Samsung Galaxy S25, S25+, S25 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod standavfr 18. 3. 2025 21:37

Peta809 technické parametry umíme troufám si tvrdit přečíst všichni. Na to opravdu poukazovat nemusiš.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aikoN 18. 3. 2025 21:49

Shelby_Encore píše:Renku, jeste, ze nejsi barvoslepy. Pak by tvoji realitu zachytil jen cernobily fotak.
Ja to proste vzdavam. Me to tu nekdy prijde jak "muj tata by zbil tveho tatu" a proto mam pravdu. Tak je proste Samsung nejlepsi, nejvernejsi, ho.v.no vyfoti tak, ze je nejho*novatejsi. Enjoy.

Asi si mě pleteš s jiným uživatelem, ale každopádně kopeš kolem sebe ukázkově - a že ses sem prý nepřišel hádat. Já si zkrátka myslím, že technicky dokonalejší výstup je ten bližší realitě - jednoduše proto, že je to doklad o tom, že je výrobce schopen své zařízení s tímto cílem vyladit.

To, že jiné zařízení vytváří přikrášlené omalovánky, tak jednoznačný závěr ale nepodává - chtěl to tak výrobce, nebo je to ve skutečnosti jeho neschopnost, systém vyladit tak, aby zachytil realitu?

Tak promiň, že jsem ti asi rozkopal bábovičku a nepřitakal, že Xiaomi fotí oproti Samsungu úplně nejvíc nejlépe, protože jeho přikrášlené fotky se zrovna trefily do tvého subjektivního "uměleckého vkusu". Možná ten svět vidím ve skutečnosti veseleji, než ty, když si jej nepotřebuju přikrášlovat, abych byl s tou vzpomínkou spokojený.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod Shelby_Encore 18. 3. 2025 22:11

Urcite to tak je, presne jak rikas. A urcite si to ani doma nemusis prikraslovat, takze jen zidle a stul, na co dekorace... Ty vesely svete :) Muj svet je temny, nazor zvraceny, povaha konfliktni - a to vse jen dedukce z preference obrazoveho vystupu telefonu. To je na potlesk. Snad za ty vykony v diskuzi aspon dostavate body na Samsung rewards, bo jak ne, tak uz nechapu nic.
Shelby_Encore
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 18. 3. 2025 22:26

Když si doma něco zkrášlím dekorací, tak je to realita. Když na fotce zněním barvy tak, že neodpovídají skutečnosti, tak to realita není a jde o iluzi. Stejně jako když si někdo vyretušuje beďary na obličeji nebo v editoru přidá na ruku Rolexky.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod muchacho 18. 3. 2025 22:29

A jak Vám vibruje Peněženka při placení? Mě pořád slaboučce a kraťounce. Máte to taky tak?
muchacho
Junior

Odeslat příspěvekod Shelby_Encore 18. 3. 2025 22:47

aikoN
Ja ti rozumim a mas svym zpusobem pravdu. Realitu nejde ignorovat, je jaka je. Me se proste jen nikdy fotky z mych Samsungu nelibily. Samsung vzdycky delal oblohu modrejsi, travu zelenejsi. Mozna mam kolem sebe jen hloupe a smutne lidi a sam jsem hloupy a smutny, ale me se podani reality na fotkach libi vic u jinych znacek. Tobe ne a asi to tak ma byt. Nekdo zas neposloucha Queen. Jsou horsi veci. Nebudem se kvuli tomu hadat.
Shelby_Encore
Junior

Odeslat příspěvekod B_Jirka 18. 3. 2025 23:01

muchacho píše:A jak Vám vibruje Peněženka při placení? Mě pořád slaboučce a kraťounce. Máte to taky tak?

Ano
B_Jirka
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 18. 3. 2025 23:14

muchacho píše:A jak Vám vibruje Peněženka při placení? Mě pořád slaboučce a kraťounce. Máte to taky tak?

Mám to stejně, ale hlavně že jde platit :mrgreen:
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod hhitmen 18. 3. 2025 23:34

Občas to i trvá než terminál načte kartu. Jednou z pěti případů přidám otevřenou penězenku s kartou k terminálu a nic se neděje....to se mi u S23 nikdy nedělo.
hhitmen
Amatér

Odeslat příspěvekod renek1 19. 3. 2025 06:57

Shelby_Encore píše:Renku, jeste, ze nejsi barvoslepy. Pak by tvoji realitu zachytil jen cernobily fotak.
Ja to proste vzdavam. Me to tu nekdy prijde jak "muj tata by zbil tveho tatu" a proto mam pravdu. Tak je proste Samsung nejlepsi, nejvernejsi, ho.v.no vyfoti tak, ze je nejho*novatejsi. Enjoy.

Vidíš, to je tvůj přístup, máš svůj názor, který ti nikdo nebere, ale jelikož s tebou nesouhlasíme, tak jsi to ty kdo to neunese a vzdává to s tím, že my jsme jak děti a zaslepeni Samsungem. Prostě ty máš rád okamžitý retuš a my pokud je to potřeba, nebo chceme si ten retuš doděláme. Ono z upravený fotky se jen těžko dělá reálný záběr.
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod Shorty193 19. 3. 2025 11:10

Test fotoaparátov takmer úplne k ničomu... drvivá väčšina používateľov nikdy nebude mať čas riešiť detaily ako teplota a reálne vykreslenie farieb... (čo je okrem iného veľmi subjektívne... každý preferuje iné)...

Ale dôležité je, či je fotka ostrá (nerozmazaná)... či nie je príliš svetlá... alebo naopak príliš tmavá... či pri portréte je dobre spravená separácia objektu od pozadia... či video dokáže permanentne udržať zaostrenie na objekt, ktorý natáčam... pretože ak v týchto aspektoch neuspeje, tak je fotka nepoužiteľná...

Fotka typu krajinka bude výborná už od telefónov z roku 2020... dokonca aj v noci... a rozdiel, aj keď je... je veľmi malý a je čisto subjektívne, čo sa komu viac páči...

No ak niekto fotí deti, zvieratá, ľudí... tak nie je čas si to pripraviť a vtedy sa ukáže, že ktorý telefón dokáže spraviť lepšiu pamiatku... kde je dôležité viac ako kresba detailov či vernosť farebného podania to, či je na prvú dobrú vidieť, čo sa na fotke deje, kto na nej je a čo robí a či to nie je rozmazaná tmavá machuľa... lebo sa objekt pohol alebo su horsie svetelne podmienky...
Shorty193
Junior

Odeslat příspěvekod tululumko 19. 3. 2025 11:12

OK, nech si robi samsung (pripadne aj s tym jeho AI) s fotkami co chce, nech tam ma moznost plnej automatiky, moznosti predvolenej upravy scen, doostrenia, filtre, moznost nastavenia urovne postprocesingu . . . . Ale PROSIM, nech tam je niekde poosuvnik "Vypnut vsetky upravy" resp. "Nepouzit ziadne upravy".
Ked uz tak nechutne sahaju aj do RAW, tak nech to nevolaju RAW . . .
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod dejvy 19. 3. 2025 11:28

Ke stažení je akualizace Google Play pro S25U. Stále však s datem 1.října 2024.
dejvy
Junior

Odeslat příspěvekod tululumko 19. 3. 2025 14:58

To len recykluju stare aktualizacie aby vykazali cinnost :-)
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod hons1 19. 3. 2025 17:34

dejvy
Nemaji cas-dodelavaji a15 s ui7 na starsi samsungy.
Jo-taky uz pripravuji s26, takze na stary mobil(s25..) kaslou tak jak kaslali na s radu 24
hons1
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka