od urbanb 11. 5. 2009 23:15
Tak N E75 mám týden od 02. Před tím jsem měl a dosud mám od 09/08 N E71. Rychlostně je E75 trochu pomalejší, hardware je ale stejný. E 75 má méně paměti proti E71, odhad je 80 MB u E75 a 100 u E71. Vzhledem k tomu, že E75 je postavena na Symbianu 3rd FP2, tak umí více věcí než E71. Pokud jde o klavesnice, tak se snažím sžívat s E75, ale mám tvrdé a rychle rostoucí nehty a zatím ta vysouvací nic moc, uvidím. Jak tu někdo psal spodní řada u numerické, i když je vykloněna je špatná, ostatní numerické jdou. Na E71 jsem si zvykl psat, ale s překlepy a většinou hranou prstu a při delším psaní pěkně bolely ty hrany u nehtu. tady zatím bez těchto problémů. Vyhovuje mi velice přepínání displeje, tedy orientace, vynikajicí podle potřeby a i plno dalších věcí. Co ale nechápu je, jak jsem tady někde četl, připojování k netu. v E71 jsem buď natvrdo nastavil domáci wifi nebo v wifi v kanclu a zbytek jsem nechal aby se před připojením ptala. u E75 nemůžu třeba u emailu přijít na to jak nastavit, aby se ptala. Když jsem zkusil jako výchozí wifi, tak tvrdě držela wifi a venku se nepřipojila, když jsem dal 02 internet, tak zase tvrdošíjně drží toto připojení, dokonce v nastavení je uvedeno 02 mms, ale dotazem na infolince mi pracovnice 02 zjistila, že vidí, že mám použita data Internet. I u ostatních programu mi ta změna vadí a je to přepínání nepřehledné.
No uvidíme. Stahování software FTA je dobré, vyzkoušel jsem u kolegovy N96 a fungovalo bezproblemově. Tak snad i u E75.
P.S. ještě k BB 9000, ten má žena a je pravdou, že nový Nokia Email funguje podobně jako BIS - tedy Blackberry internet service. Ale srovnání N E75 a BB 9000 je kontraproduktivní, já ženě závidím okamžitou synchronizaci mailů, nepřetržitě celý den, bez ohledu na to zda je doma, venku nebo v kanclu, Klavesnice je vynikajici a to proti E71 i E75. Jen je pro mne větší a přeci jenom má měně aplikací, ale žena by neměnila.