Nokia N97 [obecná diskuze] 01.07.2010 nový firmware 22.0.110

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ada4me 27. 10. 2009 14:11

Hack nefunguje :) respektive stary zustane funkcni a nove jej nenainstlujete :) ale co pockejme chvili a ono to zase pujde :D zatim si jdu uzivat cisteho telefonu, uz jsem a fw 2 cekal jak na smilovani bozi a neustale odkladal "vycisteni" telefonu :D
ada4me
Junior

Odeslat příspěvekod Dark_Healt 27. 10. 2009 14:13

to dejvidek: máš pravdu napsal jsem jen čeho jsem si všiml já ze začátku, protože se mi stávalo, že už jen při zapnutí mi telefon vytuhl. Teď se mi to nepovedlo ani při pár zapnutí po sobě. App při startu nabíhají rychleji ale při normálním běhu zůstává 28 Mb RAM to mi přijde docela málo

36 Mb RAM bez zapnutých widgetů
Dark_Healt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dark_hood 27. 10. 2009 15:43

36MB je malo ram :(
SE Xperia X10 black (r00ted) + 8GB microSDHC class 6 +"spunty" creative EP-630
dark_hood
Junior

Odeslat příspěvekod Filip Novák 27. 10. 2009 15:48

Tak už aktualizuji, ale NSU mi už dvakrát v průběhu aktualizace označil telefon za nereagující, tak doufám, že ho neoddělám. No co, trocha adrenalinu... :-))

Obrázek
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ J. R. R. Tolkien | Moderátor diskuzního fóra MobilMania.cz | Změna přezdívky z „filiptoje” | Nokia N85 + 8GB |
Filip Novák
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod lolo_man 27. 10. 2009 15:52

nechcem ta plasit , ale mne ked hento vypisalo , telefon putoval do servisu . . . totalne mrtvy . . .
lolo_man
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Storky 27. 10. 2009 15:55

Fili Novák: A není bezpečnější, dělat to přes "OVI Suite", než přes NSU? Nabídne totiž i automatické zálohování před updatem... a celý je to tak nějak uživatelsky příjemnější.
Storky
Junior

Odeslat příspěvekod Filip Novák 27. 10. 2009 16:07

Storky: To si nemyslím, že by to bylo bezpečnější, maximálně tak uživatelsky přívětivější (zálohu si stejně raději udělám manuálně).

@btw: Telefon se umoudřil a zbytek aktualizace již proběhl bez problému. Alelujah.
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ J. R. R. Tolkien | Moderátor diskuzního fóra MobilMania.cz | Změna přezdívky z „filiptoje” | Nokia N85 + 8GB |
Filip Novák
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jarda50 27. 10. 2009 16:18

Filip to je normální, že při aktualizaci Ti najednou vypadne info, že telefon je odpojen od USB. nebo, že display se vypíná. Jinak s tou pamětí nevím nevím stále mám to samé co jsem měl před tí, 30 Mb volných. Jinak jaké NokiMaps tam máte? Zatím jsem nenašel Skype ??? Údajně tam měl být. Jo a scrolling je nějaký roztřesený.
jarda50
Junior

Odeslat příspěvekod Dark_Healt 27. 10. 2009 16:21

to jarda50: No myslím si, že Filipovi to vypsalo spíš, že se nepodařil update z důvodu nereagujícího telefonu to stejné se stalo i mě.

btw. jak roztřesený scrolling ja ho mám v pohodě skoro jako na iphone. Jinak pamět jak na C:/ tak RAM je pořád mizerná!
Dark_Healt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jarda50 27. 10. 2009 16:31

Dark dík za upřesnění té hlášky. Tu paměť už spraví jen fyzické přidání paměti v dalších modelech. No ale uvidíme jak se bude zaplňovat .
jarda50
Junior

Odeslat příspěvekod Filip Novák 27. 10. 2009 16:49

jarda50: Ale to samozřejmě vím, že počítač indikuje odpojení od USB, displej zhasne apod., mně však sám NSU označil telefon za nereagující (viz. screenshot). ;)
Jinak jaké NokiMaps tam máte? Jo a scrolling je nějaký roztřesený.

Ovi Maps verze 3.01. Co se týče scrollování, funguje naprosto bez problémů.
Filip Novák
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Rech25 27. 10. 2009 16:55

Ale aj podla vyjadrenia Nokie nie je to vzhladom na nejake spory taky firmware aky slubovali. Mal riesit 2000 chyb a soft tak nie je konecny pridali zakladne funkcie ako scrolling aby sa vyrovnal funkciovo n97 mini ale kde je zvysena ram-ka. a tiez sa mal mierne zlepsit takt procesoru ako na 5800. taktiez chyba spusta slubovanych aplikacii a widgetov.
Rech25
Junior

Odeslat příspěvekod Filip Novák 27. 10. 2009 16:57

Když už jsme u těch widgetů, tak nový firmware přinesl možnost přidání skenování WLAN na domovskou stránku.
Filip Novák
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Storky 27. 10. 2009 17:42

Tak moje první postřehy, navíc po hard resetu:

- je rychlejší, ubylo váhání, zda položku otevřít ťuknutím jedním či dvěma
- hlasitý reproduktor se mi zdá hlasitější, kvalita hudební reprodukce možná o málo lepší
- V telefonním seznamu přibyla záložka OVI a při projíždění se vždy zobrazuje velké písmeno, na kterém zrovna jste
- přibyly nonstop zobrazované informace o času do otevřeného menu (k indikátoru baterie) a do otevřených SMS, malý ukazatel hodin - velmi praktické!
- snímače nyní fungují i tak, že při otočení telefonem se ztlumí vyzvánění či budík
- automaticky zámek klávesnice ztratil možnost nastavení doby - buď je vypnutý, nebo automatický, ale neví se, jak dlouhá doba tam je nastavena a položka nápovědy v upraveném nastavení není dostupná...
- světelná citlivost displeje je na "default" více k maximální a displej tak září více, to jsem si hned stáhnul zpět na 50%
- přibyla aplikace "Vlingo", žádná jiná
- galerie změnila vzhled, nyní zobrazuje fotky i videa dohromady v matici. Náhledy jsou trochu "zoubkované".
- vygenerování náhledů v galerii byly stále dost (!) pomalé, alespoň před hard resetem
- otevírání videa stále pomalé (cca 5s) i na normální klipy z telefonu (opět situace před HR, nyní tam nic nemám)
- aplikace Facebook pořád stejná, nesmírně pomalu načítá seznam událostí, nebo je nenačte vůbec a celý FB zasekne :-(
- aplikace Facebook zmizela ze správce úloh, je-li jako widget, a správce se přepíná mnohem rychleji
- připojení a odpojení od integrovaného mailu je nyní bleskurychlé
- v Nokia Mapy 3.01 je nyní integrovaný český hlas, konečně!
- nové informační kanály pro widgety v telefonu nejsou, ač byly slibovány (Elle, sport)
- Skype jsem neobjevil
- podivná hudební knihovna - při připojení USB nelze obnovit seznam skladeb
- sluchátkům již funguje ovladač při přímém zasunutí do telefonu
- při zasunutí sluchátek či stisku ovladače se v nich ozve dvojí "zaškrábnutí" - nevím, jak ten zvuk popsat jinak. Nemohu potvrdit, zda tam nebyl již před updatem, ale není příliš zvukomalebný, naštěstí je sotva slyšitelný, asi indikace použití sluchátek/ovladače

Celkově rozhodně pokrok... žádné vážné chyby. Má láska k N97 mírně vzrostla ;-)
Naposledy upravil Storky dne 28. 10. 2009 08:02, celkově upraveno 12
Storky
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 27. 10. 2009 17:53

Tak první relevantní info z nového firmwaru! Super!
dejv
PS. Do názvu tématu sem dal info o novém firmwaru, snad to nikoho nepohorší :-)
dejvidek
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka