Nokia N79 - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod DngrsKuzle 10. 4. 2009 23:01

Taky planuju pouzdro cp-324. Skoda, ze se u nas neprodava prislusenstvi dodavane k N79 active. Bral bych cely ten setik. Mozna se mi ho nekdy podari sehnat na ebayi nebo nekde.
DngrsKuzle
Junior

Odeslat příspěvekod safpet 11. 4. 2009 09:39

Zdravím všechny,
mám novou N79 a mám hnedle pár dotazů....
1) potřeboval bych "vymazat z displeje" položku SHARE ONLINE. U předešlé N95 jsem měl nějáký program, který jsem nainstaloval a Share online byl pryč. Tento program však na N79 nejde nainstalovat (asi to bylo dělané jen pro FP1).
2) Používám "SVÁTKY" v kalendáři. Po synchronizaci se mi z Outlooku překopírovaly svátky v pohodě, jen se mi nezobrazuje v pohotovostním režimu jen jeden den-jeden řádek (tak jako u předešlé N95), ale pět řádků. Tedy aktuální jméno pro dnešek + jména na další čtyři dny (nebo poznámky či upomínky). Pět řádků tam ale nechci. Dá se někde nastavit, aby tam byl pouze jeden?
3) Po zhasnutí displeje se mi objeví hodiny a datum v malém proužku (tak jako na všech mobilech předtím). Jenže po chvilce se vypne displej úplně. Jde něják nastavit, aby tam ty hodiny normálně byly? Toto bych též moc potřeboval.
Díky
safpet
Junior

Odeslat příspěvekod TFSi 11. 4. 2009 09:50

ad 1) nedávno jsem to taky zkoumal a vypadá to, že jediná možnost je hack telefonu. Pokud dohledám ten návod tak ti ho sem dám.
Vyměním ojetého pionýra za neojetou pionýrku. Zn.: ojedu sám
TFSi
Junior

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 11. 4. 2009 10:39

ad 1) Mělo by to jít po instalaci aplikace Share Online, kde je možnost to z tématu stáhnout. A nebo samozřejmě hackem, dovolím si uveřejnit svůj návod z fóra n73.eu, mě se to tak povedlo.

Hack Nokie N79

S pomocí ochotného pokyho14 jsem připravil návod, jak hacknout Nokii N79 s firmwarem 11.049. Pokud budete postupovat přesně podle návodu, mělo by to fungovat, ale pozor, dělal jsem to na zformátovaném telefonu. Také nezapomenout, že je třeba mít v telefonu umístěnou kartu a především vlastní OPDA certifikát! Kdyby byly nějaké problémy, pište raději SZ (moc často sem nechodím), nebo tady do fóra. Snad se zdaří, držím palce :) Moderátory prosím, aby to možná přidali do úvodního příspevku

1. Vytvořte si certifikát na OPDA
  2. Nainstalujte aplikaci MobileSigner
  3. Nakopírujte si do telefonu/na kartu všechny potřebné soubory včetně certifikátu
  4. Podepište si soubory HelloOX.sis, MapDrives.sis, MapDrives1.sis a MapDrives2.sis
  5. Nainstalujte MapDrives.sisx
  6. Restartujte telefon
  7. Nainstalujte HelloOX.sisx
  8. Spusťte HelloOX v menu
  9. Instalace se sekne na "Installing rootCerts"
  10. Zrušte instalaci
  11. Nainstalujte MapDrives1.sisx
  12. Spusťte MapDrives v menu (jen problikne)
  13. Nainstalujte MapDrives2.sisx (dejte nahradit)
  14. Spusťte HelloOX v menu, již by se to nemělo nikde seknout
  15. Restartujte telefon

A telefon by měl být hacknutý :) Ještě uvedu, že vám nebude fungovat hack klasicky, ale pomocí patche open4all se odemknou zablokované soubory (to samé jako "Disable caps"), je ho tedy třeba mít spuštěný. Jinak by mělo vše fungovat.

Všechny potřebné soubory i s návodem jsou v archivu:

Kód: Vybrat vše
http://rapidshare.com/files/214605448/nokia_n79_hack.zip.html

http://www.sendspace.com/file/3n18sf

http://www.edisk.cz/stahni/25509/nokia_n79_hack.zip_262.86KB.html

http://leteckaposta.cz/573200035
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod safpet 11. 4. 2009 10:43

Kryštof Korb: A depá bych sehnal tu aplikaci Shre Online pro FP2? ;-)
safpet
Junior

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 11. 4. 2009 11:03

Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod www598 11. 4. 2009 14:44

Zdravím, mám prát dotazů na majitele tohoto skvostu.

1)Jaký používáte soft v PC se spojení s N79? PC Suite, Ovi Suite, nebo nějaký jiný?

2) Existuje nějaká aplikace na logování trasy pomocí GPS? (která by mě do textového souboru ukládala GPS souřadnice a ty bych mohl následně pohodlně exportovat např do google Earth)?

3) Když si hacknu telefon a nahraji si novější FW, zůstane hacklý nebo se zruší a musí se hacknout znovu?

4) Dá se reklamovat hacklý telefon?

5) Existuje jednoduchá aplikace coby dokázala ovládat mobilem PC (např přehodit skladbu v přehrávači, posunout film, nebo jen pohybovat kurzorem) přes bluetooh?
5,5) A exituje aplikace na PC kterou bych mohl ovládat mobil? :)

6) Uspěli jste již někdo s reklamací foťáku?

7) Už existuje aplikace co by z blesku vyrobila lampičku :-D

8.) existuje aplikace která by dokázala přiřadit číslům zrychlené volbě aplikace? Defaultně to umí pouze telefoní čísla. (rád bych si třeba na 2 dal Bluetooh, na 3 mapy ...)
www598
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 11. 4. 2009 16:01

1) Nokia PC Suite
2) Nokia Sports Tracker
3) Musí se hacknout znovu.
4) Oficiálně ne, po smazání to ale těžko někdo pozná.
5) Existuje oboje, název bohužel nevím.
6) Telefon není můj, takže nemohu sloužit :)
7) Myslím, že existuje, někde se to tu řešilo.
8) Nevím o tom, ale asi to bude.
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod safpet 11. 4. 2009 17:52

ALL: A co zodpovězení mých dotazů... což? :roll:

Kryštof Korb: Jinak za ten link díky moc. Hned to zkusím.
safpet
Junior

Odeslat příspěvekod kajleen 11. 4. 2009 19:07

safpet, ty hodiny na displeji bohužel nijak pořešit nejdou :-/ Taky bych velmi uvítala, kdyby na dipleji zůstaly. Takhle vždycky musím zmačknout některou z kláves a během probliknutí zjistím čas
kajleen
Junior

Odeslat příspěvekod kajleen 11. 4. 2009 19:14

Jinak jdu pět ódy na klávesnici. Že začátku jsem z ní byla maličko rozpačitá, ale neuvěřitelně krásně povolila a píše se mi na ní skvěle (a určitě to není tím, že to bylo o zvyk).

A tip pro ty, kteří měli trable s vrzajicím zadním krytem jako já s dodatečně výměnou získaným bílým..zkusila jsem dovnitř dát papírek a krýt sedí perfektně :-)

Existuje něco jako příručka pro symbian? Nikdy předtím jsem ho neměla a spoustu věcí neznám a nevím, kde získat nějaký informace.
kajleen
Junior

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 11. 4. 2009 19:24

O tom, že by existovala, nevím, ale je to celkem dobrý nápad :)
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 11. 4. 2009 19:26

Stačí číst na netu diskuze apod., nemusíš se shánět po žádné příručce.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod TFSi 11. 4. 2009 19:34

www598 píše:7) Už existuje aplikace co by z blesku vyrobila lampičku :-D

Kryštof Korb píše:7) Myslím, že existuje, někde se to tu řešilo.

Neexistuje. FP2 má prý jiné API pro foťák / kameru a jedné co zatím funguje jsou pravidelné záblesky které vznikly "nasimulováním" blesku foťáku.
Vyměním ojetého pionýra za neojetou pionýrku. Zn.: ojedu sám
TFSi
Junior

Odeslat příspěvekod www598 12. 4. 2009 19:28

Děkuji Vám za rady.
Teď už jen
- najít aplikaci na ovládání PC přes bluetooh
- najít aplikaci, která by tlačítkům zrychlené volby přiřadila aplikace
- vyreklamovat mobilek kvůli mrtvému pixelu (do čehož se mi absolutně nechce... co já budu dělat ty dlouhé dny bez mobilu :'( )
A budu happy :-)

A na klávesnici já žádné ódy pořád nepěji (po skoro měsíci), pořád mi přijde malá a špatně se rozlišují jednotlivá tlačítka. Ani navigační tlačítko není žádný zázrak, na jednotlivé směry musím nejistě (hlavně do stran) přecvakávat místo abych jen pohupoval prstem ze strany na stranu jak to šlo u mého starého founa.
Ale stejně bych neměnil :-D
www598
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka