N85 [diskuze] - nový firmware 30.101

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Ivo Kocera 16. 10. 2008 09:02

Do redakce konečně dorazila Nokia N85, z prvního pohledu vyplývá, že jde o špičkový telefon (téměř) bez kompromisů.
První pohled včetně fotogalerie http://www.mobilmania.cz/Titulni-strana/Nokia-N85-prvni-OLED-smartphone-v-redakci/sc-21-sr-1-a-1120527/default.aspx.

Před zveřejněním recenze rád zodpovím dotazy všech nedočkavých zájemců, ptejte se :-)

-------------------------------------------------------------
Aktuálně:
Ivo Kocera
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod miromen4 16. 10. 2008 10:24

V titulku pišete že se vam displej libi a v popisu ho už tak nechvalite. Tak jak je s tim oledem oproti tft. Pak by mě zajimala kvalita a hlasitost stereorepračku. Diky za odpověd.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod Ivo Kocera 16. 10. 2008 10:31

OLED displej je čitelný bez problémů, ve srovnání s TFT je na tom podle mne trochu lépe. O převratný obraz ale skutečně nejde.. venku i v místnosti čitelný, osobně používám co nejvyšší podsvícení, stejně jako u N78 s TFT.

Subjektivně mi přijde rozsvícení displeje OLED okamžité, TFT je plynulejší.

Repráčky jsou hlasité, bez připomínek i na nejvyšší hlasitost.
Ivo Kocera
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod miromen4 16. 10. 2008 10:46

Diky za rychlou odpověď.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod nuemen 16. 10. 2008 13:51

Jsem hlavně zvědavej na rychlost. ( CPU a paměť )
nuemen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ivo Kocera 16. 10. 2008 14:02

mrkněte sem http://www.forum.nokia.com/devices/N85 tam najdete všechny HW i SW parametry N85; subjektivně je N85 rychlý telefon
Ivo Kocera
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod J_I_M_ 16. 10. 2008 19:26

Co natáčení videa - jaká je kvalita? Co ledky oproti blesku v N82? Zkoušel jsem porovnat fotky, které jste udělal s fotkami z recenze N82 tady na mobilmanii a řekl bych, že N85 je chlup lepší - možná nastejno - jak je to podle Vás? Nevím jak je to teď s novým firmwarem u N82 a jestli třeba ještě neupraví tu kompresi u N85..

Jinak tenhle telefon se mi docela zamlouvá - ještě si počkám až vyjde ve Státech G1. Myslíte, že bude N82 v nejbližší době u T-mobilu?

Předem dík

ještě edit - Jak dobře se píše na klávesnici?
J_I_M_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 17. 10. 2008 06:13

Máte tam hru Global Race? ;)
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod Ivo Kocera 17. 10. 2008 08:34

Hry - obsahuje trial verze N-Gage - Blockbreaker Deluxe, Space Impact, System Rush, Snakes Subsonic, Mile High Pinball, Bounce, Reset Generation, WS of Poker, Fifa 08, Tetris, Sims Pets, Asphalt Street Rules 3, Creatures of the deep, Midnight Pool, Brain Challenge; součástí balení je kód pro aktivaci plné verze; Global Race bohužel ne
Video - dobrá kvalita, ozvučené VGA 30s/s
Blesk - LEDky jsou oproti xenonu méně výkonné, fotky se však jen tak nepřepálí
Klávesnice - píše se dobře, tlačítka tiše cvakají, pro pohodlnější psaní by jim prospělo odlišení či vyvýšení, ale dá se na to zvyknout ihned
Ivo Kocera
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 17. 10. 2008 14:43

No, to je zajímavý. Já tma Global Race taky nemám, přitom na tiskovce to bylo propagováno, že půjde hrát nakláněním telefonu.
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod V3nd4 19. 10. 2008 13:06

A co TomTom a interní GPS? Stejný případ jako N95?
V3nd4
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zdenek_C 19. 10. 2008 18:20

Pokud jsem to pochopil, N85 nemá grafický akcelerátor, zatímco N95/82 ano. Jak se to projeví ???
Zdenek_C
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod [CZ]Stanley 20. 10. 2008 12:55

Co se tyce tomtomu, tak ten na N85 nejde kvuli nemoznsoti instalace pluginu od binpda pro int. gps (jendak kuli FP2 a druhak kuli hacku)...jinak funguje skvele s navi garmin, Sygic,...

Chci se zeptat, jeslti pri vybracich Vam taky "chrasti" (pri vysunute klavesnici to je jeste horsi). Prichyceni slideru by mohlo byt pevnejsi, je tam mala vule a ta zpusobuje "chrasteni"...me to prave dela, tak nevim, jestli to je vsude nebo jenom u me. Diky za reakci
Naposledy upravil [CZ]Stanley dne 20. 10. 2008 13:16, celkově upraveno 1
N85 Copper FW 10.045
[CZ]Stanley
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ivo Kocera 20. 10. 2008 13:05

vibrační motorek se skutečně překonává, vibruje především horní část N85, takže opravdu trochu chrastí při dotyku se spodním dílem..
Ivo Kocera
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod [CZ]Stanley 20. 10. 2008 13:15

jj, diky za rychlou, ikdyz nepotesujici reakci...takze 1. negativ je na svete (na dalsi jsem zatim - to musim zaklepat tuk tuk tuk - nanarazil) a to ze jim mam uz celkem obstojne probehlou ;o)
N85 Copper FW 10.045
[CZ]Stanley
Kolemjdoucí

Další stránka