Nokia 5800 XpressMusic - poslední fw. 60.0.003 (10/2011)

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Mischelinka.OK 13. 5. 2010 10:00

Ahojky, já bych měla drobný dotaz. Včera jsem si aktualizovala software na 50.0.005 a zároveň jsem si konečně nainstalovala OVI mapy. Trošku jsem ale zklamaná, protože postrádám hlasovou navigaci :hm při tom jsem četla, že by ji měly OVI mapy zdarma obsahovat... jak to tedy je?
Alcatel wap -> Nokia 3310 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230 -> Nokia 5800 -> Samsung galaxy S III NEO -> LG G6
Mischelinka.OK
Junior

Odeslat příspěvekod Slawall 13. 5. 2010 10:21

Musíš tam hlasové pokyny nahrát přímo v Ovi suite.
Slawall
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dadikkk 14. 5. 2010 11:03

Zdravim, do nedavna sem mel firmware 31,nemel sem v telefonu nahrane mapy, nicmene gps modul nechytal signal,ted tam mam fw 51 a mapy, avsak signal nic(ani po dlouhy dobe na otevrenym prostranstvi) predpokladam tedy, ze mam nefunkcni gps modul. Navic me ted (ne hned po aktualizaci fw) zacala tezce blbout vydrz baterky,nabiju telefon a pul dne se dzi a pak se vybije silene rychle, kdyz se mi to stalo naposledy, tak byla dosti zahrata baterka :-( coz ukazuje nejspis na zkrat otazkou je jestli je to baterkou, nebo telefonem.Nema nekdo podobny zkusenosti? urcite by se mi hodila rada,ale asi to vidim na reklamaci.
dadikkk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mobil-man 14. 5. 2010 11:19

Tak jestli ti nechyta satelity ani pres aplikaci GPS data (umisteni), tak to asi bude vadny GPS no.
Ja naopak mam zkusenost, ze tedka s novym FW nepotrebuju ani A-GPS, nachazi satelity mnohem rychleji bez stazeni dat (radove 1-2 minuty, predtim tak 5-10 , s a-gps to je 10 vterin).

I to zahrivani, co popisujes asi neni v poradku:)

BTW zjistil jsem, ze ackoli vsecky nastaveni zustaly, tak novy fw zmenil v nastaveni site z GSM na dualni, coz udajne ma vliv na vydrz baterie, takze kdo nepouziva UMTS, tak je dobry si rucne zvolit GSM.
Mobil-man
Junior

Odeslat příspěvekod dadikkk 14. 5. 2010 11:49

Mobil-man

nefunguje mi ani ten program na mereni momentalni rychlosti :/ takze to vidim na ten spatnej modul no,ale to zahrejvani je divny,toho sem si vsiml az predevcirem,ale ta baterka dela uz delsi dobu,a divny je,ze to dela spis kdyz ten mobil je v klidu.

//Kniter: odstaneny citovaci format, zneprehladnuje to forum.
dadikkk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petra123 14. 5. 2010 14:45

mám dotaz. Když udělám nějaký ten trojhmat, ukáže se mi tam něco jako... Opravdu chcete formátovat mobil? .... nebo to nenapíše nic, a rovnou mi to smaže??? :roll:
petra123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kapr73 14. 5. 2010 14:47

@petra123: prubeh formatovani se zobrazoval pouze u starych symbianu (do jadra 7 včetne). Pokud format probehne v poradku, tak na Tebe vyskoci vyber regionu a nastaveni casu/data
Kapr73
Junior

Odeslat příspěvekod tvargy 14. 5. 2010 15:11

@petra123: u trojhmatu se upozornění nezobrazí, když by jsi šla přes*#7370# tak se upozornění zobrazí (plus zadání bezpečnostního kodu)
@tvargy
tvargy
Junior

Odeslat příspěvekod petra123 14. 5. 2010 15:19

takže tohle zkoušet nebudu.. díky ;-]
petra123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tony.som.ja 14. 5. 2010 16:55

Ked vam nejde GPS, niekedy staci skusit vypnut/zapnut mobil, alebo potom urobit reset, to urcite pomoze.
- Nokia 5800 XM Red
- iPod 30GB 5G White
- ASUS M51V Multimedia
Tony.som.ja
Junior

Odeslat příspěvekod dadikkk 14. 5. 2010 18:02

ja myslim,ze upgrade FW se urcite da pocitat jako reset a ze by to pak uz jit melo
Naposledy upravil Kniter dne 14. 5. 2010 19:20, celkově upraveno 1
Důvod: Necituj predchadzajuci prispevok
dadikkk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod BigFoot007 14. 5. 2010 20:12

dadikkk - pozor, telefon sice po nahrati novy softveru je v "cistom stave", ale len kratucku chvilku, vacsinou sa telefon snazi o obnovu starych dat a nastaveni!!! tym padom castokrat ten "bordel" v ysmbiane pokracuje aj s novym fw, riesenim je len zaloha smsiek, kontaktov, a pripadne kalendarovych veci, nastavenia a pod si neukladaj
Have you tried turning it off on on again?
BigFoot007
Junior

Odeslat příspěvekod mario13 15. 5. 2010 12:14

dadikkk:
Mne toto s tym vybijanim baterie za pol dna robilo, ked som skusal najnovsiu beta Sygicu a tiez bol telefon cely den, teda pol dna horuci.

Potom som to odinstaloval a uz je to v poriadku.

Ako BigFoot007 spravne napisal, tak to moze byt aj obnovenim nejakych starych softverov/dat,
mozno sa nieco spusti na pozadi a to potom zerie bateriu.
mario13
Junior

Odeslat příspěvekod C3luar 16. 5. 2010 09:46

Pre čistý telefón len čisto s novým softom je najlepšie celkovo všetky dáta z karty dať na iné úložisko. Potom kartu FORMÁTOVAŤ následne použiť TROJHMAT a následne nainštalovať nový SOFT nap. 50 . Telefón potom je rýchly , svižný nesnaží sa o obnovu dát na karte hneď po prvom zapnutí.

Veľa príčin s nestabilitou telefónu je aj s aplikáciou ktorá nieje dokončená vo vývoji a teda nieje stabilná. Tento postup som aplikoval aj na svojej 5800 !!! Zvolil som rovnako tak klasickú red theme a zrušil efekty tém. Hry som vložil do vytvorenej zložky games a podobne vďaka tomu mám v mobile poriadok vďaka priečinkom a telefón je svižný a nemá problémy ani s GPS a podobne
---------------------------------------------------------------
NB:
>Toshiba Satellite P50B (new 2014)
>Toshiba Satellite A-300 (6 years and still run ...)
>Toshiba Tecra A8 (sweet dreams)
Mob: NOKIA Lumia 625
Auto: Ford Fiesta (MK6)
C3luar
Junior

Odeslat příspěvekod dadikkk 17. 5. 2010 11:00

Ja fakt uz nevim, v patek sem ho nabil, celej vikend se drzel az v nedeli vecer poral full baterka a rano totalne dead, dneska to zkusim vyresetovat.
dadikkk
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka