Nokia E52 - aktuální fw 091.003 z května 2012

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Palok 9. 8. 2010 18:59

Na tuneroch alebo autoradiach sa da zobrazit (samozrejme, ak to stanica vysiela) aj dalsi text, zvycajne pod nejakym tlacitkom s nazvom INFO alebo TEXT. Vtedy sa zobrazia aj dalsie udaje - najcastejsie typ programu alebo, ako som spominal, interpret a nazov skladby (na Slovensku napr. Radio_FM). V tomto tel. som ale na nic take zatial neprisiel.
Palok
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vpe 9. 8. 2010 20:00

urcite? Neni to spis dynamicky vs. staticky RDS?
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod saput 10. 8. 2010 07:22

Ahoj, nevíte někdo prosím co může znamenat když při instalaci aplikace vyjede hláška "Požadovaný přístup aplikace není zajištěn" ? Jedná se mi o app PhoneTorch. Mám ji ocertifikovanou a když spustím instalaci, tak se v poho proklepu až k dotazu na umístění (zda do paměti nebo na kartu) a pak ať zadám jakýkoli umístění tak vyskočí zmíněná hláška a instalace se ukončí. S žádnýma jinýma aplikacema jsem při instalaci problémy neměl, tak nevím. Poradí někdo prosím? Díky
saput
Junior

Odeslat příspěvekod Sentry 10. 8. 2010 08:15

Při instalaci aplikace se mi zobrazí hláška "nelze nainstalovat chráněnou aplikaci od neznámého dodavatele" a "požadovaný přístup aplikace není zajištěn". Co mám dělat?
Možnost 1.
Je možné, že instalujete aplikaci již dříve ocertifikovanou starým certifikátem přes MobileSigner nebo SignSis. Je zapotřebí udělat si certifikát nový, platný na 3 roky a znovu si sehnat "unsigned" aplikaci, tzn. ještě necertifikovanou původní verzi. Tu následně ocertifikujte novou generací certifikátů s platností 3 roky a aplikace Vám již půjde bez problémů nainstalovat. Návod, jak získat certifikát a zacházet s ním naleznete ZDE
Nicméně za mnohem elegantnější a jednodušší řešení považuji Hack systému a umístění upraveného installserveru do C:/sys/bin. Jak na to, naleznete:
ZDE je návod pro starší telefony, které už jsou pro Nokii pasé (N73, N80, N93, E50 a další S60 9.1 telefony)
ZDE je potom návod pro novější telefony, kde Nokia ještě boj se svými zákazníky nevzdala (N95, N81, N82 a novější, vesměs S60 9.2 a výš)

Možnost 2:
Je možné, že daný problém Vám vzniká přímo při certifikaci. Již jednou certifikované aplikace není třeba certifikovat podruhé a po takové operaci Vám instalovat ani nepůjdou. Základní koncovky S60 9.X aplikací jsou *.sis nebo *.sisx. Zatímco z koncovky sis nevyčteme, zda už aplikace certifikovaná je nebo není, a musíme se spolehnout na informace přiložené k ní, či to prostě zkusit a počkat si, co telefon udělá, tak u koncovky sisx si můžeme být jisti, že aplikace už podepsaná je. Proto všeobecně platí, aplikaci s koncovkou *.sisx nikdy necertifikujte, ona už totiž podepsaná je.

Možnost 3:
Je možné, že se jedná o aplikaci s přístupem do systému, a tu bez Hacku nenainstalujete.
ZDE je návod pro starší telefony, které už jsou pro Nokii pasé (N73, N80, N93, E50 a další S60 9.1 telefony)
ZDE je potom návod pro novější telefony, kde Nokia ještě boj se svými zákazníky nevzdala (N95, N81, N82 a novější, vesměs S60 9.2 a výš)
OnePlus Nord 3 5G - 16GB / 256GB
Model: CPH2493
OxygenOS 13.1.0.592(EX01)
Sentry
Junior

Odeslat příspěvekod meme1255 10. 8. 2010 08:33

Stačí PhoneTorch ocertifikovat přímo na OPDA :)
meme1255
Junior

Odeslat příspěvekod Firestone 10. 8. 2010 09:43

k tématu RDS:
Tak třeba rádio ROCK MAX taky zobrazuje běžně název interpreta a název songu.
Kéž by to zavedli i do mého oblíbeného Rádia Beat :-]
HTC Desire Z (Vdf) | Nokia 6230i (Vdf) | Huawei E160 (O2) | ASUS Eee 1000H | rockstable Intel Core 2 Duo@3150 MHz | Ultimate Ears SuperFi 5 Pro@iAUDIO i7
Firestone
Junior

Odeslat příspěvekod Tecko 10. 8. 2010 13:49

Cau panove.poridil jsem si tedy taky E52. zatim dobry.porad se mi prihlasovala na net sama od sebe tak jsem to zakazal. Byl to asi pomocnik A-GPS to je v poho.jde mi jen o jednu vec. kdyz zadam navigaci z me polohy nekam do mesta a cestou chci navstivit nejake dalsi mesto.jak to do te navigace zadam? jednodse receno potreboval bych pridat prujezdni misto. jde to vubec?
Tecko
Junior

Odeslat příspěvekod Sentry 10. 8. 2010 14:03

Tecko

predpokladam, ze rec je o OVI mapach.

Kdyz mas otevrenou trasu a v ni dva body tj. vychozi a cilovy, mel by jsi tam mit dale v tom zobrazeni volbu Pridat novy bod trasy. Na ten kliknes, vyberes zvoleny bod, ktery se ti objevi na konci trasy. Kliknes na nej stredovym tlaitkem joysticku a objevi se volby Upravy/Presunout/Odstranit. Zvolis Presunout a mas prujezdni bod.

Vytvor si ucet na OVI serveru, kde si pak muzes trasu podrobne naplanovat na pocitaci a ulozit pak do telefonu synchronizaci s OVI map serverm. Postup popisuji zde:

viewtopic.php?f=6&t=1099395&p=7601857#p7601857
Sentry
Junior

Odeslat příspěvekod hokysan 10. 8. 2010 16:08

Zdravím,
tak jsem se taky po přiznám se dlouhých úvahách stal majitelem telefonku.Mám ho dnes celý den v rukách a instaluju a instaluju.Pochází od O2 a musím přiznat,jsem veeeelice spokojen.
Vše co jsem se dočetl tady na fóru mě krapet znervózňovalo,ale telefon šlape jak hodinky.Žádný restart,žádné vypadávání signálu,mail i GPS v pohodě.Je nástupcem 6730ky (poloviční manažer),E66ky (nejsem úplně na vysouváky),E71(tu si teda nechám) a E51ky (je jejím fakt dobrým nástupcem).Tak snad holka vydrží.Takže...6730 go to world :-[

-- 10. 8. 2010 17:12 --

Ještě jedna maličkost.....pár prográmků jsem ocertifikoval na stránkách www.drjukka.com-v souboru SymbianSygned.Vezme vesměs všechny aplikace v sis a přes mail ocertifikuje bez problémů.
Asus ZenFone2,ZE500CL
Microsoft Lumia 640XL DS W10
hokysan
Junior

Odeslat příspěvekod cukrik22 10. 8. 2010 20:55

caute, mam taky problem bol som na dovolenke (10 dni) a fon zostal doma, vypnuty, po navrate som ho ozivil a snazil sa pustit JBtaskman, nic, rovnako Opera Mobile 10, ako aj hra Bubbles, Opera 5 mini funguje bez problemov, ale tie tri aplikacie nie a nie spustit, na JBTaskmana a Operu 10 pomohol reinstal ale pre zaujimavost co sa mohlo pokaslat? skusal som aj vypnut-zapnut fon aj vybrat baterku, Bubbles je stale hluchy (podotykam nejde o hru ale o princip), vdaka a odp...
cukrik22
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tecko 11. 8. 2010 08:00

Sentry píše:Tecko

predpokladam, ze rec je o OVI mapach.

cau diky za radu.bohuzel se to nepodarilo. naviguji se z bodu a do bodu b dam volby/body trasy/pridat novy bod trasy ....potvrdim ale vyjede me seznam mist jako jsou bankomaty, lekarna, obchod atd...centrum mesta nebo hledani v mape vubec ne...mam posledni verzi map....Diky
Naposledy upravil Fíla dne 11. 8. 2010 12:25, celkově upraveno 1
Důvod: není nutné citovat celý příspěvek
Tecko
Junior

Odeslat příspěvekod Sentry 11. 8. 2010 09:00

Tak ja nevim jestli v posledni verzi 3.04 nejak zmenili menu, ale kdyz das Pridat novy bod trasy, tak ja tam mam nabidku Moje poloha, Mista, Historie, Z mapy, Adresa, Z hledani ... takze jsi tam dle meho zvolil neco spatne, kdyz te to hodilo na seznam mist s bankomaty apod.

Edit:

Tak jsem si ted vsiml na jinem foru, ze u verze 3.04 (a patrne uz i u 3.03) je to menu opravdu trochu predelane a rozsirene mj. napr. o online report chyb v mape. Mohl by se tedy k problematice nastaveni prujezdniho bodu vyjadrit nekdo, kdo ma nejnovejsi verzi ?
Sentry
Junior

Odeslat příspěvekod Tecko 11. 8. 2010 11:59

Tak jsem na to uz po par hodinach patrani prisel.
Musi se dat MAPY a pak jak chcete navigovat. tak treba autem. nasledne zvolite mapa a pote hledat jakmile si vyhledate cil treba i centrum mesta potvrdime a nasledne vyjede nabidka co s cilem udelat.zda pesky do mista, autem do mista, ale je tam i polozka pridat do trasy. potvrdime a pak se objevi seznam bodu trasy vcetne polozky pridat novy bod. tak dame a vyjede nabidka moje poloha/historie/z mapy/adresa a hledani a tady uz si kazdy zvoli co potrebuje. Napriklad adresa vyplnime jen mesto dame vyhledat a mame dalsi bod.takto si je tam nasazime dle poradi jizdy. Nasledne je zde nabidka zobrazit trasu kde se nam cela trasa ukaze a pak je zde nabidka volby. po otevreni si trasu bud ulozime nebo projedeme. tak snad vam to pomohlo :) stejne jako me
Naposledy upravil Fíla dne 11. 8. 2010 12:25, celkově upraveno 1
Důvod: předchozí příspěvek se necituje
Tecko
Junior

Odeslat příspěvekod Marty McFly 11. 8. 2010 14:27

Mám dotaz na zkušenější najitele E52.
Na ICQ a SKYPE používám aplikaci NIMBUZZ... rád bych se zeptal, když už má telefon kamerku i na videohovory... podařilo se někomu uskutečnit přes skype i videohovor? ...a pokud ano, díky které aplikaci?
Díky všem! Marty
Čerstvý majitel E52 black a taky ještě stále ten NEJ telefon NOKIA 6310i, History: NOKIA 6210, NOKIA 5110
Marty McFly
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ondraschoffka 11. 8. 2010 15:16

Marty McFly: videohovory přes Skype uměl Fring, ale mám dojem, že před několika dny jim to Skype zatrhnul, a už to nejde... snad v další verzi aplikace Skype, potom možná i v Nimbuzz.. ;)
ondraschoffka
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka