kvalita zvuku E51vs.N95

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod premo2 21. 12. 2008 03:46

Zdravím,
vlastním momentálně telefon Nokia E51 a je to skvělej foun, ale vadí mi nepříliš vysoká kvalita zvukového výstupu při poslouchání MP3 nebo rádia,a to i přes to, že používám poměrně kvalitní sluchátka Sennheiser mx560. Zvažuji proto, že bych přešel na Nokii N95 (což by měl být multimed.telefon, E51 podle označení E spíše pracovní), ale nechci doplácet víc jak 4000Kč abych dostal ve výsledku totéž nebo výsledek jen o málo lepší. Může mi někdo proto napsat, nejlépe z vlastní zkušenosti , jestli si tímto přechodem podstatně polepším ?
Díky, Premo
Honor 20 Pro - Android 10
premo2
Junior

Odeslat příspěvekod iqlogic 21. 12. 2008 08:23

polepsis si niekolko nasobne ... N95 ma zvukovy vystup na daleko vyssej urovni ako E51 ... odskusane to mam na sluchadlach, na hifi suprave a aj v aute ...
iqlogic
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vencos 26. 12. 2008 19:28

Já bych spíš doporučil koupit si pořádný sluchátka a pak teprve házet flintu do žita :wink:
Sex & Drugs & Rock & Roll
Vencos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TFSi 26. 12. 2008 20:00

Vencos: sluchátka s logem sennheiser většinou nebývají takové křápy jako ty, které ke svým telefonům přibaluje Nokia ;)
Vyměním ojetého pionýra za neojetou pionýrku. Zn.: ojedu sám
TFSi
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 26. 12. 2008 20:04

Snad cokoliv je lepší než sluchátka přibalovaná k E51. Koupil sem nějaký od Philipsu a nebe a dudy. (stejně je za chvíli někde zapomenu, nebo rozšlápnu, tak je pochopitelně nejde srovnávat s hi-end sluchátkama)
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Vencos 26. 12. 2008 21:43

pecky budou vždycky jen pecky... třeba když už nic jinýho,tak porty se dají koupit za 8 stovek... (ale jsou na pytel to jo)
Vencos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod teplice 26. 12. 2008 23:41

Vencos: Myslíš Koss Porta Pro?
Myšpulín: Nevím mě živě moc neříká, byl jsem tam jen párkrát. Když potřebuju něco kolem PC tak se stejně zeptám v garáži, tam se nebojím že mě sjede někdo ve věku mýho syna :-D
teplice
Missák MobilMania

Odeslat příspěvekod Carismatico 27. 12. 2008 00:12

Ani Porta Pro nejsou bůhvíjak super, lepší jsou Sennheiser PX100 :)

Jinak k tématu, výstup z N95ky bude mnohem lepší :) ale na hudbu bych ještě víc doporučoval N85ku
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod premo2 27. 12. 2008 00:53

Co se týče kvality těch mých Sennheiser MX560, tak když je strčím do věže tak je zvuk pro mě velice přijatelný narozdíl od E51.
premo2
Junior

Odeslat příspěvekod Vencos 28. 12. 2008 21:51

přemo2: jak tak čtu, tak vidim že ti tam lítaj 4 tisíce. když dáš do N95 sluchátka,nejen to nebude takovej odvar jak bys asi čekal (ale lidé jsou různí), ale jednak by sis z toho pomalu nezavolal,protože bys neměl věčně baterku (s čímž máš zajisté problém i teď s E51)
Za 4000 korun jde koupit KVALITNÍ přístroj na přehrávání hudby (alias mp3 přehrávač)
Telefony jsou přeci na volání :wink:
Vencos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod premo2 28. 12. 2008 23:12

Tak jsem se prásknul pře kapsu a koupil N95 8GB. Co se týče kvality zvuku musím říct, že je to nebe a dudy. Kvalita zvuku se s E51 nedá srovnávat. Co se týká výdrže tak zatím nemůžu sloužit, protože ji mám 2.den. Ale už jsem posluchal několik alb v MP3 a ubyla mi zatím 1 čárka, pravda je že jsem moc nevolal.
premo2
Junior

Odeslat příspěvekod Vencos 29. 12. 2008 22:07

tak doufám,že budeš spokojenej :wink: Ještě kup nějáká lepší sluchátka a můžeš se vydat na cestu do hlubin kvalitního zvuku :)
jinak nevím odkud jsi,ale psal jsme Ti SZ
Vencos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eRiper 29. 12. 2008 22:11

Tak spokojený určitě bude, zvlášť když si dokoupí nějaké špunty nebo nějaké klasické velké sluchadla. Nemusí být drahé. Za 1000-1500,- už dostaneš výborný zvuk.
eRiper
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BigFoot007 29. 12. 2008 23:37

A ta kvalita vystupuz na N9*5 je vlastne totzna so vsetkymi n-nokiami?
Mam e51, a teraz uvazujem o 5800, prave aj kvoli vystupu, aj kvoli fotaku s AF ktory potrebujem na prednasky, a na skolu(fotenie poznamok, a pod)
Have you tried turning it off on on again?
BigFoot007
Junior

Odeslat příspěvekod eRiper 29. 12. 2008 23:39

To nevím, jestli mají všechna Nkové Nokie stejný výstup. Ale řeknu ti toto - nepoznám rozdíl mezi Creative Zen a N78.
eRiper
Pokročilý

Další stránka