Tak moje první postřehy, navíc po hard resetu:
- je
rychlejší, ubylo váhání, zda položku otevřít ťuknutím jedním či dvěma
- hlasitý reproduktor se mi zdá
hlasitější, kvalita hudební reprodukce možná
o málo lepší
- V telefonním seznamu přibyla záložka OVI a při projíždění se vždy zobrazuje velké písmeno, na kterém zrovna jste
- přibyly
nonstop zobrazované informace o času do otevřeného menu (k indikátoru baterie) a do otevřených SMS, malý ukazatel hodin - velmi praktické!
- snímače nyní fungují i tak, že při otočení telefonem se
ztlumí vyzvánění či budík- automaticky zámek klávesnice ztratil možnost nastavení doby - buď je vypnutý, nebo automatický, ale neví se, jak dlouhá doba tam je nastavena a položka nápovědy v upraveném nastavení není dostupná...
- světelná citlivost displeje je na "default" více k maximální a displej tak září více, to jsem si hned stáhnul zpět na 50%
- přibyla aplikace "Vlingo", žádná jiná
- galerie změnila vzhled, nyní zobrazuje fotky i videa dohromady v matici. Náhledy jsou trochu "zoubkované".
- vygenerování náhledů v galerii byly stále dost (!) pomalé, alespoň před hard resetem
- otevírání videa stále pomalé (cca 5s) i na normální klipy z telefonu (opět situace před HR, nyní tam nic nemám)
- aplikace Facebook pořád stejná, nesmírně pomalu načítá seznam událostí, nebo je nenačte vůbec a celý FB zasekne

- aplikace Facebook zmizela ze správce úloh, je-li jako widget, a správce se přepíná mnohem rychleji
- připojení a odpojení od integrovaného mailu je nyní bleskurychlé
- v Nokia Mapy 3.01 je nyní
integrovaný český hlas, konečně!
- nové informační kanály pro widgety v telefonu
nejsou, ač byly slibovány (Elle, sport)
- Skype jsem neobjevil
- podivná hudební knihovna - při připojení USB nelze obnovit seznam skladeb
- sluchátkům již funguje ovladač při přímém zasunutí do telefonu
- při zasunutí sluchátek či stisku ovladače se v nich ozve dvojí "zaškrábnutí" - nevím, jak ten zvuk popsat jinak. Nemohu potvrdit, zda tam nebyl již před updatem, ale není příliš zvukomalebný, naštěstí je sotva slyšitelný, asi indikace použití sluchátek/ovladače
Celkově rozhodně pokrok... žádné vážné chyby. Má láska k N97 mírně vzrostla