Samsung Galaxy S25, S25+, S25 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod veptus 28. 1. 2025 19:46

A k focení.
Copak změna optik, ale chtělo by to ladit ještě.
Co mně nejvíc vadí je vyvážení barev interiéru (S23U, S24U)
Např. povrch stolů (různé barvy dřeva) to ustřeluje.
To BlackBerry PRIV (18 Mpx Schneider Kreuznach ) z roku 2015 to cvakne na první dobrou :D

picinno píše:Přecházím z A52s na S25U. Marketing se chvástá super ochranou jak titanového rámu, tak i skla. Obvykle na mobilech kryt a folii nepoužívám. V této cenovce by to asi chtělo. Jakou přesně dáváte fólii? Pokud dáváte. Je tu někdo, kdo tam fólii nedá? Co ta antireflexní vrstva s fólií? Mám objednaný kryt pro sichr, ale váhám s tou fólií. Na alze mají 3, nevím kterou.

Já mám pouze zásuvné pouzdro.
Nikdy jsem žádnou fólii na telefonu nepoužíval.
Je to spotřební věc.
A pokud je to TITAN a Gorilla Glass Armor tak to má vydržet :D

jossec píše:Při Galaxy Unpacked na mobilenet měli člověka ze samsungu a ten říkal že i u malých S25 jsou oproti S24 hardwarově kamery vyměněné i když se parametrově zdají stejné, prý je vyměněn snímač i optika, ale zdali je to fakt?

Já bych od toho moc nečekal.
Četl jsem zatím něco o rychlejším ostření.
Ale ukáží to až final recenze.
veptus
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 28. 1. 2025 20:13

Eaazy píše:
renek1 píše:Pro mě je hloupost dát 150 Kč za krabičku cigaret. Tyhle argumenty a pohledy na věc jsou děsivé. Prostě, kdo chce, ten si koupí, a vyhovuje mu Samsung s jeho klady i zápory. Není to o tom, že by byl každý uživatel Samsungu ovce, která potřebuje Samsung za každou cenu a slepě ho velebí. Argumenty potřebují ti, kdo si chtějí svou koupi vnitřně obhájit. Když jim z toho (většinou kvůli ceně) vyjde, že je lepší nekoupit, často se o tom dokola snaží přesvědčit i své okolí.

Stejně to ale funguje i opačně, kdy špatnou koupi a kompromisy bude člověk obhajovat jen proto, že třeba nemá finance na novější model.

Takto jsem byl dlouze poučován, že S23U a S24U jsou "špatné" a že oproti S22U nepřináší nic nového - S22U byl šrot, Ex2200 a modem v něm hrůza. Proč si to nepřiznat...

U toho prvního ti moc nerozumím, jelikož podle toho výkladu, bych abhajoval špatnou koupi a dělal kompromis u koupě telefonu za 30-40tisíc jen proto, že nemám peníze?? To je trochu mimo, nebo to špatně chápu.

Já si nemusím nic přiznávat. Pro mě byly S22U, S23U a S24U skvělé telefony a každá koupě novějšího modelu mi přinesla posun. Hlavně si práci s nimi užívám. Při každém z nich jsem měl možnost otestovat spoustu jiných vlajkových lodí od jiných značek, ale ani jednou mě to nepřesvědčilo k přechodu. U každé jiné značky mi prostě chyběla ta komplexnost – hlavně S Pen, který používám opravdu hodně. Ale i kdybych se obešel bez S Penu, žádná z těch značek pro mě neměla ani na moment šanci.
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod andrejo777 28. 1. 2025 20:30

9. minuta... nemusite fotit ani v interieri

https://youtu.be/KXGCqxe75Yc?si=D1QUm_q5z675NB_7
andrejo777
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 28. 1. 2025 20:34

Hardy. píše:Ono ale na foťáky samotné koukat nemůžeš. Vem si třeba Pixel. Foto super, ale CPU je na úrovni střední třídy, a to se bavíme o telefonu za 25k.

Já si kupuju Samsung hlavně proto, že umí tak nějak všechno, a ještě k tomu má fajn ekosystém.

Já myslím, že asi nikdo nemá problém přiznat, že jsou konkurenční modely, které zvládají fotit lépe.

Co mi ale přijde zvláštní, že jejich nedostatky se tady furt dokola neomílají. Proč se tedy pořád dokola neřeší ostudný chipset u Pixelu? Zastaralé nástavby Viva a Honoru? U všech - Absence desktop režimu? Propracovaná nativní podpora duálních aplikací? Postkvantová kryptografie? Kde je ten náskok konkurence, když se z těch fotek přepne na video? Proč ještě kromě Applu nikdo jiný nenabízí prémiové materiály a nejmodernější generaci skla s antireflexní úpravou? A takto můžeme pokračovat. To stagnace a šetření u konkurence není? :-)

Ve velkém se děje jen kritizování Samsungu a jeho foťáků. Protože se tady bavíme o přístroji, který je podle všeho asi hlavně foťák s možností telefonování. Máš foťáky, patří ti svět :D
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 28. 1. 2025 20:43

Přesně tak. Bohužel ti lidé nejsou schopni přiznat nekorektnost svého jednání a uznat jakoukoliv svojí chybu. Mají svojí bublinu a nejsou schopni z ní vystoupit a nedokáží pochopit, že někdo jiný čeká od telefonu i něco jiného než nejlepší foťák na trhu.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Eaazy 28. 1. 2025 20:49

renek1 píše:
Eaazy píše:
renek1 píše:Pro mě je hloupost dát 150 Kč za krabičku cigaret. Tyhle argumenty a pohledy na věc jsou děsivé. Prostě, kdo chce, ten si koupí, a vyhovuje mu Samsung s jeho klady i zápory. Není to o tom, že by byl každý uživatel Samsungu ovce, která potřebuje Samsung za každou cenu a slepě ho velebí. Argumenty potřebují ti, kdo si chtějí svou koupi vnitřně obhájit. Když jim z toho (většinou kvůli ceně) vyjde, že je lepší nekoupit, často se o tom dokola snaží přesvědčit i své okolí.

Stejně to ale funguje i opačně, kdy špatnou koupi a kompromisy bude člověk obhajovat jen proto, že třeba nemá finance na novější model.

Takto jsem byl dlouze poučován, že S23U a S24U jsou "špatné" a že oproti S22U nepřináší nic nového - S22U byl šrot, Ex2200 a modem v něm hrůza. Proč si to nepřiznat...

U toho prvního ti moc nerozumím, jelikož podle toho výkladu, bych abhajoval špatnou koupi a dělal kompromis u koupě telefonu za 30-40tisíc jen proto, že nemám peníze?? To je trochu mimo, nebo to špatně chápu.

Já si nemusím nic přiznávat. Pro mě byly S22U, S23U a S24U skvělé telefony a každá koupě novějšího modelu mi přinesla posun. Hlavně si práci s nimi užívám. Při každém z nich jsem měl možnost otestovat spoustu jiných vlajkových lodí od jiných značek, ale ani jednou mě to nepřesvědčilo k přechodu. U každé jiné značky mi prostě chyběla ta komplexnost – hlavně S Pen, který používám opravdu hodně. Ale i kdybych se obešel bez S Penu, žádná z těch značek pro mě neměla ani na moment šanci.

Bylo to myšleno tak, že jsem právě dal za nějaké zařízení spoustu peněz a vnitřně se přesvědčuji o své správné volbě, byť třeba tak správná volba nebyla. A hledám sebemenší záminky proč "pomluvit" cokoliv novějšího, nebo jiného - ale to je normální lidská vlastnost.

U S22U nemohu souhlasit s tím, že to byl skvělý telefon - to nebyl ani omylem a byly to vyhozené peníze. Především první půlrok, kdy naprosto nepovedený modem způsoboval nemožnost se dovolat, spotřeba byla enormní a celkově to nebylo nic světoborného a oproti S21U ohromný downgrade. Díky bohu měním co půl roku Ultru a Fold a tak šla S22U s úlevou z baráku...

-- 28. 1. 2025 19:53 --

aikoN píše:
Hardy. píše:Ono ale na foťáky samotné koukat nemůžeš. Vem si třeba Pixel. Foto super, ale CPU je na úrovni střední třídy, a to se bavíme o telefonu za 25k.

Já si kupuju Samsung hlavně proto, že umí tak nějak všechno, a ještě k tomu má fajn ekosystém.

Já myslím, že asi nikdo nemá problém přiznat, že jsou konkurenční modely, které zvládají fotit lépe.

Co mi ale přijde zvláštní, že jejich nedostatky se tady furt dokola neomílají. Proč se tedy pořád dokola neřeší ostudný chipset u Pixelu? Zastaralé nástavby Viva a Honoru? U všech - Absence desktop režimu? Propracovaná nativní podpora duálních aplikací? Postkvantová kryptografie? Kde je ten náskok konkurence, když se z těch fotek přepne na video? Proč ještě kromě Applu nikdo jiný nenabízí prémiové materiály a nejmodernější generaci skla s antireflexní úpravou? A takto můžeme pokračovat. To stagnace a šetření u konkurence není? :-)

Ve velkém se děje jen kritizování Samsungu a jeho foťáků. Protože se tady bavíme o přístroji, který je podle všeho asi hlavně foťák s možností telefonování. Máš foťáky, patří ti svět :D

Samozřejmě, že to šetření je. Ale pokud někde udělám kompromisy, musím si vnitřně obhájit ústupky jinde. A zrovna foťáky jsou skvělým argumentem, protože přece každý dělá denně desítky, či stovky fotek, prohlíží si je v 1000% zvětšení na 4K monitoru, apod. A ti, co to nedělají, jsou nenároční uživatelé, kteří neumí ocenit to "správné". Ale to samozřejmě neberu jako obhajobu Samsungu, nebo kohokoliv jiného. My jsme výrobcům ukradení, ti chtějí jen naše peníze, bez výjimky. Mně osobně už jsou proti srsti i videorecenze, kde se 80% času řeší foťáky - tohle jde úplně mimo mně, mám jiné priority a z takové recenze si nevezmu skoro nic...
Galaxy S25 Ultra 1TB, Galaxy S25 512GB, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition 256GB, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 28. 1. 2025 20:57

aikoN píše:

Konečně to někdo napsal na plnou hubu! Tleskám, chlape. A podepisuji se pod to.
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod Tondaa 28. 1. 2025 21:01

..
Naposledy upravil Tondaa dne 29. 1. 2025 09:36, celkově upraveno 1
Tondaa
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod renek1 28. 1. 2025 21:05

Eaazy píše:Bylo to myšleno tak, že jsem právě dal za nějaké zařízení spoustu peněz a vnitřně se přesvědčuji o své správné volbě, byť třeba tak správná volba nebyla. A hledám sebemenší záminky proč "pomluvit" cokoliv novějšího, nebo jiného - ale to je normální lidská vlastnost.

U S22U nemohu souhlasit s tím, že to byl skvělý telefon - to nebyl ani omylem a byly to vyhozené peníze. Především první půlrok, kdy naprosto nepovedený modem způsoboval nemožnost se dovolat, spotřeba byla enormní a celkově to nebylo nic světoborného a oproti S21U ohromný downgrade. Díky bohu měním co půl roku Ultru a Fold a tak šla S22U s úlevou z baráku...

No vidíš, a já si na svém musím trvat a nepotřebuji si vnitřně nijak takovou volbu obhajovat, protože pokud bych spokojený nebyl, telefon bych buď v prvních 14 dnech vrátil, nebo ho v průběhu roku prodal a koupil něco jiného a lepšího (nejsem masochista). Jak jsem ale psal, taková situace u mě nikdy nenastala, i přestože jsem měl možnost otestovat i jiné telefony.
Uznávám, že tady na fóru je pár masochistů, kteří rok co rok kupují tuto řadu, rok co rok na ni nadávají a pak ji zase koupí, a jede to nanovo. To jsou ale narušení jedinci, kteří potřebují do světa vykřikovat své zoufalství ze svého vlastního života, protože oni nebudou spokojení nikdy s ničím.
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 28. 1. 2025 21:18

Tondaa píše::D no to je paskvil blábol :-D
Co psychiatrie?
Ízy ty to máš asi v životě fakt ízy :D

To mně chcete urazit? Nebo se o to alespoň pokusit? Zklamu vás a na vaši úroveň se nesnížím - jak s oblibou často říkám: "chytrý člověk napadne špatný názor, hloupý jeho autora". Bohužel...
Galaxy S25 Ultra 1TB, Galaxy S25 512GB, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition 256GB, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 28. 1. 2025 21:19

andrejo777 píše:9. minuta... nemusite fotit ani v interieri

https://youtu.be/KXGCqxe75Yc?si=D1QUm_q5z675NB_7

Twl, každý rok to samé.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Eaazy 28. 1. 2025 21:21

renek1 píše:
Eaazy píše:Bylo to myšleno tak, že jsem právě dal za nějaké zařízení spoustu peněz a vnitřně se přesvědčuji o své správné volbě, byť třeba tak správná volba nebyla. A hledám sebemenší záminky proč "pomluvit" cokoliv novějšího, nebo jiného - ale to je normální lidská vlastnost.

No vidíš, a já si na svém musím trvat a nepotřebuji si vnitřně nijak takovou volbu obhajovat, protože pokud bych spokojený nebyl, telefon bych buď v prvních 14 dnech vrátil, nebo ho v průběhu roku prodal a koupil něco jiného a lepšího (nejsem masochista). Jak jsem ale psal, taková situace u mě nikdy nenastala, i přestože jsem měl možnost otestovat i jiné telefony.
Uznávám, že tady na fóru je pár masochistů, kteří rok co rok kupují tuto řadu, rok co rok na ni nadávají a pak ji zase koupí, a jede to nanovo. To jsou ale narušení jedinci, kteří potřebují do světa vykřikovat své zoufalství ze svého vlastního života, protože oni nebudou spokojení nikdy s ničím.

Ale jo, tak to má být - to, že mně se nemohl nikdo dovolat, musel jsem tahat z šuplíku N20U jakožto náhradní telefon a řešení se neustále odkládalo, určitě nepostihlo všechny, nebo drtivou většinu.

Ale argument, že S23U/S24U jsou kvalitativně stejné jako S22U, nevezmu od nikoho - použitý SD, UFS4.0, LPDDR5X byly ohromným vylepšením. Objektivně (nikoliv subjektivně) jsou S23U/S24U dál.
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod Shorty193 28. 1. 2025 21:30

aikoN píše:

Možno preto že sme na fóre o galaxy s25 sérii..

možno preto že Vivo, pixel a iphone nás nezaujímajú...

ja chcem samsung a chcem aby lepšie fotil veci v pohybe... lebo aj napriek tomu že je to zlé... (rozumej rozmazané a neostré a tým pádom nepoužiteľné) stále je to pre mňa komplexne najvhodnejší mobil...

a preto nech sa to tu rozoberá... a nech sa ukáže realita... lebo ak s25 fotí rovnako ako s23... nechcem ju ani zadarmo... ak dokáže spraviť fotky v pohybe ako konkurencia... kúpil by som ho hneď...

to že v ostatných aspektoch je samsung na špici alebo nezaostáva za konkurenciou je jasne... a preto to tu asi nebudem rozoberať... to sa dozviem v každej.. opakujem v každej recenzii...

a ja osobne som zvedavý na procesor... hranica možného sa už dosť zmenšuje... a obávam sa že taký výkon už bude kúriť... a aby to nebolo ako pri sérii s22 s exynosom... poprosím potom niekoho o porovnanie oproti malej S23 a malej S24... lebo tie tým kvôli rozmeru trpia najviac.. a aj preto ze ultra a plusko ma nezaujímajú..
Naposledy upravil Shorty193 dne 28. 1. 2025 21:44, celkově upraveno 1
Shorty193
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 28. 1. 2025 21:42

Eaazy píše:.......................................
Ale argument, že S23U/S24U jsou kvalitativně stejné jako S22U, nevezmu od nikoho - použitý SD, UFS4.0, LPDDR5X byly ohromným vylepšením. Objektivně (nikoliv subjektivně) jsou S23U/S24U dál.

S22U, S23U a S24U byly každý ve své době kvalitní, ale pochopitelně nemohly být srovnatelné, protože každý nový model přinesl vylepšení. Já s nimi neměl žádný problém a ani jsem neměl chuť přecházet k jiné značce. Dokonce všechny tyto zmiňované modely mám ve svém okolí u lidí, kterým jsem je prodal. Fungují nadále bez problémů a jejich majitelé jsou spokojení.

Nicméně to je můj názor a zkušenost, se kterými se nemusí každý ztotožnit. Já si za svým postojem a názorem stojím, a Samsung této řady s označením S25 Ultra si zase koupím. A nepotřebuji to nijak obhajovat. Jak rád píšu – na otázku: „Potřebuji ho?“ odpovím: „NE, ale CHCI HO!“
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod Shorty193 28. 1. 2025 21:47

Renku.. s22u, s23u a s24u sú práveže najjednoduchšie porovnateľné telefóny... a z pohľadu pokroku musíš vedieť ze rozdiel medzi s22u a s23u je o parník väčší ako. medzi s23u a s24u..
Shorty193
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka