Samsung Galaxy S25, S25+, S25 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod veptus 13. 2. 2025 09:19

Bul_04.jpg

Minulý týden se objevila řada pádových testů, díky nimž Samsung Galaxy S25 Ultra přežil i po opakovaných pádech na beton z výšky přibližně asi 172 cm.

Dnes máme novou sérii testů pádem z betonu, které se provádějí robotickými zařízeními, nikoli lidskýma rukama jako předchozí testy. Všechny tyto nové testy shodí zařízení přesně z výšky 182 cm.

Telefon v těchto testech neuspěl. Při pádu přední stranou dolů se sklo v horní části obrazovky rozbilo a displej přestal fungovat úplně, čímž se telefon stal nepoužitelným.

Při dalším pádovém testu na na bok titanový rám utrpěl několik promáčklin a škrábanců, ale jinak byl neporušený a tlačítka zůstala plně funkční. Nakonec, když spadl na zadní stranu, zadní sklo se rozbilo, ale telefon poté zůstal funkční.

Corning tvrdí, že Gorilla Armor 2 použitý v Galaxy S25 Ultra přežije pády z výšky až 2,2 m, a testoval ho s povrchem "podobným betonu", ať už to znamená cokoli.
Myslíme si, že všechny tyto testy jsou mírně odlišné, a proto se výsledky liší.

Váš Galaxy S25 Ultra bude pravděpodobně v pořádku, když spadne z nižších výšek, ale pokud víte, že jste náchylní k pádům vašeho telefonu z výšky, pak je pravděpodobně nejlepší použít dobré ochranné pouzdro.
veptus
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 13. 2. 2025 09:55

Jj, ten "povrch podobný betonu" mě docela rozesmál :D . Aneb, jak vlastně negarantovat vůbec nic a máme zadní vrátka, kdyby nezávislé testy ukázaly, že naše sklo není tak odolné, jak velkohubě prohlašujeme.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod tululumko 13. 2. 2025 10:01

maju tam chybu . . .
malo byt "přežije pády z výšky podobnej 2,2 m . . ."
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod rajs 13. 2. 2025 10:06

Koho tyhle ptákoviny zajímají.
rajs
Junior

Odeslat příspěvekod Tondaa 13. 2. 2025 10:20

Vás tyhle ptákoviny zajímají mistře rajs a ostatní. Opravdu jak to už tady někdo zmínil, je to jak večerní (večerník) Praha. Dál už fakt radši bez komentáře.
Tvl to je fakt něco. Co vy ste vlastně zač?
Odkaz nikam, řečí milion,..
Znovu připomínám
viewtopic.php?f=30&t=1336162&p=13868208#p13868208
Tondaa
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod renek1 13. 2. 2025 10:26

aikoN píše:Jj, ten "povrch podobný betonu" mě docela rozesmál :D . Aneb, jak vlastně negarantovat vůbec nic a máme zadní vrátka, kdyby nezávislé testy ukázaly, že naše sklo není tak odolné, jak velkohubě prohlašujeme.

Jo, opravdu se asi vyplatí používat kryty lidem, co pracují v takovém prostředí, kde pokud spadne, tak to bez poškození asi nebude. Pár stránek dozadu jsem dával video jak s krytem může být člověk víc v klidu. Ale pochopitelně každý preferujeme to své.
https://www.youtube.com/shorts/mBzC7aLoTBI
renek1
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod dwxx 13. 2. 2025 10:29

renek1 píše:dwxx
Pokud chceš panel jako byl na předchozím, tak jde nastavit když ho stáhneš, klepneš na ikonu tužky vpravo nahoře a pak vlevo nahoře na Nastavení panelu a vybereš Společně.

Částečně ano, ale i tak je to překopané na můj vkus až moc. Na UI6 mi to vyhovovalo více, ale budu si muset zvyknout no...

Eaazy píše:Pokud AoD Notify tuto funkci nemá tak předpokládám, že bude teprve dodělána pro OneUI7. Protože základní nastavení Samsungu tuto možnost umožňuje.

Osobně doporučuji volbu automaticky, kdy se mění jas, AoD se umí v kapse/tmavém prostředí vypnout, případně se vypíná po vzdálení se od telefonu, nebo po nějaké době nečinnosti. Plus dá kombinovat s rutinami...

Jo, to je pravda, že by to snad mohlo být v aktualizaci upraveno pro A15 a OneUI7. Teda doufám že bude!

Automaticky mi to právě úplně nevyhovuje. Úplně top nastavení pro mě je, že je AoD k dispozici na klepnutí a když přijde notifikace z komukačních appek (z appek které jsou nastaveny v AodNotify) tak AoD svítí + notifikuje navíc těmi funkcemi AodNotify... Potom je hned a i z dálky okamžitě poznat že tam nějaká notifikace je a člověk nemusí být ani úplně u telefonu. Aspoň mě to takhle naprosto vyhovovalo, protože nepoužívám žádné hodinky atd. Tak snad to vývojáři zkusí dodělat...
dwxx
Junior

Odeslat příspěvekod Tondaa 13. 2. 2025 10:33

Marný, marný, marný. Tady už jen chybí při každým otevření stránky vyskakovací okno s prosbou o platbu, jako je to teď na svetandroida.cz
Tondaa
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod renek1 13. 2. 2025 10:40

dwxx
No je to překopaný, ale zvyknout se na to dá. Taky jsem dinosaurus co na změny moc není, ale to asi těžko jako uživatel ovlivním. Nakonec si vždycky zvyknu a nedělá mi to problém.
renek1
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod zodac32 13. 2. 2025 10:41

me by i stacilo, kdyby se rozsvitil cely displej na par sekund (ne jenom AoD), kdyz prijde notifikace, abych jenom mrknul na tlf a hned videl jestli to musim resit nebo ne. predtim jsem pouzival Glimpse https://play.google.com/store/apps/deta ... ad.glimpse ale pak to uz bylo taky docela nespolehlive, kdy to rozsvitilo displej treba po 5minutach, kdy uz jsem notifikaci mel manualne vyresenou apod.
zodac32
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 13. 2. 2025 10:45

V tomhle je dobrý postoupit kousek dál a pořídit chytrý hodinky a veškeré notifikace máš hned viditelný. Už ani nepoužívám zvuk v mobilu.
renek1
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod veptus 13. 2. 2025 10:58

Tondaa píše:Vás tyhle ptákoviny zajímají mistře rajs a ostatní. Opravdu jak to už tady někdo zmínil, je to jak večerní (večerník) Praha. Dál už fakt radši bez komentáře.
Tvl to je fakt něco. Co vy ste vlastně zač?
Odkaz nikam, řečí milion,..
Znovu připomínám
viewtopic.php?f=30&t=1336162&p=13868208#p13868208

Co Ti je potom.
Ty nebudeš nikomu nic určovat soudruhu.
Odkaz - pokud nejsi tupec tak stačí Google a pár vteřin:
"Samsung Galaxy S25 Ultra fails new drop tests"
:roll:

Bul_05.jpg

viz
- Recenze Galaxy S25 Ultra: Neuspěl v testu pádu, zaostává za iPhone 16 Pro Max – měli byste si ho koupit?
+
- Samsung Galaxy S25 Ultra neprošel novými testy pádů
:idea:
Naposledy upravil veptus dne 13. 2. 2025 11:42, celkově upraveno 4
veptus
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 13. 2. 2025 11:08

Geekboy se bavil s někým ze Samsungu a u S24U s Gorilla Armor měli o 60% méně servisních zásahů kvůli rozbitému displayi, než u předešlých generací.
Já bych teda tuto odolnost oželel a raději měl display, který se tak snadno neškrábe.
To je fakt hnus jak se displaye škrábou, když člověk nesnese folii či sklo.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod veptus 13. 2. 2025 11:16

S25 Ultra je pevnější, ale o stupeň méně odolnější na poškrábání než S24 Ultra.
Cit.
Jeho předešlá generace (Gorilla Glass Armor) se viditelně poškrábala až na 7. stupni Mohsovy stupnice. V případě Galaxy S25 Ultra pak lze pozorovat poměrně velké množství škrábanců již na 6. stupni. Důvodem by mohlo být zvýšení odolnosti skla vůči prasknutí, což znamená, že je méně křehké, ale zároveň tak došlo ke snížení tvrdosti skla, tudíž se snáz poškrábe.

U S25 Ultra snížili cenu opravy displeje z 10 299 Kč (S24 Ultra) na 9 299 Kč.
veptus
Junior

Odeslat příspěvekod SmartDavid 13. 2. 2025 12:07

Je to vždy něco za něco. Zvýšení odolnosti vůči pádům s sebou obvykle přináší snížení odolnosti vůči škrábancům. Za sebe také preferuji více odolnost vůči škrábancům a tedy i spíše sklo použité u S24U
SmartDavid
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka