Nokia E52 - aktuální fw 091.003 z května 2012

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kubes_ 13. 7. 2011 17:22

Zdravím všechny přítomné. Delší čas sleduji se zájmem forum, které mě pomáhá v léčení mě zapůjčené E 52, jež mě trápí a rozhodně se nechová jak má. Postupně jsem instaloval nejnovější sw ( 071...) ale moc se to nezlepšilo. Ani po prostudování návodu a po mnoha dnech pokusů a omylů se mě nepodařilo zjistit, zda je možné již ujetou nebo ušlou trasu dodatečně přenést do PC, resp. nejdříve do tlf. a pak PC. Tedy před tím, než příslušným tlačítkem v telefonu navigaci ukončím. Nikde mě to už nenabídne možnost...oblíbené ...trasy..uložit. Nevím, jestli to nejde, nebo je uvnitř přístroje něco špatně. Jakmile se majitel vrátí ze zahraničí, půjde stejně do servisu, protože je uvnitř, bez ohledu na to, co jsem již uvedl, nějaký vadný, teplotně závislý spoj. Když byla zima, tak to ještě šlo, ale teď když je horko, tak mě spadne i několikrát denně. Delší navigaci jak 45 min nevydrži nikdy a delší hovor jak 10 min. taky né. Musím ji v ruce držet jen za okraj, abych ji nezahříval, ale většinou to stejně nepomůže, jen se to oddálí. Děkuji za případnou radu ohledně ukládání tras. Zdraví Kubes
kubes_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jake21 14. 7. 2011 12:29

Lze nějak nastavit hlasitost u smsek? Myslím tedy jinak než si změnit tón jejich vyzvánění. V úpravě profilu jsem jen našel nastavení typu a hlasitosti vyzvánění ale u smsek nic takového není. Díky za odpovědi
Jake21
Junior

Odeslat příspěvekod cert55 14. 7. 2011 16:44

Ani po prostudování návodu a po mnoha dnech pokusů a omylů se mě nepodařilo zjistit, zda je možné již ujetou nebo ušlou trasu dodatečně přenést do PC...

Navody ctu,az kdyz je to opravdu nutne...mapy od Nokie nejsou urceny pro navigaci,at uz jsou to Nokia nebo OVI Maps.Uslou trasu je mozne taky nascreenovat.
.... nějaký vadný, teplotně závislý spoj...

Tohle je tema na dlouhou diskusi.Logicky by meli hrat vice tenke MT,kdy silny procesor neni mozne chladit,ale byl jsem vyveden z omylu,ze je to jinak.MT se zahrivaji nejen pri zapnutem GPS a internetu,ale i pri neukoncene javaaplikaci,kdy se vybiji baterie.
Pozn.Dobre hreje X-peria mini pripojena na internet-vhodna na zimni vecery. 8-P
Nekupuj,co zdarma ziskat muzes...
Nejsem tak bohatý,abych kupoval drahé věci,když je můžu mit zadarmo...
cert55
Junior

Odeslat příspěvekod slavekm 15. 7. 2011 07:50

Mozna nastal cas si ten navod precist :-) Mapy od Nokie jsou prave pro navigaci a nic moc dalsiho. Aspon ja podle nich v aute v pohode obcas jezdim a to mam hozeny mobil v prihradce, kde nevidim na displej a nechavam se navigovat jen hlasem. A trefil jsem vzdy.

Rada nascreenovat si uslou trasu? :-)))))) Co treba odpoved, ze navigace od nokie neumoznuje ulozit trasu a tedy ani exportovat, ale ze existuje rada programu, ktere toto zvladaji a daji se nainstalovat? Osobne pouzivam na logovani usle trasy sports tracker, ktery umoznuje export trasy do GPX. A dalsi jiste pouzivaji jine programy.
slavekm
Junior

Odeslat příspěvekod cert55 15. 7. 2011 16:43

Co treba odpoved, ze navigace od nokie neumoznuje ulozit trasu a tedy ani exportovat, ale ze existuje rada programu....

Chytremu napovez.... nechtel jsem vnucovat Screenshot,Supershot,GifTailor atp./urcite to neni ono?/ Musel bych se podivat do jedne slozky s ulozistem tras v systemu...ale,jsem jenom junior. ;-)
Mapy od Nokie jsou prave pro navigaci a nic moc dalsiho.
:shock: :shock: :shock:
Tak,nahodou jsem si precetl upozorneni pri spusteni aplikace i popreni zodpovednosti....
Asi mame kazdy jinou verzi.
Na trhu jsou skutecne navigace.Na opravdove vyuziti vsak potrebuji velky displej a hodne RAM,coz MT povetsinou nemaji. :hm
Pozn.Jak rozumite vete:
Mapy nesmeji pouzivat ridici pri rizeni motoroveho vozidla? Mapy mohou byt do jiste miry nepresne a neuplne.... viz o aplikaci-popreni odpovednosti...
cert55
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 15. 7. 2011 17:20

Nastavit před jízdou a ***** se v tom za jízdy, jak jinak tomu rozumět
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod dejvidek 15. 7. 2011 18:59

To je panečku objev světa, že v (některých) Nokiích je navigační aplikace. To že se při řízení navigace nepoužívá je snad logické - máš se věnovat řízení a né šachování s navigací, ať je v telefonu a nebo je to "klasická" autonavigace. A to že může být navigace nepřesná je snad jasné každému, upozornění je tam pro jedince co slepě čumí do navigace a jedou přesně podle ní (včetně případných chyb).
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod rominho22 16. 7. 2011 19:52

na niektorych (asi hlavne brandovanych) telefonom sa FOTA profil neda nastavit. Skusal som svoju E52 kupenu v T-Mobile. Vyzera to tak, ze T-mobile tam ulozil nejaky poskodeny profil "Nokia", takze telefonu sa nepodarilo pripojit. A ani sa nijako neda ten profil zmenit, v telefone sa neukazuje (zoznam profilov je prazdny), ale pri pokuse o pridani noveho profilu sa uz neda pouzit Server ID "Nokia", lebo telefon zahlasi ze uz existuje.

Názov servera Nokia
ID servera Nokia
Heslo servera firmupservpass
Miesto prístupu [vyberte preferované miesto prístupu]
Adresa hostiteľa https://dms.update.nokia.com/dms/omadm
Port 443
Meno používateľa nokiams
Heslo DM nokiamspass
Povoliť konfiguráciu Áno
Automaticky prijímať všetky žiadosti Áno
rominho22
Junior

Odeslat příspěvekod cert55 17. 7. 2011 09:43

To že se při řízení navigace nepoužívá je snad logické - máš se věnovat řízení...., upozornění je tam pro jedince co slepě čumí do navigacea jedou přesně podle ní...

Takze nepouzivat,necumet a jen poslouchat.konecne tomu zacinam rozumet. :tleskani
Faktem je,ze se mapy maji a/aktualizovat,b/nejlepsi navigace do MT je Sygic Mobile a c/ Nokia Mapy muzou pomoci pri orientaci v zalesnenem terenu i mezi panelaky-tedy v pripade,ze nevite kde skutecne jste. 8-D
cert55
Junior

Odeslat příspěvekod Bassmann 17. 7. 2011 11:04

Hm, to jsem taky moc nepochopil. Co je logického na tom, že se při řízení nemá používat navigace, která je snad vytvořena právě pro to, aby byla používána při řízení? Jak mi pomůže v autě navigace, když nebudu řídit?
A jen pro jistotu - používáním navigace je rozuměno její užití pro navigování odněkud někam, tedy za jejím primárním účelem.
Bassmann
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 17. 7. 2011 15:29

Si dělejte podle vašeho svědomí.

Nač to řešit, když si každý bude dělat to, co chce
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Kniter 17. 7. 2011 19:44

rominho22
prehrat nebrandovany firmware a potom uz bude fota fungovat.
Mas moznost este format telefonu (ale asi to nepomoze. ten skryty nefunkcny profil tam asi nikto nedaval rucne, alebo prehrat novsi fw cez nsu. Mozno v novsom fw to bude opravene.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kingo68 17. 7. 2011 20:03

čavte , nevedeli by ste mi niekto poskytnut firm. na Nokiu E52 - RM-469 EUROPE 071.004 v12.00 ? pretože sa mi nedari ho nikde zohnať :( , dakujem
Kingo68
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jake21 17. 7. 2011 20:29

Nevíte někdo jakou aplikaci použít na scanování dokumentu do pdf přes fotoaparát? Zkoušel jse několik vezí DocScanneru ale bohužel se mi s ním nepodařilo ještě žádnou stránku načíst :-( i když instalace vždy proběhla korektně.
Jake21
Junior

Odeslat příspěvekod rominho22 17. 7. 2011 20:49

Kniter píše:rominho22
prehrat nebrandovany firmware a potom uz bude fota fungovat.
Mas moznost este format telefonu (ale asi to nepomoze. ten skryty nefunkcny profil tam asi nikto nedaval rucne, alebo prehrat novsi fw cez nsu. Mozno v novsom fw to bude opravene.

skusal com cez Phoenix ale naskoci toto http://www.upnito.sk/0/tj4w9jkw4thpepza3hqf66tp5wt2a2hj.jpg ze tam chyba jeden subor
rominho22
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka