Nokia 6303 classic - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod fillipek 18. 7. 2009 15:29

Ted me jeste neco napadlo>muzu dobijet 6303 i pres usb? (treba kdyz ji mam pripojenou k pc),nebo jen 2mm nabijeckou?
fillipek
Junior

Odeslat příspěvekod Deleted user 18. 7. 2009 15:42

Konečně k tématu. :-] Ne, u 6303c microUSB bohužel nedobíjí.

Odeslat příspěvekod Pepa59 18. 7. 2009 18:23

Ahojte! Já mám 6303 asi 2 měsíce, šel jsem do ní po 6300 jen kvůli lepší výdrži baterie a autofokusu. A opravdu je perfektní :tleskani , jen modrá boční dioda na 6300 byla (aspoň pro mne) lepší.
Líbí se mi Nokia mapy, dost to používám (bez GPS modulu, jen jako kapesní atlas / autoatlas). Ale hodily by se mi i turistické mapy ČR - nemá někdo tip, kde jednoduše funkční turistické mapy, vhodné pro tento mobil, stáhnout? :?:
A ještě jedna věc: když chci zvětšit prohlíženou fotku, dávám Volby, v nichž je pak Zvětšení až šestá položka. Po zvětšení pak už lze dále zvětšit přímo středovým tlačítkem. Nepřišel někdo na rychlejší způsob? :?:
Pepa59
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Deleted user 18. 7. 2009 19:34

Pepa59 píše:A ještě jedna věc: když chci zvětšit prohlíženou fotku, dávám Volby, v nichž je pak Zvětšení až šestá položka. Po zvětšení pak už lze dále zvětšit přímo středovým tlačítkem. Nepřišel někdo na rychlejší způsob? :?:

Rychlejší způsob bohužel není. Funguje jediná zkratka, a to hvězdička* pro přepnutí do celoobrazového režimu a zpět, což je šikovné při prohlížení fotek orientovaných na šířku. Ale to asi není novinka. O:-)

Odeslat příspěvekod fillipek 18. 7. 2009 21:25

ahoj, jak dlouho se ti telefon nabíjí? rozepiš se prosím detalněji o výdrži.. (je to těžký, někdo píše 3 dny, někdo týden..)
potřebuji využívání + k tomu počet dní bez nabíječky..bylo by to ideální
jo a n6300 má 2 indikační diody, prý při zmeškaných událostech bliká 6303 středové tlačítko....? je to taková intenzivita jako u n6300? nebo se to dá přehlídnout? jak dlouho poté bliká? (omezenou dobu>např 60min?)nebo proste dokud si sms nebo hovoru nevšimneš?
(mám vplánu si jí koupit asi na alze..)
fillipek
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 19. 7. 2009 08:15

Pepa59 píše:Líbí se mi Nokia mapy, dost to používám (bez GPS modulu, jen jako kapesní atlas / autoatlas). Ale hodily by se mi i turistické mapy ČR - nemá někdo tip, kde jednoduše funkční turistické mapy, vhodné pro tento mobil, stáhnout? :?:

Já používám Trekbuddy - je to aplikace v Javě, zdarma a mapy si do ní můžeš vytvořit sám ze seznamáckých map (mapy.cz)
Podívej na článek http://navigovat.mobilmania.cz/Clanky/A ... 8&CAI=2158
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dkovidd 19. 7. 2009 09:52

Zdravím, mám otázku, vybírám si nový telefon a poslední dva kandidáti jsou nokia 6303c a SE c510. Jaký z nichy by jste si vy osobně vybrali ? Jak je to s těmi fotkami, má opravdu c510ka o tolik lepší fotky? Jinak datové funkce C510ky bych asi nevyužil. U c510 se mi líbí krytka foťáku a u 6303 se mi líbí 3,5mm jack. Jaký telefon by jste vzali vy? díky za odpovědi.
dkovidd
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pomec 19. 7. 2009 12:18

dkovidd: Vyber si taký, ktorý sa ti viac páči. Ja osobne som si vybral 6303 a neľutujem.
pomec
Junior

Odeslat příspěvekod dkovidd 19. 7. 2009 12:36

myslíš po vzhledové stránce? oba dva mají něco do sebe.. a jak je to s tím foťákem, je to opravdu takový rozdíl?.. a ještě, jde u nokie použít blesk jako svítilnu?
dkovidd
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pomec 19. 7. 2009 19:56

Pozri si fotky v galérii a sám posúď. Ale ber to tak, že N6303 nieje primárne foto mobil. Blesk sa nedá použiť ako svetlo - jedine ak s nejakou aplikáciou.
pomec
Junior

Odeslat příspěvekod dkovidd 19. 7. 2009 21:51

A jde vůbec taková aplikace napsat v javě?.. no zatím to vypadá že si vyberu tu nokii hlavně kvůli tomu jacku. Mobilmania by mohla udělat podrobný porovnání těhle telefonů, sou to docela rivalové mezi sebou :)
dkovidd
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod obluda zelená 19. 7. 2009 22:39

C510 je víc na zábavu. A navíc např. sítě UMTS/HSPDA a pohybový senzor. U foťáku fakt zkus foto porovnat, ale myslím, že propastný rozdíl tam nebude.
Co se týká u C510 blesku jako baterky, musíš odsunout krytku a zapnout přisvětlení.

Aplikace na baterku s bílími diodami v Javě by mě taky zajímala.

Srovnání parametrů na MM: http://www.mobilmania.cz/default.aspx?c ... 48%2c11072
Motorola T180-> Nokia 3410-> SE Z600-> Nokia 3410-> SE K750i-> SE K790i-> Nokia N8-00 -> Xperia SP -> Nokia 6

Nějak nemám čas.
obluda zelená
Pokročilý

Odeslat příspěvekod paul.mp3 19. 7. 2009 23:00

f*ck that, primárně musí být telefon nerozbitnej, čemuž se 6303c lehce přibližuje..
ad svítilna: benq-siemens tohle umí, stačí podržet cca 1 sec tlačítko fo'táku, v noci se to hodí, proč tohle n neumí?
ale jdu do něj, zkrátka mi funkce stačí, rozhodl i design..
paul.mp3
Junior

Odeslat příspěvekod Deleted user 20. 7. 2009 00:32

Koukám, že katalog mobilů se opět nevyhnul chybám. Zrovna u 6303c mají minus u informační diody, což přitom třeba pro majitele starší 6300 může být klíčová informace. :-|

Odeslat příspěvekod afrovk 20. 7. 2009 18:24

Čau, dneska jsem se byl podívat na oba zmiňované ... N 6303 a SE C510, a tím se mé dilema jenom prohloubilo. Dokázali by jste někdo porovna kvalitu zvuku, když použiju redukci u SE s nokií? A samozřejmě, kvalita fotek byla trošku někde jinde u SE, nokia se mi jevila líp zpracovaná než SE, ale zase SE má líbivější design a lepší čitelnost displeje (U nokie byl display tmavší, i když taky dobře čitelný, nezkoušel jsem ale nic nastavovat - světlost). Teď se snad jenom rozhodnout, jest-li chci telefon s lepším foťákem, nebo na hudbu? A ta možná bude srovnatelná u obou s použitím stejných sluchadel. Díky za info
afrovk
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka