Nokia N86 8MP: finských osm mega

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod pavloz 10. 12. 2009 09:41

carreaum17: Pouzivam pouze nokia mapy - jak jsem psal testoval jsem snad vsechny navi softy a ty nokia mapy dle meho nazoru nemaji konkurenci. Verze je to 3,01 .
pavloz
Junior

Odeslat příspěvekod pistak 10. 12. 2009 13:19

Tak zajtra mi pride domov n86, uz som mal, n80, n82, n85, a zajtra n86. Povodne som planoval n900, ale pockam si na maemo6, s n85kou som bol spokojny, len sa mi 3x pokazilo sluchadko, tak som ju vratil, cize dufam ze n86 bude min.tak kvalitna ako n85. Vraj ma n86 super fotak, je celkom rychla, az na to gps, to vraj robi problemy. Uvidime, hadam budem spokojny. Mam otazku, ked vypnem vystrazne tony, vypne sa aj zvuk fotaku? nemyslim tichy rezim,ale vystrazne tony ... A ake pevne je to predne sklicko? mam uz objednany invisibleShield od zagg, tak ci ju mam pouzit, alebo ako. dakujem
pistak
Junior

Odeslat příspěvekod vlada.vlada 10. 12. 2009 13:26

Kluci,nějak jsem z toho Tumpachovej,jak nahraju nový firmware?
vlada.vlada
Junior

Odeslat příspěvekod vlada.vlada 10. 12. 2009 13:43

seterwohipikule:Můžeš mi po lopatě vysvětlit postup??Ale opravdu po lopatě!!!
vlada.vlada
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 10. 12. 2009 13:47

vlada: stáhneš software a aktualizuješ. VŠECHNY informace jsou na stránkách Nokie a program samotný tě navede. NSU je i součást Nokia PC Suite.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod guiz 10. 12. 2009 17:24

Jinak pro všechny kdo máte N86 od O2,tak už vyšel firmware verze 20... s kustomizací O2. ;-)
Moderátor fóra MobilMania.cz
Samsung Galaxy S25 Ultra 512GB, Samsung Galaxy watch 7 LTE
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod haresta 10. 12. 2009 18:01

Před 2 dny mi došla sms od Nokie, že je k dispozici aktualizace pro můj telefon, nevíte o co se jedná?
haresta
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 10. 12. 2009 18:03

O dostupnosti firmwaru
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod haresta 10. 12. 2009 18:08

Já mám novou verzi 20.115 je už nějaká novější?
haresta
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Carismatico 10. 12. 2009 18:18

haresta - no pokud máš dvacítku, tak už asi je dostupný nový firmware, máš brandovaný telefon nebo ne ?
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod guiz 10. 12. 2009 18:36

Nový firmware není,jen vypustily verze 20... od O2,další operátory nevím.
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Carismatico 10. 12. 2009 19:08

guiz - no jasný, ale pokud má poslední verzi fw, tak by mu potom nepřišla zpráva ?
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod guiz 10. 12. 2009 19:35

Ja mam take verzi 20...,mam talefon od O2,zmenil jsem product code.Samozrejme mam vraceny product code zpet na ten s firmwarem od O2 a jeste minuly tyden to psalo na strankakach Nokie ze pro product code 0590858 (O2) je nejnovejsi verze fw 11...,dnes mi prisla sms ze je k dispozici novy firmware,tak jsem najel na stranky nokie a uz je tam posledni verze firmware je 20...Ono totiz My Nokia si pamatuje product code vaseho telefonu kdyz posila tu sms pri prvnim startu telefonu a posle vam info o novym fw pro vas product code.Takze ti co maji telefon od O2 nebo jineho operatora a jsou zaregisrovani na my nokia dostavaji posledni dny sms o novem firmware.Ale jde opravdu jen o fw 20... se zasahem operatora.Na 100% je pro O2,ostatni operatory nevim. ;-)
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod HavocStarr 11. 12. 2009 20:32

Tak jsem dnes také zkusil přejít z 11.043 na 20.115 a mnou zaznamené rozdíly jsou, že jak už tu bylo řečeno zmizel stav satelitu, což mi trochu vadí, protože jsem si tím pomáhal při hledání signálu, ale na druhou stranu, přijde mi pocitově že teď to chytá slušně rychle (do cca půl minuty) signál i tam kde jsem si předtím musel pomoct právě stavem satelitu a chytnu celkově signál kde jsem nechytl, už nemám problém u mě v pokoji v paneláku kde jsem ho předtím nechytl ani u okna, teď ho chytnu bez problémů, sice slabý, ale chytnu.
Takže mé obavy ohledně zhoršení navigace se nepotvrdily, hurá :-)
Další čeho jsem si všiml že fotoaparát umí ostřit ne jen na střed ale i na určité místo + přibyla funkce rozpoznání obličeje, která sice vypadá zajímavě, ale to je podle mě vše. Celkově jsem zkoušel fotoaparát celý den a žádné změny v kvalitě fotografií, ani za šera, jsem nikde nezaznamenal, fotí stejně jako předtím. Naopak se velmi výrazně zpomalilo samotné zapnutí fotoaparátu. Se verzí 11.043 při odsunutí krytky fotoaparátu skočil režim fotografování a objevil se obraz v podstatě okamžitě, za cca 1 vteřinu, teď se režim fotografování také zapne hned, ale cca 5 sekund je černá obrazovka a trvá než se objeví obraz.
Dále což mě pro změnu potěšilo, konečně začaly fungovat poznámky z kalendáře na displeji tak jak mají, tak jak jsem byl zvyklý u své starší N70, zobrazí se pouze tři nejbližší poznámky a ne že se jich zobrazí plný displej a udělá se tak celkem nepřehledným, předtím se tam těch poznámek objevovalo asi šest a nešlo to omezit, teď jsem s tím konečně spokojen.
Další změna, které jsem si všiml, na displeji v pohotovostním režimu přibyla funkce chat, tu stejně nevyužívám a naštěstí šla vypnout.
Takže moje celkové dojmy z nového firmwaru.... V podstatě kladné, navigace stále funguje a dokonce nepatrně lépe, i když zmizel stav satelitu, který se ukáže jen když už je signál zachycen, jsou v pořádku poznámky z kalendáři, fotoaparát dle mého beze změny (a ty změny co zde jsou jsou podle mě bezvýznamné, alespoň zatím jsem se je nenaučil využít), mobilní telefon je stále stejně rychlý, nekonalo se ani zrychlení ani zpomalení, ale už asi třikrát se mi stalo že sem tam u některé aplikace jsem dal "Zpět" a nebo "Konec" a nic se nestalo, telefon jakoby na povel tlačítka nereagoval a musel jsem v aplikaci něco udělat a pak už vypnout šla, to se předtím nestávalo, tak uvidíme jestli se to bude opakovat a nebo ne.
Takové jsou mé dojmy z aktualizace firmwaru.
HavocStarr
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka