Nokia 5230: levný dotyk

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Kycltov 15. 2. 2010 13:13

Nokia to má výborně rozdělené, každý si myslím vybere. Doufám, že ještě zvětší své stádo dotykovek, protože tahle 5230 je trhák, vždyť v Maďarsku v továrně nestíhají vyrábět jak je prý žádaná. Hlavně aby byla už kompletně černá verze, nikoliv pouze s červeným zadním krytem a předním černým.
iPhone 5S Space Gray
T-Mobile CZ
Kycltov
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zdenek sport 15. 2. 2010 13:20

bigboban píše:Já třeba koupil 5230 a proti 5800 mi NIC nechybí. Vše co nabízí 5800 jsou pro mě naprosté zbytečnosti. Takže je to jen otázka toho co kdo potřebuje.. :-)

Jsem na tom stejně měl jsem 5800 a teť mám 5230 a vše co měla na víc nepotřebuji a ani jsem nepotřeboval jsem max spokojen 8-) .Navíc u mě je mnohem lépa zpracovaná ta 5230 než předešlá 5800 :tleskani
zdenek sport
Junior

Odeslat příspěvekod MartinNR 15. 2. 2010 15:27

Mapy sa do telefonu nahravaju cez PC - pomocou OVI.
Vyberies si tam ktore staty chces stiahnut a nahrat do telefonu. Komplet EUROPA ma nieco vyse 2 GB, ale ked si vyberies len okolite staty, tak samozrejme menej. Slovensko - cca. 50MB, CR - 90MB tusim, Slovinsko 5MB, atd...
Mimo Europy su tam aj ostatne kontinenty, ale neskusal som stahovat ine ako europske staty.
Taktiez si mozes stiahnut lubovolne navigacne hlasy, slovensky je len zensky a myslim ze aj po cesky je len zena k dispozicii. Ostatne napamatam.
Samozrejme treba mat pamatovu kartu, lebo mapy maju veeela MB.
MartinNR
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kycltov 15. 2. 2010 16:10

Docela by mě zajímalo, kolik má celý svět. 16 GB karta by na to mohla stačit, ne? :-)
iPhone 5S Space Gray
T-Mobile CZ
Kycltov
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lukky07 15. 2. 2010 16:39

niekde som cital ze sa neda vypnut zvuk spuste fotoaparatu. Tak ako to je???Prosim skusi to niekto kto ju ma?
lukky07
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vaclavbarak 15. 2. 2010 17:13

lukky07: Pokud přepneš na "tichý" profil tak se vypne zvuk foťáku.

Kycltov: Přiznám se že netuším kolik může zabírat celý svět. Ale troufnu si říci že ti 16 GB karta musí stačit. ;-)
vaclavbarak
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MartinNR 15. 2. 2010 17:18

Vypnutie zvuku spuste som nenasiel ani ja ako samostatnu volbu, da sa to len zvolenim profilu "tichy". bohuzial...
MartinNR
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vaclavbarak 15. 2. 2010 17:31

MartinNR: Volba "vypnout zvuk fotoaparátu" tam určitě není. Pouze nastavit profil "tichý" Ale aspoň že tak, některé telefony vydávají zvuk i v "tichém" profilu a to je pak úplně na h.... :-)
vaclavbarak
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kycltov 15. 2. 2010 17:39

Tak jsem se ptal v Nokii a skutečně by ta černá varianta měla být dostupná pro náš oficiální dovoz koncem února. Konečně! :-)
iPhone 5S Space Gray
T-Mobile CZ
Kycltov
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pucicek 15. 2. 2010 21:31

Pro vypnutí tónů stačí najet na zadávač telefoních čísel a dlouze stisknout mřížku.

A mám problém ani přes kabel mi Nokia OVI Suite ale ani i Nokia PC Suite nevezme teleofn.
Vodafone CZ (Ze zahraničních karet Vodafone Deutschland > CallYa) A telefon Nokia Lumia 820.
pucicek
Junior

Odeslat příspěvekod martinsip 15. 2. 2010 22:45

pucicek píše:Pro vypnutí tónů stačí najet na zadávač telefoních čísel a dlouze stisknout mřížku.

Taky možnost, ale copak u 5230 se stejně jako u 5800 nedá změnit profil na obrazovce vedle času pod operátorem? A nebo vypínacím tlačítkem? ;-)
martinsip
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pucicek 15. 2. 2010 23:00

Ale dá se na 5230 změnit profil podle toho co jsi tu psal pod tim operatorem nebo vrchnim tklacitkem pro vyonuti, to lze,
Vodafone CZ (Ze zahraničních karet Vodafone Deutschland > CallYa) A telefon Nokia Lumia 820.
pucicek
Junior

Odeslat příspěvekod MartinNR 16. 2. 2010 09:38

V hornej casti sa daju kliknutim menit tieto parametre:
- kliknutim na hodiny (vlavo) - "Nove budenie"/"Budenia"/"Svetove hodiny"
- kliknutim na datum ponukne - "Otvorit kalendar"/profily...
- kliknutim vpravo sa zobrazi panel s casom a ikonou na prechod do menu "pripojenie" (siet, bluetooth, usb,...) a pripadne tiez sa zobrazi pocet neprijatych hovorov a neprcitanych sprav
Neprijaty hovor pripadne neprecitane spravy sa tiez zobrazuju mensimi ikonami uplne vpravo hore, ale tam uz nie je zobrazeny pocet.
A samozrejme je este vpravo hore tiez ukazovatel nabitia baterie. A vlavo hore ukazovatel sily signalu.
MartinNR
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wop1 16. 2. 2010 10:54

Dík to se hodí hlavně výber profilu ;-)
Naposledy upravil wop1 dne 16. 2. 2010 11:11, celkově upraveno 1
wop1
Junior

Odeslat příspěvekod Ka.cz 16. 2. 2010 11:07

Ahoj, tak už mám tuhle Nokii taky :-) zatím spokojenost, před tím jsem měla LG Cookie, tohle jsem koupila hlavně kvůli mapám a mým sympatiím k Nokii. SMS se na všech dotykovkách píšou mnohem hůř než na normální klávesnici, to Nokia nezachránila, ale jinak pohoda. Chtěla bych se zeptat - nevíte, jestli se na tu hlavní (pohotovostní) obrazovku dá dostat víc těch ikonek k rychlým volbám než 4? Myslím tím ty ikony dole jako zprávy, mapy, hodiny atd...
Ka.cz
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka