Máme Nokii 5800 XpressMusic: otázky & odpovědi

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 2. 1. 2009 11:01

Všem díky za ohlasy, nečekal jsem, že se bude až tak líbit :)

Mrick: když ji necháš po dobití telefonu v zásuvce, tak žere asi 0,03W oproti ostatním nabíječkám, které si vezmou klidně 0,5W. A kdyby všichni měli tyhle nabíječky, je z toho elektřína pro několik desítek tisíc domácností ročně :) Ohledně diody, chystám (ale nezaručuji) jakési fotosrovnání, kde bude porovnání dioda vs. blesk.

kodelin: o tom tam je taky odstavec, nezkoušel jsem všechny. Jesli máš o nějaké aplikace zájem, dej mi SZ kde je sehnat a vyzkouším to.
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod V-oo-jta 2. 1. 2009 11:36

Kryštofe díky ;-) Teď sen to akorát dočetl. Co jsem ještě nevěděl, tak sem se dozvěděl :-D A chtěl jsem se zeptat, kdy tak bude ten článek kde budete nokii srovnávat s iPhonem ?? Na to se celkem těšim..
16.2.09..
V-oo-jta
Junior

Odeslat příspěvekod jindrich.E50 2. 1. 2009 13:04

to V-oo-jta
Prosím tě proč zrovna s iPhone? Proč srovnávat? Co srovnávat. Zbytečné srovnávání a hlavně pro koho? Na upevnění ega jablečńáků (spíš naopak :-D ) nebo pro dobrý pocit, že opravdu je Nokia XM 5800 opravdu ta pravá. Parametry jsou dané, hardware taky, OS je už porovnaný. Co ještě?
Pochopitelně to není ke tvé osobě, ale obecně. Jen reakce s mým názorem.
Nokia E51 Black Steel, SanDisk Premier 2GB, GPS Nokia LD-4W, Nokia 5800 XpressMusic Blue
jindrich.E50
Junior

Odeslat příspěvekod Ramon 2. 1. 2009 13:43

Skvela recenze. Az mi doslouzi LG Viewty, tak jdu do 5800. Dotykove ovladani mi vyhovuje a k tomu jeste Symbianove vychytavky + mnohem lepsi HW vybava, neni co resit. Snad doladi kvalitu fotek, ale jinak nevidim zadne nedostatky.
Ramon
Junior

Odeslat příspěvekod xseries60 2. 1. 2009 15:12

Je možné použít diody jako svítilnu?
Podobně jako je tomu třeba u SE a jestli jo tak jedou na plnej vykon a nebo jako u N73 kde svítila dioda jen "napul".
xseries60
Junior

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 2. 1. 2009 17:23

V-oo-jta píše:Kryštofe díky ;-) Teď sen to akorát dočetl. Co jsem ještě nevěděl, tak sem se dozvěděl :-D A chtěl jsem se zeptat, kdy tak bude ten článek kde budete nokii srovnávat s iPhonem ?? Na to se celkem těšim..

Není zač :) Nechci nic slibovat, protože teď toho budu mít strašně moc do školy, ale v únorových mobilitách by to být mohlo, na webu snad o něco dříve.
jindrich.E50 píše:pro koho? Na upevnění ega jablečńáků (spíš naopak :-D ) nebo pro dobrý pocit, že opravdu je Nokia XM 5800 opravdu ta pravá.

No, říkal jsem si, že bych napsal tři verze - na iPM s vítězem iPhonem, na NM s 5800 a na MM neutrálně :mrgreen:
xseries60 píše:Je možné použít diody jako svítilnu?

Snad to nějaký program umožní, na plný výkon ale nepojedou, spálily by se.
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod xseries60 2. 1. 2009 17:56

xseries60 píše:Je možné použít diody jako svítilnu?

Snad to nějaký program umožní, na plný výkon ale nepojedou, spálily by se.[/quote]

No to mně docela s?re. :grr: Je zjímavý že u SE to jde. Jsem si docela zvykl používat mobil jako baterku.
xseries60
Junior

Odeslat příspěvekod Ardeth 2. 1. 2009 18:30

Proc se vlastne skoro u vsech nokii ty diody "spaluji"? Mel jsem Samsunga a ten mel dve opravdu silny diody a bezne jsem to pouzival jako baterku a bez problemu...
Ardeth
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 2. 1. 2009 18:38

Protože při focení je do nich na krátkou dobu možné pustit vyšší napětí, než na který jsou stavěný. Ale pokud by takhle svítily trvale, tak se prostě přehřejou a spálí. A je úplně jedno, jestli to je Nokie, Samsung nebo SE-
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod Ardeth 2. 1. 2009 18:45

Tak pokud se do nich pri foceni pusti vice napeti,tak to pak chapu. U toho Samsungu svitily stale stejne,takze tam to bylo zrejme standardni napeti.
Na nokii byl myslim programek,ktery diodu vyuzival jako svitilnu,ale svitila hrozne slabe,aby se nespalila... :)
Ardeth
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xseries60 2. 1. 2009 19:13

No prave ten program rosvitil diodu jen na tak velkou inzenzitu jako se používá u zaostření . Ten rozdil je docela velky. U SE se dioda rosviti i u zaostreni pomerne ve velke intenzite a pri domacknuti se to sice taky o trochu zvetsi intenzita ale neni to takovy propastny rozdil jako u nokie. (Teda soudě alepoň podle meho P990).
Jinak jsem zkousel ty diody z SE K750 napojit na SS zdroj a nechtěly se mi stále rosvítit až někde za 20V se rosvitily a když jsem dal asi 27V tak jedna zmenšila intenzitu svitu ale druhá byla OK. No to už na ně bylo asi dost :-D .
xseries60
Junior

Odeslat příspěvekod mulo 3. 1. 2009 23:37

ale napr. N79 alebo N96 myslim ze umoznuju svietit stale
siemens cx65 - nokia 6233 -nokia 6120 classic - Nokia N82- Orange Boston - Nokia C6-01- Nokia N8 - Nokia N9- LG L9
mulo
Junior

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 4. 1. 2009 09:55

Při videu to samozřejmě umožňují skoro všechny Nokie.
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod skalf 4. 1. 2009 15:51

Chci se zeptat, jestli na Nokii 5800 by fungovala aplikace Vodafone SMS Grátis. Jelikož tuhle službu plně využívám, tak bych ji hodně uvítal i na této Nokii. Díky za odpověď. :-)
Siemens A55 > Siemens S55 > Siemens CT65 > Sony Ericsson K750i > Nokia 5310 XpressMusic > Nokia 5800 XpressMusic > Nokia 5530 XpressMusic > Samsung I8910 HD > HTC Desire > ==HTC Sensation==
skalf
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 4. 1. 2009 16:56

Nemá důvod nefungovat.
Kryštof Korb
NokiaManiak

Předchozí stránkaDalší stránka