renek1 píše:Eaazy píše:renek1 píše:Pro mě je hloupost dát 150 Kč za krabičku cigaret. Tyhle argumenty a pohledy na věc jsou děsivé. Prostě, kdo chce, ten si koupí, a vyhovuje mu Samsung s jeho klady i zápory. Není to o tom, že by byl každý uživatel Samsungu ovce, která potřebuje Samsung za každou cenu a slepě ho velebí. Argumenty potřebují ti, kdo si chtějí svou koupi vnitřně obhájit. Když jim z toho (většinou kvůli ceně) vyjde, že je lepší nekoupit, často se o tom dokola snaží přesvědčit i své okolí.
Stejně to ale funguje i opačně, kdy špatnou koupi a kompromisy bude člověk obhajovat jen proto, že třeba nemá finance na novější model.
Takto jsem byl dlouze poučován, že S23U a S24U jsou "špatné" a že oproti S22U nepřináší nic nového - S22U byl šrot, Ex2200 a modem v něm hrůza. Proč si to nepřiznat...
U toho prvního ti moc nerozumím, jelikož podle toho výkladu, bych abhajoval špatnou koupi a dělal kompromis u koupě telefonu za 30-40tisíc jen proto, že nemám peníze?? To je trochu mimo, nebo to špatně chápu.
Já si nemusím nic přiznávat. Pro mě byly S22U, S23U a S24U skvělé telefony a každá koupě novějšího modelu mi přinesla posun. Hlavně si práci s nimi užívám. Při každém z nich jsem měl možnost otestovat spoustu jiných vlajkových lodí od jiných značek, ale ani jednou mě to nepřesvědčilo k přechodu. U každé jiné značky mi prostě chyběla ta komplexnost – hlavně S Pen, který používám opravdu hodně. Ale i kdybych se obešel bez S Penu, žádná z těch značek pro mě neměla ani na moment šanci.
Bylo to myšleno tak, že jsem právě dal za nějaké zařízení spoustu peněz a vnitřně se přesvědčuji o své správné volbě, byť třeba tak správná volba nebyla. A hledám sebemenší záminky proč "pomluvit" cokoliv novějšího, nebo jiného - ale to je normální lidská vlastnost.
U S22U nemohu souhlasit s tím, že to byl skvělý telefon - to nebyl ani omylem a byly to vyhozené peníze. Především první půlrok, kdy naprosto nepovedený modem způsoboval nemožnost se dovolat, spotřeba byla enormní a celkově to nebylo nic světoborného a oproti S21U ohromný downgrade. Díky bohu měním co půl roku Ultru a Fold a tak šla S22U s úlevou z baráku...
-- 28. 1. 2025 19:53 --aikoN píše:Hardy. píše:Ono ale na foťáky samotné koukat nemůžeš. Vem si třeba Pixel. Foto super, ale CPU je na úrovni střední třídy, a to se bavíme o telefonu za 25k.
Já si kupuju Samsung hlavně proto, že umí tak nějak všechno, a ještě k tomu má fajn ekosystém.
Já myslím, že asi nikdo nemá problém přiznat, že jsou konkurenční modely, které zvládají fotit lépe.
Co mi ale přijde zvláštní, že jejich nedostatky se tady furt dokola neomílají. Proč se tedy pořád dokola neřeší ostudný chipset u Pixelu? Zastaralé nástavby Viva a Honoru? U všech - Absence desktop režimu? Propracovaná nativní podpora duálních aplikací? Postkvantová kryptografie? Kde je ten náskok konkurence, když se z těch fotek přepne na video? Proč ještě kromě Applu nikdo jiný nenabízí prémiové materiály a nejmodernější generaci skla s antireflexní úpravou? A takto můžeme pokračovat. To stagnace a šetření u konkurence není?

Ve velkém se děje jen kritizování Samsungu a jeho foťáků. Protože se tady bavíme o přístroji, který je podle všeho asi hlavně foťák s možností telefonování. Máš foťáky, patří ti svět

Samozřejmě, že to šetření je. Ale pokud někde udělám kompromisy, musím si vnitřně obhájit ústupky jinde. A zrovna foťáky jsou skvělým argumentem, protože přece každý dělá denně desítky, či stovky fotek, prohlíží si je v 1000% zvětšení na 4K monitoru, apod. A ti, co to nedělají, jsou nenároční uživatelé, kteří neumí ocenit to "správné". Ale to samozřejmě neberu jako obhajobu Samsungu, nebo kohokoliv jiného. My jsme výrobcům ukradení, ti chtějí jen naše peníze, bez výjimky. Mně osobně už jsou proti srsti i videorecenze, kde se 80% času řeší foťáky - tohle jde úplně mimo mně, mám jiné priority a z takové recenze si nevezmu skoro nic...
Galaxy S25 Ultra 1TB, Galaxy S25 512GB, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition 256GB, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro