Nokia N86 8MP: finských osm mega

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Svatosp 3. 12. 2009 22:35

viliam7777 píše:roddy,len na interné gps, nemám dovod používať A-GPS pokial mi slape a teda spolahlivo int.gps.

tak to je opravdu asi na reklamaci,jsem nekde cetl na nejakem foru, ze gps dodava vice dodavatelu a asi je chyba v software.
A to vam tak rychle naskoci i NOkia mapy a GPS aplikace nebo jen ty externi mapy.

dekuji
Svatosp
Junior

Odeslat příspěvekod Ball 4. 12. 2009 09:32

Bez zapnuté A-GPS se můj telefon se satelity nespojí ani po 30 minutách(zatím se mi nepodařilo telefon se satelity spojit).V telefonu mám nejnovější FW 2.0....Zvažuji možnost reklamace.
Ball
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod roddy 4. 12. 2009 09:59

Jsem na tom uplne stejne. Taky se bez A-GPS prakticky nepripojim. Mam sice FW 1.0., ale to zda, ze neni podstatne.
roddy
Junior

Odeslat příspěvekod Svatosp 4. 12. 2009 11:05

Co budeme vazeni delat?
Jedna se zrejme o vadu firmware telefonu, ja jsem s reklamaci v riti, protoze mam distrubuci T-mobile a zmenil jsem PC a nahral novou verzi, 2.115, pro tuto distrubuci neni jeste nova verze vubec uverejnena a tak jim asi tezko budu v servise vysvetlovat, ze to samo se tam nahrala nova verze co neni vubec dostupna a stara verze uz tam nahrat nejde
Svatosp
Junior

Odeslat příspěvekod Carismatico 4. 12. 2009 11:39

Těžko říct, podle mě minimálně měsíc bude trvat než T-Mko uveřejní dvacítku, ne-li déle. Takže řešení vidím v tom, že přes Phoenix nahrát 11-ku a pak přes NSU nahrát brandovaný FW.
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod Svatosp 4. 12. 2009 12:56

Jakym zpusobem to jde Phoenixem nahrat nazpet? neni nekde nejaky navod? Nerad bych telefon totalne znicil. A blbe je, ze dvojka firmware ma par funkci,ktere bych rad pouzil.. :shock:
Svatosp
Junior

Odeslat příspěvekod Carismatico 4. 12. 2009 13:01

Zde přímo ve fóru, ale je to hodně riskantní a mnoho lidí si umrtvilo svůj vlastní telefon. Ale já jsem Phoenix použil jednou v životě a celkem mě překvapilo, jaká to byla brnkačka.

Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod vlada.vlada 4. 12. 2009 13:08

Kluci,jde deaktivovat automatické otáčení displeje?Díky
vlada.vlada
Junior

Odeslat příspěvekod Carismatico 4. 12. 2009 13:15

Samozřejmě nastavení - obecné - nastav. snímače

Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod HavocStarr 4. 12. 2009 17:20

koper1: N86 má otvírání/zavírání klávesnice magneticky, pokud ti dělá to co říkáš, prostě vypni automatické zamykání klávesnice při zasunutí a přestane to.
Tak jako tak, extra kvůli tomu co jsi psal jsem to teď testoval, pouzdro s magnetem mám taky, nedělá to, vzal jsem si klasické magnety z lednice (už celkem silné) a mohl jsem jezdit po telefonu jakkoli a nic, nedělá to. Až když jsem si vzal opravdu sakra silný magnet vypreparovaný z reproduktoru a tím přejížděl po mobilu, začalo to dělat to co ty uvádíš, při přejetí přes zasunutý mobil probliklo odemčení klávesnice, která se ihned zase uzamkla.
Takže podle mě je citlivost v pořádku, žádným obyčejným magnetem, určitě ne zmagnetizovaným šroubovákem a ani pouzdrem s magnetem to blbosti nedělá, alespoň moje nokia tedy ani omylem a ani náhodou, prostě krom toho magnetu z repra se mi to nepodařilo ničím jiným ani jednou.

A co se týče zhoršené navigace s vypnutým A-GPS, zajímalo by mě, proč ho máte vypnuté. Ono N86 je v podstatě multimediální telefon a tak nějak se při jeho vlastnictví předpokládá, že člověk bude mít i nějaký datový tarif a je mu jedno kdy je a nebo není na netu a kolik stáhne dat. Alespoň já bych si bez připojení k netu neuměl představit používání ani mé starší N70, natož této N86... Takže u mě A-GPS stále zapnuté, jak jsem už psal, jezdím po celé republice a navigaci jsem začal používat v podstatě pořád a na to co jsem si původně myslel o navigacích v mobilu mám na ní jen a jen kladný názor, samou chválu. Samozřejmě klasická navigace je lepší, ale na tuhle si nemůžu stěžovat, naviguje parádně, včas, signál neztrácí a satelity hledá relativně rychle. Nemůžu na účet té navigace říci jediné špatné slovo, možná krom platby licence, ale holt za všechno se platí :-)
HavocStarr
Junior

Odeslat příspěvekod guiz 4. 12. 2009 17:53

Ja mam kozene pouzdro s magnetem a nekdy se mi telefon take pri zasouvani do pouzdra odemkne a zamkne.Uz se to tu na foru take nekde resilo.Jinak plne souhlasi s tim ze u takoveho telefonu jako je N86 je snad internet v mobilu samozrejmosti.Kdo si poridi takovy telefon tak snad pocita s tim ze chce vyuzit vsechny jeho funkce ktere poskytuje,zvlaste kdyz polovina aplikaci v telefonu si zada pristup na net.A-GPS take pouzivam a navigace je opravdu bez chyby.Dnes rano jsem to tedy schvalne kvuli vam meril a signal GPS v aplikaci Nokia mapy venku naskocil za 4 s,odpoledne uvnitr rodinneho domku asi 3 m od okna signal naskocil za 16 s.
Moderátor fóra MobilMania.cz
Samsung Galaxy S25 Ultra 512GB, Samsung Galaxy watch 7 LTE
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Carismatico 4. 12. 2009 19:01

Jinak na internetu se objevila nová aktualizace stávajícího firmwaru 20.115 v3.0

A přímo z Nokie mám informace o chystaných firmwarech, první bude vypuštěn kolem vánoc či po vánocích a další se chystá na jaře.

Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod vlada.vlada 5. 12. 2009 11:15

carreaum17: děkuju,mám to vypnuté.ještě pls dotaz,nemohu vůbec zprovoznit navigaci,u E51 mi běhalo prohlížení mapy i bez připojení a tady u toho to nejde vůbec,co mám blbě nastaveno?Děkuju
vlada.vlada
Junior

Odeslat příspěvekod guiz 5. 12. 2009 11:31

carreaum17 píše:Jinak na internetu se objevila nová aktualizace stávajícího firmwaru 20.115 v3.0

A přímo z Nokie mám informace o chystaných firmwarech, první bude vypuštěn kolem vánoc či po vánocích a další se chystá na jaře.

A nahodou nevis co by mel prinest vanocni firmware noveho? ;-)
Moderátor fóra MobilMania.cz
Samsung Galaxy S25 Ultra 512GB, Samsung Galaxy watch 7 LTE
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod HavocStarr 5. 12. 2009 12:53

vlada.vlada: píše ti to u toho něco konkrétního? Já prohlížet mapu můžu úplně bezproblémů, i bez signálu GPS a i bez zaplacené licence. Prostě jen zapnu aplikaci Mapy a v mobilu a rovnou naskočí mapa s tečkou kde jsem měl naposledy signál a i když jsem někde kde signál nechytne, prostě můžu různě oddalovat a posouvat se kamkoli na mapě....
Takhle to bylo hned jak jsem mobil koupil, nic jsem nikde nenastavoval.
HavocStarr
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka