Nokia 5230: levný dotyk

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod mrchaa 5. 2. 2010 19:25

Přemýšlím nad koupí :) mohu poprosit nějakého majitele, jestli by neuploadl nějakou fotografii? Zajimalo by me, jak ten 2MEGA bez ostreni, blesku foti :) ale tak nic moc od toho cekat asi nemuzu, ale to uz me moc neovlivni, spis zvedavost :D
mrchaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wop1 5. 2. 2010 19:55

Mám ji 5 dní , můj první dotyk takže zatím si zvykám. Když to shrnu za ty prachy hodně muziky :-D navi funguje supr zatím žadný problém. 8-)
wop1
Junior

Odeslat příspěvekod Kycltov 5. 2. 2010 22:03

Tohle je vážně koukám hitovka :-) Doufám, že ji zařadí operátoři do nabídky.

Jak je to s tím displejem na světle? Vždyť není špatný, ne? Je stejný jako u 5800, ne?
iPhone 5S Space Gray
T-Mobile CZ
Kycltov
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ivhanu 5. 2. 2010 22:45

No tak už ji mám taky. Moje první dotyková. Překvapilo mě, jak se snadno ovládá, měla jsem z toho strach. Občas ještě ťuknu jinam než jsem chtěla, ale zatím bez následků. Aby to tak zůstalo, potřebovala bych poradit, jak vypnout a-gps. Můžete prosím někdo z majitelů napovědět? Díííííík.
ivhanu
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 5. 2. 2010 22:59

Ať šlape.Co konstrukce a zejména tlačítko/posuvník zámku? U 5530XM se viklá že skoro upadne a zadní kryt drží jen silou vůle...je to tady lepší?
Cheetah007

Odeslat příspěvekod ivhanu 5. 2. 2010 23:33

Nevím, jestli je tvoje reakce na můj příspěvek, ale co se týká toho zamykacího tlačítka, tak to je teda pěkně viklací :-l . No, snad to nebude moc vadit a bude držet na místě. Když se do ničeho nezachytí, tak snad neupadne. Tlačítko foťáku je vystouplé a taky se trochu viklá, ale ne tak jako to zamykací.
Zadní kryt drží jako přibitý (aspoň mně ano) a kupodivu se celkem dobře sundává, není potřeba žádné násilí.
ivhanu
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 5. 2. 2010 23:35

Jasně takže stejný neduh jako u 5530XM co? :-l
Cheetah007

Odeslat příspěvekod ivhanu 5. 2. 2010 23:44

No, ale neřekla bych, že je to tak hrozný. Fakt je, že ten posuvník používám dost často a první dojem z něj byl dost špatnej, ale zase je to malej "čulibrk", mohl by se dát vyměnit, ne? Jinak jsem s telefonem spokojená, dá se říct, že přímo okouzlená, ale to bude tím přechodem ze stařičké "hloupé" 6131. Ještě jsem se nepustila do aplikací a dohrávání něčeho,co by mi u něj chybělo a už mi to stáhlo nějaký pakety 8-S . Ani nevím, na co jsem sáhla. Hraju si s ním samozřejmě, abych zjistila co všechno umí. Příručky jsou dost stručný, chce to vyzkoušet v praxi a někdy pomůže i náhoda :-).
ivhanu
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 5. 2. 2010 23:48

Jestli nemáš datovej paušál tak v menu nastavení/připojení smaž všechny profily wap/mms/internet jinak se ti to ku...y :potichu prodraží. ;-) ;-)

Každopádně mrkni na tyhle odkazy ;-) (snad tam není warez...):

http://www.nokia5530.cz/
http://www.nokia5800.cz/
http://www.n5800.cz/
http://5800.symbian.cz/

Hardvarově resp. co se týká OS mají 5230/5530/5800 stejný tedy Symbian S60 v9.4 5th

Pohodlnější manuál v PDFku máš zde: http://nds1.nokia.com/phones/files/guid ... _UG_cs.pdf
Cheetah007

Odeslat příspěvekod ivhanu 6. 2. 2010 00:06

Dík, mrknu na to. Ve správci spojení nemám nic aktivovanýho, tak nevím (třeba momentálně nic). U 5230 se ty položky jmenujou trochu jinak,budu muset vyzkoušet. Telefon má docela slušnou nápovědu, ale taky tam není všechno (třeba ta vychytávka s vypnutím zvonění budíku nebo upozornění). Tak se podívám na ten odkaz na matku Nokii, možná bude podrobnější nebo zase v něčem jiný. Každopádně dík za rady. :-)
Teď jsem koukla na ten tvůj odkaz (je na 5530) a tam to vypnutí budíku je napsaný. V návodu na 5230 to není. Ale zato jsem zjistila podle návodu 5230, že ikonka 3,5G, kterou mám na displeji znamená, že je podporováno a je aktivní HSDPA. Tak nevím, jak se v tom orientovat a co všechno a jak zatím povypínat, než zjistím, co si zapnout nebo aktivovat 8-S
ivhanu
Junior

Odeslat příspěvekod 23axel 6. 2. 2010 00:25

ivhanu píše:No tak už ji mám taky. Moje první dotyková. Překvapilo mě, jak se snadno ovládá, měla jsem z toho strach. Občas ještě ťuknu jinam než jsem chtěla, ale zatím bez následků. Aby to tak zůstalo, potřebovala bych poradit, jak vypnout a-gps. Můžete prosím někdo z majitelů napovědět? Díííííík.

nevypíná se to přímo v aplikaci OVI mapy, kde pak v nastavení zvolíš, že se nemá nikdy připojovat?
OVI mapy> Nastavení>nastavení sítě> Použivat sit > NE
23axel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Cheetah007 6. 2. 2010 00:27

Jestli datový přenosy nepoužíváš,vypni 3G úplně ušetříš trochu baterii.Tuším že je to v nastavení/sítě kde zapneš jen GSM režim. ;-)
Ohledně správce spojení,nemám telefon v ruce ale hledej datové profily a všechny je smaž...myslím že po prvním spuštění pokud něco odklikneš v asistentovi si je nokia sama natáhne.

EDIT:
V návodu co jsem dával odkaz zde: http://nds1.nokia.com/phones/files/guid ... _UG_cs.pdf
je to na stránce 109 ;-)
Cheetah007

Odeslat příspěvekod BigFoot007 6. 2. 2010 00:56

to ivhanu a 23axel - vypina sa to v aplikaciach - moja lokalita - metody urcenia poloh - treba odskrtnut asistogvanu gps(zostane zaskrtnuta len integrovana gps)
Have you tried turning it off on on again?
BigFoot007
Junior

Odeslat příspěvekod MartinNR 6. 2. 2010 15:40

Displej - citatelnost bez problemov aj cez den, sice len vnutri zatial, ale uplne bez problemov.

Tlacidla odblokovania klavesnice a fotoaparatu tiez bez akychkolvek znakov ze by mali byt labilne. Vsetko ok. Sice sa to tlacitko odblokovania akoze pohybuje v rozsahu 0,5mm, ale nemal som najmensi problem s pouzivanim. Ani nemam dojem ze by mohlo prist k nejakemu poskodeniu.

V zozname kontaktov ma ale trochu zaraza, ze si nepamata poslednu poziciu, na ktorej som bol nastaveny. Je vzdy nastaveny na zaciatku alebo na konci, to som este nezistil preco. Som zvyknuty z mojho stareho Alcatelu, resp. sluzobneho Sagemu, ze pri otvoreni zoznamu kontaktov bol nastaveny na poslednom pouzitom/prezeranom kontakte. A samozrejme je tym padom stazene prehladavanie. Je zdlhavejsie - mate na vyber bud skrolovanie alebo otvorenie obrazovkovej klavesnice, co trva tiez dlhsie, lebo to vyzaduje viac hmatov.

Fotky skusim nejake porobit aj vonku a potom niekam nahram, ale sem do fora sa asi nedaju, ze?
MartinNR
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Cheetah007 6. 2. 2010 15:53

Proč ne? hoď je na www.imageshack.us ať ostatní vidí jak 5230 fotí....je to obecná diskuze o tomto founu takže nevidím problém.
Cheetah007

Předchozí stránkaDalší stránka