Nokia 5800 XpressMusic - poslední fw. 60.0.003 (10/2011)

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod lojza_ 13. 8. 2009 09:30

Umožňuje 5800 zobrazit na domovské stránce náhledy z kalendáře pro daný den - tedy schůzky, poznámky, svátky, úkoly :?:

Umí 5800 automatické stahování e-mailů :?:
No stress, keep smiling.
lojza_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomiczekk 13. 8. 2009 09:42

Jarda: Díkec....bylo to ono....ty zprávy v sim-ce..... ;-)
Tomiczekk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod C3luar 13. 8. 2009 09:59

Zápory: občas blbne přetáčení displeje
Poznatky: fotoaparát za dobrých světelných podmínek fotí velmi dobře, náhled mého fotopokusu zde

Ahoj

Som rovnako ako ty majiteľ telefónu a rozhodol som sa ti niečo objasniť aby si zbytočne nehľadal problém tam kde nieje.

1. S tým otáčaním displeja je to v poriadku ide o to že to čidlo ktoré nokia použila je pomerne dosť citlivé na náklon skús niekedy vchádzať do menu s telefonom priamo ale tak je to síce blbo povedané ale myslím že vieš čo myslím skráka ak ho máš v dlani nestabilne uchopený tak sa stane že čidlo nevie presne rozoznať sklon a potom sa nevie chvíľu rozhodnúť kým tento sklon nevyvinieš.

2. Čo týka poznatku s fotákom áno je to tak foták nieje zlý na bežné použitie stačí ja s ním nemám problém fotil som s ním aj vonku aj vnútri priestory atd problém je možno v noci alebo nieekdy ked biela farba prevyšuje zlá kompresia ktorú ale upravujú nové aktuálízacie OS.

3. FF sa pravidelne aktualiizuje od nokie pre dnešok je to už 30 verzia tohto Dotykového symbian softwéru takže treba telefon aktualizovať ja zataiľ mám verziu 21... ktorá upravila dynamiku pretáčania displeja k mojej spokojnosti nič iné som u nej nezaznamenal.
30 a novšie ktoré budú hádam už aj pre môj brandový telefon dostupné majú zrýchliť telefon ešte viac čo by ma potešilo aj ked rýchli je podla mna dosť.

4. Na koniec sa neboj ako časom budeš používať uvidíš že viac menej problém nebude a keby čosi napíš
---------------------------------------------------------------
NB:
>Toshiba Satellite P50B (new 2014)
>Toshiba Satellite A-300 (6 years and still run ...)
>Toshiba Tecra A8 (sweet dreams)
Mob: NOKIA Lumia 625
Auto: Ford Fiesta (MK6)
C3luar
Junior

Odeslat příspěvekod C3luar 13. 8. 2009 10:02

Mischelinka.OK píše:
Mischelinka.OK píše:Chtěla jsem si aktualizovat software ale telefon mi při připojení píše, že žádná aktualizace není k dispozici, při tom mám verzi 20.0.012 :roll:

vždycky jsem se tady dočkala odpovědi až teď nic :-|

Neboj ja som tu tiež tak začínal niekedy odpoveď a niekedy nie.

No k tvojmu problému myslím že by bolo vhodné urobiť to tak ako ja. Nainštalovať zo stránok NOKIA oficialne stránky program (soft) Nokia Software update ktorý ti automaticky vyhladá najnovší typ SF a potom následne nainštaluje celý proces vyrobili tak že uživateľ nemá problémy zapojí telefon zapne program beží vypne hotovo robota cca max 10 min

Čo sa týka toho tak treba vždy zálohovať údaje na P.Karte ti ostanú ale telefon nie. Potom je vhodné ešte ako aj v mojom prípade urobiť reštart telefonu.

Nevidím iný problém a ak by čosi kolegovia pomôžu dúfam :lol:

Inak od koho máš telefón a podobne?
NB:
C3luar
Junior

Odeslat příspěvekod BestVenca 13. 8. 2009 10:14

Chci se ještě zeptat - nevíte někdo o nějaké aplikaci, která je schopná fotit screenshoty?
Tento příspěvek nepsal autor při svém plném vědomí. Příspěvek může obsahovat gramatické i stylistické nepřesnosti. Chyba tisku vyhrazena. Odběr pouze v obvyklém množství.
BestVenca
Junior

Odeslat příspěvekod Effko 13. 8. 2009 12:29

aplikacia sa vola screensnap
Effko
Junior

Odeslat příspěvekod Tony.som.ja 13. 8. 2009 12:42

C3luar: co myslis kedy bude novy soft (30) pre brandovane telefony?

BestVenca: je to napriklad program s nazvom "Screenshot/Screensnap".

lojza:
1. ano zobrazuje zaznamy z kalendara
2. stahovanie emailov neviem lebo pouzivam ineho klienta ako je vstavany ale v nastaveniach je pri senzore (stredove tlacidlo) moznost ze: "upozornit na novy email" takze to urcite dokaze.
- Nokia 5800 XM Red
- iPod 30GB 5G White
- ASUS M51V Multimedia
Tony.som.ja
Junior

Odeslat příspěvekod Mischelinka.OK 13. 8. 2009 13:31

C3luar: já jsem tento skvost dostala od přítele k půlkulatým narozeninám a bylo to to největší překvapení, které jsem snad v životě zažila :-D když jsem mu ho někde ukazovala jak je nádherný tak jsem jen slyšela, že je takový vybavený telefon pro mě zbytečný atd. (on má např. telefon jen na volání a SMS :-) )

K té aktualizaci, zatím je pro mě zbytečné mít doma NET, protože doma jsem jen pár hodin denně a to na sezení u NETu není čas a v práco do PC nechci nic instalovat takže budu bez aktualizace :'(

I když mám velmi starý firmware tak s telefonem nemám žádný větší problém. Jen se mi stalo, že jsem spustila video, které jsem před tím nahrála a zůstala mi černá obrazovka a kde nic tu nic ale na podruhé už se spustilo.
Alcatel wap -> Nokia 3310 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230 -> Nokia 5800 -> Samsung galaxy S III NEO -> LG G6
Mischelinka.OK
Junior

Odeslat příspěvekod rumukrad 13. 8. 2009 16:08

Zdar,nevímte někdo jakej je kod na restart telefonu?
rumukrad
Junior

Odeslat příspěvekod ada4me 13. 8. 2009 16:23

jen trochu hledat .... *#7370#
ada4me
Junior

Odeslat příspěvekod Hudson_Hawk 13. 8. 2009 17:06

Zdravím, přečetl jsem skoro celé forum (krom prvních 50 stránek o spekulacích kolik bude stát) + použil vyhledávání, ale nikde jsem teda jasně neviděl, jestli telefon přehraje *.avi film. Vím že přímo ne, ale jestli přes nějaký přehrávač. Takže se ptám nějakého člověka, který má 5800XM, má na něm doinstalovaný přehrávač a přehrává *.avi filmy :-) a Nechci slyšet: "měl by" to jsem četl už hodněkrát :D Stačí mi klidně sluvko Ano, nebo Ne. Už mě nebaví pořád něco konvertovat. Popřípadě v jaké kvalitě to přehrává, ale s ano/ne se spokojím :-))
Děkuji
Hudson_Hawk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod C3luar 13. 8. 2009 17:30

Tony.som.ja píše:
C3luar: co myslis kedy bude novy soft (30) pre brandovane telefony?

No kamarát popravde povedané nemám šajnu ale dúfam že čo najskôr podľa jedného známeho čo tu tiež veľa ľudom dobre radí on ho má a zaznamenal výrazné a opakujem slovo výrazné zrýchlenie telefónu vylepšenie stability telefónu a celkovo asi len + takže ta 30 vyzerá byť dosť dôležitá. Otázkou je čo príde po nej a či dostane 5800 v tých ďalších tie funkcie čo má N97 prípadne tá chudobnejšia segra 5800 ky čo teraz príde na trh (teda už asi aj prišla)

uvidíme no nemám fakt páru
NB:
C3luar
Junior

Odeslat příspěvekod C3luar 13. 8. 2009 17:33

I když mám velmi starý firmware tak s telefonem nemám žádný větší problém. Jen se mi stalo, že jsem spustila video, které jsem před tím nahrála a zůstala mi černá obrazovka a kde nic tu nic ale na podruhé už se spustilo.
[/quote]

A to je to prečo sa treba o aktualizáciu starať to máš ako s PC tam teiž keď vyšla Vista a mal som ju tak som viac plakal a teraz po tisíckach aktualizácií čo mi liezli ráno na nervy :-/ :-/ :-/ a 2 SP je to už aspoň spokojne použiteľné

Rovnako to je aj tu v OS pre mobily ako wmobile, symbian (ktorý používa nokia) je to nový symbian 5 generácie a nieje ešte odľadený.

A ešte k tomu videu mne sa s tou 20 kou stalo to že som kukal video zavolal mi známy dovolal som zložil som a nabehlo video ale už len čierna obrazovka svietili tlačidlá multimedialne a telefon stuhol tak že som musel už len vybrať batériu a RR :hm

:arrow: 21 ako som spomínal tak nejaké zrýchlenie nepriniesla ale zrýchlila otáčanie displeja o tom niet pochýb je to raidny rozdiel + telefon je stabilnejší o tom tiež niet pochýb.
NB:
C3luar
Junior

Odeslat příspěvekod Tony.som.ja 13. 8. 2009 18:49

Hudson_Hawk : dokaze prehrat avi film napriklad cez prehravac SmartMovie. Ale je jasne ze ti "plny film avi" (700mb) bude v telefone sekat takze konverter iste budes potrebovat aj tak :P

C3luar : viem viem pisal to tu ... tiez su tam aj dalsie vyhody ale nebudem to opakovat, je to par stran vyssie spisane.
Inak ak mas telefon brandovany, tak ako aj ja od orange tak by som sa spytal ci nevies ako nastavit aktualiazaciu cez mobil lebo vraj tam to byva skor ako cez updater.
- Nokia 5800 XM Red
- iPod 30GB 5G White
- ASUS M51V Multimedia
Tony.som.ja
Junior

Odeslat příspěvekod Hudson_Hawk 13. 8. 2009 19:11

Tony.som.ja: děkuji mockrát :-)
Hudson_Hawk
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka