Nokia 6303 classic - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Ivo Kocera 26. 5. 2009 13:30

mno když se podívám na moje fotky z 6300 s 2Mpx, tak jsou lepší, méně šumu, více barev. U 6303 classic je to šlápnutí vedle, nechápu to
Ivo Kocera
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Carismatico 26. 5. 2009 13:47

Tak třeba pozdější FW zlepší kvalitu fotek. Toho šumu je tam opravdu hodně
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod pomec 26. 5. 2009 13:55

Myslíš, že FW dokáže zlepšiť kvalitu fotiek? Ak sa to dá - bol by som rád keby aspoň potlačili ten šum.
pomec
Junior

Odeslat příspěvekod Carismatico 26. 5. 2009 14:15

Určitě sice to nebudou nijak zásadní změny, ale budou, fw může např. změnit hladinu šumu, barevnost, mírně zlepšit kvalitu fotky a mnoho dalších úprav. Mě např. posl. fw razantně snížil kompresi fotek a zvýšil hladinu šumu :/
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod Ivo Kocera 26. 5. 2009 14:26

vzhledem k tomu, že to není primárně fotomobil, tak na vylepšení s budoucím FW bych zapomněl ;-)
Ivo Kocera
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Deleted user 26. 5. 2009 15:01

Barevné podání je, koukám, prakticky stejné jako u 6500c... akorát je to tedy ostřejší. Těm lidem, co tenhle mobil budou kupovat, to bude stejně jedno. :-)

Odeslat příspěvekod lenka2003 26. 5. 2009 15:17

Svatá pravda. Tenhle kousek si nikdo nekoupí kvůli foťáku. Má úplně jiné přednosti. 6300 si také tisíce lidí nepořizovalo kvůli foťáku. A myslím, že měla úspěch.
lenka2003
Junior

Odeslat příspěvekod Shandra 26. 5. 2009 15:21

Ivo Kocera píše:vzhledem k tomu, že to není primárně fotomobil, tak na vylepšení s budoucím FW bych zapomněl ;-)

A co to teda je když tam jsou 3 MPx a autofocus? Ach jo, teď už asi v dobrý fotky z mobilu doufat nemůžem, když byly 3 MPx špička, tak to byla paráda, ale teď když se dá 5 nebo 8 MPx, tak se řekne, že na to ten čip stejně neni stavěnej a na těch levnejch 3 MPx se šetří :(
SE V630i :(

Coming soon: Nokia E51 :) - no, vlastně spíš E52, ale ještě to není nic definitivního
Shandra
Junior

Odeslat příspěvekod Ivo Kocera 26. 5. 2009 15:27

spíš jde o to typové označení CLASSIC, což je mobil pro práci dle třídění výrobce.. ty Mpx a autofokus jsou jen vějičky. Dobré fotky jedině z 5Mpx Nseries ;-)
Ivo Kocera
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod lenka2003 26. 5. 2009 15:56

No nevím...moje N79 například dělala fotky dost děsné. Nejlepší fotky jsem měla z N82.
lenka2003
Junior

Odeslat příspěvekod zdenek sport 26. 5. 2009 16:03

Ono to nemusí být jen mobilem ,podle mých informací fotí N79 špicově (vím to od člověka co jí má a zkoušel jsem jí) a věřím tomu,třeba moje zkušenost s sony ericsson C510 všude říkají a píší še foťák je hroznej a koukni na fotky z mého kousku v galeriji a tak je to u většiny fotomobilů.Ono je to o určitém kompromisu mobil nenahradí foťák ale s trochou snahy a po přečtení si něčeho o základech focení a s pomocí počítače to určo půjde i s 6303 :D
zdenek sport
Junior

Odeslat příspěvekod pomec 26. 5. 2009 17:22

Dobré fotky jedine s normálnym foťákom :-) Tento mobil, tak ako N6300, si kúpia ľudia, čo vyžadujú dobrú kvalitu, cenu a skvelú výdrž batérie a budú ho používať primárne na volania a možno pár sms. "Foťák" je tam v podstate len preto, aby tam aspoň nejaký bol.
pomec
Junior

Odeslat příspěvekod lenka2003 26. 5. 2009 17:52

To jsi vystihl naprosto přesně! Štve mně, jak se u každého telefonu pořád hodnotí jen foťák...
lenka2003
Junior

Odeslat příspěvekod Deleted user 26. 5. 2009 18:15

Tak... chápu, že se foťáček hodnotí u něčeho, co se chlubí logem Cyber-shot, to se už o něco snaží. U finských klasiků se nad tím vůbec nepozastavuju, tam je foťák jen nenápadná čtverhranná dírka na zádíčkách. :-)

Odeslat příspěvekod Shandra 26. 5. 2009 20:07

No tak sice Classic, ale pořád 3 mega s autofocusem a zas třeba vývoj taky od třeba K800i by měl bejt, tak minimálně na stejný úrovni by to fotit mohlo.

Jinak ale souhlasim s tím, že foťák v mobilu by se měl brát jako taková doplňková záležitost
SE V630i :(

Coming soon: Nokia E51 :) - no, vlastně spíš E52, ale ještě to není nic definitivního
Shandra
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka