nokia 6280 upgrade FM pomocou Phoenix

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod easton87 11. 11. 2008 19:01

tak dobry den,
stiahol som si Phoenix verziu Phoenix Servce Software 2008.34.6.35199 (Patched) 28/Sep/2008 With Guide.
No problem je ze pri instalacii ma pyta nejaky key ci licenciu.Neviem ju najst.
Este jedna otazka kde najdem na stiahnutie najnovsi firmware na 6288 resp. 6280.
chcem postupovat podla tohto navodu.
Kód: Vybrat vše
http://forum.mobilmania.sk/viewtopic.php?f=6&t=1054939&st=0&sk=t&sd=a&hilit=phoenix&sid=36372fe4800ae72707405afdc15b2aea

Poradte mi nejake rady...Ci mam postupovat presne podla toho navodu.
dakujem
easton87
Junior

Odeslat příspěvekod redmond 11. 11. 2008 20:36

"nejaky key ci licenciu". Ked sa budem drzat toho co si napisal, potom asi nebudes mat patched verziu. Je to specialne vytvorena automatizovana instalacia ktora od teba nepyta takmer nic, snad iba jedno potvrdenie na instalaciu nepodpisaneho drivru.

Pred tym Phoenix nebol kompatibilny s Win Vista a nemal rad 2-jadrove CPU, neviem ako je to teraz lebo ja ho stale pouzivam na Win XP vo virtualnej masine od VMWare s povolenym iba jednym jadrom. Za dalsie Phoenix sa nema rad s vecami ako Nokia PC Suite a pod. co moze sposobovat koliziu ovladcov komunikacie. Tak ze ked chces Phoenix pouzivat instaluj ho na cistom OS, najlepsie Win XP.

Navod si skus najst novsi, a ked sa budes snazit snad sa ti to podari naflashovat.
Stranku odkial stiahnes FW, najdes v sukromnej sprave.
my name is mond, Redmond.
redmond
Pokročilý

Odeslat příspěvekod exander 12. 11. 2008 15:17

Nové verze Phoenixu uz nemaji problemy s vice jadry ani s PC Suit (maximálně odinstalace driveru, protože chtějí nainstalovat vlastní). Vista nepouzivam, tak nemohu posoudit.

Pokud mas dotaz k menu navodu, bylo by hezke, kdyby jsi nezakladal novy topik, ale psal ho k nemu.

Jestli pouzivas doporucenou verzi od PhoenixSlayera (predpokladam, ze ano), tak by melo dojit k opatchovani Phoenixu patchem fixer.exe, ktery je soucasti baliku. Melo by se tak dit automaticky. Pokud se tak nedeje, pak delas neco spatne (napriklad zaply antivirus, nepouzivas verzi od PhoenixSlayera, atd.).

Ci mas postupovat podle toho navodu... no toje tvoje vec, ten navod jsem napsal, a jde podle neho postupovat, ale klidne muzes zkouset podle sebe, to zalezi na tobe.

Kde najit nejnovejsi FW? Nejlepe pouzit google.

Poznamka: Muj navod je v teto dobe asi nejnovejsi, ktery je k sehnani na česky, slovensky a anglicky mluvicim internetu. Je cca, 14 dnu stary.
Divide et Imperia
exander
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod redmond 12. 11. 2008 22:22

exander, sorry nepozrel som na ten odkaz a myslel som si ze to je stary navod co tu je uz odjakziva. Tvoj navod je ok.
my name is mond, Redmond.
redmond
Pokročilý

Odeslat příspěvekod exander 13. 11. 2008 02:12

Nic se neděje. Ja jsem se před těmi čtrnácti dny rozhodl flashovat Nokii a nikde zadny navod na nove nastroje, vsude Phoenix 2006 a tak podobne, stahnot 10 ruznych programu a tak. Proto jsem sepsal navod na novy Phoenix, ktery se da sehnat v takovem dobrem baliku. Jednou se klikne na Install a dal to jede skoro samo.
Divide et Imperia
exander
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod easton87 13. 11. 2008 14:15

dakujem chlapci ste ochotní,
ale upgradnut software si pojdem dat do autorizovaneho servisu,preto som to skusal robit cez phoenix ,lebo som nemal vypisany zarucny list,teraz som uz vsetko dal doporiadku, odnesiem im to.Len dufam ze verzia softwaru 6.43 je najlepsia zo vsetkych a ze vsetko funguje ok,nikde som nenasiel postrehy a nazory na tuto verziu.
Ako som sa docital v ramci zaruky to robia zadarmo.Len dufam ze ho tam nebudu mat vecnost.
easton87
Junior

Odeslat příspěvekod exander 13. 11. 2008 21:20

Myslim si, ze by ti to mohli udelat i na pockani, je to otazka par minut.
Divide et Imperia
exander
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod yahootomi 17. 12. 2008 08:38

Ahoj , prosim Ta nemohol by si mi ten navod poslat? Chcem flashnut moju 6280 a je to fakt problem. Diky
yahootomi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kniter 17. 12. 2008 13:00

yahootomi: mas ho v linku v prvom prispevku.
viewtopic.php?f=6&t=1054939&hilit=Phoenix
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ThomasJ 19. 4. 2009 18:32

zdravím,mám nokii 6280.zlobí kamera a na fórech jsem se dočetl že by pomohlo přehrát firmware.bohužel Nokia Software Update ho detekuje jako nepodporovaný.tak jsem podle rady nainstaloval Nemesis Software System jsem zkusil přepsat Product code na 6088.ale zjevně bez efektu.sice v NSS mi to načte PC 6288ky ale NSU ho stále bere jako nepodporovaný.A Phoenix? ten mi ho prozměnu nedokáže detekovat vůbec.tak jak přehrát Firmware?
ThomasJ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod šulda 19. 4. 2009 19:02

ThomasJ: Nevím jaký PC si použil (mohl jsi je uvést :idea: ) co třeba tenhle 0514828 :?:
šulda
Pokročilý