Nokia N79 - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Dvacet8 10. 1. 2009 13:14

N79 má vestavěný GPS modul. Má tento modul aktivní statickou navigaci?
V případě, že ano - jakým postupem ji lze vypnout?
Pro geocaching doporučujete použít N79 s vestavěným přijímačem nebo je lépe použít externí modul LD-3W? Který je lepší pro příjem signálu v lesích?
Pokud se to tu již někde řešilo tak se omlouvám, nenalezl jsem to.
Dvacet8
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TFSi 10. 1. 2009 13:44

Řekl bych, že statická navigace je vypnutá (šipka mi při stání na místě poskakuje). Osobně bych doporučil externí GPS modul. Sice se díky BT sníží výdrž, ale externí GPS moduly mají obecně lepší příjem signálu než telefony. Já mám Evolve GoTraxx a pokud porovnám N79 a goTraxxe položené vedle sebe (v budově asi metr od okna) tak externí goTraxx je výrazně přesnější.
Vyměním ojetého pionýra za neojetou pionýrku. Zn.: ojedu sám
TFSi
Junior

Odeslat příspěvekod martin_g 10. 1. 2009 15:08

Uz som sa potesil, ze je tu novy FW (mam zopar problemov ktore maju byt v nom vyriesene) a akosi pre moj tel s PC: 0556217 novy FW neexistuje. Da sa nejak obyst ta kontrola produkt kodu?
Nokia N79
Asus P535 (128 MB)
martin_g
Junior

Odeslat příspěvekod Wonderboy 10. 1. 2009 23:37

Prosím o radu.Při kontrole aktualizace FW mi píše,že je k dispozici nový FW,ale nenabízí možnost stáhnutí.Poradí někdo jak ho stáhnout a aktualizovat vzduchem?
Wonderboy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Carismatico 11. 1. 2009 00:47

martin_q - dá se obejít tak, že si nahrajete jiný product code. Já jsem například nečekal, a nahrál jsem si anglický product code, díky nemuž mám teď nejnovější firmware. Čekání na Českou verzi firmwaru je v poslední době na několik měsíců....
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod lenka2003 11. 1. 2009 07:40

Wonderboy píše:Prosím o radu.Při kontrole aktualizace FW mi píše,že je k dispozici nový FW,ale nenabízí možnost stáhnutí.Poradí někdo jak ho stáhnout a aktualizovat vzduchem?

Měla jsem stejný problém. Mám PC 0574014. V mimulých příspěvcích o tom problému píšu. Vyřešila jsem to tak, že nový fw jsem nahrála přes NSU. Tam mi to šlo. Proč to nejde přes fota ale stále netuším. Někomu to jde a někomu nee.
lenka2003
Junior

Odeslat příspěvekod savano 12. 1. 2009 13:17

Rozmýšľam už dlhšie o kúpe tohto fónu a tak som ho skúšal aj na predajni a hlavne to štvorsmerové tlačítko, a stále som zavadil na kl. #2. Pomohlo len "ťuknutie" hranou prsta, tak ako pri tlačítkach Menu a C. Dá sa na to pri dlhšom používaní zvyknúť? Zdalo sa mi to ako menší problém. A ešte k tomu krytu. V recenzii od Karola Zreláka http://www.mobilmania.sk/Mobilnetelefon ... ?ARI=10714 sa píše v hlavných nedostatkoch o praskajúcich zvukoch krytov, ktoré sa vraj časom zosilňujú. Je to pravda? Dík
savano
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lenka2003 12. 1. 2009 14:23

Na čtyřsměrné tlačítko se zvyknout dá. Klávesa menu a "C" se ovládá opravdu mizerně. Beru to jako menší daň za výbavu, kterou mi telefonek poskytuje. A nic není dokonalé. Kryty jsou i po 2 měsících naprosto pevné a nikde nic nevrže. A měním je dost často. Toho bych se nebála.
lenka2003
Junior

Odeslat příspěvekod tydlifajka 12. 1. 2009 15:56

Ahoj všem, chci se zeptat, jaký program na navigování byste mi doporučili k N79 (ne nokiamaps)? Jestli je nějaký tomtom, garmin, igo, který k ní jde, nebo se musím nějak omezit? Případně kde se dají stáhnout včetně map?
Díky moc
tydlifajka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TFSi 12. 1. 2009 16:36

savano: telefon mám sice jenom 13 dní, ale i při denním používání jsem o "dvojku" při používání čtyřsměrného tlačítka nikdy nezavadil. "C" menu mi taky nevadí. Na ty jsem si zvykl mačkat víc "kolmo" a spokojenost. Zatím mám problém spíš s numerickou částí, na které nemám úplně jistý stisk.
Recenzi Karola Zreláka na MM.sk bych neoznačil za šťastnou. Připadá mi, že byla psaná spíš podle technických parametrů výrobce, než podle reálnch zkušeností (OLED displej mluví za vše). Praskání a vrzání krytů taky nepozoruju. Po správném nasazení kryt drží naprosto pevně (a i kdyby se něco stalo za cca 600CZK se dá koupit nový).

tydlifajka: s tímto tématem se obrať spíš na fórum na navigovat.cz, protože je dost rozdíl mezi navigací pro turistiku / geocaching a navigací do auta.
Vyměním ojetého pionýra za neojetou pionýrku. Zn.: ojedu sám
TFSi
Junior

Odeslat příspěvekod ice.bc 12. 1. 2009 17:33

Ono se da tech nestastnych recenzi najit vic(napr.na ,,idnes,,).ale je pravda,ze kdyz recenzent ani nevi,ze se nejedna o OLED displej,pak je to smutny a takove recenze jsou vlastne spis na skodu.
Jinak taky nemam problem s ovladanim a vymenne kryty jsou uplne v pohode...az me to prekvapilo,jak je to i po nejake dobe pouzivani pevne,bez vule a nejakych velkych pazvuku..
Philips:Fizz,Alcat:OneT,Sagem:MC922,Ericss:T39,T65,Motor.:A008,V180,RazrV3,SlvrL7,Panas:GD67
Siemens:A52,CF62,SL45,Sony:CMDJ5,SE:T100,J210,T230,T610W810i,Satio,Zylo,Samsung:A800,E100,Vodaf:246
N:5110,3210,3330,6510,5210,8210,6310i,6120Cl,6300,6230i,N79,N8
ice.bc
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod savano 12. 1. 2009 18:40

Díky moc, tak asi do toho pôjdem a kúpim ju. Ono teraz idú do módy "dotykovky", ale to je pre mňa nepraktické.
savano
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martin_g 12. 1. 2009 20:34

tydlifajka
Tiež by som sa pozrel na nejaké fórum o navigácii, ako už niekto písal predo mnou, ale moje osobné preferencie sú:
Na Windows Mobile jednoznačne iGo 8 a na symbian Sygic MyGuider (na N79 funguje perfektne).
Nokia N79
Asus P535 (128 MB)
martin_g
Junior

Odeslat příspěvekod lenka2003 12. 1. 2009 21:03

Sygic na N79 používám také a jsem spokojena.
lenka2003
Junior

Odeslat příspěvekod m.man 12. 1. 2009 21:29

Potvrzuji, Sygic jede v pohodě. :tleskani
m.man
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka