Nokia N97 [obecná diskuze] 01.07.2010 nový firmware 22.0.110

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod jindra999 25. 10. 2009 13:38

Já s většinou věcí co psal Storky souhlasím. Už ten první dojem. Z mé první symbianové E61i jsem byl nadšenej a ještě po roce a půl jsem měl ten telefon fakt rád. Zato N97 ve mě nevyvolala žádný pozitivní emoce ani při vybalování z krabice, ani po prvním zapnutí a ani následně. To o něčem taky vypovídá. Psaní čárky přes dvě tlačítka-děs. Slabá bílá dioda-totální nedomyšlenost, asi to navrhoval člověk, co nosí telefon permanentně u sebe a nenapadne ho, že řada lidí ho má na stole a pak se vrátí a kouknutím na diodu chce okamžitě vědět, jestli se něco dělo. Tak to totiž používám já. Při těle mobil neustále nenosím, není to bezpečný, ať se tomu směje kdo chce. Foťák neřeším, to je nouzovka, můj Olympus to nenahradí. A videa, to je fakt slabota a místo kamery to používá pravidelně a cíleně jen zoufalec. O navigaci už jsem tady psal dřív. Mám tam nahranej Garmin, protože Nokia maps mě neoslovily téměř vůbec a ještě za to platit roční paušál, nakakat. I s Garminem ovšem problém mezi stromama nebo prvotní chytnutí signálu, lesklost displeje atd. vše horší proti orig. Garmin nuvi. Rychlost vykreslování mě první dva dny připadla úžasná, asi proto, že E61i trpěla na ono slavné vyhnívání symbianu-byla čímdál pomalejší, až k zoufalosti. Nicméně po instalaci řady programů se zpomalilo vykreslování i u N97, pořád je to ale velmi přijatelné. Sluchátka jsem koupil Sennheiser CX300, za litr. Bluetooth sluchátka nic moc, testoval jsem je před týdnem. Stačí málo a odpojí se a řve to pak nahlas a kvalita dost o ničem. Jinak kvalita repro N97 je silné zklamání. Je to tichý a nevýrazný. I do sluchátek to nepustí dostatečně nahlas, jedině přes program Power mp3 to je silnější (ale ten program mě zkolaboval při prvním pokusu změnit skin, s defaultním to jelo při zavřené klávesnici a otočení na výšku, na ležato černá obrazovka. Po změně skinu ve všech případech černo a nejde ani odinstalovat ani přeinstalovat jinou verzí, ale to jsem odbočil). N5800 hraje výrazně líp! Nevím, proč ti tupci dementní dají lepší audio do mobilu se třetinovou cenou než do vlajkové lodě, za to je patří opravdu nakopat, to musí naštvat snad každýho. Futrál jsem koupil parádní. Na Aukru, za pětikilo, koženej s magnetickým zavíráním, všechny zdířky jsou přístupný a drží to v něm trvale ve vnitřní plastové vaničce, nevytahuje se to z něj a tudíž ani neřeším vrzání zadního krytu, nepřijdu s ním do styku. Inetové rádio funguje přes alternativní mp3 přehrávač LCG Jukebox. Na nabíjení je potřeba silnější nabíječka, tel. má větší odběr, tam to jako problém nevidím. Prostě to musíš krmit větším proudem a redukce způsobuje ztráty, soudě podle nemalého zahřívání redukce. Není to ovšem věc litru, stačí noname ale silnější nabíječka za pár stovek. Tlačítko menu mě nevadí, jsem pravák. Co mě vadí je provedení kříž. ovladače. Je skoro plochej a tak se mizerně ovládá a střed měl být vypouklej, takhle se při mačkání směru zmáčkne i střed často nechtěně. Opět nedomyšlenost která být nemusela, kdyby někdo přemýšlel. Že je telefon cihla jsem věděl před koupí, je to daň za klávesnici a neřeším to. Za hračku to taky považuju, mám to jen na emaily a sem tam surf a ostatní zajímavý programy jako Shazam, počasí atd. Ale i to počasí se věčně nenačte samo a musí se do něj skočit a zas vyskočit. A emaily jsou taky na půl cesty. Mám aktivní nokia messaging kvůli push technologii. Jenže tato služba neumí vůbec oznamovat maily diodou a taky neumí použít pro odeslání pošty SMTP mýho poskytovatele, takže jde jen čtení a odpovídat vůbec nemůžu. Velmi stupidní. Na to bych musel skočit do základního mailovýho klienta v telefonu, tam to jde. Řešil jsem to dlouho s neschopnou podporou Nokie, neuměli vůbec pochopit co po nich chci a po mnoha mailech, kdy jsem jim to psal tak polopatě, jak pro úplný ** napsali, že to nepochopili a že opravdu nokia messaging nepodporuje maily na volny.cz pro odesílání, jen pro příjem (nejde absolutně na jejich webu nastavit regulérní SMTP u volny. Tak jsem se trošku rozepsal... nicméně N97 nezatracuju a beru to docela sportovně, netrhá mě to žíly. Prostě hračka. Na volání mám E51 (ale tam je mizernej rezonující zvuk i s novým repráčkem).
jindra999
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pirajka 25. 10. 2009 13:49

storky: V mnohom s tebou súhlasím, telefon má mnoho chýb, ale ved si si mal naštudovať o telefone všetky info, recenzie, názory, fora a zistil by si všetky chyby, pokiaľ by si si telefon chytil do ruky, tak si si ho vobec nemal kupovať. Urobil si chybu a neuspeje tvrdenie, že čakame na nový fw. Všetci sme sa oblbli a čakáme, povedz čo nám zostáva. Inak napriek mnohým chybám ten telefon má nečo do seba. :hm
pirajka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pavloz 25. 10. 2009 14:16

To Storky : stojim za tebou, urcite je dobre napsat ty veci ktere nam uzivatelu vadi . Samozrejmne tim zjistis jestli je to problem jen tveho kusu, nebo vice....
pavloz
Junior

Odeslat příspěvekod dark_hood 25. 10. 2009 17:31

to pirajka: moc informacii o tom telefone (hlavne negativach) v den predaja na slovenskom trhu nebolo
SE Xperia X10 black (r00ted) + 8GB microSDHC class 6 +"spunty" creative EP-630
dark_hood
Junior

Odeslat příspěvekod Storky 25. 10. 2009 19:01

I kdyby člověk nastudoval sto recenzí, stejně teprve při používání zakoupeného telefonu zjistí, co si doopravdy pořídil.

Třeba ta dioda, že není vůbec ze strany vidět a ani přímo zeshora není příliš zjevná, to pan Polesný v recenzi zmínil velice vlažně, pokud vůbec - přitom je to realita. Proto je potřeba, dodat vlastní zkušenost a kritiku.

Asi to budu řešit externí aplikací, co při zmeškaných událostech např. pípe v daných intervalech. To by úplně stačilo, když ho mám vedle sebe na stole, a ani zátěž pro baterii by nemusela být tak značná.

Jinak já jsem s tím telefonem smířen a beru ho na milost, funkční je a přináší věci, co sliboval, takže mě neobviňujte prosím z kverulanství a věčné nespokojenosti...
Storky
Junior

Odeslat příspěvekod pirajka 25. 10. 2009 19:05

dark_hood: Je to pravda. Ja som tiež do toho vhupol hned v začiatkoch a teraz aj trocha ľutujem. Chcel som nový telefon. Daň zato bol nevyladený fw. Mám síce nový fon za 17 litrov, ale nedoladený /hanba Nokie/, ktorý ma, ked som to najmenej potreboval, sklamal. Potom po mesiaci začali recenzie, hodnotenia atd. a už by som bol asi mudrejší. Najhoršie je, že som sa už sklamal viac krát, N95 8gb, N95, atd. Komu niet rady tomu niet pomoci, ale i napriek tomu by som do Nokie išiel znova, neviem prečo. :nenapadne
pirajka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pirajka 25. 10. 2009 19:10

to storky: Fakt tá dioda stojí za prt a hlavne repráky, to je totálna katastrofa. Na 6300 sú lepšie. V tom máš úplnú pravdu. Nehovoriac o Nokia Tune, ktoré mi občas zahrá bez toho aby som ju o to prosil. :grr:
pirajka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jindra999 25. 10. 2009 19:28

Storky: taková aplikace existuje? Já vím jen o lightsignal plus, která ovšem v praxi nefunguje na n97 ani na 5800 na kterou se oficiálně prodává.
jindra999
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Storky 25. 10. 2009 20:45

jindra: dosud jsem netestoval, ale Best Reminder by měl běhat i na N97, resp. S60 5th edition. Viz http://nokia-n97-software.smartphonewar ... minder.php - ten umí i rozžehnout podsvícení displeje, což je pak úplně ultimátní informační dioda :-) :-)

Best Reminder provides repeating alarms, visual notification and/or device vibrating to draw your attention to received but unnoticed messages and missed calls.

Features include:

Draws attention to missed calls
Draws attention to unnoticed unread messages
Visual, sound and vibrate notification
Turns backlight and blinks keypad
Notifies about new events only
Sound notification respects silent profile
Vibrating alert respects your current profile settings
Customizable behavior
Optionally shows extra information in notifier window.
Customizable time restriction
Service based application - works in background and absolutely transparent to user
Storky
Junior

Odeslat příspěvekod jindra999 26. 10. 2009 00:02

Dík za info, to jsem neznal.
jindra999
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod koblih.jr 26. 10. 2009 11:57

K tématu FW 2.0:

Obrázek
Tady nic není. Výš koukej. :-)
koblih.jr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod georgeoldman 26. 10. 2009 14:35

Best Reminder používám, můžete si nastavit, jak chcete upozornit, na N97 funguje naprosto bez problémů. A chci se mé Nokie N97 trochu zastat :-) má jí již čtvrt roku a vůbec žádný problém, žádné restarty, žádný špatný čas budíku, GPS no problém, výdrž baterie OK, krytka fotoaparátu neškrábe...........v klidu počkám na nový firmware, jsem spokojený.
MacBook Pro Retina
iPad Air
iPhone 5S
Apple TV
Airport Express
georgeoldman
Junior

Odeslat příspěvekod mukl007 26. 10. 2009 17:11

Nemáte někdo nějakou fintu na FM vysílač? Jakou nastavit frekveci, či jak docílit "čistého" zvuku z rádia?
Ať dělám, co dělám, tak mi rádio hrozně šumí tak, že není absolutně možné to poslouchat...
Díky
mukl007
Junior

Odeslat příspěvekod laforez 26. 10. 2009 17:30

To hlavne zalezi od sily anteny a prijimaca radia... Napriklad ja ked to pustim v aute tak mi to ide krasne cisto... Doma na radiu to ide slabo...
laforez
Junior

Odeslat příspěvekod mukl007 26. 10. 2009 17:33

Právě jsem to zkoušel na vícero autech a fakt ro jde špatně, to většinou chytá tak napolo normální rádio, ale z hudbu z mobilu nic moc teda
mukl007
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka