G800 - pam. karta MicroSDHC 8GB iba 4GB?

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod MobFan 16. 2. 2008 11:57

No tak som si kupil tuto kartu (San Disk) pre moju G800-ku (predavac vravel ze by mala v pohode ist) dal som si ju, naformatoval...a p pise ze max velkost karty 4GB ....tak mi predavac povedal ze to moze byt tym ze tie karty maju prerozdelenu velkost na 4+4 GB alebo ze je stary soft a zisiel by sa preinstalovat....
Tak sa chcem spytat kto ma skusenosti s 8GB kartou a Samsungom G800 prip inym. (ze vraj aj N95-ky s tym nemaju problem, tak aj majtelia N-niek by sa mohli ozvat len neviem ci v Samsung a LG budu pozerat ... :( ) ze ci to moze byt tym rozdelenim alebo soft, alebo karta je oblb (ze by mohla byt iba ozaj 4GB bo aj v compe mi to pisalo ze kapacita 3,7GB)
PLS poradte... :oboze

//matho83: doplneny nazov
MobFan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mANGEL 20. 2. 2008 10:04

Samsung G800 nepodporuje karty SDHC. To ze ti v pocitaci pise menej nez 4GB je sposobene tym, ze 1kB nie je 1 000 byteov, ale 1 024...a robi to pri kazdej karte, ze ti vypise mensiu kapacitu...
Keby niekoho zaujimalo, co mam na obrazku, tak je to doska z D500E ;-)
mANGEL
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MobFan 20. 2. 2008 21:13

??...akoze nepodpodruje ked mi ide :? .... vsak mi iba 4GB z osmych, v mobile idu
a pochybujem ze aj comp mi nepodporuje SDHC karty ked mi namiesto 8GB vypisuje iba 4 (resp 3,7Gb)....
MobFan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jiří Kuruc 3. 3. 2008 19:31

Neberte mne na 100%, ale stropem SD byly právě 4 GB. SDHC přináší rozšířené adresování paměti, a starší čtečka nebo Samsung G800 dosáhne jen do těch 4 GB.

A pokud máte v počítači starší čtečku, třeba i pár měsíců, a nepodporuje SDHC, tak není důvod aby vám zpřístupnila 8 GB...
Jiří Kuruc
Junior

Odeslat příspěvekod mANGEL 4. 3. 2008 12:27

Presne tak...a z toho vyplyva co som povedal, ze G800 nepodporuje SDHC :-)
Keby niekoho zaujimalo, co mam na obrazku, tak je to doska z D500E ;-)
mANGEL
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MobFan 7. 3. 2008 13:53

Aha, ok tak diki... :(
MobFan
Kolemjdoucí