkem jako v případě čínské blamáže v oblasti solárních technologií?
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 19. 5. 2025 15:44

orgáč: To je věčné téma.
Upřímně mně je jedno, zda má data Američan, Korejec nebo Číňan :-D
Nic ve zlém, ale víc se tomu nebudu věnovat ;-)

Pro ostatní:
Jsem zvědav na iPhone 17 Air a 2 800 mAh vs S25 Edge.
O 0,3 mm tenčí a o 18 gramů lehčí o 1 100 mAh menší baterie.
* (únikové údaje)
Existuje však možnost, že Apple může použít technologii baterií s vysokou hustotou ke zvýšení kapacity o 15-20 %.
Jiná nedávná zpráva naznačuje, že společnost Apple pracuje na funkci úspory baterie poháněné umělou inteligencí, která by to mohla kompenzovat a zajistit přijatelnou výdrž.

Dobíjení u S25 Edge mohlo být 45W - souhlas.

Toto hodně vysvětluje:
Ale víte, co ještě chceme ? Dlouhou výdrž baterie.
Tenčí telefon znamená zmenšení některých komponent, včetně baterie. Galaxy S25 Edge má baterii s kapacitou 3 900 mAh ve srovnání s 4 000 mAh u základního S25 a 4 900 mAh u S25 Plus. Samsung říká, že baterie S25 Edge by vám měla vydržet celý den, a podle mých dosavadních zkušeností to byla pravda - ale nic víc nečekejte.

A pokud by vás zajímalo zamyšlení uživatele S25 Edge, které je prostě jiné než klasický test dal jsem ho sem:
Držet S25 Edge je jako držet budoucnost (zamyšlení)
www.SamsNews.cz/new

protože zde by to bylo dlouhé jak had a dostal bych asi za uši od moderátora :-D

Obrázek
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 19. 5. 2025 16:33

EtickyKodex píše:....................
Jiná nedávná zpráva naznačuje, že společnost Apple pracuje na funkci úspory baterie poháněné umělou inteligencí, která by to mohla kompenzovat a zajistit přijatelnou výdrž.

No pokud bude jejich AI tak schopná jako u zpracovávání fotek, tak to asi nebude zrovna nejlepší řešení. :mrgreen:

https://youtube.com/shorts/SaIuCau0TWk? ... Ew0ufU-5rY
Nokia 3110, 3210, 3310, 3330, 6210, 6310i, 6600, 6630, N73, N82, N97mini, N8
Samsung Galaxy S3, S4, Note4, Note8, Note9, Note10+, Note20 Ultra, S21 Ultra, S22 Ultra, S23 Ultra, S24 Ultra, S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod romo.11 19. 5. 2025 18:29

mate rovnaky pocit ako ja, ze tomu iphonu to zakruzkovaval naschval blbo aby bol blby vysledok?
romo.11
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 19. 5. 2025 18:47

Souhlasím. Vidím to stejně.
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 19. 5. 2025 18:53

Já nevím no.
Několikrát jsem si to pustil. Oči jsem na tom nechal jak čárový rozhodčí :-D
Pak přece na iPhone kroužkoval několikrát i jen tu dlaň opičáka a stejně nic.

renek1 píše:No pokud bude jejich AI tak schopná jako u zpracovávání fotek, tak to asi nebude zrovna nejlepší řešení. :mrgreen:

https://youtube.com/shorts/SaIuCau0TWk? ... Ew0ufU-5rY

To zase je něco. Doufám, že z toho nebude mela tady :-D
Ale stejně se mně tak malá baterie nezdá. Otázka co bude finále.
A pokud ano, tak to by ta AI musela být snad zázrak.
Tedy pokud nebude ta AI dle toho videa :-D
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka