Nokia 5800 XpressMusic - poslední fw. 60.0.003 (10/2011)

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Qual 7. 8. 2009 22:55

Podle mě je dotyková varianta S60 docela povedená, kromě malé QWERTY nemusím používat stylus. Já osobně jsem spokojený, velikost "tlačítek" na displeji mi vyhovuje, rychlost přijatelná.

Jediná vada je zpracování. Předtím jsem měl E50, která byla kovová a to se prostě nedá srovnat. 5800 je taková moc plastová a na některých místech vrže. Mě osobně trochu chybí HW QWERTY klávesnice, ale supluju to pomocí extrení. Příště půjdu nejspíš opět do dotykového Symbianu, ovšem už do Eseries s QWERTY, kvůli kovu (tedy doufám, že dotykává Eseries s QWERTY bude).
Qual
Junior

Odeslat příspěvekod elamigocze 8. 8. 2009 00:48

Sohlas,je to povedene az na to zpracovani...bejt tebou pockam na 5530 a osaham si oboje..5530by mela byt lepe zpracovana..... :-)
elamigocze
Junior

Odeslat příspěvekod Tony.som.ja 8. 8. 2009 10:24

O dotykovy symbian sa bat urcite netreba. Podla mojej skusenosti po vypnuti zbytocnych efektov temy ide vsetko plynule. Mas rychly pristup skoro ku vsetkemu potrebnemu aj bez pohotovostneho displeya. ja som chvilu hladat rozne veci co sa ako robi oproti symbianu v3 ale zvykol som si do tyzdna.

A ta nokia 5530 nebude tak funkcne nabita ako 5800 takze si myslim ze cakat sa velmi neoplati, aspon ja som teda na design nikdy nedaval ale tak kolko ludi tolko chuti :) Ale je pravda ze tych plastov mohlo byt menej no :)
- Nokia 5800 XM Red
- iPod 30GB 5G White
- ASUS M51V Multimedia
Tony.som.ja
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 8. 8. 2009 11:38

Tak ono podle mě moc dobře nejde mít telefon s hodně kovovými částmi krytu a zároveň mít pod tím krytem antény pro GPS, WiFi a další bezdrátové technologie.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod borsuk 8. 8. 2009 15:41

Co mi hlava nebere, po nakopirovani hudby na pametovku a obnoveni hudebni knihovny jsou nektere nazvy alb zobrazeny 2x, rozdeleny vzdy napr. na sest a sedum skladeb, nebo v albu je jedna pisen vypsana 2x, je sprehazeno poradi skladeb, proste zmatek, v jine Symbianove Nokii jsou tytez skladby razeny logicky a v poradku, cim to tedy, chyba fw, nebo zmatek na karte, nechapu... :hm
borsuk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tony.som.ja 8. 8. 2009 18:01

Mne vadi problem s GPS, par dni funguje a potom zase prestane nachadzat signal. Mate nato neake riesenie ako to znormalizovat? Niekto pisal ze tento problem ma tiez.
Este sa chcem spytat aku navigaciu pouzivate [Mapy, Garmin, etc]. Dik

Alebo ak bude naozaj treba stale reset tak ako najlepsie urobit zalohu? hlavne software-ovu a nastavenia ...

PS: ak nainstalujem soft na pam.kartu a potom zresetujem mobil tak sa ta aplikacia zachova alebo ju bude treba znovu instalovat?
- Nokia 5800 XM Red
- iPod 30GB 5G White
- ASUS M51V Multimedia
Tony.som.ja
Junior

Odeslat příspěvekod BigFoot007 8. 8. 2009 19:18

k navigacii - ja pouzivam aj sygic, aj garmin. Sygic je "privetivejsi", garmin ma zas presnejsie mapy(sedia popisne cisla a pod).

K nainstalovaniu aplikacii a resetu - niektore aplikacie mi z neznamych dovodov isli aj po resete, niektore som musel nanovo nainstalovat.
Have you tried turning it off on on again?
BigFoot007
Junior

Odeslat příspěvekod Mischelinka.OK 10. 8. 2009 16:28

Zdravím všechny pyšné majitele tohoto super telefonku mezi které se řadím už i já :love:
Kupodivu jsem se s dotykovým displejem dobře zžila ale mám pár otázek:
Pro plnohodnotnou navigaci musím ještě něco dokoupit?
Mám v telefonu naprosto původní firmware ale slyšela jsem kritiku na ten poslední (snížení hlasitosti) takže nevím jestli aktualizovat... :hm
Kde vzít nějaké super zvuky, videa a témata zdarma? Melodie si sestříhávám sama z mp3 písniček ale kdybyste o nějakých stránkách věděli, budu ráda.

Díky!!!
Alcatel wap -> Nokia 3310 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230 -> Nokia 5800 -> Samsung galaxy S III NEO -> LG G6
Mischelinka.OK
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 10. 8. 2009 16:45

Pro navigačku stačí dokoupit jen program.
www.zedge.net
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod rumukrad 10. 8. 2009 16:46

Nevíte někdo proč když si přidám nový alba do telefonu na kartu a dám obnovit knihovnu,tak mi žádný nový alba nenajde,ale přitom když přes průzkumníka v telefonu najedu do složky hudba tak jí bez problému ukaže???Před tím to šlo, bez problému a ted se to takhle *****:-(
rumukrad
Junior

Odeslat příspěvekod BigFoot007 10. 8. 2009 17:06

rumukrad - sprav si reset, a ked bude problem, navstiv servis
BigFoot007
Junior

Odeslat příspěvekod IMI16 10. 8. 2009 17:35

Tak kdo chce Nokii 5800 XpressMusic Black s pnlou 2 letou zárukou za 4500 Kč tak zde http://www.aukro.cz/item710269067_nej_cena_nokia_5800_xpressmusic_black_akce.html

Hm a já si ji včera objednal s eshopu za 6250 Kč :-D

Ale nic nezaručuji jen jsem to objevil ale můj názor je že to bude vše v pořádku je označen jako super prodejce a víc než dost obchodů za sebou
Siemens MT50 » SE K300i » SE K750i » SE K300i » Nokia N82 Black » SE K810i » SE K790i » CM-V22 » Nokia 6300 » Nokia 5800 XpressMusic Black » MDA Compact V » Nokia N97 Black » Samsung Wave » Samsung Galaxy S 2.3.4 + 16GB
IMI16
Junior

Odeslat příspěvekod Herbik 10. 8. 2009 19:17

Ahoj všem. Mám dotaz na mojitele tohoto founu. Mužete mě napsat jak jste spokojeni z kvalitou zvuku z repráku? Rád bych ho koupil,ale jde mě hlavně o kvalitní zvuk.Díky za info.
iP5/64Gb,SGS4...
Herbik
Junior

Odeslat příspěvekod BigFoot007 10. 8. 2009 19:23

to herbik - vsetci hovoria ze nic lepsie ako 5800 co sa tyka stereo reprakov nie je
BigFoot007
Junior

Odeslat příspěvekod Tony.som.ja 10. 8. 2009 19:43

No pani mam dalsi problem :D
Nainstaloval som nokia maps 3 a mam problem, pri asi 99% instalacii mi vyhodilo toto:

http://sklad.obrazku.cz/obr166896_untitleddd.JPG

Skusil som reset telefonu ale nic, GPS nenajde signal ... aspon zatial nenaslo :P Mate neaku podobnu skusenost? Co by trebalo robit? Daju sa dat naspat Nokia maps 2?
- Nokia 5800 XM Red
- iPod 30GB 5G White
- ASUS M51V Multimedia
Tony.som.ja
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka