Nokia E52 - aktuální fw 091.003 z května 2012

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod -vasek- 21. 1. 2010 14:55

ano, nainstaluj nejnovější verzi Ovi maps. ;-)
-vasek-
Junior

Odeslat příspěvekod marsark 21. 1. 2010 15:24

Tak jsem na E52 otestoval nové free Ovi Maps. Naviguje to pěkně. Fakt super. Konečně ten telefon za ty prachy za něco trochu stojí.
marsark
Junior

Odeslat příspěvekod papluh 21. 1. 2010 16:25

-vasek- píše:PetrCi: Do toho vyhledávacího okénka to napiš ve tvaru: Město,Ulice,ČP ;-)

Hej, ale nejak mi tam nefunguje autocomplete ako ked to bolo po jednotlivych polozkach stat,mesto,ulica v predoslych verziach Ovi Maps. Co je neprijemne ak neviem uplne presny nazov, alebo nemam cas vypisovat cely nazov.
Napriklad "velke popovice" v predoslej verzii stacilo dat 1. "cz" 2. vybrat "czech rep." z autocomplete 3. v meste "velke pop" 4. vybrat "velke popovice" z autocomplete. V novej verzii pokial tam clovek nepise cele "velke popovice" tak mu tam hadze uplne ine mesta ci skor body zaujmu ako su stanice a pod. co je dalsi velky problem pri prehladnosti.
ALebo napriklad ako ne-nemcinar sa pomylim a napisem "bad gastain" miesto "bad gastein", v novej verzii mam smolu, v starej by mi autocomplete ukazal ako vyzera spravna moznost...
papluh
Junior

Odeslat příspěvekod -vasek- 21. 1. 2010 16:48

papluh: Jo to je fakt. Taky z tohoto vyhledávání nejsem nijak odvázaný..
-vasek-
Junior

Odeslat příspěvekod henda 21. 1. 2010 19:01

Zdravím...má cenu si pořizovat Sygic navi, když jsou nyní OVI Maps zdarma?? Co je stabilnější systém? Ovi Maps jsem již stáhnul a vše funguje dobře...jsou OVI maps plně funkční offline? Díky předem za odpověď. ;-)
henda
Junior

Odeslat příspěvekod papluh 21. 1. 2010 19:18

-vasek- píše:papluh: Jo to je fakt. Taky z tohoto vyhledávání nejsem nijak odvázaný..

Tak som zistil, ze na stary sposob vyhladavania sa da dostat z planovania cesty -> pridat novy bod -> Adresa
papluh
Junior

Odeslat příspěvekod ego42 21. 1. 2010 19:22

Jsou plně použitelný i offline. Ergonomie ovládání je diskutabilní, ale pokud nejsi řidič z povolání, nemá asi placená licence na jiný soft moc smysl. A pokud jsi, nejezdíš podle telefonu.
Nokia tímhle tahem podle mě prakticky zabila všechny výrobce navigací pro Symbian, pro které zbyl jenom strašně malý trh (ne-Nokie, speciální funkce pro pár uživatelů...). Tipuju, že teď všichni utlumí nebo úplně zastaví vývoj tak, jako to už dřív udělal TomTom.
ego42
Junior

Odeslat příspěvekod henda 21. 1. 2010 21:03

díky za rady . Jen se ještě zeptám-jak nejlépe přetáhnout obsah z nynější karty 1gb na novou 8gb . Jestli je lepší pres Pc suite nebo stačí
přetáhnout z karty do compu a pak na novou kartu. Bude se mobil chovat stejně - nastavení, aplikace atd. 0ještě mám dotaz ohledne navigace, jak je možné ze při každém puštěni se načtou nějaké kb, dle protokolu
henda
Junior

Odeslat příspěvekod tvalusek 21. 1. 2010 21:10

Rozhodně doporučuju jít přes comp - přes něj totiž přetáhnete i složky, které se při kartě v Nokii zkopírovat nedají.
tvalusek
Junior

Odeslat příspěvekod jiri733 21. 1. 2010 21:35

provedl sem aktualizaci ovi maps a porad to po me chce zaplatit licenci! Dělá to někomu z vás Taky?
jiri733
Junior

Odeslat příspěvekod Slawall 21. 1. 2010 22:21

Aktualizoval jsi přes PC nebo přes telefon? Pokud jsi to aktualizoval přes PC, tak to zkus přes telefon...já na 5800 přes PC stáhnul mapy a hlas, ale aplikaci jsem musel stáhnout přes telefon...
Slawall
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod papluh 21. 1. 2010 22:28

Ja som si .sis subor stiahol do PC, poslal cez BT do E52ky a instaloval priamo z inboxu bez odinstalovania predoslej verzie.
Niekde online som cital, ze je lepsie najprv staru verziu odinstalovat. Zevraj nova verzia nedokaze vzdy vymazat vsetky data po starej verzii a clovek tak zbytocne prichadza o miesto v pamati telefonu.
papluh
Junior

Odeslat příspěvekod pavek.1 22. 1. 2010 15:18

Tak už ji mám, novou Nokii E52 a nemá chybu :-D :-D :-D
pavek.1
Junior

Odeslat příspěvekod a.baloo 22. 1. 2010 15:50

papluh píše:
-vasek- píše:papluh: Jo to je fakt. Taky z tohoto vyhledávání nejsem nijak odvázaný..

Tak som zistil, ze na stary sposob vyhladavania sa da dostat z planovania cesty -> pridat novy bod -> Adresa

:roll: akosi neviem najst to planovanie trasy. musis uz byt niekde "v mape"? :-[
a.baloo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod papluh 22. 1. 2010 17:08

a.baloo: V mape ked je to v kurzorovom mode (tj nie sledovanie pozicie) a pri stlaceni prostredneho tlacitka je menu kde je 'add to route'. To prida aktualny bod a je tam moznost pridat dalsi 'add new route point' kde je na vyber aj History aj Address. Akurat s tymi vysledkami clovek nemoze robit nic ine ako pridat do cesty :(
Ako som uz v inom threade pisal, Ovi Maps v3.03 je krok spat co sa tyka pohody ovladania oproti v3.02...
papluh
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka