Nokia E72 - nový firmware 081.003 (listopad 2011)

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Koffee 22. 4. 2010 09:46

Tak jsem taky updateoval a zde jsou první věci, které jsem chtěl zkusit:
- rozdílné vyhledávání (na home screen mi při namačkání kae, najde i kontakty kač, jinde ne)
- ukládání fotek 5M je rychlejší
- nahrávané video se stále cuká
- nejde vypnout zvuk závěrky u foťáku (nastavení jako na starším FW a pořád to hraje)
Golf 7 R
Koffee
Junior

Odeslat příspěvekod Josef Simon 23. 4. 2010 09:44

Tak jsem nakonec zvítězil nad veškerým SW. Aktualizace se nakonec povedla, vymazal jsem všechno co bylo od Nokie v pc a začal se vším znova, pro jistotu jsem si vzal i nový kabel co byl přímo k E72, jinak používám ten klasivký starý dlouhý. Nainstaloval jsem prve OVI, tam se nekonečně začaly stahuvat aktualizace a po hodině jsem to zarazil. Nainstaloval jsem teda daklší program a to Nokia Updater a světe div se, najednou to vše bez problémů šlo. Pak už jsem víc netestoval, bylo už dost pozdě, tak dneska doinataluji zbytek a uvidím, každopádně OVI jde pryč, na to si asi nezvyknu. Jinak co se týče poznatků s novým FW, tak si myslím, že to jde lehce rychleji, ale aby ne, když se to pročistilo, ale zatím ani jednou nenastala chyby při přepínání profilů mezi normálním a tichým pomocí tlačítka, třív to dost blblo a po přepnutí se to vždy vrátilo na profil normální.
Canon EOS 500D, Canon 18-55 IS, Canon 50mm f/1.8II, Canon 17-55 f/2.8 IS USM, Canon 70-300 IS USM, UV Hoya HD 77mm, Hoya PL-Cirkular HD 58mm
Josef Simon
Junior

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 23. 4. 2010 10:14

Koffee píše:- nejde vypnout zvuk závěrky u foťáku (nastavení jako na starším FW a pořád to hraje)

Ani když se dá tichý profil?
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod anaxagoras 23. 4. 2010 12:05

Brandované telefony je hnus, je to fajn, že mám sice slevu na telefon, ale telefon se seká a vodafone aktualizace v nedohlednu. Měl jsem to předtím s E51 a teď i s E72. Mým nejlepším přítelem je v současné době Navifirm a Phoenix dohromady. Můžu flashovat, co se mi zamane, neřeším product kódy a nečekám kdy se zmátoří nokia i vodafone. Vždy jsem měnil product kódy ale ani potom sem neviděl aktualizaci ani přes telefon, ani přes ovi, ani přes NSU. U E51 to fungovalo bez problémů, ale jak se zdá tak u E72 je to jinak. Každopádně 31.023 firmware už běží a přestal se mi sekat Mail for Exchange, jediná věc, která mě trápila na obou předchozích firmwarech!

Nehledě na to, že mi předtím, NSU telefon vyřadilo z provozu a prostě nenaběhl po úspěšném flashi, takže jsem musel telefon oživovat přes dead flash, což se povedlo...

Ať si kdo chce, co chce říká, Phoenix je bezpečnější flash, než Ovi a NSU dohromady...žádnej zbytečnej balast!
anaxagoras
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Josef Simon 23. 4. 2010 12:23

Já jen podotknu, že mám čistý telefon, ne brandovaný, z toho jsem už taky vyrostl.
Canon EOS 500D, Canon 18-55 IS, Canon 50mm f/1.8II, Canon 17-55 f/2.8 IS USM, Canon 70-300 IS USM, UV Hoya HD 77mm, Hoya PL-Cirkular HD 58mm
Josef Simon
Junior

Odeslat příspěvekod Koffee 23. 4. 2010 15:04

Kryštof Korb píše:
Koffee píše:- nejde vypnout zvuk závěrky u foťáku (nastavení jako na starším FW a pořád to hraje)

Ani když se dá tichý profil?

Ne... Pro jistotu jsem dal normální, tichý zapnul přepnutím přes vypínací čudlík (ne podržením Ctrl) a zkusil. Pak vypnul, zapnul, nastavil znovu tichý (i když už tam byl) a znovu. V obou případech se závěrka ozvala :-|
Golf 7 R
Koffee
Junior

Odeslat příspěvekod ondraschoffka 24. 4. 2010 22:26

tak novej FW už taky hrnu do telefonu, pomohlo odinstalování všeho od Nokie co bylo v počítači, poté instalace pouze NSU, a už to jede, poznatky z nového FW buď zítra nebo v pondělí...
ondraschoffka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Josef Simon 25. 4. 2010 08:19

ondraschoffka píše:tak novej FW už taky hrnu do telefonu, pomohlo odinstalování všeho od Nokie co bylo v počítači, poté instalace pouze NSU, a už to jede, poznatky z nového FW buď zítra nebo v pondělí...

Zkus prosím tě nastavit nějakouu emailovou schránku, Seznam, Centrum. Já se vždy nedostanu dál než je emailová adresa a heslo, tak nevím kde je zakopaný pes.
Josef Simon
Junior

Odeslat příspěvekod ondraschoffka 25. 4. 2010 09:05

vyzkoušel jsem vytvoření nové schránky na seznamu, a vše proběhlo naprosto korektně... nemůže být problém třeba v nedostupnosti GPRS/EDGE/UMTS připojení od operátora? mám pocit, že jsem někde četl, že POP3 účet nejede přes wi-fi, ale možná si to pletu...
ondraschoffka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Josef Simon 25. 4. 2010 09:18

Aha aha, je pravda, že mám veškrá data vypnutá a mám jenom wifi, tak leda jak píšeš a to, že musí být dostupná data, ale pak jistě už půjde načítat a posílat pomocí wifi, nebo se taky pletu?
Josef Simon
Junior

Odeslat příspěvekod ondraschoffka 25. 4. 2010 10:04

tak to netuším, doma nemám dostupou žádnou wi-fi, a beztak přes ní skoro nejedu...
ondraschoffka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Josef Simon 25. 4. 2010 10:27

Zkusím si zase aktivovat data a potom to nastavit, uvidíme,ale snad to pak bude všechno fungovat jak má.
Josef Simon
Junior

Odeslat příspěvekod ondraschoffka 25. 4. 2010 11:28

co jsem zatím vypozoroval - zvuk spouště fotoaparátu opravdu nejde vypnout v nastavení, zatím mi nefunguje sdílení fotek na net - dříve jsem na to měl ještě miniaplikaci furtiv z Ovi storu (teď mi nejde zatím ani jedno, doufám, že to ještě rozchodím), a i do firmwaru E72 se dostalo ono sdílení se Z, jak o něm psal Kryštof v nějaké recenzi tento týden... :)
zbytek dodám zas později....
ondraschoffka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Josef Simon 25. 4. 2010 14:35

Tak jsem aktivoval data a Centrum jsem bez problémů nastavil, ovšem byl pořád problém s odesíláním emailu, příjem šel po wifi, ale odchozí chtěla prostě data.

Nakonec jsem založil mejl na OVI a jsem fakt spokojený, parádní práce, jednoduchost a hlavně bez problémů upřednostňuje wifi a to jak při příjmu, tak odesílání emailu, takže jsem si data opět zrušil a konečně dosáhl svého.
Josef Simon
Junior

Odeslat příspěvekod ondraschoffka 25. 4. 2010 21:26

tak hlavně že se to nakonec nějak vyřešilo, já rozchodil to ´Zdílet online´ spolu s aplikací furtiv na facebook, takže zatím veliká spokojenost, tak snad se vyřeší i to, jak se mi restartoval telefon při odesílání čerstvě pořízený fotky MMSkou v minulém FW, dneska jsem to nezkoušel, ale kdyby to vyšlo, nevěděl bych ani o jedný chybce...! ;-)
ondraschoffka
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka