Nokia 6303 classic - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod paul.man 4. 8. 2009 01:36

Ahoj. Tak i já se přidávám k početným zástupcům Nových vlastníků Nokie 6303. Dneska mi dorazila a jsem s ní fakt paf :shock: Je nádherna,skvěle se drží v ruce,menu je barevně jemné a obrázky jsou slast pro oči. Ale abych jen nelital v oblacich...po vybalení,vložení baterie a nasazení zadního krytu jsem trošku zaoufal,protože bohužel můj kousek má vůli a je zde cítit mezírka v přilnavosti krytu k telefonu...ale už mi to nepřijde tak hrozný;-),stejně tak i psaní SMS...je to o zvyku 8-) Moji předchůdkyni byla Nokia 6234 (mimochodem taky velmi dobrý telefon na svou dobu) a s ní se nedá 6304 srovnat!To neskutečné pípání při jakémkoliv i sbemenším náznaku zmáčknutí klávesy je ta tam...a zadní kryt už mi neskřípe a tolik nehýbe... ;-) Několik dnů jsem se pro tohoto krasavce rozhodoval. Zvažoval jsem a promítal v hlavě něj.mobil s OS, ale teď již nelituju...Myslím si,že kdo OS nepoužívá a ještě ho ani nikdy v mobilu neměl,tak není proč po něm bláznit...opravdu běžte raděj do N6303! Mám trošku zkušenosti se Symbianovskou E65 a nervy s její obsluhou mě ujistily o správnosti mého rozhodnutí pro N6303ku,tedy mobil bez Symbianu,bez OS...složitost a pomalost mi prostě prozatím nesvědčí :potichu Uvidíme,jak se budu vyjadřovat po dalších dnech užívání, ale tuším, že se bude asi jen a jen chválit...viz předchozí příspěvky. Na závěr bych chtěl ale říci,že všechna tato "superlativa" o N6303ce musíme brát v kontextu do jaké třídy tento telefon spada a pro koho je vlastně primárně určen...ne speciálně pro manažery,ne pro hudební fajnšmekry,ne pro fotografy...byl určen pro nás...pro ty,kteří očekávají od svých "miláčků" skloubení všeho podstatného dohromady,a to do krásné pohodlné ulity...a to se u této Nokie vážně povedlo :D Krásný večer s N 6303...jdu zase na ni;-)
paul.man
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kodas 5. 8. 2009 01:43

Hoj...mám dotaz jak je na tom reprák ;) váhám o koupi mám 5310 tak jestli je na tom reproduktor líp v hlasitosti v kvalitě hudbě líp nebo hůř ;) díky
kodas
Junior

Odeslat příspěvekod Tudy 5. 8. 2009 11:25

Cau nevi nekdo jestli se daji u Budiku vypnout vibrace ? Telefon mam pres noc na nocnim stolku a kdyz rano zacne vyzvanet a vibrovat tak to je fakt na zabiti jak neprijemnej zvuk to vydava.
Tudy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod RedeeMrd 5. 8. 2009 12:03

Jedině vypnout vibrace úplně. Tak třeba nastavit nějaký profil bez vibrací, který si budeš dávat na noc. Dá se nastavit i čas, kdy má profil skončit, tak to pak může samo přepnout na normální. To je tak asi jediné řešení, které mě napadá.
RedeeMrd
Junior

Odeslat příspěvekod R4de 5. 8. 2009 12:30

Tudy [5. 8. 2009 11:25]: Řešení je úplně jednoduchý. Dej si pod mobil kus nějaký tlustší látky nebo něčeho podobného a je to v pohodě. Já to tak dělal u každého mobilu.
R4de
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod simir95 5. 8. 2009 12:59

zdravím. I já jsem od včera vlastníkem této nokie(černá barva).Je to dobrý telefon, jsem s ním velice spokojen, zatím vše v pořádku.Klávesnice dobrá,display velký,dobře se drží,konstrukce pevná,foťák stačí,hudbu to přehrává,BT to má, co jiného si více přát.Je To telefon střední třídy,a to mi vyhovuje.Takže můžu doporučit asi jako většina vlastníků tohoto telefonu.
simir95
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod chosefek 5. 8. 2009 13:18

Dotaz č.1 : Na jakém systému/symbianu vlastně tento telefon běží (různé zdroje různé informace)
Dotaz č.2 Setkal jsem se s názorem,že tento telefon nemá správce aktualně spuštěných aplikací a aplikace nejdou "Skrýt na pozadí" jako u některých dřívějších telefonů nokia (např. 3650).Je to tak ?
chosefek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 5. 8. 2009 13:32

1) Nemá žádný Symbian, je to obyčejné S40 - žádný OS. Spíš dobře hledej a nepleť si hrušky s jablkama (Symbiany s S40)
2) 3650 běžela na Symbianu, tady si zminimalizuješ tak akorát rádio a hudební přehrávač. Takže to není názor, ale fakt. U Nokie je to výsadou Symbianu.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod chosefek 5. 8. 2009 13:38

Tak to si hodne pletu :-)
kazdopadne diky :)
chosefek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kodas 5. 8. 2009 14:09

prosím jak je na tom 6303 s reprákem?je lepší než u 5310 je hlasitý a kvalitní zvuk?díky
kodas
Junior

Odeslat příspěvekod solaris1 5. 8. 2009 22:27

@kodas
reprák u 6303 je míň hlasitý, jeliož není primárně určen pro jukebox ^^
I když v místnosti ho (6303) v klidu pouštím, no venku je to vopruz :(

@Tudy
jj, nebo si ho šoupni do postele :D

Jinak kdo již strhnul ochr.folii z displeje? Má někdo zaplou čistotu hlasu?
A co ten novej upgrade? Oplatí se, markantní rozdíl? Může někdo hodit ofic. link? Jelikož ho na nokia.cz nemohu najít :(

Díky,
Ad Astra
solaris1
Junior

Odeslat příspěvekod Tudy 5. 8. 2009 22:48

solaris1 píše:A co ten novej upgrade? Oplatí se, markantní rozdíl? Může někdo hodit ofic. link? Jelikož ho na nokia.cz nemohu najít :(

Rozdilu jsem si zatim nevsimnul. Update jsem provedl pres Nokia Software Updater. Jednoduchy a bez problemu
Tudy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Peter_H 6. 8. 2009 13:13

Ahojte,

uz nekdo vyzkousel pripojit nejaky externi GPS modul, nejlepe jiny nez Nokia - pres standardni protokol NMEA?
Predem diky za odpoved!

Peter
Peter_H
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eagle22 6. 8. 2009 21:28

Tak jsem taky upgradoval firmware přes PC a Nokia Software Update. Až na to že mi to poměnilo uspořádní některých volitelných uživatelských přizpůsobení (standardní uspořádání menu ikon, návrat Vodafone ikonek, které jsem si před updatem vypnul...) a na (subjektivní) zpomalení načítání telefonu a přístupu k paměťové kartě, to vypadá ok. Co se změn týče, tak zatím jsem na nic nepřišel.

Akorát při zapínání telefonu, v té části (obrazovce) kdy se zadává pin kód - máte tam při tom zobrazené hodiny, vpravo nahoře?
eagle22
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod metyn 8. 8. 2009 12:22

zdar všecí - jak sa říká " vojín Kotas má dotaz" - je u tehoto founu take ta blikající dioda na boku jak na legendě? tá co upozorňuje na omeškané události. předem Ď
metyn
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka