Nokia E72 - nový firmware 081.003 (listopad 2011)

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod fire.man 7. 1. 2011 14:50

Dobrý den,
mám dnes 3 dny starou tuto Nokii. Narazil jsem na jednu věc a chtěl bych se zeptat jestli někdo má stejný problém. Ve chvíli, kdy píšu smsku, nebo jakýkoliv delší text a píšu ho rychleji, stává se mi, že se vynechávají písmenka. Vynechávají se ale vždy pouze písmena, která mají jako sekundární funkci čísla, plus navíc ještě znaky *#(tzn. klávesy, které mají zašedlou sekundární značku). Vyzkoušet se to dá jednoduše tak, že podržíte jakýkoliv znak, bez zašelé pozice(např. E) a přitom se pokusíte naklikávat jedno z písmen, které má zašedlou sekundární pozici... Tato klávesa v tu chvíli nelze zapsat. Rozdíl ale nastane, když kliknete na E a budete zkoušet napsat jakoukoliv jinou než zašedlou pozici.

Doufám, že jsem to napsal dostatečně srozumitelně a nebudete se v tom ztrácet. Předem vám děkuji za informace, jestli máte stejný problém, případně řešení které toto vyřeší.
fire.man
Junior

Odeslat příspěvekod fire.man 9. 1. 2011 18:13

Takže nikdo nemá podobný problém? Zajímalo by mě, jestli má někdo stejný problém jako já, nebo je to pouze vada mého kusu...
Jinak mám ještě jeden takový problémek, nebo spíše dotaz. Telefon mi občas samovolně sám od sebe vyhledává bezdrátové sítě a i třeba při psaní sms se mi otevře okno: Dostupné bezdrátové sítě a tam jejich výpis. Celkem mě to obtěžuje. Zobrazuje se to nepravidelně a nenašel jsem žádnej důvod proč to dělá. Předem upozorním, že v nastavení WLAN mám v kolonce"Zobrazit dostupné WLAN" zaškrtnuto NIKDY.

Děkuji předem za reakce.
fire.man
Junior

Odeslat příspěvekod rose26 9. 1. 2011 21:14

Samovolné připojování:
Nějaká aplikace - pravděpodobně e-mailový klient, počasí .. se snaží o pravidelnou aktualizaci a tím pádem o připojení na net. Musíš zjistit v které apl.máš aktualizace povolené.
E72
rose26
Junior

Odeslat příspěvekod dolnajs 10. 1. 2011 18:45

Tak jsem právě upgradoval e-mailového klienta z verze 2.20 na 3.05 beta.

http://betalabs.nokia.com/apps/nokia-email

Změny jsou viditelné na první pohled - konečně se nativně zobrazují HTML e-maily. Akorát asi budu muset nastavit stahování celých e-mailů, protože to načítání ze serveru je stále takové pomalé.
dolnajs
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod stampee 13. 1. 2011 16:58

mohl bys prosim upnout nejaky screen toho noveho email clienta?
Predem diky;)
stampee
Junior

Odeslat příspěvekod huncut 13. 1. 2011 17:33

fire.man: Je to tak jak píšeš i u mě. Ale moc nechápu v čem je problém. Copak má smysl snažit se psát další písmeno, když mám stisknuté ještě předchozí? Copak takhle se píše kdekoliv na jakékoliv klávesnici? :)

To že by mi E72 kvůli tomu (nebo kvůli čemukoliv jinému) vynechávala písmena se mi nikdy nestalo. Píše se mi na ní skvěle.

To s tim připojením - nějaká aplikace se ti snaží připojit přes internet. Může to dělat taky a-gps, což se dá v menu vypnout.

Nová verze e-mailového klienta je skvělá, doporučuju upgradovat všem kdo email používají :)
huncut
Junior

Odeslat příspěvekod fire.man 13. 1. 2011 19:01

Tak to jsem rád, že to neníá chyba jen u mě... No tam jde spíš o to, že když si zkusíš napsat slovo máma a klikáš ty písmena rychle, tak to vynechá právě to druhé M. Žádná velká chyba to není. Už jsem si na to zvykl, že musim zvedat prsty, ale moje první smsky vypadali hrozně. Jinak klávesnice na tomhle telefonu je nejlepší qwerty, jakou jsem zkoušel. Myslím tím povrchovou úpravu. Například na C3 strašně kloužou prsty, na E72 je výborná povrchová úprava.

K tomu připojování k internetu. To už jsem vyřešil. Chtěla se připojovat aplikace Traveler. Jenom mě vadí, že mi nejde ani odinstalovat...

Jinak díky za rady a reakce :)
fire.man
Junior

Odeslat příspěvekod teret 18. 1. 2011 09:59

Taky jsem upgradoval někdy minulý týden EMAIL klienta na verzi 3, je rozhodně použitelnější, ale přišlo mi, že strašně žere baterku, takže už je pryč.
teret
Junior

Odeslat příspěvekod mrcrab2man 20. 1. 2011 11:45

Zdravím,
mám E72 od T-mobile. Chtěl bych u ní aktualizovat na nejnovější firmware, ale T-mobile ho ještě neuvolnil. Takže se chci zeptat zda jde nějak přehrát oficiální firmware od T-mobile a zda s tím neztratím nějaké funkce (např. OviMapy zdarma + navigaci). Pokud můžu poprosit i nějaký link na postup přehrání firmwaru.

děkuji
mrcrab2man
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 20. 1. 2011 11:55

Stačilo nebýt líný a porozhlédnout se na fóru viewtopic.php?f=1903&t=1105798
Funkce neztratíš, spíš možná záruku. Je tu o tom taky téma, vyhledej si ho.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod dolnajs 22. 1. 2011 09:33

teret píše:Taky jsem upgradoval někdy minulý týden EMAIL klienta na verzi 3, je rozhodně použitelnější, ale přišlo mi, že strašně žere baterku, takže už je pryč.

Já ho mám necelé 2 týdny a telefon mi vydrží tak nějak pořád stejně, tudíž větší náročnost jsem nezaznamenal.
dolnajs
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mattworld 23. 1. 2011 20:11

V nejbližší době by měl telefon nabídnout aktualizaci. Aktualizace firmware v 053.001
Mattworld
Junior

Odeslat příspěvekod stampee 24. 1. 2011 10:23

např. zde je už ke stažení:
http://www.a2phone.com/nokia-firmware-e ... 3001-v1000

obsah:
missed call notification correction, (oprava ohlasení zmeskanych hovoru)
stampee
Junior

Odeslat příspěvekod Dave_1984 27. 1. 2011 18:20

teret píše:Taky jsem upgradoval někdy minulý týden EMAIL klienta na verzi 3, je rozhodně použitelnější, ale přišlo mi, že strašně žere baterku, takže už je pryč.

Tak to já mám stejný problém. Včera jsem nabíjel a dnes už nemám ani půlku! Před upgradem mi telefon normálně běhal 4 dny. Používám jej pořád stejně, dokonce jsem snížil interval aktualizace, ale to vůbec nepomáhá.
Nechápu, jak by na výdrž mohl mít vliv, ale asi na tom "beta" něco bude. Chci jej dát pryč, protože změny nejsou pro mě zásadní, ale zůstane mi po odinstalaci původní verze?

edit: tak jsem to odstranil a teď jsem zvědavý na výdrž.
Dave_1984
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rose26 27. 1. 2011 19:18

Jsem zvědav na tvou výdrž. Mě se aktualizací nic nezhoršilo.
rose26
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka