Nokia E72 - nový firmware 081.003 (listopad 2011)

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Josef Simon 26. 4. 2010 06:48

Tak já mám přece stále dvě vady, při přepnutí ctrl tlačítkem na profil Tichý se telefon občas vrátí zpět na profil Normální, jinak Galerie s obrázky je stále žalostně pomalá...Jinak spokojenost.
Canon EOS 500D, Canon 18-55 IS, Canon 50mm f/1.8II, Canon 17-55 f/2.8 IS USM, Canon 70-300 IS USM, UV Hoya HD 77mm, Hoya PL-Cirkular HD 58mm
Josef Simon
Junior

Odeslat příspěvekod atan 26. 4. 2010 07:41

Dobrý den

Máte prosím někdo zkutečně vyzkoušeno,že na E72,nebo E52 funguje nějaký internetový prohlížeč s podporou Flash ??
Děkuji moc za postřehy ! ;-)
atan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pav Lucistnik 26. 4. 2010 08:18

A ten Furtiv ti funguje? Mě shodil telefon po uploadu každého obrázku (na minulém firmwaru). No používám ted upload fotek přes email, to je pro mě nejpohodlnější.

@atan zkutečně, v prohlížeči, který se dodává s telefonem, flash funguje
Nokia E71 (O2/3G), Nokia E51 (T/3G), 4x Nokia 6120c (Vdf/3G, Vdf/GSM, O2/GSM, T/GSM), 2x Axesstel (U:fon, O2 CDMA), ZTE LTE usb stick (O2 LTE), Lenovo ThinkPad Edge, toť výbava lovce
Pav Lucistnik
Lovec BTS

Odeslat příspěvekod ondraschoffka 26. 4. 2010 08:28

Pav: jj, ten furtiv mi už chodí, stačilo ho odinstalovat a znovu nainstalovat, a funguje jako dřív, ale to co popisuješ mi zas dělalo odeslání právě pořízené fotky MMSkou přímo z aplikace Fotoaparát, možná to bude mít nějakou souvislost, každopádně zatím jsem se s tím od přehrání nového FW zatím nesetkal...

Josef Simon: tu Galerii nemohu moc posoudit, používám Resco Viewer, a tam to bylo ok už předtím... ;)
a to přepínání profilů přes Ctrl mi funguje taky bezchybně...
ondraschoffka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod marecex1511 26. 4. 2010 08:34

to prepinanie ctrl blbne stale..na oboch e72 co mam..nerobil to iba ten uplne prvy firmware, tento to robi..aj ten predtym co bol..ze proste asi tak kazde prepnutie profilu klavseou ctrl nezmeni profil, len tak preblikne..co uz:-(
..made in slovakia..
marecex1511
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pitak 26. 4. 2010 11:35

Musim potvrdit pozitivni zkusenosti s novym firmwarem - jsem skutecne prekvapen :) Nokia kupodivu opravila i dve hodne stare drobne ale otravne chyby (pozoroval jsem je uz na E52, ktere jsem se nakonec zbavil):
-- datum zobrazene v Normalniho profilu se neaktualizovalo - zobrazovalo porad datum kdy byl profil naposledy zapnut
-- po prijeti zpravy ze servisniho kodu (jako treba kredit atd.) se displej dostal do zvlastniho stavu, kdy po stisknuti "cerveneho" tlacitka zmizela pohotovostni obrazovka - byla uplne prazdna. Zobrazila se opet po stisknuti tlacitka Menu (domecek).
Opravdu jsem necekal, ze by to opravili :) Kazdopadne mi Nokia udelala po dlouhe dobre radost.
Piit
pitak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod m0641 26. 4. 2010 14:48

Tak už jde aktualizace i přes FOTA :-)
NAD C 356BEE, napajení Supra, repro ELAC FS 247.3, Bluetooth DAC Arcam miniBlink, Jack-2xCinch Audioquest Golden Gate, Sony Xperia XZ Premium
m0641
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod surf 26. 4. 2010 16:37

Nemáte někdo prosím problém doručení sms...? Pozoruji že opakovaně se mi doručí zprávy se značným zpoždění cca 2 až 3 hodiny a to když zajedu do garáže nebo jedu metra kde ztratím signál a po znovu chycení signálu se nedoručují sms korektně musím mobil vypnout a opět zapnout a pak se mi všechny zmeškané zprávy stáhnou, už mi to dělala také e52 a teď i e72 dělá to i přesto že mám již nový firmware… :-] Může někdo poradit?
surf
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pav Lucistnik 26. 4. 2010 18:59

To je ovšem problém sítě, ne telefonu. Pokud síť není schopna doručit SMS během třiceti sekund (jízda v metru mezi stanicemi je kolem minuty), tak jí odloží do fronty na SMS centru a zkouší doručení znovu třeba až za hodinu.

Pokud ovšem provede telefon nové přihlášení do sítě (studený start, location update, přechod GSM - 3G) tak se kontroluje fronta na SMS centru a SMS jsou ihned doručeny.

-- 26. 4. 2010 20:00 --

Jinak doporučím přepnout na Offline režim a zpět na Normální profil - výrazně rychlejší než restartovat telefon :)
Nokia E71 (O2/3G), Nokia E51 (T/3G), 4x Nokia 6120c (Vdf/3G, Vdf/GSM, O2/GSM, T/GSM), 2x Axesstel (U:fon, O2 CDMA), ZTE LTE usb stick (O2 LTE), Lenovo ThinkPad Edge, toť výbava lovce
Pav Lucistnik
Lovec BTS

Odeslat příspěvekod samo 27. 4. 2010 09:58

Zdravim. chcem sa opytat, ci ste niekto nemali problem s nabijanim E72. Pocas noci je telefon na nabijacke a rano displej stale ukazuje, ze sa mobil nabija a po odpojeni vydrzi tak pol dna pouzivania. Vdaka,S.
samo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mattworld 27. 4. 2010 10:05

Ahoj, tak sem včera přes FOTA aktualizoval soft a mám jeden problém. Aplikace Nokia messaging se opravdu vylepšila, ale po odeslání e-mailu ( přes email.cz ) se mi odeslané maily nezobrazují ve složce Odeslaná pošta - prostě se odešlou a zmiznou. umí někdo poradit? Díky.
Mattworld
Junior

Odeslat příspěvekod ondraschoffka 27. 4. 2010 10:21

Mattworld: a neobjeví se tam po nějaké době, cca po pěti, deseti minutách? občas se mi toto taky stane, ale není to nic, co by mi nějak vadilo, pro upřesnění - používám účet gmail...
ondraschoffka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mattworld 27. 4. 2010 10:25

Právě že neobjeví - zkoušel sem se ještě ted podívat na email.nokia.com, jestli to tam není někde v nastavení, ale nic.
Mattworld
Junior

Odeslat příspěvekod marecex1511 27. 4. 2010 15:54

samo píše:Zdravim. chcem sa opytat, ci ste niekto nemali problem s nabijanim E72. Pocas noci je telefon na nabijacke a rano displej stale ukazuje, ze sa mobil nabija a po odpojeni vydrzi tak pol dna pouzivania. Vdaka,S.

hej, toto mi robi moja cierna e72, hneda ide v poho..ta cierna bola aj v servisem ale na chybu neprisli...proste sa neda dobit do konca, a pak nevydryi nabita ani par hodin..
..made in slovakia..
marecex1511
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod surf 27. 4. 2010 21:28

Pav Lucistnik píše:To je ovšem problém sítě, ne telefonu. Pokud síť není schopna doručit SMS během třiceti sekund (jízda v metru mezi stanicemi je kolem minuty), tak jí odloží do fronty na SMS centru a zkouší doručení znovu třeba až za hodinu.

Pokud ovšem provede telefon nové přihlášení do sítě (studený start, location update, přechod GSM - 3G) tak se kontroluje fronta na SMS centru a SMS jsou ihned doručeny.

-- 26. 4. 2010 20:00 --

Jinak doporučím přepnout na Offline režim a zpět na Normální profil - výrazně rychlejší než restartovat telefon :)

Tak včera jsem volal operátora a požádal ho o prověření pozdního doručení sms a dnes mi operátor volal že se jedná pravděpodobně o problém simkarty jelikož je již deset let stará a to bych teda vůbec nehádal…? Tak nevím, ale už testuji jinou kartu a zatím to vypadá dobře…
surf
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka