Heloo Nokia forever...
Tak po tom čo sa moja 6120c rozhodla odísť do servisu /prestal svietiť diplay a podsvietenie klávesnice/ a daľším faktom, že mi skončila 2 ročná viazanosť u mojho "zdierača" a v neposlednom rade že momentálne fungujem na veteránovi Nokia 3510 nakoľko všetky funkčné mobily úspešne brázdia v rodinnom kruhu a nič iné doma nemám

, začal som surfovať po nete s cieľom nájsť vhodného nástupcu...
Prvý adpet na nástupcu
Nokia E52. Po prvom fyzickom kontakte a krátkou prácou s phone, ktorý mi mimochodom vôbec nesadol do ruky a prečítaní x-fór, plných zažívania strastí a chvíľ s nedoladeným softom a presvietajúcim tlačítkom, vrzgajúcim rámčekom, slabým signálom vďaka kovovému telu atd..atd...price cca. 260,-€... som dospel k záveru,
že radšej nie...
Druhý adept na nástupcu
Nokia N79...Prvý kontak vcelku ok, až na funkčné klávesy prijatie a ukončenie hovoru, titerné C a vstup do menu a tuhosť klávesnice /ktorá vraj po čase "usadne", siahodlhlé čítanie problémov s FW. a problémami s ním spojenými a samozrejme po skúsenostiach majiteľov, že po dlhšom používaní nastáva problém s klávesnicou, display-om atd.atd...price...cca.280,-€...záver...
že radšej nie...
Tretí adept na nástupcu
Nokia 5630XM...Prvý kontak bude zajtra v predajni...Na prvý dojem však telefón vo mne vyvolal len pozitívne dojmy...čo sa týka tech. suportu phone tak pre mňa ideálna voľba...pekný dizajn, rýchly procesor, Wifi, Symbian - s ktorým mám už nejaké roky skúsenosti takže viem do čoho idem, postačujúci fotoaparát ktorý využívam fakt len na momentky, príťažlivá hmotnosť, absencia GPS pre mňa absolútne nepodstatné a samozrejme prečítanie dostupných fór o jeho kvalite a stabilite, samozrejme počítam so zakúpením 1050mAh batérie - čo ak náhodou...price cca. 200,-€...záver...
po fyzickom kontakte ktorý absolvujem, možem pravdepodobne ukončiť dilemu a mám dôstojného nástupcu!!!...
...Toľko postreh obyčajného smrteľníka po hodinách surfovania po nete a niekoľkých návštevách kamenných obchodov