N85 [diskuze] - nový firmware 30.101

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Carismatico 28. 10. 2008 23:51

Samozřejmě plasty jsou levnější, a hliník nebo jiné kovové materiály jsou dražší, vůbech bych se nezlobil, kdyby byla N85ka z hliníků nebo chromu, ale pak si nedokážu představit cenu. Jinak navigace u mobilů hlavně za prvního startu nabíhá žalostně dlouho, ale po dalších startech už je to rychlovka tak do minuty. Myslím, že u N85ky to nebude jinak...
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod airmt 29. 10. 2008 00:20

jak to myslis u druhych startu? sorry za blby dotaz, ale fakt nevim jak to funguje :) divej ja treba konkretne mam naplanovane pojizdky po urcitych adresach v urcitem meste... necham se donavigovat do urc. adresy, GPS vypnu (jinak bych mel asi brzo po baterce) a pak prijdu treba za hodku a pul a potrebuju navigovat z toho mista do dalsi destinace... to uz se bere jenom jako refresh a nabehne to treba do minuty?
telefon vydrzi pri navigovani 4 hodiny... mysli se tim, kdyz opravdu zrovna NAVIGUJE nebo i kdyz je na pozadi a nikam me nenaviguje? nemam s tim fakt zkusenosti, kdy to zere baterku a kdy ne...
budu to samozrejme pouzivat s Garmin XT
Dell XPS 13 (9350)
airmt
Junior

Odeslat příspěvekod Carismatico 29. 10. 2008 00:34

První start ,, studený ,, trvá nejdýl, poté když ukončíš navigaci a třeba za hodinu spustíš, tak ti najde nebo by měla naskočit ihned. A takhle to funguje dokola dokud nevypneš telefon.

Jinak 4 hodiny, to je docela málo. N78čka mi vydržela navigovat až 7 hod. Samozřejmě se počítá online navigace - zaplá(když naviguje). Pokud bys ji minimalizoval nebo by byla na pozadí, tak to taky žere baterku, ale rozhodně méně..

A žádný blbý dotaz to není :)
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod airmt 29. 10. 2008 00:55

aha, takze podstatny je restart telefonu? hmm, to je dobry... ja svuj soucasny telefon skoro nevypinam (SE W800i - tzn. dumb phone) a Symbianovy telefon asi nebude treba taky restartovat kazdy den, ze... takze kdyby to bylo takhle rychly, tak to je v pohode :-)
jo a pouzival jsi to s Garmin XT jo? Nokia maps provozovat nebudu, protoze nechci kvuli GPS jeste platit datovy tarif...
Dell XPS 13 (9350)
airmt
Junior

Odeslat příspěvekod *f* 29. 10. 2008 01:00

k tym nokia maps: mapy sa daju zadara stiahnut do telefonu pomocou PC, nie je potrebny ziadny datovy tarif.
cogito ergo sum...
Pay attention or pay the price...
*f*
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod redmond 29. 10. 2008 11:41

airmt píše:...
jo a pouzival jsi to s Garmin XT jo? Nokia maps provozovat nebudu, protoze nechci kvuli GPS jeste platit datovy tarif...

Ked vypnes A-GPS tak data sa nebudu stahovat, ale vypnutim A-GPS sa spomali prvotne zistenie polohy.
my name is mond, Redmond.
redmond
Pokročilý

Odeslat příspěvekod airmt 29. 10. 2008 11:51

aha, jo tak...
jinde jsem cetl, ze to prvotni zjisteni polohy pry vyzaduje stahnuti cca 10 kB dat, coz neni zase tak moc... a jestli by to A-GPS slo zapnout jen pro to prvotni zjisteni a pak ho nepouzivat, tak by to bylo v pohode... jenze to asi nepujde :-)
kazdopadne me by se hodila navigace primo k cislu popisnemu urciteho domu... a to asi stejne umet jen Garmin XT
Dell XPS 13 (9350)
airmt
Junior

Odeslat příspěvekod Crempa 29. 10. 2008 12:11

Agps funguje tak ze z netu stahne aktualni polohy resp. drahy satelitu na urcitej casovej usek dopredu a to umozni rychlejsi start a kalibraci polohy (telefon uz priblizne vi kde muze jakej satelit ocekavat s jakou polohou a doladuje jen nuance)
Dany udaje jsou platny po urcitou dobu, pocitej ramcove par dni a pak se musi stahnout udaje nove.
Vzhledem k povaze dane sluzby se da rict ze se stahuje jen hromada souradnic ktere jsou datove nenarocne, dale pak je dany postup naprosto nezavisly na pouzite mapove aplikaci operatorovi apod. (proste data stahnete a cekate mene, nebo nestahnete a cekate dele, stahnout je pochopitelne lze i doma pres wifku, je to jen balik dat z netu, nic vic nic min)
Stejne tak je uplne jedno zda telefon v ramci platnosti stazenych dat vypnete, restartujete apod.
Crempa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kevin a perry 29. 10. 2008 12:55

Byl jsem rozhodnutý pro N85, ale byl jsem si jí ohmatat a kvalita plastů a slideru je o něco lepší než na N95, ale stále je to ubohé na telefon za takový love. Já bych něco takovýho těžko překousnul. Kdy už nokia vyrobí kvalitní slider??? asi nikdy no. Na 3 kouscích něco křupalo v oblasti červeného tlačítka a na 2 byl slider moc volný, rozhodně nehodlám dát 13000 za něco u čeho se musim modlit aby nezačal vrzat, to ne.
Proč Nokia nemůže udělat tel. z Nseries s kvalitou provedení jako u 6300 nebo E71? Si dělaj .....
GA Z68MX-UD2H-B3|Core i5 2500K@4,2Ghz default Vcore(@5Ghz, 1,41vcore) +Noctua NH-C14|4GB DDR3 Corsair 1600Mhz VengeanceLP|nVidia GTX 560 Ti + GELID rev.2 ICY VISION | 2x OCZ Vertex2 60GB SSD :) |Enermax MODU II 82+ 625W|LIAN LI PC A04 black
kevin a perry
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 29. 10. 2008 17:16

GPS čip není tak citlivý jako třeba v HTC (vyzkoušeno) a stejně tak prvotní nalezení polohy trvá dost dlouho...
Vrzaní v okolí červené klávesy jsem už popisoval a to, že zadní kryt je přichycen jen 2ma zobacky nahore a dole mu moc nepomuze.
Mobil-man
Junior

Odeslat příspěvekod gruno 29. 10. 2008 22:36

Chcem priateľke k Vianociam kupit N85, ale zatial som ju nikde na Slovensku nevidel v kamenej predajni. Pls poradte kde by som si ju mohol očíhnuť? Som z TT. A ešte nedočítal som sa, či je súčasťou balenia i pam. karta ak ano, tak s akou kapacitou. A celkovo, či ju pre ženu odporúčate.
gruno
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ProdavacMobilu 29. 10. 2008 22:42

1. karta je tam 8GB (nevim jestli ji davaji vsude)
2. jestli je pro ni musis posoudit sam, zalezi jestli vsechno vyuzije
3. nejsem ze slovenska, takze netusim
Dal sem se na on-line poker
ProdavacMobilu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod klarkaa 4. 11. 2008 19:28

Tak po 14 dnech užívání mi praskl kryt pod Točítkem Navi a to jsem ho nosila jak v peřince :grr: :grr: :grr: :grr: :grr:
klarkaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 4. 11. 2008 22:00

Mohu tě poprosit o nějakou fotku?
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod klarkaa 5. 11. 2008 14:21

Jak ji mám Vložit O:-) O:-) nějak na to nemůžu přijít ;-)
klarkaa
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka