Nokia E72 - nový firmware 081.003 (listopad 2011)

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod buraccio 10. 5. 2010 09:46

Pepin 33 píše:Zdravím pánové užasi týden jsem majitelem E72 jsem spokojený až na jedinou věc při každém zapnutí tel. z pohotovostního režimu se mi zobrazí dostupnost LAN všechny mé pokusy o vypnutí jsou marné .Tímto vás prosím o radu .Dík

no myslím, že v pohotovostní obrazovce stačí najet na informaci o dostupnosti WLAN a pak zmáčknout navikey, zobrazí se menu a třetí položka je vypnout skenování WLAN . . .
Big City Life!
buraccio
Junior

Odeslat příspěvekod buraccio 10. 5. 2010 16:07

ještě mám dotaz .. instalovali jste někdo další jazyky do předinstalovaného slovníku v telefonu?? . . je tam pouze angličtina a myslím ještě holandština . . . chtěl jsem doinstalovat češtinu . . .. balíčky s jazykama *.SIS jsem stáhnul z webu Nokie a pokusil se je instalovat přes PC Suite. Ale nepodařilo se. Na konci instalačního procesu se ukázala na počítači hláška: "Instalační program program aplikací v telefonu nepodporuje formát souboru aplikace, kterou se pokoušíte nainstalovat" . . . . na telefonu jen problikne plocha s pohotovostním režimem a to je vše. :-(
Big City Life!
buraccio
Junior

Odeslat příspěvekod pitak 11. 5. 2010 02:01

Re slovniky: to je zvlastni, ja si nainstaloval cestinu primo z prohlizece v telefonu a nebyl problem...
pitak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod buraccio 11. 5. 2010 13:05

já jsem zkoušel obojí . . jak z webu prostřednistvím telefonu - jen se ukázalo, že se připravuje instalace, pak okno se souhlasem, zda instalovat češtinu a po odkliknutí, že souhlasím, to jen probliklo a nic se dál nedělo . . . druhou možností bylo zkusit instalaci přes pc suite - stáhnul jsem balíček s jazykem *.sis z webu nokie a pomocí pc suite jsem se ho snažil nainstalovat do telefonu. Postup byl stejný jako u předchozího postupu s tím rozdílem, že mně pc suite před koncem instalace ukázal onu hlášku: "Instalační program program aplikací v telefonu nepodporuje formát souboru aplikace, kterou se pokoušíte nainstalovat" :-(
Big City Life!
buraccio
Junior

Odeslat příspěvekod lopino 11. 5. 2010 18:10

Zdravím, nějakým šťouráním v telefoně, jsem si vše přepl na malé písmo a nemužu to ani za nic dostat na zpět. Nevíte jak na to? Zkoušel sem: Menu-Ovl.Panel-Nastavení-Obecné-Přizpůsobení-display-Velikost písma, ale ař nastavím jakoukoliv hodnotu nic se nestane ani po vypnutí mobilu. Napadlo mě ještě možnost uvést do Original nastavení, ale to se mi moc nechce. Díky za každou radu
HP Probook 5310m
Nokia N8
lopino
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Josef Simon 11. 5. 2010 20:12

Tak jsem to zkoušel a po změně písma se okamžitě změní a to nemusim nic potvrzovat, takže je opravdu něco v nepořádku. Pak asi jedině reinstal.
Canon EOS 500D, Canon 18-55 IS, Canon 50mm f/1.8II, Canon 17-55 f/2.8 IS USM, Canon 70-300 IS USM, UV Hoya HD 77mm, Hoya PL-Cirkular HD 58mm
Josef Simon
Junior

Odeslat příspěvekod dolnajs 12. 5. 2010 12:19

Ahoj, tak jsem taky (ne)šťastným novým majitelem E72. Nokia Messaging mi jaksi nechce synchronizovat účty. :( Synchronizace proběhla akorát poprvé a teď už ani ň. :( Připojením to není. Mám tam nastavené 4 účty (1x na seznamu a 3x gmail na vlastní doméně). Vůbec to nechápu a už vážně netuším co mám udělat, aby to chodilo. :( Poradí někdo prosím?
dolnajs
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod buraccio 12. 5. 2010 14:15

buraccio píše:pc suite před koncem instalace ukázal hlášku: "Instalační program aplikací v telefonu nepodporuje formát souboru aplikace, kterou se pokoušíte nainstalovat" :-(

. . . tak už mně to ukázalo u instalaci více aplikací (4 různé čtečky qr kódů, nějaké karetní hry atd.) >:-( . . . vybíral jsem aplikace pro S60 3rd verzi co by měla být v telefonu, tak kde může být, prosím, problém?? :?: :?: :'( . . . mám e72 od T-mobilu (verze softwaru 021.024 ze 17.10.2009 model e72-1) . . :hm

edit 13.5.2010: Tak se mně podařilo nainstalovat pár aplikací z OVI Store přímo z telefonu a nakonec se mně podařilo přidat i dva jazyky do slovníku ABC, co je defaultně v nokii od výrobce. no huráá :tleskani
Naposledy upravil buraccio dne 13. 5. 2010 07:58, celkově upraveno 1
Big City Life!
buraccio
Junior

Odeslat příspěvekod buraccio 12. 5. 2010 17:12

lopino píše:Zdravím, nějakým šťouráním v telefoně, jsem si vše přepl na malé písmo a nemužu to ani za nic dostat na zpět. Nevíte jak na to? Zkoušel sem: Menu-Ovl.Panel-Nastavení-Obecné-Přizpůsobení-display-Velikost písma, ale ař nastavím jakoukoliv hodnotu nic se nestane ani po vypnutí mobilu. Napadlo mě ještě možnost uvést do Original nastavení, ale to se mi moc nechce. Díky za každou radu

. . zkus v Office aplikacích (kanceláři) aplikaci font magnifier . . mění se tam velikost písma v procentech . . mně se to podařilo . . . :idea:
Big City Life!
buraccio
Junior

Odeslat příspěvekod kloubik 13. 5. 2010 08:11

dolnajs píše:Ahoj, tak jsem taky (ne)šťastným novým majitelem E72. Nokia Messaging mi jaksi nechce synchronizovat účty. :( Synchronizace proběhla akorát poprvé a teď už ani ň. :( Připojením to není. Mám tam nastavené 4 účty (1x na seznamu a 3x gmail na vlastní doméně). Vůbec to nechápu a už vážně netuším co mám udělat, aby to chodilo. :( Poradí někdo prosím?

Mám hodně podobný problém. Před pár dny z ničeho nic přestala chodit synchronizace s účtem na gmailu. Telefon se připojí k účtu a okamžitě zase odpojí, aniž by proběhla synchronizace a stáhl nové maily. Už nevím co s tím, jiné aplikace se připojují stále normálně. Čekám stále na nový firmware, ale mám nebrandovanou US verzi telefonu a nic... snad už i v afghánistánu mají novej firmware a US verze nic.... Hodně lidí je vytočených, že Nokia na americký trh kašle a za mě nákup nokie hodnotím jako chybu, kterou už nebudu opakovat.
kloubik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod RobertS 13. 5. 2010 14:17

dolnajs píše:Ahoj, tak jsem taky (ne)šťastným novým majitelem E72. Nokia Messaging mi jaksi nechce synchronizovat účty. :( Synchronizace proběhla akorát poprvé a teď už ani ň. :( Připojením to není. Mám tam nastavené 4 účty (1x na seznamu a 3x gmail na vlastní doméně). Vůbec to nechápu a už vážně netuším co mám udělat, aby to chodilo. :( Poradí někdo prosím?

Reseni je velice jednoduche. Obloukem se vyhni sluzbe Nokia Messaging a emailove schranky si nastav rucne tak, aby nechodili pres Nokia servery. Dosahnes toho tak, ze pri nastavovani schranky se ri v jednom bode ukaze obrazovka s pokecem o sluzbe Nokia Messaging a bude si vyberes Prijmout (a budes mit porad nejaky problem) a nebo Zamitnout (a bude ti vse chodit bezvadne). Nokia Messaging zrejme ma nejaky potencial do budoucna, zatim je to vsak neskutecny zmetek.
RobertS
Junior

Odeslat příspěvekod Pav Lucistnik 13. 5. 2010 14:27

+1

A pokud to s mobilním mailem myslíš vážně, tak se zbav i toho Nokia Messaging klienta v mobilu a zakup třeba výborný slovenský ProfiMail.
Nokia E71 (O2/3G), Nokia E51 (T/3G), 4x Nokia 6120c (Vdf/3G, Vdf/GSM, O2/GSM, T/GSM), 2x Axesstel (U:fon, O2 CDMA), ZTE LTE usb stick (O2 LTE), Lenovo ThinkPad Edge, toť výbava lovce
Pav Lucistnik
Lovec BTS

Odeslat příspěvekod dolnajs 13. 5. 2010 20:12

Ahoj, díky za rady. ProfiMail znám ještě před tím než jsem měl WM a jistí to zezadu. Ale chtěl jsem to vyzkoušet, když to Nokia tak moc propaguje. :)

Jinak jsem problém "vyřešil" tím, že jsem všechny účty přes webové rozhraní Nokia Messagingu odebral, zase přidal a od té doby to jede v pohodě. Mejly chodí tak max. do minuty od přijetí do schránky. Při příštím problému Nokia Messaging vyhazuju z okna. :)
dolnajs
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod lopino 13. 5. 2010 20:13

Mám další dotaz, který sen nikde nenašel. Pokud jsou placené aplikace na Ovi shopu c CZK, z čeho se to čerpá? Bude mi to strhávat operátor? Nebo si někde nastavím nějaký učet, který si nabiji napřiklad před učet bankovní.
HP Probook 5310m
Nokia N8
lopino
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pav Lucistnik 14. 5. 2010 10:44

Lopino: platba kreditní kartou
Nokia E71 (O2/3G), Nokia E51 (T/3G), 4x Nokia 6120c (Vdf/3G, Vdf/GSM, O2/GSM, T/GSM), 2x Axesstel (U:fon, O2 CDMA), ZTE LTE usb stick (O2 LTE), Lenovo ThinkPad Edge, toť výbava lovce
Pav Lucistnik
Lovec BTS

Předchozí stránkaDalší stránka