Galaxy S20 + Chromecast Audio (hlasitost)

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod muchacho 2. 2. 2025 09:55

Dobrý den, měl bych prosím dotaz na na majitele S20 a zároveň streameru Chromecast Audio originál od Google. V současné době mám jako "druhý" a zároveň "multimediální" telefon S10, ve kterém mám datovou SIM DataMánii 1000GB na rok a 512GB kartu narvanou FLAC a Hi-Res hudbou. Doma telefon používám také jako ovládání streamerů WiiM a Chromecast Audio. Bohužel S10 delší dobu bez podpory a aktualizací neumí ovládat hlasitost Chromecastu Audio hardwarovými tlačítky přímo na telefonu (následek prohraného soudního sporu Google vs. Sonos), takže to provizorně řeším používáním stařičkého J5(2017)s Androidem 9, který nemá s ovládáním hlasitosti CCA nejmenší problém. Jako "hlavní a primární" telefon mám v současné době S22 a z něho vím, že nejnovější verze FW umí hlasitost Chromecast Audio ovládat. Těmito telefony (S22 a S10) odděluji "práci a zábavu", ale chtěl bych vše zjednodušit, "zrušit" S10 a J5(2017) a nahradit je bazarovou S20. No a konečně se dostávám k dotazu, jestli mě může někdo potvrdit, jestli S20 umí HW tlačítky na telefonu ovládat hlasitost Chromecastu Audio při přehrávání TIDALu (Spotify) nebo internetových radií...? DĚKUJI za odpověď! ;-)
muchacho
Junior

Odeslat příspěvekod jjm64883 2. 2. 2025 12:32

Já mám S23 a tam to na Androidu 14 hardwarovými tlačítky funguje. Ale vzpomínám si, že to v rámci těch starších verzí jednu dobu nešlo, taky jsem dohledal, že je to tam kvůli tomu soudnímu sporu, ale pak se to vrátilo, asi to dopadlo smírně nebo vítězstvím Googlu. Jen má S10 tu smůlu, že jako poslední verzi Androidu dostal právě tuto s takovou nepříjemnou vlastností. Chápu smysl použít starší telefon jako přehrávač hudby, je to hezký "důchod", ale tohle je fakt dealbreaker.
jjm64883
Junior

Odeslat příspěvekod muchacho 2. 2. 2025 13:33

MOC děkuji za odpověď, myslel jsem si to samé, že S10 "zamrzl" s poslední aktualizací právě ve chvíli nefunkčnosti ovládání hlasitosti CCA. Pořízení S20 mám v plánu přes mp.cz, kde jsem ji našel v "jakosti A" i s 12m zárukou. Touto "podivnou" koupí si chci pomoct k ovládání hlasitosti streamerů, ale také podpoře microSD do 1TB, na kterou chci nakopírovat celý svůj archiv hudby a přehrávání přehrávačem USB Audio Player Pro (vč.TIDAL a Qobuz) v Bit-perfect režimu do ext. DAC a pak dál... (S10 jen do 512GB)
Ještě jednou děkuji za odpověď a přeji hezký den! ;-)
Audirvana->RME ADI-2 DAC->Neumann 2*KH150+1*KH750/NDH30 BE
Audirvana->TOPPING E30->iLoud Micro Monitor Pro
UAPP->TOPPING D10s->EUFONIKA H5M->Senn HD660S2
UAPP->FiiO K11 R2R->xDuoo TA-26->Senn HD650
xDuoo TA-10R->Senn HD600
muchacho
Junior