Nokia N86 8MP: finských osm mega

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod guiz 1. 12. 2009 17:51

To me teda panove prekvapujete,mam N86 a GPS bez problemu.Jen po prehrati firmware a prvnim zapnuti GPS to trvalo asi 20 minut nez to naskocilo,ale jinak bez problemu na volnem prostransvi je to opravdu takrka hned,v budove vetsinou take chytnu signal ale trva to asi o 30 s dele.Samozrejme ze pokud vlezete nekam do sklepa tak se nechytate!Ale jinak doma,v hospode co jsem zkousel atd. z 90 % chytne signal a to do 30 -max. 60 s.Jinak otec i kamos maji take N86 a navigace jim beha priblizne stejne dobre jako me,takze spokojenost.
P.S. Vsichni tri mame verzi firmware 20...
Moderátor fóra MobilMania.cz
Samsung Galaxy S25 Ultra 512GB, Samsung Galaxy watch 7 LTE
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Carismatico 1. 12. 2009 18:23

Víte tady jsou dva základní rozdíly, pokud máte k dispozici aktivní internetové připojení, nemusíte se ani připojovat tak telefon se vám připojí do dvou minut, první start !

Ale jakmile není definován přístupový bod, já jsem jej radši smazal zdálo se mi, že to žere peníze i když jsem dal připojit NE, a připojení trvá 10 minut.
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod pavloz 1. 12. 2009 22:26

Ja nemam zapnute A-Gps a do 2-3 min mam vsechny dostupne satelity.
Sice by to mohlo naskakovat rychleji , ale i tak je to dobry.
Kamarad ma n97 , s prvnim FW se nechytal skoro vubec, ale s novym mu to naskoci do 10 sec. Tak treba se to taky zmeni , jak bude nejake nove FW - jestli nejake vubec jeste bude :-)
pavloz
Junior

Odeslat příspěvekod Carismatico 1. 12. 2009 22:31

pavloz - ale schválně kdybys v nastavení gps přímo v Nokia mapách smazal přístupový bod, tak si myslím že se nechytneš během dvou minut :(

Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod pavloz 2. 12. 2009 00:45

Nevim jak to myslis ? kdyz na to koukam, tak mam pristupový bod nastaven na GPRS WAP - ale stejne to nepouzivam a pak uz je tam jen wifi pripojeni, nic jineho.
pavloz
Junior

Odeslat příspěvekod Svatosp 2. 12. 2009 08:29

Uz jsem to zjistil, pokud mate podporu A tak to chyti satelity okamzite, i nekolim metru od okna, ale bez podpory A to je na dlouhe lokte,presnost nanic. Nechapu proc to tak funguje ale bez datoveho prenosu je GPS upne nanic. Bohuzel toto se v zadne recenzi nedocteme.
Svatosp
Junior

Odeslat příspěvekod roddy 2. 12. 2009 20:02

Tak jsem dnes cely den zkousel GPS i navigaci (Sygic) a mam pro Vas par postrehu a otazek.

Kdyz mam zapnute jen GPS, tak na vetsine mist, co jsem zkousel (napr. i louka na kopci bez vyrazneho stineni) mi to najde nanejvys 3 satelity a to jeste po docela dlouhem cekani. Na navigaci pak mohu zapomenout.
Paradoxne ale treba v centru Brna mi to jen s GPS (tedy bez A-GPS) najde celkem brzy asi 6 satelitu a navigace jede v pohode.
Vidi v tom nekdo nejakou logiku??

Samozrejme kdyz pouziji A-GPS, naskoci vse hned a navigace je bez problemu.

Taky jsem zjistil, ze kdyz se s najitymi satelity do nejakeho mista donaviguji (je jedno jestli s A-GPS nebo bez) a pak navigaci vypnu, tak kdyz ji za chvili zase v danem miste zapnu, najde to satelity hned uz i bez A-GPS.
Pokud ji ale takto v danem miste zapnu az za delsi cas (treba za par hodin), nenajde to bez A-GPS zase nic.
Ma proto nekdo opet nejake vysvetleni??

Docela me to stve, protoze jinak nema tenhle mobil (alespon pro me) vyraznejsi chybu.
Nevim jestli ma smysl to reklamovat a chtit treba vymenit GPS chip a nebo je to proste setrvaly stav u tohoto mobilu.
roddy
Junior

Odeslat příspěvekod Carismatico 2. 12. 2009 21:18

Vesměs si lidi chválí GPS u tohoto telefonu, a já jsem s aktivním internetovým připojením měl signál během dvou minut - 6 satelitů a ve vlaku za jízdy ! viděl bych to na software, který je pěkně zprasen, zabugován, radši nebudu pokračovat.

Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod koper1 3. 12. 2009 02:16

GPS mam bez problemu, ale narazil jsem dnes na jinou zajimavou vec. Strcil jsem mobil do starsiho, dele nepouzivaneho pouzdra a klavesy se okamzite odemkly, display rozsvitil. Zkusil jsem to nekolikrat - zamknout soupatkem, klavesami, automaticky po nastavenem case, sliderem. Po vsunuti do pouzdra vzdy ihned automaticky odemknuto. Pak mi doslo, ze klopa zavirani pouzdra ma v sobe magnet. Tak jsem skusil priblizit k mobilu ze strany zamykaciho soupatka bezny magnet z magneticke tabule a hadejte co? Dokonce i silne zmagnetizovany sroubovak telefonni zamek klavesnice odblokoval. Muzete to nekdo vyzkouset?
If at first you don't succeed....so much for skydiving
koper1
Junior

Odeslat příspěvekod roddy 3. 12. 2009 08:09

Porad se vracim k tomu GPS (konecne se tady o nem taky rozvinula debata ;-)
Ma nekdo primou zkusenost, ze by se citlivost GPS po nahrati FW 2.0... zlepsila (bez zapnute A-GPS)?
Jestli to tedy muze byt problem SW ...
Muzete se podelit o zkusenosti? Diky!
roddy
Junior

Odeslat příspěvekod Svatosp 3. 12. 2009 09:36

roddy píše:Ma nekdo primou zkusenost, ze by se citlivost GPS po nahrati FW 2.0... zlepsila (bez zapnute A-GPS)?
Muzete se podelit o zkusenosti? Diky!

Mam s tim tu zkusenosti spise opacne, je to stejné nebo i horší s novym FM. Opravdu mi to rozum nebere, testoval jsem to, a s podporou Assitance to chytne okamžitě, metr od okna i 5 satelitu. BEZ podpory to nic nechytne , opravdu nechapu.

Nemate nekdo napad, jak vypnout pri nahravani videa ty dve cervene svitive diody?
Naposledy upravil Svatosp dne 3. 12. 2009 09:39, celkově upraveno 1
Svatosp
Junior

Odeslat příspěvekod Svatosp 3. 12. 2009 09:38

koper1 píše: Dokonce i silne zmagnetizovany sroubovak telefonni zamek klavesnice odblokoval. Muzete to nekdo vyzkouset?

To uz se tady myslim probiralo, ano dela to ;-]
Svatosp
Junior

Odeslat příspěvekod viliam7777 3. 12. 2009 18:21

Mám n86 od začiatku ak bola na trhu. Mám v nom inštalovane aj sigic aj garmin, jazdím v aute snád po celej europe a mám navigáciu pustenú v podstate stále a bez problémov.Taktiež som prešiel všetkými fw od začiatku až po najnovší fw.Nechápem ako je možné že to nejde tolkým ludom.Používal som n95,n82,e66 ale myslím si že n86 je O.K.Inač doporučujem najnovšú verziu SIGIC, garmin skončil!!! Sigic ma ešte nedomotal nikde,a to chcem dodať že držiak nemám na skle ale na prístrojovke ne renault scenic2.Stým chcem povedať že nemá až také ideálne miesto na signál.Meral som schvalne čas nabehnutia satelitou,a cca 22-35s.nabehne.Myslím si že netreba dávať vela aplikácii je dosť možné že sa možu niečim neznášať a potom nav. može blbnúť.Nechcem biť za múdreho,je to moj názor a skúsenosť.
viliam7777
Junior

Odeslat příspěvekod roddy 3. 12. 2009 19:24

to Viliam7777: A mas zapnute A-GPS nebo ti jede navigace tak jak popisujes jen na interni GPS?
roddy
Junior

Odeslat příspěvekod viliam7777 3. 12. 2009 19:53

roddy,len na interné gps, nemám dovod používať A-GPS pokial mi slape a teda spolahlivo int.gps.
viliam7777
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka