Jediná aplikace na rozsvícení diody, která se mi na N86 podařila rozjet z toho odkazu, byla BrightLight, což je asi i ta, co myslí kolega o příspěvek nade mnou.
Zapnu aplikaci, pravým tlačítkem rozsvítím diodu a aplikace se vypne (dioda zůstane svítit). Jakýmkoli dalším zapnutím aplikace dioda jen problikne, ale nelze ji vypnout. Ale naštěstí to řeší buď zapnutí fotoaparátu krytkou a nebo prostě jen zmáčknutí "Foto-Video" co mám na levém tlačítku a opětovné vypnutí a dioda zhasne. Není to dokonalé, ale funguje to a to mi stačí.
Jinak k tomu, zda se dioda nemůže zničit. Pochybuji, LED dioda vydrží hrozně moc, málokdy nějaká klekne, na předchozí N70 jsem víc než 4 roky používal aplikaci Flashlight a používal jsem to opravdu dost často a dioda stále bezchybně funguje, takže toho bych se nebál.
Jinak jak jsem psal o nějakou tu stránku dříve, dotestoval jsem dvě navigace, jednak Nokia Maps 3.01 od Nokie a jednak Sygic (mapy se mi nakonec podařilo rozjet i ty 2009) a po celkem 17dnech testování (desetidenní licence u nově zakoupeného mobilu + 7 denní licence zadarmo z nokiáckých stránek) souběžně se sygicem musím říct, že nokiácké mapy jsou lepší.
Za těch X dní kdy jsem průběžně zkoušel obě, jsem nalezl několik míst ve svém okolí, které nokiácká navigace našla a Sygic nikoli (většinou se jednalo jen o některé domy v některých menších vesnicích, sem tam bych to překousl, ale že to nenašlo ani dům jedné mé dobré kamarádky u mě rozhodlo

), navíc jsem už dlouho uvažoval o koupi klasické navigace - hodí se mi to do zaměstnání kde občas hledám určité domy, a mobil s navigací to vyřešil (jsem zastáncem teorie vše v jedné krabičce na místo více specializovaných krabiček - mobil, foťák, navigace...), s dle mého pracovního i praktického náhledu na věc, je u mě vítěz mapy nokia.
Zatím našla vše co jsem jí zadal, což jsem byl hodně mile překvapen (sygic bohužel ne), mapy můžu pravidelně zadarmo aktualizovat, což při tom, co ročně po republice najezdím se mi velmi hodí a využiji to, mají možnost přikoupení aktuálních dopravních informací, což také dle mého názoru funguje docela dobře a navíc se mi víc líbí, když mě naviguje ženský hlas proti mužskému u sygicu, ale to už je jen nepodstatný detail na závěr

Sygic určitě není špatná navigace, její používání je zdarma a po zakoupení (nebo cracku....) mapy se již oproti licenci u nokie nemusí nic platit a pro jakéhokoliv normálního uživatele dle mého názoru postačí, ale mě z pracovního hlediska už párkrát zklamala, když občas něco nenašla a než se motat po nějaké vesnici a hledat nějaký dům kdo ví jak dlouho, raději volím mapy nokia. Netvrdím že najdou vše, určitě by se našlo místo kam nedovedou, ale zatím nezklamaly. Takže doporučuji, ta licence za to stojí, zvlášť pro člověka co potřebuje mapy neustále aktualizované a ne mít až rok staré a nechce rok čekat na vydání nových map, které pro změnu musí zaplatit a vyjde to tak stejně jako licence u nokie.
A k dotazu co používáme za aplikace. Já v podstatě jen SmartMovie - pro mě základ, když se nudím sleduji seriály v mobilu, používal jsem hojně i u N70, občas se mi k něčemu hodí FEXplorer (ten se mi tedy do N86 ještě nepodařilo sehnat správně fungující, ale otázka času) a teď samozřejmě i BrightLight. Žádná další mnou hojně používaná aplikace mě zatím nenapadá