Nokia 2700 classic (diskuze)

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Deleted user 14. 8. 2009 15:59

Zajímavé je, že ale designově se 2700c podobá mnohem více vybavenému bráškovi 6303c.

Jinak jde o zajímavou strategii, u Nokie doteď ne zrovna moc viděnou - de facto pokus těmito nenápadnými, ale přitom vysoce žádanými telefony pokrýt několik cenových tříd, uspokojit větší množství cílových skupin. Jsem zvědavý, jestli tenhle "classic Nokia" manévr zafunguje. :-)

Odeslat příspěvekod Kycltov 14. 8. 2009 17:51

Tato Nokia by mohla být spíš nástupcem 3110 classic, tento model vylepšuje fotoaparát, displej, je desingově pěkný... Já už uvažuji dost telefonech, co by byly dobří nástupci mé E65, a tahle mě potěšila ;-)
iPhone 5S Space Gray
T-Mobile CZ
Kycltov
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Deleted user 14. 8. 2009 19:18

Jaký software by v tom vlastně měl tepat, také 6. edice? Aby to nebyla ta zjednodušená verze pětky, co je např. v Nokii 5000. S plnohodnotnou šestkou by to bylo fér. :-]

Odeslat příspěvekod Deleted user 14. 8. 2009 19:47

Počkat, v 5310XM není FP1. :-)

Odeslat příspěvekod Deleted user 14. 8. 2009 20:08

Zajímavé. Píšou to i u 6500 classic/slide, což byly první zástupci 5. edice vůbec, a že by tam hned byl feature pack... a 5310 XM (společně s 5610 XM) jede na stejné verzi S40 jako zmíněná dvojice. Vlastnil jsem je, takže tohle vím jistě.

Odeslat příspěvekod Deleted user 14. 8. 2009 20:25

OK, tak beru zpátky. Ty modely, co jsem jmenoval, FP1 skutečně mají. Rozklikl jsem si recenzi 7500 Prism a na screenshotech našel jeden konkrétní rozdíl. :-)

Odeslat příspěvekod Deleted user 14. 8. 2009 21:22

V podstatě je to úplná prkotina. :-) Jen drobná změna ve formulářích, když máš zvolit položku ze seznamu. Podle všeho tedy FP1 5. edice přinesl možnost přepínat mezi těmi položkami v horizontálním směru - viz foto 7500 Prism vlevo, 6500 Classic vpravo:

Obrázek :arrow: Obrázek

Odeslat příspěvekod Deleted user 14. 8. 2009 22:05

Jo, s hodinami máš taky pravdu. To v 7500 Prism jsou oboje ještě přežitky ze 3. edice. :-)

A k 2700c: ta verze S40 bude asi nějaký pěkný hybrid. :D Ikony má nové, ovládání vypadá, jako by bylo z pětky, ale mezi položkami přechází animovaně a grafika druhé úrovně je úplně přepracovaná, ikony nejsou tradičně na levé straně, ale vpravo. Vypadá to zajímavě, musím říct. :-) APR opravdu vypadá, že absentuje.

Odeslat příspěvekod Kycltov 15. 8. 2009 10:35

Už jsem na to přišel, 2700 classic je překrytovaná 5130 XM, ta také nemá aktivní pohotovostní režim ;-)
iPhone 5S Space Gray
T-Mobile CZ
Kycltov
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Deleted user 15. 8. 2009 10:48

To sice nemá, ale absence APR je zároveň jediná podobnost, kterou mezi těmi dvěma telefony vidím. Vždyť UI 2700c je úplně jiný než u 5130XM, proboha. :-)

Odeslat příspěvekod Kycltov 15. 8. 2009 13:14

Ale vážně, slot na karty z boku... Desingově je to samozřejmě jině - 5130 vypadá jako plasťáček, tady je vzhled luxusnější. Vážně jsou to jinak podobné telefony, mají stejné umístění reproduktorů, konektorů na sluchátka...
iPhone 5S Space Gray
T-Mobile CZ
Kycltov
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Deleted user 15. 8. 2009 16:05

Fíla píše:Jinak u Nokie 2700 je zvláštní, že používá ikonky ze 6. edice, přitom obsahuje edici pátou.

Právě proto jsem prohlásil, že to je hybrid. :-) Minimálně dokud nebude k dispozici detailnější pohled do UI, bych se zdráhal to hned označit za 5. edici. Leda že by to byl už nějaký hrozně vysoký feature pack.

Odeslat příspěvekod Ivo Kocera 24. 8. 2009 13:52

- mám telefon na test, s kartami microSDHC si poradí, bez problémů obsluhuje 8 GB
- pohotovostní režim opravdu není
- jinak je to pohodový telefon, fotí otřesně, ale jinak spokojenost, za ty peníze..
Ivo Kocera
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod magnificent 24. 8. 2009 15:04

Tak jsem si ji dneska koupil.Musím říct ,že hezčí telefon se na trhu hledá velice těžko(napříč celým cenovým spektrem) a úplně jsem se do jejího vzhledu zamiloval :-* Je velice podobná N. 6700 classic.Původně jsem chtěl telefon se symbianem ,ale ten si koupím až nebudu muset řešit kompromisy typu symbian to má ,ale foťák jen 3mpx bez AF apod.Do té doby budu doufám spokojen s touto Nokíí.Jenom mě zarazila jedna věc a to ,že když jsem si aktivoval OVI nebo co to je tak mě přišla první sms od nokie s heslem na netový stránky nokie a napsalo mě to ,že se meě tato zpráva uloží do přijatých,ale není tam nevíte někdo co s tím?
magnificent
Junior

Odeslat příspěvekod Ivo Kocera 24. 8. 2009 15:23

už jste přišel na možnost aktivace: "efekty osvětlení"? Co to dělá? Já jsem na to nepřišel, tak nevím, kde dělám chybu, díky
Ivo Kocera
Redaktor MobilMania.cz

Další stránka