Nokia N900 ("mobile computer") - 1. zariadenie s OS Maemo 5

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod wladas13 19. 11. 2009 16:53

ja mam pocit ze za to vsetko moze nokia sama a nie nejaka pobocka na slovensku alebo v cesku
ked im hlavna nokia nic nepovie tak smola ale nic nevedia a mi ich tu za to kamenujeme :)

ale na mp3-player.de je velmi velmi zaujimava cena...az sa mi to nechce verit
zavolam kamosovy co robi v nokia servise ci maju tlacitka original qwerty, resp ci budu mat
potom by mi bolo uplne jedno kde kupim moju buducu hracku :P

EDIT: amerika...budu mat tlacitka na UK (qwerty) verziu...takze kupujem kludne aj z japonska o<:)
Panasonic TX-P50G30E; Popcorn Hour A-200
NAS/server: Celeron G530, ASUS P8H67-M LE, Corsair DDR3 1x2048MB, WD 1,5TB (WD15EARS), WD 2TB (WD20EARS), WD 3TB (WD30EZRX)
Be Quiet! L7-300W, CoolerMaster Elite 342
wladas13
Junior

Odeslat příspěvekod YoRk 19. 11. 2009 17:21

takze v uk, usa i jp bude tato klavesnice? http://www.autotop-ov.cz/RemoteImages/NOKIA-N900.jpg
YoRk
Junior

Odeslat příspěvekod wladas13 19. 11. 2009 17:22

ano
NAS/server: Celeron G530, ASUS P8H67-M LE, Corsair DDR3 1x2048MB, WD 1,5TB (WD15EARS), WD 2TB (WD20EARS), WD 3TB (WD30EZRX)
wladas13
Junior

Odeslat příspěvekod YoRk 19. 11. 2009 17:24

a jak je to se zarukou kdyz nakoupim mimo eu?
YoRk
Junior

Odeslat příspěvekod the.max 19. 11. 2009 17:47

YoRk píše:a jak je to se zarukou kdyz nakoupim mimo eu?

jak kde, ale vetsinou pocitej s 6-12ti mesici, pricemz na reklamaci ten telefon budes muset poslat do zeme nakupu.

Ale treba co mi rikali znami co byli ve statech, ze prtej wallmarkt dava rok nekdy i 2 zaruku a hlavne maji moznost zbozi do 3 mesicu od zakopupeni bezplatne vratit. Toho se u as asi nikdy nedozijeme.

Kdyz koupis zbozi v EU, mas vsude 2 roky zaruku a u nekterych vyrobku pak v pripade zavady nezalezi v jake zemi to das do servisu.

Kdyz budes nakupovat mimo EU, tak sice opricky usetris na cene, ale az ti pak telefon prijde na celnici a pujdes si pro nej, celnici budou chtit zaplatit clo. Pokud se jim navic nebude zdat cena (porovnavaji to s cenou obvyklou, coz u nas bude +/- 15Kkc, tak ti dopocitaji clo podle teto ceny.
Zbozi zakoupene v ramci EU je zprosteno od cla, protoze tu je volny pohyb zbozi. Spis bych teda uvazoval o te anglii, pripadne o nemecku.
the.max
Junior

Odeslat příspěvekod Austinek 19. 11. 2009 18:37

nejde o clo, clo neplatis prakticky nikdy. clo je tusim 4% ale to plati jen obchodnici kteri to dale preprodavaji. Plati se DPH, coz je 19%. od DPH jsou zprosteny baliky s hodnotou pod 150EUR, do kterych se ten telefon samozrejme nevejde. Nekdy to jde udelat a zadari se ze dph neplatis, ale na druhou stranu pokud se jim to pak nezda, tak se to cele protahne o tyden. Mimo EU bych ten telefon rozhodne nekupoval, cenove te to mozna vyjde nastejno jako v EU, ale nemas zaruku 2 roky a na reklamaci jim to musis posilat zpet coz je nahouby.
Austinek
Junior

Odeslat příspěvekod matus201 19. 11. 2009 18:56

http://www.popularelect.com/product_inf ... 1462&tab=3
tu pisu ze ju maju uz od 11 novembra (11.11. 2009) comu sa moc neda verit, na druhej strane recenzie na tento online obchod su pozitivne a pokial si pozriete fotky v "Gallery" su tam zive fotky krabice a telefonu.. co vy na to?
Cowon iAudio D2 + Shure SE210 + BOSE in ear headphones (mrtve) + koss ksc 75 + koss portapro + Sony MDR-NC22

Nokia 6120c+ 8 GB MicroSD
matus201
Junior

Odeslat příspěvekod .soul 19. 11. 2009 19:42

Spousta zahraničních e-shopů posílají produkty zabalený jako dárek a na ty se daně nevztahujou (aspoň jsem to četl v nějaké diskuzi, že do dárků se prostě nedívaj)
.soul
Junior

Odeslat příspěvekod Austinek 19. 11. 2009 19:49

neni to tak jednoduche, a vetsi obchody toto podle me nedelaji, mozna jen ti mensi. Problemy z toho totiz ma potom ten shop, ktery to poslal. Maji za to docela vysoke pokuty. A divaji nebo nedivaji. Divaji se totiz snad asi vzdycky a to rentgenem. Na desitkach baliku co mi prislo je vzdycky razitko o tom ze to proslo rentgenem. A mam pocit ze spis vice to kontrolujou prave z USA nez treba kdyz je balik z ciny, to moc casto neresi.
Austinek
Junior

Odeslat příspěvekod wladas13 19. 11. 2009 20:00

to je pravda...z ciny no problemo ale z USA kupovat elektroniku tak to neviem neviem...velky problem
wladas13
Junior

Odeslat příspěvekod zemj6 19. 11. 2009 20:33

Kontrolují odevšad, ale přijde mi, že je to náhodné. Onehdá jsem měl opravdu cenově až neuvěřitelnou nabídku z Číny. Když mi to přišlo, dostal jsem jen dopis, abych doložil co jsem opravdu platil. Na celnici se to vysvětlilo, nic jsem neplatil, ale kdyby to přišlo jako dárek za 10dolarů a doopravdy bych zaplatil víc než limit ... clu bych se býval nevyhnul.
Tuším, že "bezcelně" projdou věci do 150 am.dolarů (do ceny se počítá i poštovné!!!).
Naposledy upravil zemj6 dne 19. 11. 2009 20:38, celkově upraveno 1
zemj6
Junior

Odeslat příspěvekod the.max 19. 11. 2009 20:37

.soul píše:Spousta zahraničních e-shopů posílají produkty zabalený jako dárek a na ty se daně nevztahujou (aspoň jsem to četl v nějaké diskuzi, že do dárků se prostě nedívaj)

tohle uz u nas neplati. Zjistilo se, ze se to zneuzivalo a tak byla novela zakona, ktera tohle uz nezna, takze platis tak nebo tak.
the.max
Junior

Odeslat příspěvekod YoRk 19. 11. 2009 20:49

presne tak, pokud cena zbozi vc. postovneho presahne takzvanou nepatrnou hodnotu (150 EUR), tak se plati clo a dph vzdy, z toho dph je ve vetsine pripadu to horsi ceho by se mel clovek obavat. Vsechny baliky rentgenuji a pokud neobsahuji fakturu, nebo obsahuji neco co na fakture neni, tak balik sproste otevrou a dozaduji se spravneho cla. Uz mi zadrzeli hodne baliku, tak vim o cem mluvim a to ze zbozi obcas poskodi, nebo si neco vezmou je asi bezne.
YoRk
Junior

Odeslat příspěvekod jackoneill 19. 11. 2009 22:15

Jj, jednou sem si objednal z USA knihu z roku 1890 a ty bastardi to sprostě otevřeli...přitom venku byla napsaná cena a vevnitř lístek..a ještě k tomu zdůrazněné "křehké"... a musel sem platit i clo...nemluvě o tom, že naše pošta si chodí kdy se jí chce...klidně i o tejden později, atp. Stát se takový věci u amerického USPS, maj všichni padáka. Naštěstí na americké straně je vždy vše v pohodě. To jen ty naši poštomeni nevyspěli, aby měli mozek a místo toho, aby mi dali do schránky lístek k vyzvednutí a s falešným datumem když mají balík sebou, balík předali a já si nemusel dojít zbytečně na poštu. Jednou sem čekal 3 tejndy než mi dorazila zásilka z Prahy 10 na Prahu 8. wtf?
Nokia N900 - Objevujte nové možnosti. Online, ať se děje cokoliv.
jackoneill
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wladas13 19. 11. 2009 22:36

vivala bananovka :D

@the.max

ked sa ti bude chciet tak by si mohol napisat strucny navod ako kupovat na mp3-player.de cez paypal

nemcina je pre mna totalne spanielska dedina
wladas13
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka